Primul an de scoala: 2009-2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 9
teo1970 spune:
fin'ca nu avem mare f mare succes cu cititu', io o sa incerc duminica cu ... baletu'
, cind vom merge tot familionu', incolonati frumos (adica 2 bucati baieti + tata) la Opera la Alba ca Zapada
le-am adus la cunostinta programul artistic muzicalo-coregrafic de duminica
si, cel putin in fata mea, s-au declarat toti entuziasmati ![]()
lasind gluma la o parte, cred ca o sa le placa, au zis ca e muzical , la fel ca Veronica (si Veronica le-a placut f mult
brotacel03 spune:
Cineva intreba daca si ai nostri copii trag de timp. Al meu asa face: incepand cu trezitul de dimineata, cand "el mai sta un pic", continuand cu masa, cand sta si 40 min la o felie de paine+unt+miere si un pahar cu lapte, iar cand conduc stresata si cu ochii pe ceas, imi spune ca parca-s Cruela (acum zambesc, dar atunci n-am umor)
.
Imi vine si cu paginile neterminate din clasa, "ca eu ii explic mai bine", si le adaugam la tema si pe astea.
Stiti, ca eu eram abatuta rau inainte de vacanta, ca luase vreo 4 de S, gresea cumplit la dictare, la mate era distrat...plus o multime de observatii cu rosu in caiete ca alearga in pauze.
Acum intr-o pagina de dictare are max.3 greseli, daar eu repet ca papagalul: scrie de pe linie pana pe linie, scrie n cu doua cocoase egale, scrie l in continuare, s-a terminat propozitia, si tot asa.
Nu credeam ca-l voi vedea scriind si el ca omul (ma rog, in devenire).
Dar, dupa umila mea parere, materia e prezentata in goana, ei nu au timp sa o asimileze. La ultima sedinta, doamna ne-a spus sa-i mai instruim acasa ca in ora se tace si se face; ca ei au tendinta sa vorbeasca cu ea ca la gradinita cu educatoarea. Ca timpul e insuficient pentru ce isi propune sa faca cu ei intr-o ora, si cand dau sa discute cu ea, le spune: mai tarziu, acum nu pot sa te ascult! Sa nu o luam noi ca pe o distanta. Eu o inteleg, dar inteleg si nevoia copiilor de a nu o vedea doar ca pe un jandarm. Mie din ciclul primar mi-a ramas in cap secventa cand mama venea sa ma ia si mai vorbea cu "tovarasa", iar tovarasa ma tragea spre ea razand si ii spunea mamei: e fata isteata, dar e o vorbareata. Imi placea atingerea ei. Mirosea a deodorant Zefir, cine mai stie...
alba_ca_zapada spune:
teo1970, este super baletul Alba-ca-zapada!
Noi avem o prietena "ciupercuta" in spectacol si cand am fost sa il vizionam, am mers in culise sa facem poze cu "ciupercuta" si cu personajele principale: mama vitrega, printul si Alba ca Zapada.
Foarte frumoase si captivante sunt si spectacolele din foaier in care actiunea se desfasoara aproape de ei (nu pe scena) ca de ex. Fata marii (un fel de Mica sirena).
Noi am luat bilete pentru 28 februarie la spectacolul Petrica si lupul (tot in foaier).
In ceea ce priveste cititul pot sa spun ca si fi-mea "se pricepe" la citit. Am fost surprinsa in decembrie cand am fost la opera Hansel si Grettel, ca reusea sa citeasca binisor de pe prompterul pe care erau scrise versurile.
Lecturile ei favorite sunt ... fabulele, pe care apoi le mai si comentam.
sorana spune:
Dupa ce a lalait-o pana la 16.30 pe motiv ca ea face lectiile cu mama (le mai face si cu bona, dar azi n-avea chef
) pe urma a lalait-o o ora jumate la 7 exercitii de mate 
.
Asa ca n-am mai facut nici la romana (n-are maine), nici la engleza ... asta e, le facem in wee poate avem mai mult chef.
Sorana si Monica (7 ani)
alba_ca_zapada spune:
Eu m-am dat batuta...
Asa ca tocmai ce-a intrat taica-su la ea in camera sa-i explice iaaaaar ecuatiile.
Tocmai ce rasuflam usurati ca le-a priceput inca din semestrul trecut si... astazi surpriza... E mai rau ca la-nceput...
happiness spune:
Noi am trecut la d,la mate tot ecuatii si alte operatii 10-20.De cateva zile nu mai vrea deloc sa faca suplimentar,cred ca e obosita de la dans,ca altfel nu imi explic,tema de la scoala in maxim 20 minute e gata.Sper sa mai recuperam in weekend,ca totusi mai are nevoie de exercitiu si la scriere,unde mai uita cate o litera ,se corecteaza,taie,sau uita cu totul de punct,semnul intrebarii..Pe astea sau punctele de pe I i le mai pune si doamna din cand in cand,ca ea e grabita si uita.
Azi mi-a spus ca nu fac serbare de 8 martie,ci in jurul acestei date,cand se fac 100 de zile de scoala.Nu stiu mai multe,nici de costume nici de nimic altceva.Eu oricum abia astept,iubesc toate ocaziile in care o pot vedea alaturi de copii,atat la scoala,la dans sau in alte contexte,imi sunt tare dragi impreuna si ma emotioneaza orice moment de sarbatoare.
sorana spune:
Alba-ca-Zapada e destul de greu cu ecuatiile. Acum vad ca fi-mea face si de-alea cu mai multi termeni dar la sistemele de ecuatii inca se mai blocheaza (adica 3 ecuatii cu 3 necunoscute).
La romana a inceput sa puna semne de exclamare peste tot
. Adica si unde nu e cazul.
Noi suntem la d iar la mate numere pana la 100, deocamdata doar le scrie si imparte multimile in zeci.
Maine avem sedinta cu parintii, prima in semestrul asta.
Sorana si Monica (7 ani)
anemona spune:
Sorana, tu vorbesti serios ca au sisteme de ecuatii cu 3 necunoscute? Pai eu pe astea le-am facut in clasa a opta. Te rog, da un exemplu aici, ca ma apuca nebunia. Azi ma duc sa duc dosarul la scoala pentru inscriere, sper sa nu fac cale intoarsa ! Pai la asa grad de dificultate cred ca trebuia sa facem copiii cu Eisntein ca sa fie toti geniali,ca altfel... Oricum, ma astept ca nepotii mei sa invete teoria relativitatii in clasa I
.
| Citat: |
| citat din mesajul lui sorana Alba-ca-Zapada e destul de greu cu ecuatiile. Acum vad ca fi-mea face si de-alea cu mai multi termeni dar la sistemele de ecuatii inca se mai blocheaza (adica 3 ecuatii cu 3 necunoscute). La romana a inceput sa puna semne de exclamare peste tot Noi suntem la d iar la mate numere pana la 100, deocamdata doar le scrie si imparte multimile in zeci. Maine avem sedinta cu parintii, prima in semestrul asta. Sorana si Monica (7 ani) |
Tisina spune:
Anemona, cred ca si Sorana vorbeste despre astfel de ecuatii (noi pe astea le facem):
a=3
b=a+4
c=b-1
a+b+c=?
Acum sa ma laud: aseara era liniste in camera copiiilor, ceea ce mi-a atras atentia. Cand ma duc acolo, ce sa vad? Dragos ii citea surioarei lui din Enciclopedia pentru copiii ( tot din colectia Adevarul), iar ea statea cumintica sprijinita de umarul lui si privea in carte. Mi-a venit sa ii mananc de drag!
Mai ales pe el pentru initiativa de a citi singur (ca de regula ii amintesc eu sa mai citeasca). Deci vin si vremuri mai bune ![]()
anya spune:
De fapt asta e un sistem de ecuatii
. Si se fac la sfarsitul clasei a 7-a. Stai linistita ca nu la toate clasele fac asta. Si ei inteleg destul de usor logica asta. Pe mine ma innebuneste ca am senzatia ca nu fac mai nimic la mate. Sunt inca la operatiile pana in 10 in conditiile in care copilul meu intelege si chiar poate face operatii cu numere negative. Ieri a abut o tema mai lunga, vre-o 4 pagini, dar tot cu 10-1 si alte de-astea.
La romana sunt la "ci" "Ci". Au avut o evaluare la romana care a durat 2 ore jumate! Zici ca dau examen de treapta 1. Cred ca asta a fost primul examen mai lung. De fapt invatatoarea era suparata ca testarea trebuia sa dureze doar 2 ore, dar ei scriu incet si a durat 2 jumate. Aberant. Eu sunt multumita ca al meu a luat FB, dar asta nu inseamna ca e ok sa dureze atat. N-a fost lucrarea chiar curata, dar se pare ca nu l-a depunctat pentru o eroare pe care a cam facut-o toata clasa. Mai exact aveau de compus cuvinte din silabe date. Toate ok pana la silabele "se" "Ta" "na" care la ei a iesit "Tasena" in loc de "Tanase". A-ul n-avea caciulita (ca era tiparitura) si copiii au declarat ca ei n-au auzit de numele Tanase
.
In rest mi se pare ca merge ok, a inceput ca marea majoritate a lectiilor sa o faca pana ajung eu acasa. Evident ca trebuie sa verific, ca mai uita cate ceva. Acum are de pregatit serbare la scoala si la scoala de engleza, plus antrenamentele de 3 ori pe sapt la karate.
La sedinta cu parintii s-a plans invatatoarea ca alearga pe hol (mie mi se pare perfect normal sa alerge), ca tipa in pauza, ca mananca in ora si raspund toti in cor, in loc sa ridice mana. I-am sugerat doamnei sa ia mancarea celor care mananca in ora si in doua zile rezolva situatia (ca doar n-or sa slabeasca dintr-un sandwish).
Aaa, a mai zis ca fetitele se duc la baie sa se joace. Eu avand baiat - ma incadrez la alergareti.
Anemona, eu l-am dat la 6 ani si 8 luni. Abia acum a facut 7 ani. Pe langa scoala mai merge la cursuri de engleza (2 ori/sapt) si la antrenamentele de karate(3 ori/sapt). Cred ca scoala e mai grea pentru noi, parintii, decat pentru ei.