Fulgusori Noiembrie - Decembrie 2009 (20)
Raspunsuri - Pagina 19
laviniablaga spune:
Smaranditza, lui Rares abia acum a inceput sa ii creasca perisorul, deci nu pot sa spun ca am experienta , insa, daca vreri o parere, eu zic sa incerci cand doarme, macar bretonelul sa nu ii ajunga in ochi. 

Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
BOTEZ
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE
laviniablaga spune:
Smaranditza, aici este un articol care te poate ajuta:www.kidz.ro/articol/Copil/2154/Podoaba-capilara-si-tunsul-copilului-mic.html" target="_blank">tunsul bebelusului
BOTEZ
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
RARES CRESTE
laviniablaga spune:
tunsul bebelusului
In primul an de viata podoaba capilara cunoaste mari transformari. Imputinarea parului este mai dramatic resimtita de parintii copiilor cu par mult, decat de cei ai bebelusilor fara par.Asta deoarece, incepand cu a treia luna de viata, parul cade relativ masiv si destul de brusc. Acest fapt nu este ceva patologic.
Parul bebelusilor are un alt ciclu de crestere decat cel al adultilor. De aceea exista perioade in care parul cade in cantitati mari. Iar apoi cand creste, nu o face uniform, ci firele de parrasar mai mult in crestet.Asa se constituie "frizura motata": in varful capului par mult, pe partile laterale putin, iar pe ceafa, mai nimic.
Se recomande sa tundem bebelusul pentru prima data incepand cu 18 luni, daca el sau ea are mult par sau la doi ani cand are mult par. Astfel, este suficient sa reimprospatati coafura egaland toate varfurile intre 1 si 2 cm o data la trei luni.
Mitul “cu cat il tundem mai des, cu atat parul va fi mai puternic si mai frumos” este total fals. Textura parului a fost programata genetic si se va forma cu trecerea anilor, pana la varsta adulta. Tunsul evita ca varfurile sa se strice. Tusnul paruli se face intr-un moment cand e calm, dupa somn sau biberon de exemplu. Tineti-l ocupat: nu degeaba la multe saloane de coafura specializate sunt instalate televizoare pe mesele de lucru, pentru a difuza anumite filmulete in timpul tunsului.
Trebuie sa aveti o privire de ansamblu a capului si sa va puteti misca in jurul copilului. Nici prea inclinat, nici cu bratele in aer, exista riscul unui tremurat fatal. Cel mai bine: dumneavoastra in picioare si copilul asezat in scaunul sau inalt.
Inca incapabil sa stea asezat singur nou-nascatul trebuie asezat pe masuta de infasat, acoperita cu un plastic. Culcati-l pe burta, pentru a avea acces deasupra si in spatele capului, si apoi asezat pe spate pentru frunte si laterale. Parul foarte fin al sugarului este mai usor de prins daca inia o pauzam pielea capului cu o manusa.
BOTEZ
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
RARES CRESTE
Lalu_79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui larisel lalu_79 Si fetitzele mele au avut bubitze pe fatza si pe gat si neonatoloaga ne-a diagnosticat cu dermatita de contact (si mie mi-era frica de cea atopica). Uite asha aratau. Acum aproape le-a trecut. Am facut tratament cam o saptamana cu crema exomega de la aderma, apa termala de la avene si dermocare (in urma vizitei la dr), dupa ce incercasem singura pana atunci cu bepanthene, petrini, crema de galbenele fara nici o ameliorare. din 09.12.2009 mami de Katya Natalia si Sofia Alena |
Larisel, multumesc
.Bubitele seamana, numai ca ale Arianei sunt parca mai rosii.Acum mai are doar pe obrajori....a avut si la sprancene si pe frunte dar au trecut.Pe corp nu i-a iesit nimic.O sa incerc si eu cremele astea,le-am citit prospectul si par ok...Pupam printesele frumoase
, le-am admirat din nou cu ocazia asta.
smaranditza spune:
Multumesc, Lavi! 

Am citit articolul; e interesant. Oricum, nu aveam de gand sa-l rad; in nici un caz. Probabil ca il vom tunde cumva cand doarme...iar cand se va trezi, schimbam toata lenjeria patutului (sa nu ramana cumva fire de par care sa se ia pe manute si sa ajunga in gurita apoi...), iar pe bebe il bagam direct la baita.
Daca ajunge sotul mai repede in seara asta, il executam azi
, ca nu se mai poate-asa. 
laviniablaga spune:
cu placere
. sper ca ti-am fost de ajutor!
BOTEZ
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
RARES CRESTE
smaranditza spune:
O, acum am vazut si cealalta postare a ta despre tuns. Mersi.
Poate il vom tunde totusi cand e treaz, daca sta linistit pe masa de infasat. Oricum, la spate nu e nevoie, ci doar bretonul, care e lung, des, si sta exact si drept in sus.
Parca a fost electrocutat ![]()
cristinica09 spune:
Salut toate fetele!
Am fost astazi la vaccinul de doua luni,cel de stat si sa vedeti in ce ceata am intrat...
dr a spus sa-i dau cand ajung acasa 3 ml de eferalgan,si dupa ce l-am dat copilului m-a sunat farmacista si mi-a spus ca nu se da dupa vaccin nimic cu paracetamol ca scade efectul vaccinului

...ca stie de pe un site stiintific de unde se informeaza mereu...netscape se numeste
Acum faptul e consumat...ce naiba sa mai fac?
laviniablaga spune:
| citat din mesajul lui cristinica09 Salut toate fetele! Am fost astazi la vaccinul de doua luni,cel de stat si sa vedeti in ce ceata am intrat... dr a spus sa-i dau cand ajung acasa 3 ml de eferalgan,si dupa ce l-am dat copilului m-a sunat farmacista si mi-a spus ca nu se da dupa vaccin nimic cu paracetamol ca scade efectul vaccinului ![]() ![]() ...ca stie de pe un site stiintific de unde se informeaza mereu...netscape se numeste Acum faptul e consumat...ce naiba sa mai fac? |
ce pot eu sa zic, este ca majoritatea medicilor recomanda dupa vaccin, preventiv sa se dea supozitor de paracetamol pentru copii...eu personal nu i-am dat lui Rares nimic, desi si noi am urmat schema de la stat si mi s-a zis sa ii pun paracetamol, preventiv, sa nu faca febra...al meu copil insa nu a avut...daca farmacista te-a nelinistit, imi pare rau...eu zic sa te calmezi!sa o asteptam pe DianaR, sa vedem ea ce zice-are o parere avizata!
BOTEZ
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIANNASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE
laviniablaga spune:
| citat din mesajul lui smaranditza O, acum am vazut si cealalta postare a ta despre tuns. Mersi. Poate il vom tunde totusi cand e treaz, daca sta linistit pe masa de infasat. Oricum, la spate nu e nevoie, ci doar bretonul, care e lung, des, si sta exact si drept in sus. |
Bafta dragutza! Sunt sigura ca va veti descurca!
BOTEZ
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIANNASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE

mami de
Katya Natalia si