Pepenasi de iulie-august 2008 (171)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Salutare!
Gata si cu prima zi de scoala care a fost ca de inceput:s-a chiulit la greu.Am fost si la primarie sa-mi depun actele pt interuperea indemnizatiei si pt stimulent.
MADA IRL sincere condoleante!
moni si eu am autorizatie de traducator dar nu mi-a placut sa traduc,pferer sa vorbesc decat sa scriu
anka nu mai ma pot intoarce la fostul loc de munca pt ca a dat faliment si asa macar sunt platta pe timpul verii si intre timp poate gasesc si altceva mai bun.
mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

TECK - apai eu credeam ca tot invatamant ai facut si inainte. Inseamna ca e cea mai buna alegere! Bafta! Invatamantul e super ok pentru o femeie - si mai ales, mama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Multumesc fetelor pentru gandurile bune!!!!
Ne-am intors cu bine,drumul a fost foarte usor pana la Buzau acolo a fost putin mai greu dar per total a fost ok,dar din pacate ne-am intors mai devreme,nu am stat la petrecere pentru ca eu am sangerat si m-am speriat teribil.Am avut o juma de zi groaznica,m-am speriat rau de tot si am fugit spre Galati la medic.Abia acum m-am linistit putin.Am avut un polip necrozat pe peretele vaginului ramas de la epizotomie si care la contact a sangerat.Bine ca sarcina nu a avut de suferit..doar inima mea.Cu toate ca cica si placenta mea ar fi inserata foarte jos si am indicatii de stat la pat,offf.Sper sa se mai ridice.
Nu am apucat sa citesc din urma prea mult.
La multi ani Delia!!!
MADA condoleante, imi pare tare rau!Cuvintele sunt prea sarace
Moni

19+& CLARA 06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Seara buna printre nameti!

Muuult ati mai scris in 2 zile...

Delia

Danangie

Tecky back to work?? sa-ti fie de bine ... la catedra!

Mada irl sincere condoleante....

Profa sa-ti fie de bine Cooper-ul!

Va mai intreb si eu ceva respectati traditia cu mersul cu plocon la nasi de lasatul secului? e pe 14. feb. anul asta...


_

Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna ziua la fete,

Ankule are dreptate domnul Ankalaura, eu ramasesem cu creierii setati pe camera mea si am vorbit aiurea! Asa este! Poze cu un D80 de la un pasionat, vreau oricand sa vad, anyway!

Onutz nici a mea nu mananca zeama zeama nici rugata; supa crema da, supa cu galusti (galusti cu supa, de fapt) sau rosii sau etc da; o sa recupereze Raul si kg, stai pe pace; noi suntem la 13 kg acu'.

Ina iti multumesc pentru opinia legata de bona, ma ajuta. Cu lapticul nu stiu sa te ajut, stiu doar ca acum ceva vreme scrisese MadaIrl despre o metoda de intarcare progresiva si acolo erau detalii despre scos suptul de peste zi; adormitul la san ziua, etc. Poate te-ar ajuta. Si...nah, poate ca sunt eu cu capu, desi a mea doarme in patut la ea, nu vad de ce "cu rusine zic ca doarme cu noi" ....adica de ce cu rusine? Trebuie ca toti copiii sa doarma in patut musai? Unii sunt pregatiti mai tarziu, mamele care alapteaza, si-asa se trezesc de n ori/noapte, macar sa aiba copilul alaturi. Eu nu vad nimic rusinos sau aiurea, fiecare se adapteaza situatiei asa cum poate mai bine. E un timp pentru toate!

Misha wow, super tare! Sa ai un inceput mirific! Ralucuta ramane cu buni?

Diana pe mine parerea ta chiar ma intereseaza, asa ca te rog mult, cand ai vreme, scrie-ne! Offf, sa scapati repede de toate neplacerile!

Profa te invit sau te provoc, cum doresti! Hai, serios acum, ca doar asta e frumusetea unui forum...discutiile! Sper ca Andreiul e mai bine!

Sorelixu, scula nescula, te pup eu de nu te vezi! Bine ca ati iesit la aer!

Ana si mie imi place Gordon! Ce tare Matei cu pampersul piticului :))

Anna eu inclin sa cred ca sunt caninii. Nu e musai sa-i vezi, dintii dor si cand inainteaza prin gingie! Va doresc sa scapati de noptile astea chinuite, cat mai repede! (te-ai gandit s-o dai inainte de somnic cu putin gel pe gingie? sau cand plange isteric poate sa-i dai niste paracetamol?...nu ma pricep, e drept, dar am vazut multi copii pe care i-a ajutat asta) Insa la voi si dureaza de foarte multa vreme....ma depaseste, de fapt!

Moni calma calma pana la Nevi, da! La ce om minunat e, sincer, sper sa nu gresesc vreodata cumva si sa-i pierd respectul! Pentru mine e asa, genul ala de persoana de pus la rana si n-o dau la nimeni!

Miky tu esti asa...incredibil de puternica! Te admir din tot sufletul si ma bucur ca fetele tale au o mamica atat de frumoasa pe dinauntru, atat de dedicata si luptatoare! Sa va lumineze Dumnezeu pasii, zi de zi!

Boti un hard disk extern nu te-ar ajuta? Sunt f multe, cu capacitati diferite! Noi avem doua si e muult mai lejer decat cu zeci de cd-uri si dvd-uri! Sanatate Gargariciunii frumoase!

Ana-Maria as fi preferat sa las discutia asa pentru ca, asa cum am spus, nu e vorba despre tine, totul pornise de la un amarat de sterilet. Ti-am adresat o intrebare, vazand cumva raspunsurile tale care se upgradau si schimbau de la pagina la pagina, ca sa inteleg cu adevarat ceva. Atata tot. Dar dat fiind cum ai pus problema (o sa vb si despre asta), iti raspund. O sa incep prin a spune ca iti admir decizia de a nu face avorturi, e laudabila si umana!

Apoi as vrea sa-ti zic asa, din experienta mea (putina, cum ziceam) si a celor apropiati. Un om merge la medic nu ca sa cladeasca relatii de prietenie si pupaciune si iubire eterna ci, in primul rand, ca sa obtina un diagnostic corect, o opinie bazata pe experienta si cunostintele medicului respectiv si o atitudine prietenoasa, da. Sa gaseasca, deci, un profesionist caruia sa-i si pese! Dar nu merge sa gaseasca un umar pe care sa planga si nici un psiholog in loc de chirurg, ginecolog, pediatru, oncolog, etc! Toti incercam sa stabilim o relatie armonioasa cu medicii nostri, mai ales cand vrem sa le ramanem pacienti, a la long, dar ne asteptam si sa obtinem un act medical corect.

Sa zicem caz, pt situatia pe care ti-am expus-o mai devreme, il personalizez ca sa intelegi ce vreau sa spun aici: Doamna Sun, are un copil acasa si o analiza (nu conteaza care) ce spune ca are sanse de 40% sa traiasca, in eventualitatea unei sarcini! Vrea asadar sa mearga la un medic ginecolog, sa-i monteze sterilet (poate si doamna sun, din motive religioase, nu vrea legarea trompelor sau poate are mii si mii de alte motive, nu conteaza!!!). Doamna Diarux, sa-i zicem, o indruma spre o drita tanara, careia ii pasa si foarte draguta, doamna dr Mai3. Ok, ajunge pacienta Sun la dna dr Mai3, ii spune ca vrea sa-i monteze un sterilet. Dupa consultul necesar, dna dr ii spune ca steriletul e o metoda invaziva si etc etc etc etc si ca nu i-l monteaza. Pacienta (poate e disperata, poate pur si simplu nu mai are vreme sa mearga la alt medic, etc) ii spune de chestia cu sansele de supravietuire de 40% si o roaga, totusi sa-i monteze steriletul! Doamna doctor Mai3 ce face? Ce m-as fi asteptat eu sa-mi raspunzi, la intrebarea initiala era fie: nu, contravine total parerilor mele personale/sociale/religioase si de orice natura vrei tu, asadar nu vi-l pot monta, mergeti la un coleg; fie: chiar daca, personal sau/si medical nu aprob aceasta metoda de contraceptie, vi-l montez! Eu cam asta asteptam sa-i raspunzi pacientei. Ea a venit pt un lucru si nu, nu trebuie sa ii rezolvi tu problemele, nu trebuie sa vezi nu stiu ce analize (asta cumva ar indica si faptul ca te indoiesti de alti colegi de breasla)...faptul ca ti-a spus mai mult despre ea, a venit ca urmare a insiruirii de motive anti-sterilet, pe care i-o facusei tu! Pacientul e suficient de informat, Ana-Maria, vine la tine sa-i dai diagnostic corect, sa-i faci analize medicale, sa-i explici dpdv medical implicatiile unor anumite operatiuni si nu merge cu "eu nu fac asta pt ca e invaziv". Nu merge, e total neprofesional, din punctul meu de vedere! Daca vrei..e ca in exemplul cu banca, dat de Ana-a, cand un ofiter de credite iti prezinta creditele dar nu incearca, subliminal sau pe fata, sa-ti impuna alegerea lui!

Stii Ana-Maria, eu am lucrat in diplomatie si, desi nu era vorba de vieti omenesti, ca in medicina, era vorba de imaginea tarii mele si de relatii diplomatice la cel mai inalt nivel. Si am avut si eu momente in care trebuia sa "predic" ceva care nu era musai exact mulat pe credintele mele personale; nu era ceva impotriva firii mele (cum ar fi avortul la tine, chestie laudabila, am spus) ci doar ca eu as fi facut altfel! Si totusi...cand mi-am ales meseria, stiam ca vor veni momentele astea si mi le-am asumat, asa ca am predicat cu toata convingerea chiar; stiam ca vor veni momente cand eu sunt la cucuietii din deal, la o intalnire la nivel inalt si trebuie sa vb cu zambetul pe buze si un membru al familiei e acasa, in Romania, in sicriu; sunt lucruri, in fiecare meserie, care contravin eu-ului si convingerilor noastre....trebuie sa analizam <tot-ul asta> inainte sa ne aventuram pe drumul ei! Si-ti mai spun ceva, cu scuzele de rigoare, mie imi displace total ideea ca un medic isi conditioneaza actul medical de diferite considerente personale...e ca si conditionarea actului medical de indesatul banilor in buzunar; imi cer scuze daca suna jignitor, e pur si simplu ceea ce simt, ca actul medical nu trebuie conditionat asaaaa: nu fac vaccinuri, nu pun sterilet, nu dau reteta pt pastile, nu fac vasectomie, nu nu nu si nu! Lucrurile nu au cum sa avanseze in maniera asta; cel putin eu nu cred ca au cum!

Si ginecoloaga mea la prima vedere este destul de rece si transanta; doar o buna profesionista asa dar mai mult de atat, nu prea percepi! Daca reusesti sa fii compatibila cu felul ei de a fi, e o bomboana de femeie, de fapt, dar nu reuseste toata lumea sa vada asta! Deci mai trebuie si o anumita imbinare intre stilul medicului si stilul pacientului, daca se vrea crearea unei legaturi mai stranse. Stiu sigur, insa, ca niciodata nu vei putea fi prietena cu toti pacientii tai si, deseori, e chiar pagubos sa incerci sa faci asta!

Oricum, indiferent de drumul tau, de optiunile tale, recunoasterea valorii tale ca medic nu va sta nicicand in cuvintele unei anumite sunsmile de pe un forum ci in numarul de pacienti de la usa ta; pacienti fericiti, vindecati, tratati cu respect, multumiti! Indiferent de specializarea pe care o vei alege, indiferent daca vei ramane sau nu in medicina, eu iti doresc sa ai un drum in care convingerile profesionale sa se completeze cu cele personale, sa-ti fie bine si usor! (si te rog ceva, atunci cand eu nu gandesc, scriu, insinuez ca tu esti "bata" hormonata" sau oricum altfel, te rog sa nu-mi pseudo-atribui aceste cuvinte. Nu ma caracterizeaza si imi displace stilul smuls, asa. Multumesc frumos!) Altfel, nu s-a vrut a fi jignitor in nimic, daca am facut-o, totusi, scuze! Pentru mine subiect inchis acum!

Dara si noi vom face varilixul dar mai spre 2 ani asa, ca tocmai am terminat cu prevenarul! Eu, in cercul de cunostinte, n-am auzit de reactii secundare la el dar nah. Cu trauma, da, te inteleg si eu personal pledez foarte tare pt un psiholog!

Mada...nu mai are sens sa-ti spun si aici...doar multa lumina pentru Rosie....

Iza am vazut obrajorii Timeei si mie personal imi arata a dermatita sau reactie alergica mai puternica. Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau, eu am cateva creme organice pt asa ceva; i-am mai dat si cu galbenele...Va doresc sanatate multa, e o frumusete de fetita, asa dulce si senina!

Ankule greu greu, poate taxi-ul sa te lase undeva la un metrou, la intoarcere, ca sa nu platesti prea mult! Altfel, la ce nameti sunt pe stradutele secundare, plus ca va fi noapte, nu te-as sfatui!

Danuta ma bucur ca ati ajuns in regula. Multa sanatate si grija muulta, multa cu burtica!

Flo noi in general nu "respectam" chestia cu ploconul; adica le ducem cadouri de craciun, de paste, de zilele lor, de nume dar o facem pt ca ii iubim teribil si ei procedeaza la fel! Asta cu plocon si alte traditii nu, ar strica ceea ce e de fapt intre noi...o uriasa prietenie!

Mona eu sunt convinsa ca vei sti, mereu, sa-ti ajuti baietii intr-un mod echilibrat, fara a le da indicii incorecte! Si tu esti o persoana puternica, fie ca o crezi sau nu!

Ma opresc aici pt ca nu mai pot! Nu este cea mai reusita zi a mea, ba dimpotriva. Va multumesc pt cuvintele de incurajare si pt ca sunteti mereu alaturi; inseamna mult!

Va pup pe toate sau moaa-aah cum zice fiica'mea!


Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

Seara buna si de la noi

FLO1980,DANA81 multumim pt uari!

DANANGIE LA MULTI ANI

MIKYCRIS Album de familie
MAMI DE PRINTESE DELIA SI DILARA

Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

SUNSMILEwow ce mult ai scris!
Multumesc mult pt cuvintele frumoase parca imi dau mult mai multa putere sa lupt in continuare.Sincer mau impresionat si emotionat de am lacrimi in ochi(de bine) dulce-dulce!

MIKYCRIS Album de familie
MAMI DE PRINTESE DELIA SI DILARA

Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

boti, anka si celelate fete, multam de idei si sfaturi! Am notat.

anka eu la astia le zic "frecatzei" si ii fac putin diferit, adica nu-i bag in punga ca ii torn cu lingura usor si ies asa neste chestii subtiri si lungi...nah...nu asa frumosi ca astia. Mersi de pontul cu punga.
Eu vroiam teietei pentru pus in sos gen spaghete, sau cu branza, cu nuca, cu mar, chestii dastea, astia sunt numai pentru supa.

ariadna condoleante! Dumnezeu sa o adihneasca in pace!

dara, cum zice si anka, cel mai bine este sa-ti faci programare la un psiholog. O sa vezi ce bine iti va prinde! Eu multe lucruri din viata mea le-am depasit cu ajutorul unui psiholog.



proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

flo ce bine ca ai scris ca e Lasata Secului pe 14 februarie.Cred ca ne ducem la nasi,sa vedem daca au chef de masa ca anul trecut au plecat la munte...
SUN Ralu sta cu mama si tatal meu cat sunt la scoala dar la 3,4 ore cate am pe zi nici nu simte ca lipsesc de acasa.Azi am avut ore de la 7:30 la 11 si cand am ajuns acasa Ralu era treaza de o ora.
ankalaura am lucrat la o firma dar am avut ore si in invatamant si am renuntat la invatamant pt ca eram platita cu ora si in partea cealalta am avut si salariu mai mare.Ai facut praji kinder?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

ARIADNA condoleante! Dumnezeu sa o odihneasca in pacesi sa o ajute BUNUL DUMNEZEU sa isi gaseasca linistea si locul!
Ariadna te imbratisez mult si tare

De asemenea si sotului ei -condoleante si sa isi revina din durerea pierderii(asta cu timpul binnteles) sotiei si sa fie puternic!

MIKYCRIS Album de familie
MAMI DE PRINTESE DELIA SI DILARA

Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452

Mergi la inceput