*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (101)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Citat:
citat din mesajul lui cherieactiv

ale a inceput sa pape de 2 zile...nu ff bine dar ma declar multumita..in seara asta i dau un pireut cu pui si morcovi,niste branza topita

Felicitari!!! Sa deveniti papaciosi!
Am vazut si eu un cretulin dulce care ajuta la aranjatul sticlelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Of, Laura, sunt cu gandul si inima la voi. Matusa ce-o zarisem undeva si-n poze si care va ajuta si statea cu Cati? Offf, viata-viata! Poate mai e o sansa, poate doar a clacat si-si revine, nu va pierdeti speranta... Va imbratisez tare, si te asteptam cu vesti bune.

Malinas, sper c-ai iesit din butoiul cu invinovatirea. Hai cu mine sus pe margine, sa facem hinta-palinta, ca si pe mine ma bate gandul de-o alergie - are pe obraz, in aceleasi locuri, 3 bubite care apar si dispar - plus scaunele verzi, ria-diaria... daca o fi alergie la ceva si nu enterocolita? Paine, Almette, Philadelphia, iaurt, astea le-a mancat frecvent si cu pofta... Acu am renuntat la branzeturile mai sus-numite, dar parca tot apar si dispar... ce-o fi, ce-o fi?

Bertha, Cherie, z s-a pus pe mancat. Na, nu are ea trei mese mancate toate sau tot, pe zi. Dar micul dejun e, acolo paine cu ceva sau cereale, pranzul ieri a halit un ciocanel cu tortelini cu ciuperci, azi piure cu aripioare. Cam sare cina. Ia la 4-5 fruct sau iaurt si apoi nu mai vrea decat tz. O sa reintroduc usor, seara, lapte cu cereale. Sa vad. Am renuntat la rontaieli, sticksuri, pufuleti, cu ce-o invatasem in spital numai cu gandul sa manance ceva, orice. Si scaunele s-au reglat. Unul pe zi. Suna tare bine in scris, parca am alt bebe. Pardon, copil.
Copil care cand iesim afara nu vrea mana deloc, merge incet-incet, trece pragul de la usa, direct la lift, bate cu mana in usa sa vina mai repede, urca cu grija, iese din bloc zburdand dar tot fara mana... Mai ia bufuri dar sa nu cumva sa indraznesc sa-i cer mana... Of, fata mamii independenta, cand a trecut bebelusia?
Si ne imita de mor, o mananc toata. Ii zic `I love you`, ea-mi raspunde `lo-lo-lo`. Ii zic `haide`, ea - `haidn`, `daddy` e `tedi`, pestele din carticica e `am-am`, lupul e `uuuuu`, masina `brrrr`. Magarul e `i-a-i-a` cu intonatia de rigoare direct de la nota Si la Fa. Marul din carte e `ma`, curcanul e `glglglglgl`, ii merge gura toata ziua, mai nou zice si `tu`. Imi da sa mananc, eu ii zic `acum tu mananci`, ea ma ingana `tu-tu`. In spital, dimineata, infirmiera stergea pe jos la 6. La 8 cand venea era dezastru, Sara prezenta in mijloc. O intreba `pai asta-i treaba? eu de aia am facut curat?`, la care ea `DA`, ascutit si apasat. Daca o strig `Sa-raaaa`, incepe si ea `a-aaaaa`, sora-mea Oana e `a-naaaaaaaa`. Doamne, ma uit la ea zilnic, si nu stiu cand s-a intamplat totul, de cand am copil mare, vorbaret, umblacios si independent?

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.sling.ro/" target="_blank"> Poarta-ma, mami!

===================
"We don't see things as they are, we see things as we are." - Anais Nin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Daa...sigur gasesti la orice librarie dar si mai sigur la Real.
Soata mea , sai sa vezi : ii luase din acelea clasice . Cu varf , cu ascutitoare si carticica de desenat din aceea cu imagini conturate. Au stat o duminica si ceva sa le ascuta , sa deseneze , ehe veste de poveste.Imaginatie debordanta pe soata mea. Direct in contururi desena fie-sa.
Si eu "patimeam" in lipsa lui cu crizele de frustare ca la fel , nu prea reusea donsoara sa-l copieze pe tati. Si da-i si lupta , scremete , lacrimi , creioane azvarlite care incotro . Pina m-a "salvat" mama.

Daca vei cumpara cerate abia astept noile catrene a la Bogdan.

Sa aveti o noapte cat mai linista mamici !

Citat:
citat din mesajul lui aleinad.g

Zici ca scrie usor cu ele? O sa-i iau si eu de acolo, ca cele pe care le am nu scriu decat cu efort serios si nu-i convine domnisoarei. Tot pixul, mai ales cel cu gel e mai bun. Aseara dupa o ora de mazgaleli era ca scoasa din mina de carbuni, neagra si pe maini, si pe bot si pe haine.

Budinca a avut succes doar partial, a mancat cam un sfert.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
[/quote]

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oceanborn
Daniela nici lui Thomas nu-i place oul , omleta, fiert, bagat in mancare..dar a furat o felie de paine in ou de la mine intr-o zi si ce mai baga in el..
ma bucur ca rezultatele sunt bune!

Mie mi-e necaz ca Teodora manca galbenusul foarte bine, chisr si gol, musca din el, din trei guri il termina, chiar ma intreb cum ii placea asa inecacios cum e. De cand am introdus albusul a inceput nebunia. Azi am reusit sa-i dau un sfert din budinca. Tot e ceva. Si, o sa incep sa il amestec cu mancarea ca la inceputul diversificarii, poate merge asa o perioada.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Printesa01
pont. va vine sa urlati la ei? imaginati-va ca fapturile astea mici "ie" seful. hmmmmmm? mere? ca la sefu' nu iti permiti sa te ratzoiesti. la mine a mers.
asta nu inseamna ca sunt sfanta maria in persoana, ca totzi avem nervii si limitele noastre

Multumim de pont, dar nu tine tot timpul. Ca seful nu ma tinea in priza 24 din 24, 7 din 7. Veneam acasa si explodam, ma descarcam, aveam concedii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

La noi cosul de gunoi e din nou mutat pe balcon.. a stat acolo de cand umbla Thomas pentru ca mergea la pescuit , l-am mutat afara langa alea de hartie sticla plastic. Acum vreo 2 saptamani l-am bagat in casa si am "exersat" aruncatul la gunoi, fara rezultate pana ieri cand am zis gata! e atat de atras de cosul ala, poate e si culoarea , e verde mar,are capac argintiu, e clar atractie pentru el..
intr-o zi se chinuia sa-l tina deschis si in acelasi timp sa verse jumatate de sac de lego la gunoi..
ce a aruncat al meu la gunoi?: lingura,biberon cu apa,cheile de la intrare(nici acum nu imi dau seama cum a pus mana pe ele, nu tin minte unde le pusesem), lego, telefon de jucarie, crema fund, jucarii de plus, etc. astea le-am gasit, posibil sa fie si altele piedute pe veci..

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oceanborn

ce a aruncat al meu la gunoi?: lingura,biberon cu apa,cheile de la intrare(nici acum nu imi dau seama cum a pus mana pe ele, nu tin minte unde le pusesem), lego, telefon de jucarie, crema fund, jucarii de plus, etc. astea le-am gasit, posibil sa fie si altele piedute pe veci..

Ma intreaba soatza ieri, `nu mai ai nevoie de cartea de alegator?`, eu `de ce?`, `pai e in cosul de gunoi...`. Cum, de unde, cand... Nu c-am mai avea de nevoie de ele, ca tot cu CI votam...

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.sling.ro/" target="_blank"> Poarta-ma, mami!
===================
"We don't see things as they are, we see things as we are." - Anais Nin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Va invit la ! M-am trezit devreme sa am si eu momentele mele de respiro, caci altfel stiti cum e, nu mai apuci sa faci nimic.

Mirtha multa sanatate! O sa luam si noi celebrele creioane cerate. Eu i-am dat un creion dar Iulia nu prea stie ce sa faca cu el, i-am aratat, degeaba. Poate daca o sa "deseneze" colorat o sa avem mai mult succes. Plus ca tine totul cu stanga, inclusiv lingurita, caci la masa neaparat trebuie sa aiba si ea o lingurita sa imprastie mancarea catre gura. Aaa, are o carte care o fascineaza, sa va zic si voua http://www.librarie.net/carti/128973/Activitati-pentru-copii-mici-ani

Laura suntem alaturi de tine!

Iza, multa bafta! Am si eu o amica care e taaaare mandra de noile achizitii! S-a reinventat !

Darling felicitari!

Malinas, vad ca deja va ganditi la concediu... De fapt in curand vine primavara si apoi vara, ce mai...

Mie nu mi-a aruncat nimic semnificativ la gunoi, insa aduna toate scamele de pe covor si vine si mi le arata , sa mergem la gunoi sa le duca ea, iar pampersul, neaparat trebuie sa-l duca ea, altfel iese cu scandal

Anca ma bucur ca Z e mai bine si mananca.

O zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Buna dimineata mamici !

Otilia cand am citit mesajul tau , si am incercat sa ma transpun in mijlocul evenimentelor , trebuie sa recunosc ca mi s-a ridicat tensiunea. Am avut zile din aceasta categorie in care ba era alba , ba era neagra , ba albastra si cred ca aveam nervii la maxim intinsi. Sunt convinsa ca situatia se amplifica indefinit cu inca un bebe sugacios legat de fusta si unul pe drum in burtica. Plus hormonica in mare expansiune la aceasta varsta a sarcinii. Nu pot decat sa imi imaginez. Eu zic sa nu fii asa amarata ca ai altoit-o un pic pe Ana .Se poate intimpla in imprejurari ca acestea sa-iti pierzi cumpatul.
Sunt convinsa ca nu obisnuiesti in mod sistematic sa altoiesti fetele cand te lasa nervii. Madame Dolto zicea chiar ca o palma la fund din cand in cand nu a stricat nimanui cu conditia sa nu fie administrata in public.(opina ca sentimentul umilintei este mai nociv decat corectia fizica in sine.)Asta nu inseamna ca fac vreo pledoarie pentru corectia fizica (nu am servit asa ceva in copilarie/adolescenta si mi-a fost bine)dar accept ca se poate intimpla in anumite circumstante si nu este un capat de tara. Fruntea sus , data viitoare poate vei reusi sa gestionezi mai bine situatia! Profita de prezenta mamei tale si de orice moment de respiro care ti se iveste.

Nebunica am inteles ca exista si plastilina comestibila. Nu am gasit pe piata locala dar cred ca pe undeva am salvat un link. Daca nu reusesc sa gasesc in zona voi lua tot clasica si o voi supraveghea asa cum procedez cu ceratele. Lucrul cu plastilina face bine si pentru mica motricitate - dexteritate si imaginatie. Asa ca zilele astea am facut rost de un listoi pentru Eva.....

Fluturasha multumim pentru carte. Incerc sa o gasesc local apoi recurg la net daca nu exista pe piata locala. Mi-a placut la prima vedere si de regula ce merge la prima vedere e ok.

Cu Iulia si creioanele s-ar putea ca momentan sa nu intre in raza ei de actiune. Deocamdata nu gaseste nicio placere manipulindu-le si , chiar daca v-a vazut pe voi, nu i-au starnit interesul. Poate o vor atrage cuorile. Incearca.

Ceva similar am experimentat cu Eva la capitolul tras-impins. Nu era interesata de activitati cu jucarii care presupuneau a trage si a impinge. Am incercat sa ii cumpar o remorcuta , i-am arata n-tz zile figura cu trasul remorcutei cu plimbatul prin toata casa ,incepuse pe mine sa ma doara spatele de atita cocosare la nivelul manetei remorcutei. A plimbat*o ceva ceva , chiar credeakm ca amdat-o gata cu remorcutza.Ei ashh...Eva a gasit de cuviinta sa o umple cu jucarii pe care le coboara si le pune la loc.Ba s-a cocotat chiar ea in remorcuta si era sa o pateasca - e alunecoasa.
I-am mai luat o ratusca pe rotite si bilute atasate la rotite tot cu mecanism care poate fi folosit pentru tras si impins. E total neinteresanta. E jucaria cea mai ignorata. As putea spune inexistenta.
La fel un calut pe care sa urce si sa se balansesze in ideea ca stimuleaza miscarea fizica , coordonarea , echilibrul etc. Aiurea .Dupa ce a vazut ea acolo ce presupune batzaiala pe calut si-a luat ursul , l-a pus pe calut si a inceput sa balanseseze calutul. Ea nuu, nuuuu cumva sa se oboseasca.

Idem cu masinuta similara calutului cumparata tot in ideea ca se va cocotza pe ea si va incepe sa patruleze prin camera. Noop. Se aseaza linga masinuta si apasa pe butoanele luminoasa sau pe figurinele care canta. Asta e. Deocamdata nu intra in zona ei de interes plimbatul cu diverse jucarii.

Desi uite in ultima vreme am observat ca trage - impinge scaunul din camera de zi, fotoliul din sufragerie si balansoarul din camera ei , chiar imi cere sa urc in balansoar si sa isi fca singura "avint". Sau ii face placere sa traga suportul de infasat. Daca voi constata ca astea o stimuleaza mai mult decat jucariile cu pricina nu am decat sa accept. O las sa traga de cate ori vrea si fotoliul , scaunul si suportul de infasat. Important este sa faca miscare cat mai variata. Pentru ca la capitolul acesta mi s-a parut cam deficitara de micuta.Sper sa fie doar o parere.

Edit- Daniela nu fii suparata ca nu maninca albusul. Oricum galbenusl este mai important si are proprietatile cele mai "cautate". Si albusul are ca orice parte componenta a unui aliment proprietatile necesre , benefice dar in cazul bebeilor galbenusul ramine partea esentiala .Poate reusesti sa-l strecori prin supe sau in diverse aluaturi.

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

NOUA NE PLACE FFF MULT!!!

UN MIC AJUTOR

Craciun, cadouri, renii

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU

Povestea nasterii

Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Mergi la inceput