Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *150*
Raspunsuri - Pagina 20
olishka spune:
Pisik multa sanatate va dorim si voua
Si david tuseste, dar maine merg cu el la dr.
Monnvas pai cam toti sunt de la fratele meu: 6 infiati, 1 al lr si mai vine inca unul acum; sunt 8 pana acum + 1 al meu = 9 nepoti. Mami ii iubeste pe toti. La cat de scumpi sunt si cat de chinuiti au fost, nici n-ai avea cum sa nu-i iubesti.
Olga, mamica lui David iepurasul 

Pisik06 spune:
Acum as vrea sa scriu ceva ce am pe suflet si va rog din suflet sa nu interpretati in niciun fel, sa incercati sa ma intelegeti, daca vreti, sa imi raspundeti, iar daca va deranjeaza sa ma ignorati.
Din ceea ce citesc pe aici vad, pe de o parte, ca grijile mele cu mersul, ridicatul, etc. sunt minore si, pe de alta parte imi pun serioase probleme privind dezvoltarea copilului meu dar si a capacitatilor mele de a-l invata ceva, orice.
Pe scurt, Ana face numai bravo, pa si da noroc sau "give me 5" cu palmuta sus". De "vorbit" spune ma-ma si ba, rar ta-ta si ca.
Nu arata obiecte prin casa, desi ii mai arat televizorul, ceasul, poze cu ea si cu noi. Nu arata ochi, nas, gura, desi ii arat pe papusi, pe mine, pe ea. Nu imi da un obiect cand i-l cer, desi facem exercitii cu poftim si multumesc. Nu scoate obiecte din cutii si nu le pune la loc, desi eu incerc sa ii arat asta. Nu pune formele in gauri, dar, fie vorba intre noi, nepotul meu care are 2 ani jumate abia le pune, ca nu are rabdare si baga cercul tot pe la patrat ca intra mai usor![]()
Nu arata niciun anumal pe carte, desi i le arat destul de frecvent. Nu mai stiu ce sa mai zic.
Acuma, eu ma indoiesc profund ca e copilul retardat, refuz sa cred asta si nu o sa o tratez ca atare, dar parca nu pot sa nu imi pun un semn de intrebare, mai ales ca Pisigri spune ca un medic s-a ingrijorat de chestia cu bagatul in cutie.
Imi pun iarasi problema daca e eficient sau corect cum procedez eu. Voi cum faceti, petreceti mult timp aratandu-le chestiile astea? Intreb pentru ca Ana nu are rabdare, mie mi se pare ca nu ma vede, nu e atenta cand ii arat nimic si atunci renunt si incerc mai incolo sau maine. Ce sa ii arat, daca ea nu se uita la mine si se intinde dupa alt obiect sau ca sa bage cartea in gura?
Nu stiu, sunt usor dezorientata si zau ca ma gandesc serios daca nu imi dauneaza cititul pe forum in ultima vreme.
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, dar eu nu ma stresez de unele chestii, mi se pare ok ca un copil de 1 an sa faca in pampers, sa nu fie atent, sa nu zica cuvinte, etc. Cand intru insa aici vad niste standarde f ridicate, care ma fac sa am dubii, sa ma agit si sa ma stresez destul de rau uneori.
Sper sa nu primesc rosii sau remarci prea dure, ca nu stiu daca le pot face fata acum. Am scris doar ce am simtit in acest moment. Ma simt obosita sa imi testez copilul, sa imi pun intrebari de ce nu face x si y chestie, sa ma intreb daca e normal sau nu. 

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
Bianca2503 spune:
Deci treaba serioasa cu mama si tata.
Oricum nu poate el sa zica acum Bianca si Robert, tot mama si tata spune. De asta am ajuns noi la concluzia ca mama si tata se numesc asa pentru astea sunt primele cuvinte pe care poate un copil sa le spuna si aia din Neanderthal au crezut ca li se adreseaza lor si asa exista mama si tata. Sunt o nesimtita si denaturata, stiu
Felicitari fetelor care au facut primii pasi. Mamicilor nu fiti suparate ca sunt usurele ca ele se pregatesc pentru catwalk![]()
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ela78 LA MULTI ANI! si din partea noastra pentru Cristian,bebe de Monnvas![]() Maia Andreea,bebe de Saby![]() Ce vreme e afara... Ma tot gandesc cum sa facem, maine aveam program de alergatura (sectia de pasapoarte - pediatra pt.controlul de 10 luni - Ikea - si ce-mi mai trasneste mie prin cap), dar pe viscolul asta nu ma incumet, sper sa linisteasca vremea pana maine... |
La Multi Ani, Motorashului Cristian si Maiutzei! 
Eu am taiat din program toata "alergatura". Ne-am intors ieri de la Targoviste, ca se anunta "sfarsitul lumii". Azi am iesit doar putin sa facem cateva poze si inapoi la caldurik.
Of! M-a sunat nasha, care se intorcea acum de la Targoviste. S-a rotit unul cu masina in fata ei, de cateva ori si ... pana la urma i-a luat botul si masinii ei.
Ea e intreaga, masina... nu prea. 
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
Pisik06 spune:
Monnvas, sunt tuta sefa
. Acum am vazut mesajul, nu am mai verificat telefonul
. Multumim de gandurile bune

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
mireal spune:
Am iesit un pic afara, e brrr.Novus,Ela78,Dyana 27
Olishka, noi ne-am mutat de curand si eu am vrut un parchet alb cu gri,dar a venit sotul acasa cu asta fara sa-mi spuna,iti dai seama ca imi venea sa-i dau cu el in cap
,dar acum imi place si mie.Floric eu ii spun Nu, Nu ai voie si il iau de acolo, el se duce iar si tot asa, dar stie cuvantul ca se uita la mine cand ajunge unde nu are voie,daca sunt pe faza si ii repet nu se duce,daca nu,direct acolo se indreapta.Denisamanda
si Maia bravo
Ilinca
,o sa mai pun, pe acestea le-am pus asa rapid de dimineataPetraTudor l-am luat din mall cotroceni, la etaj, langa trenulet si raioanele de jucarii
koko_1 spune:

Cristian,bebe de Monnvas
Maia Andreea,bebe de Saby

Felicitari pentru primii pasi nesustinuti Adela si Maia!!!
Am admirat frumusetze de mutzunel David; il tzucam de nu se vede
vazut si pe Theo scumpel foc, pupam ochiosu'
.
Noi azi ne-am rasturnat cu premergatorul...un covoras mititel batu-l-ar sa-l bata, dar am scapat de el ...de-acum nu ne mai sta chiar nik in cale.
Despre apelative: mama si tatal meu sunt "maia" si "bobo" iar socrii sunt "bica" si "bicu"
mama lu'
Cezar - 22 aprilie 2009
Bijuterii lucrate manual
mireal spune:
| citat din mesajul lui Pisik06 Acum as vrea sa scriu ceva ce am pe suflet si va rog din suflet sa nu interpretati in niciun fel, sa incercati sa ma intelegeti, daca vreti, sa imi raspundeti, iar daca va deranjeaza sa ma ignorati.Din ceea ce citesc pe aici vad, pe de o parte, ca grijile mele cu mersul, ridicatul, etc. sunt minore si, pe de alta parte imi pun serioase probleme privind dezvoltarea copilului meu dar si a capacitatilor mele de a-l invata ceva, orice.Pe scurt, Ana face numai bravo, pa si da noroc sau "give me 5" cu palmuta sus". De "vorbit" spune ma-ma si ba, rar ta-ta si ca. Nu arata obiecte prin casa, desi ii mai arat televizorul, ceasul, poze cu ea si cu noi. Nu arata ochi, nas, gura, desi ii arat pe papusi, pe mine, pe ea. Nu imi da un obiect cand i-l cer, desi facem exercitii cu poftim si multumesc. Nu scoate obiecte din cutii si nu le pune la loc, desi eu incerc sa ii arat asta. Nu pune formele in gauri, dar, fie vorba intre noi, nepotul meu care are 2 ani jumate abia le pune, ca nu are rabdare si baga cercul tot pe la patrat ca intra mai usor ![]() Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009) Pozele noastre Fotografii profesionale evenimente |
Monnvas spune:
Pisik, nici al meu nu arata, nu recunoaste animalele, nu spune cuvinte... Dar io stiu ca e si vina mea, pe langa gradul lui de dezvoltare. Tot asa, vad ca nu e atent, renunt. Doar ca nu mai incerc asa repede ca tine...
Ma gandeam ca de-aia se da o medie de varsta pentru orice activitate, pentru a avea o marja in jurul ei. Daca media e de 1 an si Bogdanel merge de la 9 luni, logic, tre' sa fie si copii care merg de la 15 luni. Probabil ca asa e si cu cartile, cu aratatul...
In plus, nu stiu daca mai sunt ghiocei care sa faca "give me five"
gandeste-te ca sunt chestii pe care Ana le face si altii nu.
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Bianca2503 spune:
| citat din mesajul lui Pisik06 Acum as vrea sa scriu ceva ce am pe suflet si va rog din suflet sa nu interpretati in niciun fel, sa incercati sa ma intelegeti, daca vreti, sa imi raspundeti, iar daca va deranjeaza sa ma ignorati. Din ceea ce citesc pe aici vad, pe de o parte, ca grijile mele cu mersul, ridicatul, etc. sunt minore si, pe de alta parte imi pun serioase probleme privind dezvoltarea copilului meu dar si a capacitatilor mele de a-l invata ceva, orice. Pe scurt, Ana face numai bravo, pa si da noroc sau "give me 5" cu palmuta sus". De "vorbit" spune ma-ma si ba, rar ta-ta si ca. Nu arata obiecte prin casa, desi ii mai arat televizorul, ceasul, poze cu ea si cu noi. Nu arata ochi, nas, gura, desi ii arat pe papusi, pe mine, pe ea. Nu imi da un obiect cand i-l cer, desi facem exercitii cu poftim si multumesc. Nu scoate obiecte din cutii si nu le pune la loc, desi eu incerc sa ii arat asta. Nu pune formele in gauri, dar, fie vorba intre noi, nepotul meu care are 2 ani jumate abia le pune, ca nu are rabdare si baga cercul tot pe la patrat ca intra mai usor Nu arata niciun anumal pe carte, desi i le arat destul de frecvent. Nu mai stiu ce sa mai zic. Acuma, eu ma indoiesc profund ca e copilul retardat, refuz sa cred asta si nu o sa o tratez ca atare, dar parca nu pot sa nu imi pun un semn de intrebare, mai ales ca Pisigri spune ca un medic s-a ingrijorat de chestia cu bagatul in cutie. Imi pun iarasi problema daca e eficient sau corect cum procedez eu. Voi cum faceti, petreceti mult timp aratandu-le chestiile astea? Intreb pentru ca Ana nu are rabdare, mie mi se pare ca nu ma vede, nu e atenta cand ii arat nimic si atunci renunt si incerc mai incolo sau maine. Ce sa ii arat, daca ea nu se uita la mine si se intinde dupa alt obiect sau ca sa bage cartea in gura? Nu stiu, sunt usor dezorientata si zau ca ma gandesc serios daca nu imi dauneaza cititul pe forum in ultima vreme. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, dar eu nu ma stresez de unele chestii, mi se pare ok ca un copil de 1 an sa faca in pampers, sa nu fie atent, sa nu zica cuvinte, etc. Cand intru insa aici vad niste standarde f ridicate, care ma fac sa am dubii, sa ma agit si sa ma stresez destul de rau uneori. Sper sa nu primesc rosii sau remarci prea dure, ca nu stiu daca le pot face fata acum. Am scris doar ce am simtit in acest moment. Ma simt obosita sa imi testez copilul, sa imi pun intrebari de ce nu face x si y chestie, sa ma intreb daca e normal sau nu. ![]() ![]() Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009) Pozele noastre Fotografii profesionale evenimente |
Pisik, sa iti zic. Eu am 2 exemple la care ma "raportez" fiind mai mari ca Vladimir.
1. Baiat, 1an si o luna e talamb rau de tot. Face ca R2D2 din Razboiul Stelelor si atat
2. Baiat, "nepoate", 1 an si 4 luni cara arata tucanunl pe carte (e un fel de papagal, ca eu nu stiam).
Nepoate, la un an nu stia multe. Stia unde e putza, unde e tati, unde e mami si cam atat. Aia cu potrivitul formelor e abureala, marketing, pt ca nu toti copiii de 9-10 lunipot face asta.
Acum, dupa 1 an si 2 luni invata mult mai repede. Se ascunde suib masa daca ii spui, iti aduce jucariile...
Trebuie sa iti spun ca nici nu il consider pe Vladimir vreun geniu (Einstein a vorbit la 4 ani abia) insa de vreo sapatamana tot a inceput sa asimileze. Asa ca stai calma.
Tu nu ai de ce sa te invinovatesti. Iar daca Ana nu are chef de tine si "prostiile" tale clar nu o sa invete.
Si foarte important nici eu nu stiam ca Vladimir stie sa bage cercurile pe turn, ca nu face asta cu mine. Sambata insa cand a venit nepoate si l-a vazut pe el cum le-a scos si le-a bagat a facut la fel. Deci, cu tine nu o sa faca ce vrei tu. Trebuie cu alti copii.
Asadar, propun o apostoleasca si soborniceasca boteaza intru iertarea pacatelor. Deci hai sa ne intalnim, de exemplu cu ei doi.
Sau daca ai prietene sau rude cu fetite putin mai mari ca Ana fa-le jonctiunea. Sa vezi ce isi da drumu'. Daca nu ai, ne intalnim noi- desi fiind fata si baiat cine stie. Dar incercam
tu nu ai nicio vina. Asa-s copiii!