Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *150*
Raspunsuri - Pagina 21
olishka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mireal Am iesit un pic afara, e brrr. Novus,Ela78,Dyana 27 ![]() Olishka, noi ne-am mutat de curand si eu am vrut un parchet alb cu gri,dar a venit sotul acasa cu asta fara sa-mi spuna,iti dai seama ca imi venea sa-i dau cu el in cap Floric eu ii spun Nu, Nu ai voie si il iau de acolo, el se duce iar si tot asa, dar stie cuvantul ca se uita la mine cand ajunge unde nu are voie,daca sunt pe faza si ii repet nu se duce,daca nu,direct acolo se indreapta. Denisamanda si Maia bravo![]() Ilinca ,o sa mai pun, pe acestea le-am pus asa rapid de dimineataPetraTudor l-am luat din mall cotroceni, la etaj, langa trenulet si raioanele de jucarii |
Sunteti tare curajosi de ati iesit si afara. Mie mi-e groaza sa ma uit pe geam. iarna aceasta a fost una adevarata.
Asa face si al meu sot. Ia lucruri importante din casa, pe care ar trebui sa le alegem impreuna. Imi vine sa-l bat, chiar daca imi place acel lucru. Parchetul este super. Ceva de genu ne dorim si noi cand o fi sa ne mutam la casa mai mare.
Si sa pui si cu tine poze, sa te cunoastem mai bine

Olga, mamica lui David iepurasul

Ilinca_M. spune:
Tufete, ce mame tinere aveti!! Sa va traiasca! Mi-ar fi placut sa fiu si io o mama tanara, ar fi fost singurul argument pro-copii sub 30 de ani...sa nu fiu o babatie cand voi fi bunica
Dar sper c-o sa ma tin bine si la 70 de ani, de-i apuc
.
Olishka...deci acum am fi putut sa te luam cu dna Roussoss...hihi, asta-i placea la maica-mea (cum canta;dar nu asa mult ca Freddy Mercury si Metallica
).
Ma, sa va zic cu fata mea...ea care e asa vesela si sociabila...Adevaru' e can-am fost cu ea in vizite decat f. rar si atunci cand avea 4-5 luni. Ei, ma intalnesc azi afara cand il plimbam pe Manole cu nora vecinei de sub noi, cu baietelul ei mai mic cu 2 sapt. decat Sophiphi si a zis sa ne intalnim la soacra-sa, sa mai socializam. Si merg cu Sophiphi...cum intram pe usa 4 persoane incep sa urle a veselie, sa sara pe ea (o indragesc, asta-i adevarul, dar pana acum i-a vazut doar pe teritoriul ei...)...mie mi se ofilisera urechile ce zgomotos ne-au intampinat. Si sta Phiphi super serioasa si o data face ochii mari si baga un plaaaans...ii sareau lacrimile ca-n desene animate. Bebelusul celalalt, pe teritoriul lui, calm si relaxat, dadea sa-i prinda motzul, ii vorbea etc. Vreo 5 minute a racnit Sophiphi, apoi s-a calmat dar tot reticenta si suspicioasa a fost si cat am stat acolo s-a comportat ca o mimoza, imi venea sa si rad...Bebe vroia s-o dragaleasca, ea se stramba, mieuna, il respingea...Cand s-a pus ea in 4 labe baiatul i-a tras o palma golaneasca peste cur de amcrezut ca murim de ras...hartzuire sexuala, nu altceva! In fine, si-a mai dat si Phiphi drumul, a mai ras, a mai zambit, dar per ansamblu a fost o super mironositza, nu-i mai vazusem latura asta!
Acum am vazut prima data ce diferentze enorme intre o fetitza si un baiat de varste aproximativ egale...Baiatul era ceva mai inalt ca Sophia, cu vreo 2 cm si cu un kil mai greu, dar avea niste maini maaari pe langa ale fetei...nu-mi puteam lua privirea, ale lui Phiphi pareau in miniatura. Si vocea! Pai scotea bebe niste sunete barbatesti, ma si speria cand nu eram atenta...o acoperea de tot pe Sophiphi cu clopotzelul ei de voce...A fost interesant de analizat...
Bianca, interesanta ideea de a va spune Vladimir pe nume. Mie nu mi-ar placea din urmatorul motiv: Laura pot fi pentru o gramada de persoane din lume, dar "mami"...doar pentru una
. Mie "mami" si "tati" nu mi se par functii, nu trebuie sa fie o relatie de subordonare intre parinti si copii datorita apelativelor. Adica mie mi s-ar parea mai rece daca mi-ar spune pe nume, ca oricarei alte persoane si imi va creste inima de bucurie de cate ori voi auzi "mami"
Eh, asta am zis-o numai asa, ca mi s-a parut interesant subiectul, nu ca mi-ai fi cerut tu parerea
Aveti dreptate ca n-au rost certurile, eu sunt constienta, vedeti ca de obicei sunt pacifista dar cateodata pur si simplu trebuie sa-mi expun punctul de vedere, cand consider ca am dreptate si au fost incalcate grosolan niste principii de comunicare, sa zic asa. Dar gata, paaaaceeee! Iertare daca am tulburat apele si v-ati simtit inconfortabil!
Petra>Tudor, dar ce spilhozeni grozavi are Bogdanel, care mai de care...mi-ai dat o idee buna, de-acum o tin si io in ciorapi lungi ziua, ca sosetele ii zboara din picioare in secunda 2, are o manie sa se descaltze!!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
9luni
mireal spune:
citat din mesajul lui koko_1![]() ![]() Cristian,bebe de MonnvasMaia Andreea,bebe de Saby![]() ![]() Felicitari pentru primii pasi nesustinuti Adela si Maia!!! Am admirat frumusetze de mutzunel David; il tzucam de nu se vede vazut si pe Theo scumpel foc, pupam ochiosu' .Noi azi ne-am rasturnat cu premergatorul...un covoras mititel batu-l-ar sa-l bata, dar am scapat de el ...de-acum nu ne mai sta chiar nik in cale.Despre apelative: mama si tatal meu sunt "maia" si "bobo" iar socrii sunt "bica" si "bicu"mama lu' Cezar - 22 aprilie 2009 Bijuterii lucrate manual |
novus spune:
Bianca
mamei tale 
PetraTudor, se vede ca te pregatesti de concediu
.
Si eu trebuie sa pun piciorul pe acceleratie si sa dispara colacelul ce a ramas ca nu am nevoie,stiu sa inot ![]()
Mami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
| citat din mesajul lui Monnvas PetraTudor, tu unde ai burta, in interior? Cum dai cu crema pe-acolo?? ![]() |

Mami lui
novus spune:
| citat din mesajul lui Pisik06 Acum as vrea sa scriu ceva ce am pe suflet si va rog din suflet sa nu interpretati in niciun fel, sa incercati sa ma intelegeti, daca vreti, sa imi raspundeti, iar daca va deranjeaza sa ma ignorati. Din ceea ce citesc pe aici vad, pe de o parte, ca grijile mele cu mersul, ridicatul, etc. sunt minore si, pe de alta parte imi pun serioase probleme privind dezvoltarea copilului meu dar si a capacitatilor mele de a-l invata ceva, orice. Pe scurt, Ana face numai bravo, pa si da noroc sau "give me 5" cu palmuta sus". De "vorbit" spune ma-ma si ba, rar ta-ta si ca. Nu arata obiecte prin casa, desi ii mai arat televizorul, ceasul, poze cu ea si cu noi. Nu arata ochi, nas, gura, desi ii arat pe papusi, pe mine, pe ea. Nu imi da un obiect cand i-l cer, desi facem exercitii cu poftim si multumesc. Nu scoate obiecte din cutii si nu le pune la loc, desi eu incerc sa ii arat asta. Nu pune formele in gauri, dar, fie vorba intre noi, nepotul meu care are 2 ani jumate abia le pune, ca nu are rabdare si baga cercul tot pe la patrat ca intra mai usor Nu arata niciun anumal pe carte, desi i le arat destul de frecvent. Nu mai stiu ce sa mai zic. Acuma, eu ma indoiesc profund ca e copilul retardat, refuz sa cred asta si nu o sa o tratez ca atare, dar parca nu pot sa nu imi pun un semn de intrebare, mai ales ca Pisigri spune ca un medic s-a ingrijorat de chestia cu bagatul in cutie. Imi pun iarasi problema daca e eficient sau corect cum procedez eu. Voi cum faceti, petreceti mult timp aratandu-le chestiile astea? Intreb pentru ca Ana nu are rabdare, mie mi se pare ca nu ma vede, nu e atenta cand ii arat nimic si atunci renunt si incerc mai incolo sau maine. Ce sa ii arat, daca ea nu se uita la mine si se intinde dupa alt obiect sau ca sa bage cartea in gura? Nu stiu, sunt usor dezorientata si zau ca ma gandesc serios daca nu imi dauneaza cititul pe forum in ultima vreme. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, dar eu nu ma stresez de unele chestii, mi se pare ok ca un copil de 1 an sa faca in pampers, sa nu fie atent, sa nu zica cuvinte, etc. Cand intru insa aici vad niste standarde f ridicate, care ma fac sa am dubii, sa ma agit si sa ma stresez destul de rau uneori. Sper sa nu primesc rosii sau remarci prea dure, ca nu stiu daca le pot face fata acum. Am scris doar ce am simtit in acest moment. Ma simt obosita sa imi testez copilul, sa imi pun intrebari de ce nu face x si y chestie, sa ma intreb daca e normal sau nu. |
Pisik, nici Alexandra nu face nici o chestie din cele enumerate de tin mai sus adica nu arata obiecte,animale, persoane, nu pune formele in locul lor si sincer nici nu credeam ca ar trebui sa faca ceva din toate lucrurile astea
Am vazut si eu ieri ca Ilinca face toate chestiile astea si la inceput m-a pus un pic pe ganduri dar apoi mi-am revenit si mi-am amintit ca nu vor fi niciodata 2 copii identici
Si m-am mai gandit ca Alexandra nici nu are cum sa le faca din moment ce nu i le arat, adica ii spun ce e x sau y dar nu repetitiv asa incat sa retina ci ca o discutie intre fete
Asa ca, paarerea mea e ca nu ai de ce sa te stresezi chiar deloc !

Anei !!Mami lui
saby spune:
Asa....
Pisik stiu ca ai auzit de nspe mii de ori aceleasi chesti ca nu exista copil la fel, ca au fiecare ritmul lui de dezvoltare bla bla bla, chesti foarte adevarate, dar sti ce cred, e absolut normal sa-ti faci griji si sa-ti pui intrebari pt. ca esti MAMA si toata viata o sa vrei ce e mai bine pt copilul tau asa ca nu cred ca o sa-ti sara nimeni in cap ca ai intrebat. Cat despre atentia pe care i-o acorzi Anei sunt sigura ca ea e prioritatea nr.1 pt tine si pana la urma cred ca lucrul cel mai important este ca ea sa fie sanatoasa si fericita. Si uite asa ca sa-ti mai iei un reper cu toate ca noi suntem mai mici, Maia pt. varsta ei nu potriveste absolut nici o forma in cutie desi pe ea scria ca e de la 6 luni
, nu stie sa scoata sau sa puna in cutie jucariile, pt ea sunt bune doar de ros si punct, stie sa faca pa doar daca ii misc eu mana si apoi incepe si ea sa faca, stie intradevar unde e becul, mosu si care e catelu si ursuletul, asta pt. ca se joaca foarte des cu ele adica le roade nasu
, asa ca stie si de nas si ochi
si cam atat. Sincer si eu mi-am pus uneori intrebarile astea dar m-am calmat repede in momentul in care i-am vazut zambetul care imi lumineaza viata 

Te pupam si pe tine si pe Ana
!!!
Sabina mamica fericita de
Maia Andreea ( 07 apr 2009)
www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia
aris26 spune:
la noi pica curentul mereu si netul bineinteles. daca ma lasa fara caldura, apa si lumina la noapte ii omor
ilinca - eu ii zic "da-i da- da-i" ca alternativa la na na-ul ala care nu imi place nici mie, dar copii adora sa loveasca obiecte pt a produce diverse sunete
25 martie 2009

si Maia bravo