Rugaciune colectiva pt a dobandi prunci buni (54)
Raspunsuri - Pagina 12
nike974 spune:
Retete de post de mine incercate
cartofi fierti, morcov fiert, pastarnc fiert, toate belduite. le amesteci cu pesmet f fin(se gaseste la punca transparenta,de zici ca-i faina) sau faina, sare, piper, cimbru, le dai prin pesmet si le prajesti.
daca vrei sa fie si mai fain, pui olecuta de drojdie de bere si le lasi o tara la crescut inainte sa le dai prin pesmet.
le prajesti in ulei incis. super faine.
-4 cartofi, 250 gr mazare, 3 morcovi medii, 1 pastarnac, 1 patrunjel radacina, 500 de grame ciuperci.
fierbi legumele inainte, apoi ciupercutele, separat.
legumele le tai feliute si pui alternativ, un strat de legume, unul de ciupercute.pui ulei de masline, cimbru, piper si dai la cuptor cca 20 de min.servesti cu crutoane si slata de varza sau salata verde.o nebunie.
nike974 spune:
super retete salate
1 mar ras, o telina roamaneasca mica rasa, un morcov ras, o jumatate de lamaie, 2 linguri de ulei de masline.(se poate inlocui morcovul cu sfecla rosie rasa).
sfecla fiarta rasa, hrean ras, lamaie, ulei,sare.
o telina, un morcov, un mar, o gulie, un patrunjel radacina, rase toate, adauga nuca zdrobita, lamaie, cimbru, ulei, sare.
deeva73 spune:
Fetele mele bune si Cipicah,
Va imbratisez din suflet livsy, caciantoni, anadomnica, mara, nike, theiuta si toate celelalte care v-ati gandit la mine. Azi dimineata cand am ajuns la lucru m-or intrebat colegii de ce radiez de bucurie... nu cumva is gravida. Le-am zis ca nu si ca nici nu mai conteaza.
Sincer va spun ca NU privesc inapoi cu manie ci inainte cu speranta si multa, multa dragoste. Nike tu draga me sa stii ca ai dreptate... si eu is cea mai frumoasa si cea mai iubita femeie din cate cunosc. Vreau sa ma bucur de toti cei dragi ai mei pe care ii am. Am inceput prin a-mi cere iertaciune ca mult prea grav i-am nacajit.
Azi, cand mi-am ingropat trecutul, ma uit la mine si mi-s cu 10 ani mai tanara. Si mereu, mereu am sa invat sa vreu numa cee' ce pot avea. Ca viata trece si daca te multumesti cu darurile ce le-ai primit si daca nu. In sfarsit am realizat ca il iubesc pe Florin mai mult decat orice pe lume si asta mi-i destul. Si multumesc Domnului ca mi-o dat sa am asa o jumatate si is convinsa ca-i un dar suficient de mare ca sa fiu fericita. Iara de va vrea Tatal Ceresc sa am prunci cu el ii ca un fel de bonus la bucata mare de fericire pe care o am in fata si din care nu m-am putut infrupta.
Va pup cu drag din tot sufletul. De voi avea timp mai povestim si maine.
Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.
nike974 spune:
deeva,
Dumnezeu te iubeste,dar si tu esti datoare sa t eiubesti,altimnteri ai nesocoti creatia lui Dumnezeu.
nu sunt narcisista.ma simt f bine cu mine si Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a facut asa. stiu ce defecte am, incerc sa le indrept.stiou ca nu-s perfecta, dar ma bucur ca-s femeie si mi-i bine cu mine.si transmit starea asta minunii cu ochi verzi care e sotul meu, sot ca ma cere de nevasta pe 19 feb(atunci m-a cerut prima data, acum 7 ani) si pe 30 august( atunci ne-am casatorit, acum 7 ani), in fiecare an,dar asa,ca si cum ar face-o prima data. si e emotionat.
Dumnezeu a dat sacramentul minunat al casatoriei. sa ne bucuram.iubirea e un dar, sa-l impartasim.
iertati-ma. nu vreau sa scriu paltitudini. scriu ceea ce simt.
Ioanact spune:
Doamne Ajuta!
www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie16.htm" target="_blank">Sinaxarul de azi!
ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justina
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 31+ - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
nike974 spune:
pt viitoare mamici
pentru cele 126 de zile de concediu " de sanatate", diferit de concediul de ingrijire a copilului (ISC) se plateste 85% din media veniturilor de pe 6 luni, totalitatea veniturilor din care se plateste CAS.
concediul pt ingrijirea copilului ISC, media veniturilor din ultimele 12 luni, venituri din care se plateste CAS,nu mai putin de 6oo /luna, nu mai mult de 4000 de lei pe luna.
cami_antonia spune:
fetele
offfffffffff
plange sufletul in mine cand aud de cazuri medicale
theita si luca va doresc multaaaaaaaaaaa sanatateeeeeee si va daruiesc milioane de imbratisari si pupici
deeva tocmai la starea asta trebuia sa ajungi ...
eu asa am patit si apoi am ramas gravida ... e ceva de genul ... m-am impacat cu ideea .... dar nu inceta niciodata sa speri si sa-ti doresti ...
toate de aici avem probleme
dar asa cum zice unombun e greu si cu bebicii ... dar recunosc ca pt noi ..... cele care ne-am chinuitttttttttttt mult pana i-am obtinut .... aceasta greutate nu mai pare atat de mare ca celor care ii obtin imediat .... dar da .... puteti spune ca se poate imparti astfel viata: viata de pana la copii si viata alaturi de ei
eu sper ca in post Dumnezeu sa ne tina pe drumul cel bun iar cel urat sa nu ne viziteze cu ispitele lui
nu stiu cum sa facem cu propunerea meaaaaa
hai maine va fi pomenirea tuturoir listelor la noi la biserica
cine se inscrie sa le duca pt vineri pe undeva?
le va pomeni sotul meu si duminica
deci vineri si sambata cine se ofera???????
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
caciantoni spune:
SLAVIT SA FIE DOMNUL!
dragutelor si cipicah.....sinaxarul de azi.......
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie17.htm
caciantoni spune:
si pentru ca azi este sarbatorit Sf. Teodor Tiron, va postez mai jos acatistul...... l-am postat si pe 8 februarie cand a fost sarbatorit Sf. Teodor Stratilat........sa va fie de folos.....
Acatistul Sfintilor Teodor Tiron si Teodor Stratilat
Teodor Tiron si Teodor Stratilat - Sfinti Mucenici !
(8 si 17 februarie)
Troparul Sfantului Mucenic Teodor Stratilat
(glas 4)
Cu numirea ostirei celei adevarate, purtatorule de chinuri al cerescului Imparat,voievod prea bun te-ai facut, Teodore. Caci cu armele credintei te-ai ostit intelepteste si ai biruit cetele dracilor si purtator de biruinta viteaz te-ai aratat. Pentru, aceasta pe tine cu credinta pururea te fericim.
Troparul Sfantului Mucenic Teodor Tiron
(glas 2)
Mari sunt ispravile credintei, in izvorul vapaii, ca intr-o apa calda, Sfantul Mucenic Teodor s-a bucurat. Ca cu foc tot arzandu-se,ca niste paine dulce Treimii s-a adus. Pentru rugaciunile lui, Hristoase Dumnezeule, mantuieste sufletele noastre.
Condacul 1
Aparatorii cei nebiruiti ai Efaitelor, frumusetea mucenicilor si a nevoitorilor insufletita podoaba Tiron si Stratilat Teodorii. Veniti cu laude si cu cantari sa-i incoronam caci lupte si biruinta muceniciei au rabdat pentru Hristos, caruia se roaga neincetat ca sa ne izbavim din toate nevoile, care strigam: Bucurati-va mucenicii Domnului.
Icosul 1
Ingerii s-au trimis din cer cu coroana nevestejita sa incoroneze crestetul tau cel nebiruit, frumusetea mucenicilor Teodore Tiroane slavite; iar tu ca un viteaz al lui Hristos te-ai aratat aparator nebiruit al credinciosilor din toata lumea, pentru aceasta strigam tie:
Bucura-te, Tiroane voievodul mucenicilor,
Bucura-te, lauda si podoaba Efaitelor,
Bucura-te, aparatorule al credinciosilor,
Bucura-te, surpatorule al paganatatilor,
Bucura-te, al mucenicilor podoaba si bucurie,
Bucura-te, al Bisericii lui Hristos infrumusetare,
Bucura-te, ca reversi minuni cu indestulare,
Bucura-te, ca de bucurie pe toti i-ai umplut,
Bucura-te, ca din inceput Biserica ai aparat,
Bucura-te, ca pentru dragostea lui Hristos, sangele tau ti-ai varsat,
Bucura-te, mare mucenice Teodore.
Condacul 2
Putere de sus ai luat prin cinstitele tale noua chinuri, nevoitorule al Domnului si prin varsarea sangelui tau, ai marturisit cu fapta iubirea Domnului tau, pentru care Stratilate ti-ai dat sufletul tau, strigand: Aliluial
Icosul 2
Putere vitejeasca luand de la Imparatul Slavei,ai rusinat mandria lui Lichie, prin luptele tale cele mucenicesti si pentru dragostea lui Hristos cu bucurie te-ai jertfit, pentru care credinciosii striga tie:
Bucura-te, Stratilate nebiruite,
Bucura-te, crin si floare din Efaita.
Bucura-te, ca ai biruit tabara vrajmasilor.
Bucura-te, ca prin chinuri ai castigat cereasca Imparatie.
Bucura-te, si noi strigam tie!
Bucura-te, ca arma ai avut crucea Domnului.
Bucura-te, ca cu puterea ei pe tirani ai surpat.
Bucura-te ca si pe idoli ai batjocorit.
Bucura-te, ca pe idolii lui Lichinie, la saraci i-ai impartit.
Bucura-te, ca prin aceasta Hristos s-a proslavit.
Bucura-te, ca prin rabdare, cununi ai castigat.
Bucura-te, ca spre cele ceresti pe toti ne-ai indemnat.
Bucura-te, mare mucenice Teodore!
Condacul 3
Luminandu-ti ochiul mintii, catre cer ai privit si de frumusetea celor nepieritoare dorind, nimic n-ai iubit din cele trecatoare; ci si trupul tau Tiroane l-ai dat muncilor celor de multe feluri pentru care ai primit coroana nevestejita si gherdanul biruintei, pentru care cantam Domnului: Aliluia !
Icosul 3
Lumina de sus stralucind sufletul tau cel mucenicesc, dar de bogatie te-ai dat credinciosilor Tiroane ca infierbantandu-te cu ravna bunei credinte, ai scapat pe credinciosi de spurcaciunile cele idolesti centru care cintam tie:
Bucura-te, ajutorul cel grabnic.
Bucura-te, stralucirea bunei credinte.
Bucura-te, ocrotitorul ortodocsilor.
Bucura-te, infranatorul paganatatii.
Bucura-te, ca prin coliva pe credinciosi ai scapat,
Bucura-te, lauda si bucuria episcopului Ioan
Bucura-te, ca el cantare vrednica ti-a dat
Bucura-te, biruitorule al tiranilor imparati
Bucura-te, ca si pe Maximian ai rusinat
Bucura-te, al Bisericii infrumusetare,
Bucura-te, ca reversi raze stralucitoare
Bucura-te, ca prin jertfa cu Hristos te-ai unit.
Bucura-te, ca pentru aceasta El te-a proslavit.
Condacul
Puterea credintei infierbantand sufletul tau, spre marturisirea lui Hristos, pentru care cu dragoste ti-ai dat trupul muncilor celor infricosate, sfintite Stratilate; iar noi vazand rabdarea ta cantam Domnului: Aliluia!
Icosul 4
Putere luand asupra paganatatii, pe idoli ai surpat cu marturisirea lui Hristos, caruia sufletul ti-ai dat cu multumire si te-ai facut aparator credinciosilor, mucenice Stratilate, pentru care cu dragoste strigam unele ca acestea:
Bucura-te, ca prin suferinda cununa muceniciei ai luat
Bucura-te, ca intr-aceasta ai avut pe Hristos intarire
Bucura-te, ca cu puterea Lui, pe idoli ai surpat.
Bucura-te, stralucirea Iracliei si a Efaitei.
Bucura-te, ca sapte zile nemancat ai petrecut.
Bucura-te, ca si alte chinuri cu rabdare ai suferit
Bucura-te, ca toti care te-au vazut, pe Hristos au proslavit.
Bucura-te, ca prin barbatia ta puterea credintei a inflorit.
Bucura-te, ca multi bolnavi ai vindecat.
Bucura-te, ca lui Hristos buna mireasma te-ai adus.
Bucura-te, ca Efata tie a cantat.
Condacul 5
Stea purtatoare de lumina te-ai aratat credinciosilor din toata lumea, lauda mucenicilor Teodore Stratilate, ca ai scapat pe multi de inselaciunea idoleasca si pe Hristos ai marturisit si ai luat cununa nevestejita din mana Domnului tau, strigand: Aliluia
Icosul 5
Stralucind prin biruinta marturisirii, sufletul tau nevinovat l-ai adus lui Hristos, Carele a primit nevointele tale cele mucenicesti, aratandu-te aparator fierbinte credinciosilor din toata lumea, pentru care strigam tie:
Bucura-te, Stratilate nebiruite.
Bucura-te marturisitorule al credintei.
Bucura-te, diamantul rabdarii.
Bucura-te, crinul infranarii.
Bucura-te, balsamul vindecarii.
Bucura-te, chedrul curatiei.
Bucura-te, ajutatorul saracilor.
Bucura-te, ocrotitorul vaduvelor.
Bucura-te, ca esti tuturor folositor.
Bucura-te, ca din orice nevoi izbavesti.
Bucura-te, ca sanatosi ne pazesti.
Bucura-te, ca si locasul tau il proslavesti.
Bucura-te, mare mucenice Teodore.
Condacul 6
Marturisind cu indrazneala pe Hristos Dumnezeu adevarat, ai strapuns cu sulita rabdarii tale pe Faraon cel gandit si inchinaciunile Elinilor le-ai surpat, rusinand in priveliste pe Maximian, pentru care strigam Domnului: Aliluia!
Icosul 6
Marturisitor fierbinte te-ai aratat mucenice Teodore Tiroane, ca fiind dus inaintea tiranului Maximian, nu te-ai rusinat a marturisi pe Hristos ci ai rusinat inchinaciunile cele idolesti, pentru care strigam tie:
Bucura-te, ca in oastea tironilor ai fost.
Bucura-te, ca pe Maximian ai rusinat.
Bucura-te, ca pe idolii lui ai surpat.
Bucura-te, ca aceasta singur ai marturisit.
Bucura-te, ca prin spanzurare singur ai marturisit.
Bucura-te, ca prin focul cuptorului ai trecut.
Bucura-te, ca Mitropolia Amasiei te mareste
Bucura-te, ca Humialon orasul tau te prosloveste
Bucura-te, ca crestinii serbeaza acum al tau nume
Bucura-te, ca-n nevoi si-n izbanzi, strigam, tie.
Bucura-te, facator de minuni alese.
Bucura-te, ca prin ele Dumnezeu se proslaveste.
Condac 7
Vrand tu mare mucenice Stratilate a-ti mantui sufletul, pe care l-ai impodobit cu tot felul de fapte bune, cu rugaciuni si cu milostenii, te-ai gatit spre lupte mucenicesti pe care le-ai primit cu bucurie cantand Domnului: Aliluia!
Icosul 7
Straina minune a fost in toata Efaita si Iraclia s-a mirat de vitejiile tale, cum toate defaimand si pe imparati mustrand, cu indrazneala ai alergat la lupte pentru dragostea Domnului tau, pentru aceasta strigam tie:
Bucura-te, minunea Efaitelor.
Bucura-te,infrumusetarea Iracliei.
Bucura-te, podoaba mucenicilor.
Bucura-te, mustratorul tiranilor.
Bucura-te, jertfa insufletita.
Bucura-te, ca chinurile cu bucurie le-ai primit.
Bucura-te, ca sfaturilor lui Lichinie nu te-ai plecat.
Bucura-te, ca sufletul tau Domnului l-ai dat.
Bucura-te, ca El cu bucurie l-a primit.
Bucura-te, ca cetele mucenicilor primindu-te au dantuit
Bucura-te, ca si noi bun aparator te-am dobandit.
Condacul 8
Toata ceata ingerilor, cu mucenicii si cu stapanul lor,intru cantari au intampinat sufletul tau, mare mucenice Teodore Tiroane, incoronand crestetul tau cel nebiruit cu gherdanul mucenicilor si toti au cantat cu bucurie: Aliluia!
Icosul 8
Toata faptura s-a alaturat langa lauda care ti-a facut Hristos Mirele tau, ingerii priveau asteptand venirea ta, mucenicii cantau biruinta ta,iar pamantul s-a sfintit prin stropirea sangelui tau, iar noi robii tai aducem lauda muceniciei tale, cantand acestea:
Bucura-te, ca ele au incoronat crestetul tau.
Bucura-te, ca cerurile au serbat intrarea ta.
Bucura-te, ca cununa nevestejita ai primit.
Bucura-te, ca pentru credinciosi rugaciune ai facut
Bucura-te, ca Hristos cererile tale le-a plinit.
Bucura-te, ca El prin tine s-a proslavit.
Bucura-te, ca Biserica aparator te-a castigat.
Bucura-te, al Locasului tau grabnic aparator.
bucura-te,ca de ispite, de furturi si de judecati esti risipitor
Condacul 9
Privind la frumusetea cerului, ti-ai luminat privirile mintii, cunoscand pe Ziditorul cerului si al pamantului, Facator al totului, cu bucurie L-a Laudat mucenice Teodore Stratilate si cantare ai cantat Domnului: Aliluia!
Icosul 9
Ritorii cei mult vorbitori au amutit ca niste pesti fara de glas, cum tu un tanar ostas ai defaimat frumusetile lumii, mergand cu bucurie spre chinuri, unde ai aratat lupte biruitoare, de care mirandu-se, cantam tie acestea:
Bucura-te, ritore intre mucenici.
Bucura-te, trambita propovaduitoare.
Bucura-te,luptator nebiruit.
Bucura-te, rabdatorule de patimi.
Bucura-te, gherdane al rabdarii.
Bucura-te, ca cu barbatie ai marturisit.
Bucura-te, ca credinta nevinovata ai pazit.
Bucura-te, ca la aceasta si pe noi ne-ai sfatuit
Bucura-te, ca cu ingerii te-ai unit.
Bucura-te, ca cu ucenicii locuiesti.
Bucura-te, ca prin chinurile tale pe toti ii veselesti.
Condac 10
Vrand sa-ti mantuiesti sufletul si sa castigi viata nemuritoare, te-ai pazit nevinovat de tot pacatul si cu virtutea sufletului ai dorit pe Dumnezeu, Carele este marginea doririlor, pentru care si ultima picatura de sange cu multumita ti-ai dat cantandu-I: Aliluia!
Icosul 10
Vrand noi nevrednicii a-ti lauda mucenicia si nevointele tale Sfinte mare mucenice Teodore Tiroane prin rugaciunile tale cerem ajutorul cel dumnezeiesc, cantandu-ti cu dragoste acestea:
Bucura-te, ca sufletul tau curat, tot pamantul a sfintit.
Bucura-te, ca intru suirea ta spre cer, toti diavolii s-au ingrozit.
Bucura-te, ca si vaduva ajutorul tau a primit.
Bucura-te, aparatorule de cetate.
Bucura-te, ajutatorule al sufletelor curate.
Bucura-te, al pacatosilor lesne iertatorule.
Bucura-te, al tuturor implinator de cereri.
Bucura-te, al ierarhilor bun sfatuitorule.
Bucura-te, al preotilor cucernici ,de mari daruri datatorule.
Bucura-te, al monahilor, bun ajutatorule.
Condac 11
Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, intru ospatul cel duhovnicesc a adapat sufletul tau din pomul vietii unde ai auzit glasul puterilor ceresti si dansurile mucenicilor si de bucuria aceea imbalsamat fiind ai cantat impreuna cu ei Domnului: Aliluia!
Icosul 11
Imparatul Maximian cu toti muncitorii lui, n-a putut birui sufletul cel de diamant mucenice Teodore Stratilate, nici nu te-a putut desparti de doritul tau Hristos, caruia te inchinai cu dragoste. Pentru care cantam tie:
Bucura-te, bine cinstitorule al sfintei Cruci.
Bucura-te, purtatorule al patimilor lui Hristos.
Bucura-te, ravnitorule al Imparatiei cerurilor.
Bucura-te, bine primitule in locasurile Ei.
Bucura-te, diamantul si steaua credintei.
Bucura-te, fulgerul rugaciunilor sfinte.
Bucura-te, primitorule al rugaciunilor noastre.
Bucura-te, vesmantul darurilor care ne acoperi slabiciunile noastre.
Bucura-te, implinatorul cererilor noastre.
Bucura-te, al Locasului tau infrumusetare.
Bucura-te, al robilor casei tale, cucernica si sfanta mangaiere.
Condac 12
Haruri mucenicesti imparti tuturor credinciosilor, Sfinte Mare Mucenice Teodore Tiroane, preotilor esti podoaba si lumina, celor ce cu dragoste serbeaza praznuirea ta si te cheama cu credinta, le implinesti cererile; mie celui nevrednic si mai mult decat toti pacatosii, daruieste-mi sa cant cu bucurie Domnului: Aliluia!
Icosul 12
Vrand Sfinte Mare Mucenice Teodore a parasi latura pamantului, ai ajuns la desavarsita dorire, unde privesti frumusetea Imparatului ceresc, te-ai aratat biruitor incoronat prin sangele tau si n-ai incetat a ajuta cu rugaciunile si minunile tale pentru aceasta primeste prinos de multumita acestea:
Bucura-te, steaua harului ceresc.
Bucura-te, podoaba cinului preotesc.
Bucura-te, al mucenicilor podoaba si lumina,
Bucura-te, lauda celor ce-ti canta tie.
Bucura-te, impreuna vorbitorule cu mucenicii.
Bucura-te, ca si rugaciunile noastre le primesti.
Bucura-te datatorule de sfaturi dumnezeiesti.
Bucura-te, margaritar cu care luminezi sufletele.
Bucura-te, diamant carele tai neputintele.
Bucura-te, al sufletului meu mantuire.
Bucura-te, al locasului tau aparatorule.
Bucura-te, al ostenelilor noastre binecuvantatorule.
Condac 13
De trei ori fericitilor, podoaba Ortodoxiei si lauda Efaitelor, mucenicii Domnului: Teodore Tiroane slavite si Stratilate nebiruite, rugati-va Domnului pentru mantuirea noastra, ca izbavindu-ne din nevoi, sa cantam Domnului: Aliluia!
(Acest condac se zice de trei ori.)
Si iarasi se zice Icosul I si Condacul I.