Rugaciune colectiva pt a dobandi prunci buni (54)
Raspunsuri - Pagina 11
anadomnica spune:
Theiuta va fi bine, tu esti o fata curajoasa si luptatoare!
deeva te rog mai ai putintica rabdare , timpul nu e pierdut. Ai inca putina rabdare... gandeste-te cat de multa, multa rabdare iti va trebui atunci cand iti vei creste copiii. Acum e timpul de exersare,nu de deznadejde. In ce priveste pozitiile umilitoare, draga mea, nu te mai gandi la asta? De nascut cum crezi ca vei naste? Nu tot pe masa AIA??? De ce sa fie umilitoare dorinta ta sincera si munca ta si a sotului la un proiect de viata? Eu te rog sa nu renunti, sa ai grija de sanatatea ta, sa te bucuri de tine si de sotul tau si mereu, mereu sa te incurajezi: eu stiu ca vei reusi. Cum a reusit si Victorita, tocmai dupa un FIV nereusit, Domnul le randuieste pe toate spre Slava Sa!
Pup fetele si post usor la toata lumea.
Cami la multi ani pt. Antonia!! Eu ... sarbatoresc si eu oarecum perioada asta, caci anul trecut pe vremea asta nici nu stiam ca sunt si prima mea grija era pregatirea pentru postul in care intram. Asadar.. tainic, eu ii sarbatoresc fiicei mele un an de existenta, desi nu stiu exact cand a prins viata in mine, oricum perioada asta. Mai frumos va fi ca sambata, pe 20, eu implinesc 30 ani si ea 4 luni deci ne sarbatorim putin la comun!!!
Doamne ajuta!
Mami de Maria (20.10.2009)
Album poze
honeys spune:
Buna fetelor,
E buna ideea cu mersul la manastiri/ biserici.
Va rog sa ma treceti si pe mine pe listuta: honeys (Nicoleta si Mihail).
O sa o duc si eu la randul meu.
Doamne ajuta!!!
va pup
nike974 spune:
deeva,theiuta
ani intregi m-am intrebat de ce sunt diferita.
de 2 ani durerirle sunt uneori atat de mari incat imi paralizeaza fata,imi explodeaza capul,stomacul, burta.
am luat locul 2 pe tara la gatit din 1500 de participanti,dar 70% din mancare imi e cu desavarsire interzisa.cea mai banala rana inseamna sa o port deschisa minim o saptamana.cea mai banlala durere de dinti inseamna refuzuri peste refuzuri in a fi macar consultata.durerea e ca si cum as respira.daca am cateva ore fara durere,ma simt ciudat,ca si cum as pluti.
de trei zile vomit mereu.nu mi-e crescut nivelul histaminei atat de mult incat vomit tot.daca stau in picioare, mi se vad oasele bazinului proeminente,iar in zona lombara pur si simplu se vede bazinul imbracat de piele..............nu mai spun de coaste si alte cele.sunt un schelet cu burtica.
si totusi...............stiu e greu de crezut pt ca si mie mi-a luat timp sa ma obisnuiesc cu ideea ca timpul meu curge altfel,ca un banal spray ma poate trimite pe lumea celalata sau o mancare gatita ca pt voi,ceilalti................si totusi sunt cea mai frumoasa si cea mai iubita femeie pe car eo cunosc si stiu ca Dumnezeu ma iubeste si simt pana la lacrimi de fericire aceasta iubire.
unombun spune:
de ce sa ne luam dupa vise deeva?la inceputul postului tau afirmi ca ai visat si...
anul trecut,pe vremea aceasta eu aflam de sarcina si ce crezi ca visam in fiecare noapte-ca am singerari,ca pierd copilul.asta in conditii de av.spontan anterior,de virsta 39 ani,uter fibromatos care putea duce oricind la desprindere de placenta,etc.Ma trezeam intoarsa si necajita.La un moment dat am prins curaj si nu mai m-am necajit de vise.
in plus visam ca o sa nasc fata.a fost baiat.asta ca sa nu mai credem in vise.
de control ginecologic si proceduri..nu mi-au venit bine niciodata!
dar,asa cum spune anadomnica,in timpul nasterii si in timpul sarcinii tot asa este.si dureri MARI,care nu pot fi povestite aici.
in plus,cresterea unui copil,citeste sa vezi pe la clubul scutecelor ce sacrificii urmeaza.noi ,cele cu copii nu povestim aici pentru ca nu este locul si fiecare isi duce sacrificiul personal.
caciantoni spune:
Rugaciune pentru vederea pacatului propriu
Doamne! Da-ne sa ne vedem pacatele noastre, asa încât mintea noastra, atrasa cu desavîrsire de luarea-aminte fata de pacatele noastre, sa înceteze a mai vedea greselile aproapelui si sa-i vada pe toti, într-acest chip, buni. Da inimii noastre sa paraseasca grija pierzatoare de neajunsurile aproapelui, sa îsi uneasca toate grijile numai în grija pentru dobândirea curatiei si sfinteniei poruncite si gatite noua de Tine. Da-ne noua, celor ce ne-am spurcat haina sufletului, sa o albim iarasi: ea a fost deja spalata prin apele botezului, iar acum, dupa pângarire, aceste haine au nevoie sa fie spalate prin apele lacrimilor. Da-ne sa vedem în lumina harului Tau neputintele cele de multe feluri care traiesc în noi, înabusind în inima miscarile duhovnicesti, aducând în ea miscarile sângelui si trupului care sunt potrivnice Împaratiei lui Dumnezeu. Da-ne marele dar al pocaintei, înaintea caruia merge si pe care îl naste marele dar al vederii pacatelor noastre.
Pazeste-ne, cu aceste mari daruri, de haurile amagirii de sine, care apare în suflet din pricina pacstoseniei sale neluate în seama si neîntelese, si se naste din lucrarile patimii dulcetii si slavei desarte care traiesc în el neluate în seama si neîntelese. Pazeste-ne pe noi cu aceste mari daruri în calea noastra catre Tine, si da-ne noua sa ajungem la Tine, Cela ce chemi pe cei ce-si recunosc pacatosenia si lepezi pe cei ce se socot drepti, ca sa Te slavoslovim în veci, întru vesnica Ta fericire, a Singurului Dumnezeu Adevarat, Rascumparatorul celor robiti si Mântuitorul celor pierduti. Amin.
Sfântul Ignatie Briancianinov
Rugaciune care se citeste in fiecare post
Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai inainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche si cea Noua, aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatului,- ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre. Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
“Sa ne folosim de aceasta vreme a Postului, fiindca nu stim de ni se va mai da o vreme ca aceasta – si cine vrea sa ramana in cadere si sa se infatiseze in cealalta viata cazut? Acesta, poate, este cel din urma an cand mai suntem lasati intre cei vii, poate-poate vom aduce roadele pocaintei, poate-poate ne vom indrepta. Si daca nici acum nu ne vom indrepta, vom fi taiati si aruncati in foc. Avand acest lucru in gand, sa luam hotararea ca de acum, intrand in post, sa intram si in nevointele ridicarii din cadere!” (Sf. Teofan Zavoratul)
caciantoni spune:
dragutelor si cipicah......va postez mai jos un link unde veti gasi sfaturi duhovnicesti despre post......sa va fie de folos.....
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/02/15/rugaciune-pentru-vederea-pacatului-propriu/
nike974 spune:
Pachetele crocante si aromate umplute cu mere si stafide
Ingrediente:
3-4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate cubulete
50 gr zahar
1 lingurita mix de condimente (scortisoara, cuisoare, ghimbir,coriandru)
50 gr stafide
4 foi de placinta
25 gr unt, topit
150 ml lichior de ciocolata Preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 C.Intr-o cratita, pe foc mediu, pune merele, zaharul, 1 lingurita mix de condimente, stafidele si 100 ml lichior de ciocolata.Acopera cratita si lasa merele sa se inmoaie putin, aprox.6 minute.Lasa amestecul sa se raceasca putin.
Amesteca untul topit cu 50 ml lichior de ciocolata.Taie foile de placinta in 3 parti pe lungime.Unge fiecare foaie cu unt topit aromat.Pune o lingura de amestec cu mere la capatul fiecarei fasii de aluat si impacheteaza fiecare fasie astfel incat sa obti un triunghi.Aseaza triunghiurile formete intr-o tava de copt si da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante.
Pui cu cimbrisor copt la cuptor
Ingrediente:
- 1 pui intreg
- 1 legatura cimbrisor proaspat
- 50 ml ulei de masline
- sare, piper
- 1 lingura boia ardei dulce
- patrunjel uscat toca Preparare:
Se spala puiul, se transeaza in bucati, se freaca fiecare bucata in parte cu boia de ardei dulce, sare si piper apoi se aranjeaza bucatile de pui intr-o tava sau intr-o oala termorezistenta. Peste pui se pune o cana de apa si 50 ml ulei de masline. Se acopera c folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia folia si se presara peste pui frunzulitele de cimbrisor. Se mai introduce tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute pana cand puiul s-a rumenit si carnea se desprinde de pe os (din cand in cand se scoate tava din cuptor si carnea se stropeste cu lichid-ul din tava). La final puiul se presara cu patrunjel uscat tocat. Se serveste cu garnitura de cartofi taranesti si muraturi. Pofta buna!
Sufleu de branza inimioara
Ingrediente:
3 oua, 50 g branza, 50 g cascaval, 2 linguri de smantana, un parf de sare, unul de piper, unul de curry.
In functie de tava puteti dubla cantitatile si astfel iese mai pufos si mai umflat sufleul.Eu am avut o tavita mica de silicon si mi-as iesit destul de pufos dar nu asa inalt cum as fi vrut.Secretul e sa bati bine de tot albusurile sa se tina spuma tare de fundul castronului intors , sa preincalzesti cuptorul si sa nu umbli la el pana ce e gata Preparare:
Se bat albusurile cu un praf de sare bine de tot.Separat amestecam galbenusurile cu branza si cascavalul rase si cele 2 linguri de smantana.Apoi incorporam cu grija amestecand de sus in jos galbenusurile in albus.Apoi punem un parf de piper si curry.Ungem tavita bine cu unt si preincalzim cuptorul.Inroducem tavita la cuptor cam 20 minute si lasam la foc mediu spre mic.Nu umblam deloc la el.Cand au trecut 15 minute oprim focul .Veti obtine un sufleu pufos si foarte gustos.
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare
Ingrediente:
* 8 pulpe superioare de pui
* ciuperci de conserva
* 1 morcov,
* castravete + gogo#537;ar murat
* m#259;rar
* 2 conserve de maz#259;re
* 15 gr. unt
* 1 lingura faina
* 1 cana de lapte
* 1 leg#259;tur#259; p#259;trunjel
* vegeta
* sare
* piper * Preparare:
De la pulpe se scoate osul, se bate cu b#259;t#259;torul de carne, dar nu prea mult #537;i se unge cu mu#537;tar. Pune#539;i sare, piper, a#537;eza#539;i la mijloc ciuperci din conserva, castravete, gogo#537;ar, morcov t#259;iat be#539;i#537;oare, ca#537;caval ras #537;i apoi rulam. Se fixeaz#259; rulada cu scobitori.
Pentru maz#259;re: topi#539;i untul într-o tigaie mica, ad#259;uga#539;i faina amestecând bine #537;i l#259;sa#539;i sa fiarb#259; pu#539;in, amestecând continuu. Ad#259;uga#539;i treptat laptele, amestecând bine .
L#259;sa#539;i sa dea în clocot încet, adauga#539;i maz#259;rea, m#259;rarul #537;i amesteca#539;i pân#259; când sosul se îngroa#537;#259; #537;i se omogenizeaz#259;.
Sufleu de ciocolata alba love
Ingrediente:
ingrediente: 5 oua, 5 lg faina alba de prajituri, 1 esenta de vanilie, 5 tablete ciocolata alba(optionalo lingura de frisca), 1 praf de sare, 2 linguri de zahar alb, 1 plic praf de copt, 1 pliculet ceai de iasomie(pt.insiropat).
Pt.ornament : 4 tablete de ciocolata alba, 1 lingurita de razatura de nuca de cocos, 3 linguri mure.
Pt.decorul de zahar ars:1 lingura zeama de portocala proaspata, 1 lingura ulei de susan, 2 linguri zahar. Preparare:
Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt si cu ciocolata alba razuita fin de tot(in varianta rapida! daca nu va grabiti puteti topi la bain marie ciocolata si cand s-a racit la temperatura camerei sa o amestecati cu ouale batute si o lingura de frisca).Incorporam si acest amestec in compozitia de sufleu in ploaie si amestecand tot asa de sus in jos, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.Se picura o filoa esenta de vanilie.Se unge tava inimioara cu unt si se toarna compozitia in tavita.Se introduce la cuptorul preincins si se lasa la foc mediu cam 25 -30 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca putin.Se stropeste putin (doar pulverizam fin )cu ceai de iasomie. Apoi se orneaza cu un amestec de ciocolata alba razuita si nuca de cocos in mijloc,pe margine se aseaza murele din belsug si apoi se picura cu putin sirop de dulceata o alta inimioara mica in mijloc.Langa ea facem cateva petale din zahar ars.Petalele se fac astfel: incingem o tigaie de teflon, punem zahraul in ea si -l lasam sa se topesca , cand devine lichid picuram o lingura de zeama de portocale si o lingura de ulei de susan.Amestecam si cand devine maroniu lichidul il turnam pe o farfurie rece de portelan in fasii pe care le dezlipim si le modelam cat sunt inca caldute dar nu fierbinti si mai turnam si pe marginea inimioarei mari.Petalele de zahar ars cu gust de susan se aseaza in mijloc. Aceasta retete se va servi cu cineva drag! miroase extraordinar si are un gust fin de neuitat!
ROTINI CU PESMET SI ZAHAR
Avem nevoie de:
2 linguri unt
Pesmet cit doriti
Zahar dupa gust
Zahar vaniliat
Brinza dulce de vaca(otional)
Fistic maruntit
Pasta(in cazul meu rotini)
Punem untul intr-o cratita la foc mic pina se topeste
Adaugam pesmetul si-l prajim putintel
Adaugam zaharul,zaharul vaniliat
Prajim 1 minut,dupa care adaugam pasta a la dante si fisticul
Servim cu gem .
Theiuta spune:
Luca2008, draga mea,
eu am vrut sa te incurajez spunindu-ti ca dupa ce scapam de aces te celule displazice (crescute aiurea), prin Erad (cazul tau), sau prin conizatie (cazul meu), ne vom putea socoti iar femei sanatoase. Doar ca trebuie sa facem teste Pap SI COLPOSCOPII mai des.Toate femeile ar trebui sa isi faca un Pap anual.
Ca sa nu innebunim fetele aici cu un subiect care ne "arde" pe amindoua, haio pe PM!
Reaminteste-mi, te rog, povestea ta!
Intelepte si pline de amar iti sunt cuvintele Nike...multa suferinta iti este dat sa duci, dar ce sa ii faci...asa e omul! I se pare ca suferinta proprie e cea mai grea de dus.Tu ne-ai adus cu picioarele pe pamint.
Multumesc pentru incurajari!
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
bryny spune:
buna fetelor!Doamne ajuta!am indraznit sa va vizitez ptin, nu ca nu vas citi deseori dar niciodata nu am scris dar acum am nevoie de voi.Am facut un FIV anul trecut in septembrie la viena si acum urmeaza FIV2 tot acolo la aceeiasi clinica, deja am inceput sa ma pregatesc voi fi acolo cu ajutorul Lui Dumnezeu la inceputul luni martie, insa ma macina o inrebare care nam cutezat sa o discut inca cu nimenii poate de frica raspunsului...Este pacat daca sa nimerit sa fac aceasta fertilizare in post??? va multumesc si Doamne ajuta!
nike974 spune:
Theiuta,Deeva, Luca28,
iertati-mi indrazneala.stiu ca suferinta voastra e mai mare decat a mea.
imi vin in minte doua exemple.
verisorul meu a ramas paralizat de la gat in jos la 18 ani, in urma unui accident.era genul de baiat frumos,destept, cu mare succes la fete.
dr l-au anuntat despre ce e vorba.ne era teama de reactia lui.
reactia lui,care a fost constanta timp de 5 ani pana cand a murit, a fost urmatoarea:ii multumesc lui Dumnezeu ca nu mi-a luat mintile.
ma duceam la el si imi spunea: e o zi atat d efrumoasa,cum poti fi trista?
cand a strans banii necesari pt un carucior electric soficisticat ce ii permitea sa iasa din camera, dupa 4 ani,a luat banii si.......i-a cumparat surorii lui aparatura electronica(casetofon,TV etc) pe care si-o dorea atat.