Algocalminul-medicamentul cu cap de mort!
Raspunsuri - Pagina 14
kiki31 spune:
Sotul hannei urmeaza tratament cateva zile deci nu e cazul sa exageram atat cu privire la sodiu.Chestia e valabila pentru persoanele care urmeaza ani in sir tratamente cortizonice dar aici nu este cazul.Bine asta nu inseamna ca omul nu trebuie sa respecte regimul hiposodat.Am lucrat intr-o sectie unde tratamentul principal al pacintilor se baza pe cortizon(administram pana la 1gr./zi,nu 30mg.cum ia sotul hannei)iar pacientii aveau regim hiposodat dar mancau carfofi,telina,patrunjel si alte alimente pe care le enumerati voi aici fara nici o problema.Exceptie faceau bineinteles alimentele sarate(cum ar fi mezelurile care au un continut ridicat de sare).
Sabina spune:
Kiki, eu m-am umflat infiorator dupa ce am mancat cozi de telina crude, de aia i-am zis....
da,e adevarat nu poate face diabet de la 5 zile de prednison insa si dupa terminarea tratamentului trebuie mentinut regimul hiposodat pentru o perioada. edit, si fara dulciuri concentrate, caci ele contin multa sare.
Poate ca pentru medici nu conteaza atat de mult retentia asta de apa si side effects, dar pt pacienti sunt chinuitoare si umilitoare. Mai ales moon face si mai sunt si altele, dar intr-adevar, la 5 z\ile nu e cazul.
Insa daca e sa dureze mai mult, trebuie stiut.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
hannen spune:
Fetelor sunteti absolut formidabile!Va
pe toate si vreau sa stiti ca absolut toate sfaturile au fost si sunt apreciate.Ca sa nu mai zic ca habar nu aveam de majoritatea lor.![]()
Asa ca sunteti o comoara la casa omului!
Stiti ce ma uimeste?Ca dr. de aici nici macar nu a amintit de sare!!!
Nici macar un cuvint.
Iar cel de la urgenta ,cind l-am intrebat daca sa aiba grija la sare a zis ca nu exista asa ceva!!Multe semne de intrebare pt. mine.
El zice ca maine merge iar la spital pt. ca tratamentul e pe terminate si cum nu sunt mari schimbari,dr.-ul i-a zis sa vina la control si daca e cazul sa-i prelungeasca tratamentul!
Si vad ca trebuie sa mentina regimul inca o perioada dupa ce termina tratamentul???Cit?cum ne dam seama ca pericolul a trecut?
Kiki,Sabina,si celelalte fete cu tratament,spuneti-mi va rog ,dupa tratament imediat va simtiti rau??
el zice ca nici nu poate sa stea in picioare,ameteste si citeodata are senzatia ca-"i dus cu capul".Il vad si eu,dimineata se simte rau fizic ,iar seara se agraveaza mincarimile .
Alice,
De vreo 3 zile vreau sa-ti zic si uit.Ce-i cu semnatura aia sub nick??Pt. mine e clar ca esti o supravietuitoare!!!Greul a trecut inshaAllah, si totul o sa fie bine.Cit despre capacitatile tale de supravietuire nu am absolut niciun dubiu.Nu esti doar o supravietuitoare,ci o luptatoare!!!
Allinta,
pt. efortul tau.
elizaj,
multumesc!
Of,zic mereu sa nu nominalizez de teama sa nu uit pe cineva ,dar nush cum se face si ma scap,sper doar sa nu fi uitat pe cineva.
Nu-i ignor ci doar neatentie!![]()
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades ![]()
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kiki31 Sotul hannei urmeaza tratament cateva zile deci nu e cazul sa exageram atat cu privire la sodiu.Chestia e valabila pentru persoanele care urmeaza ani in sir tratamente cortizonice dar aici nu este cazul.Bine asta nu inseamna ca omul nu trebuie sa respecte regimul hiposodat. |
Atata timp cat sotul lui Hannen se umfla de la o infima cantitate de sare, nu inteleg de ce sa nu o elimine complet din alimentatie ?
Nimeni nu exagereaza cu nimic, iar in situatiile in care o afectiune evolueaza imprevizibil, bolnavul trebuie sa-si ia toate masurile de protectie pt ca starea sa generala sa nu se deterioreze mai mult.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Iasmin08 spune:
allinta, sper sa nu spun o prostie mare, dar din cate stiu eu nu este indicat sa elimini total sarea din alimentatie deoarece duce la dezechilibre la nivelul absorbtiei intestinale (printe altele are ca efect diareea). Chiar TOTAL nu stiu daac e o idee buna. Pe de alta parte prednisonul duce la o retentie de apa, iar sarea impune aport suplimentar de apa.
Nu aruncati cu rosii, pls, asta e ceea ce stiu io![]()
Multa sanatate, Hanen
!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Sabina spune:
Hannen, eu ma simteam rau de tot cu capu in primele zile pe prednison.
Culmea e ca la injectiile cu dexametazona n-am avut nici pe naiba.
dar ma apuca o stare de nervi f aiurea, nu ameteala ci o tensiune
in tot corpul si mai ales la cap
(adica eram oribila)
Deci daca e irascibil, sa stii ca e de la pastile.
Dar ameteli n-am avut.....
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
kiki31 spune:
Allinta,sotul hannei nu se umfla de la o cantitate infima de sare acolo e altceva probabil ca alergenul persista de accea are si petele rosii si mancarimile iar umflaturile sunt inca consecinta alergiei.Stiu ca suna ciudat dar poate face alergie la unul din medicamentele pe care le primeste acum altfel nu imi explic cum dupa atatea zile de cortizon si antihistaminic semnele sunt inaca prezente.
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kiki31 Stiu ca suna ciudat dar poate face alergie la unul din medicamentele pe care le primeste acum altfel nu imi explic cum dupa atatea zile de cortizon si antihistaminic semnele sunt inaca prezente. |
Tocmai ca starea lui de sanatate este atat de afectata si nu da semne de imbunatatire, trebuie scosi din alimentatie TOTI posibilii factori alergeni sau care interactioneaza cu tratamentul medicamentos.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
mihaela_s spune:
Hannen, oricat ti s-ar parea de ciudat, medicina nu e la fel in toata lumea. Cand am ajuns in Suedia, sotul meu a descoperit tratamente total pe dos si nerecomandate in Ro, pentru diverse afectiuni. Si se tot minuna cum se poate asa ceva, dar uite ca se poate. Iti spun asta ca sa intelegi de ce medicii japonezi nu au recomandat regim hiposodic concomitent cu antihistaminice si prednison. L-am intrebat pe sotul meu(e medic internist) daca aici se recomanda regimul hiposodic si mi-a spus ca numai la tratamente indelungate. Pentru tratamente scurte, nu se recomanda asa ceva. Sigur ca tu poti sa faci cum te-au sfatuit fetele, nu e nimic in neregula cu recomandarea medicilor din Ro, eu ti-am scris ca sa stii de ce medicii japonezi nu au recomandat.
Ca o idee, aici in caz de apendicita acuta, se incearca in prima faza tratament cu antibiotice, sub supraveghere in spital desigur si abia apoi, daca apendicele nu cedeaza la tratament, se ajunge la operatie.
si multa sanatate sotului! 
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Sabina spune:
Miha,poti sa il intrebi si ce spun medicii suedezi de intreruperea brusca a prednisonului, dupa 5 zile de 30 mg pe zi?
De obicei tratamentele astea de catva zile au la baza o doza f mica de medicament.
cand iti da 30 de mg,la noi dupa aia se scade progresiv, deci se transforma in "lunga durata", recte regim....
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo