Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *149*
Raspunsuri - Pagina 13
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui PetraTudor Centre de joaca: Booboo, chiar vis-a-vis de mine, pe Lacul Tei, si Ikea, uite cateva poze http://cid-90f42a6fb4ff1b42.skydrive.live.com/browse.aspx/Ikea?permissionsChanged=1 Booboo e pentru copii mai mari, de acolo nu am poze reusite (le-am facut cu telefonul) dar e ceva in genul locului unde a dus-o Adee pe Ariana. |
Wow, ce super e centrul de joaca.
Si ce s-a distrat Bogdan.
Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video
olishka spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
Nu putea lua raceala de la Chitibus, daca ea a racit de la apa rece. Ceea ce se ia e viral, si e cauzat de un virus. Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video |
K, ms. Acum eu nu stiu daca Chitibus a racit sigur de la apa rece, dar eu asa cred, caci nu prea am iesit nicaieri cu ea sapt asta si am tot prins-o ca bea apa de la dozator f rece.
Oricum ma duc maine la analize si ma lamuresc.
Olga, mamica lui David iepurasul

Gaza22 spune:
Oli eu pot doar sa-ti spun ce mi-au spus si mie doctorii. Cand am aflat prima data ca are rosu in gat ne-am gandit ca a racit de la frig. Dar primul lucru care ne-a intrebat Dr a fost daca cineva din familie a fost racit. Si da fusese mama si un pic eu. Deci concluzia la noi a fost clara e viral. (deci ca si gripa si s-a transmis de la unii la altii), un alt semn a mai spus Dr ca este nasul, daca curge deasemenea e semn ca e viral si in al treilea rand un semn clar este acela ca organismul nu raspunde la tratament(ca cel pe care il dai tu acum.) caz in care dupa 2-3 zile se trece la antibiotic. Acum varianta cea mai sigura si mai corecta de a depista daca e viral sau bacterian este exudatul. Daca in urma exudatului nu apare nimic atunci infectia este virala si se continua cu acelas tratament daca apare ceva la analize atunci e bacteriana si se dau antibioticele adecvate. Analizele aste sunt bune ca medicul sa nu sara din prima cu antibiotic, daca nu e nevoie sau de asemenea sa nu prelungeasca prea mult starea de disconfort pe care o simte bebelul in cazul in care e nevoie de antibiotic si tu te chinui cu Tantum verde si nurofen. Eu zic sa nu te nelinistesti. Vezi cum se simte maine David, cum se comporta la mancare cu e temperatura. Daca e mai bine atunci inseamna ca raspunde la tratament si in cateva zile veti fi fresh. Daca nu atunci ar fi bine sa-i faci analizele, asa ar fi cel mai corect d.p.d.v. medical.
Si dupa ce ti-am facut capul avioane iti voi spune ca noi n-am facut analize atunci pt ca si-a revenit ff repede si era mult prea frig si ea se simtea mult prea rau si nu am vrut sa o scot din casa.
si sa aveti o noapte usoara fara temperatura.
Mami de Gazii mica si frumoasa
Avem noua lunite 
olishka spune:
Mami de Gazii 

Asa mi-e urat de spitale si analize, dar trebuie sa fac ce este mai bine pentru pici.
Olga, mamica lui David iepurasul 

Gaza22 spune:
Petra ms
Anca
imi era dor de tine. Eu asa terifiata am fost de ce mi s-a intamplat pana in operatie ca din prima clipa eu am zis ca imi iau bebele si plec. Si nu stiam cum sa fac sa plec mai repede de la reanimare in salon si n-am mai simtit nici durere nici nimic. Si seara cand au zis ca o iau pe Gazii si ca ma lasa sa ma odihnesc mi-a venit sa-i omor. Abia a doua seara mi-am dat eu seama ca n-ar fi rau sa imi odihnesc si eu oasele un pic si m-am dus spasita cu Gazii in brate la salonul de neonato si le-am rugat sa o tina cateva ore. Atunci au inceput sa rada asistentele si in limba lor impleticita am inteles eu ca faceau misto de mine ca am vrut sa fiu eroina dar au fost dragute si m-au linistit ca totul va fi ok si desi eu insistam sa o las doar o ora-doua ele mi-au adus-o a doua zi la 8 inainte de vizita cu zambetul pe buze si asigurandu-ma ca totul a fost bine important e ca am dormit. Asa ca de atunci si pana m-am externat m-am hotarat sa le ascult ca stiu ele ce stiu chiar daca printre dinti mai boscorodeam nitel tara lor de "jaguari".
Leeloo mi-a fost dor de tine. Ma bucur sa aud ca sunteti bine si Tudor e asa de avansat.
Mai fetelor vreau si eu pe Brazelton asta ca-mi place ce aud e la el.
Avem noua lunite 
Galushca spune:
Sa zic si eu despre subiectu fierbinte.
Fetita mea mare isi suge degetele numai la culcare. Are 3 ani jumate si de 3 saptamani ne-am dat seama (dentistul, nu noi) ca face ocluzie inversa pe dreapta (baga in gura aratatorul si mijlociul de la stanga). Incercam sa adormim fara degete, dar e greu. Nu are rani pe degete 
O fi normal suptul degetului, insa in cazul nostru a dus la o aliniere proasta a dintilor. Mergem la ortodontist sa vedem cand si ce se poate face.
Cea mica nu-si suge degetul, iar suzeta o scuipa.
Cred ca poate fi bine sa fie incurajati copiii sa evolueze, iar trecerea de la stadiul oral la cel anal e o evolutie. Copiii sunt si ei oameni, nu masinarii perfecte. O sa prefere zona de confort in locul viitorului nesigur.
Instinctele exista, dar instinctul de supt nu e un scop in sine, sentimentul de siguranta, calmarea sunt scopurile, instinctul de supt e aproape singurul instrument posibil pentru copiii foarte mici care, stimulat, poate persista. Singurul organ pe care si-l controleaza la nastere e gura. La cateva luni, degetele.
In momentul in care copilul poate sa vorbeasca ori sa comunice cumva, isi poate satisface nevoia de siguranta cerand compania altora.
Pe scurt, daca as fi din nou la un an cu cea mare, as dezvata-o de atunci de bagat degetele in gura, la 3 e mai greu. Nu generalizez, vorbesc doar de experienta mea cu copilul meu mare. Poate cu suzeta i-ar fi fost mai bine, nu stiu, atunci mi s-a parut nenaturala.
shasa spune:
Buna seara spre dimineata fetelor.
Va pup dulce pe toate
Nu am mai reusit sa intru decat foarte putin si atunci citesc "pe sarite" macar sa imi fac cat de cat idee daca sunteti bine si sa vad ce se mai intampla cu voi. Noi suntem bine de la mic la mijlociu la mare
Sper sa reusesc macar cap. asta sa il citesc cat de cat.
OLGA multa sanatate lui David ca am citit ca este bolnavior
IRI
TEO
PETRU
New Life Is Born
Gaza22 spune:
Gata fug la nani
dar ca o ultima idee a fi frumos odata sa ne intalnim la un centru din acesta de joaca, unde sunt sigura ca bebeii se vor distra super. Pup Noapte buna.
Avem noua lunite 
anca_nicolae spune:
Oli,
ti-a explicat "super mega" bine gaza despre analize, viral, bacterian, si eu mai adaug asa: si daca ar fi viral, si daca ar fi bacterian, ideal e sa "astepti" 2-3 zile, doar cu tratament contra febrei, pentru ca decizia de antibiotioc e bine sa fie luata convins fiind ca nu e boala a copilariei, sau doar raceala. Si da, cand e rosu in gat de la ceva gen streptococ, gatul e ff dureros la inghiti si nasul nu prea are probleme, cand e raceala, atunci gatul e rosu dar nu foarte dureros, mai mult racaie, iar nasul produce...
leeloo
pai da, mom, cam stiam ce insemana sa dormi si/sau sa stai cu mintea neintinsa in corzi, cat mai poti, adica alea 2-3 nopti/zile in maternitate "este sfinte domne'"..., este ca e sub 50... ![]()
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani,
Tudor-Iulian 9 ani,
Robert-Adrian 8 luni
Leeloo21 spune:
vin cu siguranta la orice ora la o intalnire in centrul de joak din sala de mese de la ikea..de noi este deja incercat!
plec la nani!
Cristina si Alin, parinti super fericiti de
Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09
nasterea in apa
pozici dragute
Alin (tati de Tudor) pozeaza momentele voastre importante (nunti, botezuri, petreceri) trageti cu ochiul aici

Asta inseamna ca este viral sau doar prin analize se poate depista.