Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *149*
Raspunsuri - Pagina 12
olishka spune:
Si mult asteptata reteta la tortul de morcovi:
Blatul
Ingrediente:
-100 g de alune sau nuci (mie imi place mai mult cu nuci) prajite si taiate marunt (nu f marunt_
- 340 gr morcovi rasi
-280g faina
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
-1 1/2 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita sare
-1 1/2 lingurita scortisoara
-4 oua mari
-300g zahar (brun)
-240 ml ulei vegetal
-2 lingurite esenta de vanilie
Se bat ouale separat (prima data albusul, apoi galbenusul - cam 1 min). Treptat se adauga zaharul si se bate bine (3-4min). Se adauga uleiul treptat si esenta de vanilie.
Intr-un vas separat se amesteca faina, bicarbonatul, sarea, praful de copt si scortisoara.Amestecul din faina se adauga in cel din oua, treptat, pana se omogenizeaza bine. Apoi se adauga morcovii rasi si nucile.
Se imparte aluatul in 2 parti egale si se pune in 2 tavi si se baga la cuptor (30-40 min la 180 gr)
Crema
-60g de unt (la temperatura camerei
- 230g de crema de branza (la cutie - Philadelphia)
-230g zahar pudra
-1 lingurita de zahar de vanilie
-coaja de lamaie rasa (optional)
-100gr nuci prajite
Dupa ce s-a racit blatul, ungeti primul blat, apoi si pe cel de deasupra.
Pofta buna! 
Olga, mamica lui David iepurasul 

Adee spune:
Robert Adrian, Radu Mihai, Andreea Diana, Damian Calin , Luca
purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009 - am prins viteza
10 LUNI
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Leeloo21 despre noi! Tudor este superb! are 6 dintisori..4 jos 2 sus..merge f bine, chiar si incaltat..cade cand se impiedica de ceva sau altfel f rar..nu vrea sa fie tinut de manuta nici afara..singur merge..cred ca trebuie sa-i iau un ham pt siguranta lui..k altfel o ia la goana si greu este de prins..ink nu alearga dar incearca si cade:P spune deja destule cuvinte..mama, tata, bubu, buba, papa, bibe, apa, papa..si multe alte cuvinte cand ii citesc sau ii arat lucruri si ii repet cuvandtul de multe ori..cuvinte pe care nu le retine..decat poate ca si intonatie..toate figurinele din carti sunt bebe pt el:P..de mancat mananca tot si bine! tine bibe singur..intelege cand nu are voie undeva..dar incearca de fiecare data:P..danseaza..prinde baloanele de sapun, rade, se joak..strange toate cablurile de prin casa..e plin de vanatai insa pe la picioare si in coate de la cate cazaturi a tras:P.. noi vom face nunta in vara asta..va mai dau detalii pana atunci:) am terminat amandoi sesiunea si sunte gata pt ink un semestru..pt alin sem terminat cu licienta..eu insa mai am ink 3 ani:P alin va asteapta sa va faca poze superba daca mai aveti evenimente in viata voastra.. ![]() va si sper sa mai gasesc timp sa va salut!![]() Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09nasterea in apa pozici dragute Alin (tati de Tudor) pozeaza momentele voastre importante (nunti, botezuri, petreceri) trageti cu ochiul aici |
Imi este tare dor de tine!
Felicitari lui Tudor pt tot ce face.
Si voua pt finalizarea cu bine a sesiunii. Bafta pe mai departe. Si mai treci pe la noi.Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video
PetraTudor spune:
Monica s-a culcat linistita dupa ce a batut DC-ul in lung si-n lat si a gasit argumente linistitoare pro-suzeta. OK, daca e de pe DC, e sfant, nu ma mai bag. Toate bune si frumoase, dar de ce si-a incheiat tirada rastalmacind (a se intelege "luandu-ma peste picior"...) ceea ce i-am scris eu, frumos si cu bune-intentii, despre Luana (am scris ca "incearca" sa puna piese de Lego, dar.... na', in fuga se mai scapa unele "detalii")
En fin....
Anca, stii care e culmea marketing-ului? Sa vinzi o cutie goala. Dar si mai "culmea" este ca se va gasi cineva sa o cumpere :-))
Voinicul meu s-a culcat, asa ca voi face si eu la fel!
Pup gasca, vorba lui Aris! 
P.S. Novus, nu dam avans de 30% pana la sfarsitul lui februarie?
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui anca_nicolae Eu recunosc ca nu am fost asa mamoasa ca tine :(, la noi a fost invers si cumva comic: a 2-a zi dupa ceza, eu m-am dat prima jos din pat, desi eram mult mai babett decat restul fetelor, insa stiam sigur ca durerea primul pas pus jos nu va fi mai mare decat durerea de pe la dilatatie 8-10, asa ca am revenit la mersul biped destul de repede. Fetele au coborat si ele dupa mine, a.i, la pranz toate eram deja plimbate, pas pas. Vin asistentele [pana atunci doar ne adusesera bebeii la alaptat] cu zambetul pe buze: "fetele noastre dragi, v-ati dat jos din pat?" eu, crezand ca urmeza laude, zic: daaa, am mers deja de cateva ori!" Asistentele zic: "eii, atunci e foarte bine, va putem aduce bebeii..., pt ca aci aveti aceasta posibilitate sa alegeti" noi toate in cor parca, "dar nu-i vrem!", gandind ca nu-i vrem asa repede in camera, noi abia pasind pana la usa, cu perfuziile agatate de maini, dar asistentele zic intre ele: "ia uite draga nu am mai auzit asa ceva, cica nu-i vor?"... si apoi catre noi: "nu-i nimic daca nu-i vreti, noi tot vi-i aducem". Buun, pleaca si vin cu cei 3, spunand: "luati fetita asta, plange rar, e cumintica, e ok, luati si baiatul acesta [nu al meu], doarme cam mult, cate 7 ore intre supturi, probabil de la anetsezie, si luati-l si pe asta [acum era al meu, bb3] ca ne-a impuiat capul, domne', cand plange, are o voce de rasuna tot spitalul, nimic nu-i intra in voie, nu am avut somn noaptea trecuta..." Ahaaa, deci de asta au fost asa amabile asistentele si s-au grabit sa ne aduca boboceii Poze cu noi Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 8 luni |
Ha ha ha si eu la fel, cand a venit asistenta ca o floare "Vi l-am adus pe bb" io eram cu capu-n buda si dadeam la ratze... asa ca am convins-o sa-l mai tina... 3-4 ore
Dupa care mi-l aduce: "luati-l, ca nu ne mai intelegem cu el!"
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN (7.03.2009)
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui PetraTudor Monica s-a culcat linistita dupa ce a batut DC-ul in lung si-n lat si a gasit argumente linistitoare pro-suzeta. OK, daca e de pe DC, e sfant, nu ma mai bag. Toate bune si frumoase, dar de ce si-a incheiat tirada rastalmacind (a se intelege "luandu-ma peste picior"...) ceea ce i-am scris eu, frumos si cu bune-intentii, despre Luana (am scris ca "incearca" sa puna piese de Lego, dar.... na', in fuga se mai scapa unele "detalii") |
Eeeeeeiiiiii, n-am luat pe nimeni peste picior, nu stiu de ce ai inteles asa.
Nu tin de sfant ce spune DC-ul, eu am ideile mele, si deciziile mele. da, ma simt ok ca si alte mamici, cele mai multe mamici gandesc sau au gandit la fel ca mine. Nu am luat decizile in functie de cum a facut alta mamica, ci pt ca asa am gandit eu ca e bine.
Nu am facut ce spune nimeni, ci, repet, cum aleg sa faca copiii mei.
Oh, da, nu incerc alta varianta. da, asa e. Adica nu-i iau maine suzeta sa vad daca plange sau nu, ci merg pe ideea ca nu o va mai cauta cand n-o va mai vrea. Nu-i ofer si nu-mi ofer alta alternativa...decat ce decide ea...e adevarat. la fel ca si cu olita. Nu i-am prezentat olita, deci nu stiu daca poate face pipi sau nu la olita constienta. Pt ca nu cred eu ca la 1 an un copil e constient de asta. Nu i-am oferit decat alternativa pampersului.
Dar, scuze, in ras nu am luat pe nimeni, la fel cum nu m-am simtit atacata de nimeni. Pur si simplu mi-am argumentat decizile, fara sa le consider reguli pt alte mamici, alti copii.
Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video
olishka spune:
Gaza
Esti tare scumpa 
Petra si eu vreau sa stiu la ce raion gasim mango

Si inca o intrebare: mai mult ca sigur David a luat raceala de la Chitibus, care a baut apa rece in toiul iernii
Asta inseamna ca este viral sau doar prin analize se poate depista. Va intreb pentru ca sunt nedumerita de ce dr de astazi la care am fost nu ne-a zis nimic de analize.
Olga, mamica lui David iepurasul 

PetraTudor spune:
N-am plecat, ca mai sta si sotul, asa ca....
Gaza, smoothie este la raionul de fructe si salate, pe langa fresh-urile de porto si grepfruit. Centre de joaca: Booboo, chiar vis-a-vis de mine, pe Lacul Tei, si Ikea, uite cateva poze http://cid-90f42a6fb4ff1b42.skydrive.live.com/browse.aspx/Ikea?permissionsChanged=1
Booboo e pentru copii mai mari, de acolo nu am poze reusite (le-am facut cu telefonul) dar e ceva in genul locului unde a dus-o Adee pe Ariana.
Despre intarcat: am incercat toate felurile de lapte praf pana am ajuns la Humana cu aroma de banana si vanilie. I-a placut, la restul se stramba de parca ii dadeam matraguna, si am marit treptat cantitatea. L-am mai culcat si in parc ca sa scot din alaptarile de peste zi...si.... asta a fost. N-a fost greu, sau eram atat de hotarata incat nu mi s-a parut.
A, Monvass, cred ca m-ai intrebat candva de cort: din Ikea, costa o nimica toata, 39 lei cred, sau pe acolo. Nu are bile sau alte chestii, avea si unul mai mic luat de la raionul de animale, ii placea, asa ca am zis sa-i luam unul in care chiar sa incapa :-))
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui olishka mai mult ca sigur David a luat raceala de la Chitibus, care a baut apa rece in toiul iernii Asta inseamna ca este viral sau doar prin analize se poate depista. |
Nu putea lua raceala de la Chitibus, daca ea a racit de la apa rece. Ceea ce se ia e viral, si e cauzat de un virus.
Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video
Leeloo21 spune:
acum am citit povestea ancai:P simpatic bebe al tau
se vede ca ai fost cu mai multa experienta..eu dupa ce am fost mutata in salon am cerut sa mi se aduca bebelusul..si asistenta a zis..asa repede? mai bine va mai odihniti:P..lol..am zis k sa-l aduca ca vreau sa-l vaz imediat! zis si facut..pus bebe la san..mai mult dormea oricum..a supt imediat..m-a durut sfarcul de mi-au dat lacrimile..am zis k asa e la inceput..de unde..k si dupa cateva zile de supt la mine se lasa cu sange si rani..asa ca am apelat la protectii..dar nu despre asta era vorba..ci despre faptul ca am stat cu bebe in salon mai tot timpul..cu exceptia noptilor cand il luau..colega de camera si ea ca mine..tot cu bebe langa ea..el a facut icter usor..si eu ma tot uitam la tudor si parca mi se parea mai galben ca al ei si mie nimeni nu-mi zicea nimic..si a inceput frumoasa depresie de jumatate de ora..culmea ca s-a nimerit sa vina mama si alin fix in mijlocul ei..saracii au disperat..iar eu nu ma puteam oprii din plans..asta se intampla ina 3 a zi de viata a lui bebe..si pana in a 5 a cand am plecat acasa..am cerut sa mi se aduca bebe cat mai putin langa mine...dar nu prea se mai putea..bebe crescuse deja.si vroia la mami..bine a facut..k tare m-a facut sa-l iubesc
toti grasuneii si grasunelele
Cristina si Alin, parinti super fericiti de
Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09
nasterea in apa
pozici dragute
Alin (tati de Tudor) pozeaza momentele voastre importante (nunti, botezuri, petreceri) trageti cu ochiul aici

Veronica-Elena 12 ani,
Tudor-Iulian 9 ani,
Robert-Adrian 8 luni