Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *149*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Legat de adormit fara san...si eu am aceasta dilema. Insa am observat ca adoarme f bine in masina sau afara in carut. Cand o sa se mai incalzeasca un pic asa o sa fac: o sa-l scot afara exact cand este ora de dormit. Macar o sa mai uite de san. David ma enerveaza rau cateodata, dupa ce adoarme mai trebuie sa stau cu sfarcul la el in gura vreo 15 min, caci nu vrea sa-mi dea drumul. Nu suge, doar il tine strans. Am incercat sa-l scot, dar face scandal si se trezeste Asa ca stau langa el dupa ce adoarme in loc sa mai fac din treaba.

Olga, mamica lui David iepurasul

Si eu ma tot intrebam cum o adoarme mama pe Alexandra fara tziti ?? Dar se pare ca stie ea unde e laptic si unde sunt doar de forma !!
Ideea e ca, cu mama adoarme rapid, se pun amandoua in pat si gata sau eventual o tine putin in brate, cu mine se mai dragaleste un pi pana adoarme

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Legat de adormit fara san...si eu am aceasta dilema. Insa am observat ca adoarme f bine in masina sau afara in carut. Cand o sa se mai incalzeasca un pic asa o sa fac: o sa-l scot afara exact cand este ora de dormit. Macar o sa mai uite de san. David ma enerveaza rau cateodata, dupa ce adoarme mai trebuie sa stau cu sfarcul la el in gura vreo 15 min, caci nu vrea sa-mi dea drumul. Nu suge, doar il tine strans. Am incercat sa-l scot, dar face scandal si se trezeste Asa ca stau langa el dupa ce adoarme in loc sa mai fac din treaba.

Si eu ma tot intrebam cum o adoarme mama pe Alexandra fara tziti ?? Dar se pare ca stie ea unde e laptic si unde sunt doar de forma !!
Ideea e ca, cu mama adoarme rapid, se pun amandoua in pat si gata sau eventual o tine putin in brate, cu mine se mai dragaleste un pi pana adoarme

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Si mama se pricepe sa-l adoarma pe David rapid, cand nu sunt eu prin preajma. Cu mine insa dureaza vreo 20-30 min adormitul. Cateodata si mai mult

Leeloo ce avansati sunteti Sa vina Tudor si pe la noi sa-l invete sa faca atatea Dar dupa ce se face bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae
eee, nu vreau sa fiu carcotasa, dar asa pot spune si ca exista pampersi pt batraneii cu probleme de sanatate, deci mie existenta unor produse nu imi certifica deloc necesitatea lor, ci doar imi amintesc despre existenta variatiei in lumea noastra, ceea ce este normal, ca nu suntem roboti, identici, cu acelasi cod sursa. Apoi, unele produse provin de pe alte meleaguri, unde, tot noi gasim de comentat/criticat anumite aspecte din viata celor de acolo, de exemplu, despre americani, ei au desigur, anumite calitati dezvoltate mai bine decat la noi, dar, in schimb, au o gramada de alte "chestii negative" [sa nu zic mai dur] de ma fac sa nu imi doresc niciodata sa imi cresc vreun copil pe acolo. Si am stat si lucrat acolo luni de zile, nu vorbesc din filme... Eu in continuare cred in ideea stimularii, asa ca desi bb3 iubeste suzi, si la fel se autoserveste cand simte nevoia, incet incet vreau sa-i ofer si alte alternative de alinare, fara sa-l supar, si asta ca sa-l ajut sa isi dezvolte feature-ul de "a se descurca la fata locului, si in situatii unexpected". La fel cum o sa cumpar si mingea cu gauri si figuri geometrice, la fel ca alte mame care deja au cumparat-o, desi, pana la 18 ani, genetic vorbind, probabil ca tot ar fi invatat si singuri ca nu vor putea baga o bila rotunda intr-o cutie patrata si mica. Dar intr-una mare??? :))mirealbine ai sosit in grupul nostru, am remarcat ca baiatul tau este nascut ca mine, pe 20 martie. Iti dai seama ce "tusata" m-am simtit! .Dyanace mi-a placut cum ai pove tu despre statul in maternitate, eram "precisa" ca SI acolo, tot cu mutzu in brate te-ai recuperat dupa ceza . Eu recunosc ca nu am fost asa mamoasa ca tine :(, la noi a fost invers si cumva comic: a 2-a zi dupa ceza, eu m-am dat prima jos din pat, desi eram mult mai babett decat restul fetelor, insa stiam sigur ca durerea primul pas pus jos nu va fi mai mare decat durerea de pe la dilatatie 8-10, asa ca am revenit la mersul biped destul de repede. Fetele au coborat si ele dupa mine, a.i, la pranz toate eram deja plimbate, pas pas. Vin asistentele [pana atunci doar ne adusesera bebeii la alaptat] cu zambetul pe buze: "fetele noastre dragi, v-ati dat jos din pat?" eu, crezand ca urmeza laude, zic: daaa, am mers deja de cateva ori!" Asistentele zic: "eii, atunci e foarte bine, va putem aduce bebeii..., pt ca aci aveti aceasta posibilitate sa alegeti" noi toate in cor parca, "dar nu-i vrem!", gandind ca nu-i vrem asa repede in camera, noi abia pasind pana la usa, cu perfuziile agatate de maini, dar asistentele zic intre ele: "ia uite draga nu am mai auzit asa ceva, cica nu-i vor?"... si apoi catre noi: "nu-i nimic daca nu-i vreti, noi tot vi-i aducem". Buun, pleaca si vin cu cei 3, spunand: "luati fetita asta, plange rar, e cumintica, e ok, luati si baiatul acesta [nu al meu], doarme cam mult, cate 7 ore intre supturi, probabil de la anetsezie, si luati-l si pe asta [acum era al meu, bb3] ca ne-a impuiat capul, domne', cand plange, are o voce de rasuna tot spitalul, nimic nu-i intra in voie, nu am avut somn noaptea trecuta..." Ahaaa, deci de asta au fost asa amabile asistentele si s-au grabit sa ne aduca boboceii . Dar predictiile nu s-au adeverit intru totul, bb3 e totusi un cuminte si un sociabil, rar plange, dar hotarat .Poze cu noiVeronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 8 luni
Anca, esti o draguta,mi-am dorit sa fie peste, eu sunt tot peste si am in casa si un berbec.Berbecul mi se pare ca nu e asa mamos, eu as vrea sa fie mai apropiat de mine.Eu dupa ce am nascut, la final mi-au facut o mica anestezie ca sa nu ma coasa pe viu, ca suferisem prea mult, m-au intrebat daca vreau sa-l vad si am zis ca nu.Nu mai tineam minte acest lucru, mi-a spus prietena mea si chiar dupa aceea am avut asa o teama ca nu o sa-l iubesc.Dupa ce mi-am revenit m-am dus la el si cand mi l-a dat in brate, a inceput sa planga,recunosc ca m-am speriat atunci si l-am dat asistentei inapoi.Dupa ce am ajuns acasa la vreo 5 zile intr-o noapte am simtit asa o dragoste imensa pt. el incat m-a bufnit si plansul.Acum il iubesc la nebunie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Ayla, e foarte buna intrebarea: "ce anume intentionezi sa-i oferi ca alternativa la instictul de a suge?" pentru ca imi ofera ocazia sa subliniez 2 aspecte, probabil incomplet enuntate de mine anterior.

1. Suzeta nu inlocuie DOAR nevoia de supt. Daca ar inlocui doar nevoia de supt ar fi foarte bine, nimeni nu ar fi impotriva suzetei, pentru ca aceasta nevoie s-ar estompa singura in timp, la fel ca si tendinta bebelusilor de a sta cu piciorusele indoite, ca in burtica. Problema apare cand suzeta devine un partener pentru copilul treaz si activ. Devine un partener de joaca, ceea ce nu e rau, e ca orice alt obiect de studiat, insa devine si partener gen confident, cand copilul ar simti nevoia de dragoste si in loc sa zica "batze, batze" [adica vreau in brate], subliniez ca mereu m-am referit la peste 2 ani!!!, acest detaliu a fost omis, o vor lua pe suzi la supt, si, vor crede ca si-au regasit fericirea, asa cum se simteau fericiti la sanul mamei cand erau micutei. Sau daca vor fi necajiti din vreo pricina, in loc sa se vaite parintelui, incercand sa-si explice oful, si deci incercand sa vorbeasca, isi va cauta suzi, povestindu-i ei, pe limba bebeluceasca, toata nemultumirea lor... Si tangential cu subiectul suzeta, problema degetului in gura NU la toti copiii va trece de la sine "pana se fac mari", iata pe veronica, SI acum isi suge degetul, la 12 ani, privindu-ne in ochi, iar dentista ne-a zis clar ca deformarea dintisorilor din fata e datorata exclusiv degetului in gura... Asa ca suzi si degetul in gura sunt acceptabile, insa nu la infinit...

Acum sa raspund, de fapt , la intrebare: in timpul activ, voi aseza suzeta la vedere, dar nu foarte apropiat, si cand vad ca bb3 se va indrepta spre ea, ori ca va fi suparat, ori ca vrea sa se auto-alinte, eu voi lua suzeta in mana si-l voi intreba: vrei suzeta? de ce? vrei in brate? si il voi lua in brate, deja am facut de cateva ori, si s-a oprit din plans, a fost multumit, deci voia alintare. Alte ori ii voi oferi vreo jucarie, cu glasul entuziasmat, "ia sa vedem ce avem aici", pentru ca, uneori, am sentimentul [stiu ca o sa ma criticati SI pentru asta] ca bebeii cauta suzeta si din plictiseala, cam cum fumeaza unii, asa ca incerc sa evit plictiseala. Cu veronica si tudor nu a fost nevoie de tactica, ei au renuntat la suzi pana pe la 1 an si ceva, deci in barem.

2. Nici eu nu sunt contra suzetei, pana la o varsta, ca dovada ca eu am cumparat cu manuta mea, 3 suzete pana acum, dupa varsta, si au fost foarte utile la plans si adormit. Insa imi doresc sa pastrez utilitatea lor doar la adormit si plans.

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Anca,ma bucur ca ai aparut prin zona cu povestile tale super haioase si sfaturile bine argumentate

Eu ma retag la depou !! dar nu inainte de a reaminti faptul ca se organizeaza:

Sejur cu bebelusii in Grecia

hotel 4*, All Inclusive, 10 nopti perioada 18-28.06.2010

http://www.aristoteles.gr/

totul la pretul de doar 884 eur/familie

Daca mai sunt ghiocei doritori sa se alature gastii rugam parintii sa ne anunte si sa pregateasca banii pana pe 31.03.10

Sa aveti o noapte linistita !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui PetraTudor

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

dar...hai a-ti explic. Nu i-am bagat suzeta in gura sa taca.

Departe de mine un asemenea gand, numai taticii (unii) fac din astea [:-P]

Bogdan (09.03.2009)

Unii... mai multi

Nu cred ca te va judeca nimeni pt decizia de a-ti intarca baiatul. Daca poti povesti, ar fi bine, ca mai erau si alte mamici pe-aici care-si puneau problema "cum sa...?".

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Hai ca fac si eu ca Aris, citesc citesc si pana sa apuc sa raspund ori uit ori pleaca fetele. Mai am o pagina dar o citesc dupa ce raspund.

Oli un maaare pt Davidutul sa se faca repede bine. La Medlife se fac analize si pt o taxa in plus itit da raspunsul in aceeas zi, defapt in cateva ore. In ceea ce priveste analiza pt rosu in gat ti-a raspuns deja cineva. Asa am fost si noi si nu exista decat 2 variante. Ori astepti o zi doua sa vezi daca scade febra si daca isi revine (si atunci e de natura virala si continui tratamentul pe care il ai deja) ori ii faci repede un exudat si daca cauza e bacteriana iti va da antibiotice. Aaa si mi-a lacut mult reteta ta de cartofi copti. Noi ii facem cu unt si mancam cu salata de varza acra dar ce povestesti tu acolo e muuult mai gustos. Inc o data pup si pt David si pt tine sa treaca repede si sa fie bine. Aaa si mi-am adus aminte. Cartoful copt e mai innecacios daca zici ca aveti probleme la mancare incearca sa-i dai ceva mai lichid cum ar fi supa crema, spanac etc.

Petra Tudor ce mai faci? apropo de mango si de chestia aia care zici ca o gasesc la Mega. La ce raion e? ca eu nu m-am prins. Si iti multumesc cu intarziere ca datorita tie am descoperit si noi Branzica aceea de vaci elvetiana de la Mega si e suuper. Siinca o intrebare. Voi unde mergeti la locuri de joaca ca as vrea si eu sa o duc pe Gaza mica dar totdeauna mi s-a parut ca astea sunt pt copii mai mari.

Aris sa nu uit. Ne intalnim cand vrei tu, ca tu esti mai ocupata ca mine. Daca vrei ne putem vedea oadata asa scurt si fara bebei, cand ai treaba in oras. Pup si da-mi un PM cu nr tau de tel sa te trec la catastif si sa te mai bat la cap .

Gata mai citesc si revin

Mami de Gazii mica si frumoasa Avem noua lunite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Anca, poate tu vorbesti despre suzeta peste 2 ani, dar noi avem doar 1 an. Si am tot repetat asta.
Daca vrea in brate, o iau in brate. O iau in brate si fara sa vrea. Este tinuta foarte mult in brate, si ea si Clau, chiar povestisem intr-o postare ca sunt de acord cu nevoia copilul de a fi tinut in brate si nu o consider moft. Iar pt copiii mei este o nevoie implinita.
Nu ii suplineste suzeta rolul meu, nici nu cred ca te-ai gandit la asta. Altfel cum explici ca sta cu suzeta la mine in brate.
Da, plictiseala poate fi, dependenta la fel, nu am negat asta. I-am dat-o cum am zis ca asa mi-a cerut in maternitate, si cat am cautat suzeta pt prematuri. Se linistea probabil cu ea, stand singura in incubator, o fi suplinit dorinta de a fi tinuta in brate, apoi probabil a intervenit dependenta. O foloseam la culcare, iar acum o foloseste cand vrea ea. Nu cand i-o dau eu ca sa ma suplineasca pe mine, ca n-ar fi tinuta in brate sau nu ar avea ocupatie si se plictiseste.

"Medicii spun ca suptul degetului are pentru copil un efect de calmare si de cautare a confortului atunci cand este agitat, plictisit, ii este frica sau este somnoros. Aceasta metoda este ca o detensionare interioara. Aproximativ 60-70% din copii isi sug degetul in primul an de viata, iar dintre acestia, majoritatea vor renunta la acest tabiet intre 3 si 6 ani. "

Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Suzi: noi suntem undeva intre Petra si Ayla. Adica ziua suzi sta ascunsa, nu la indemana, dar la somn sade aproape nonstop in gurita. Daca pica, nu se prinde imediat, da' se prinde la un moment dat si si-o ia singurel. Nu mi-am propus "sa-l dezvat" pt ca nu stiu cum as putea face asta. Dar apropo de ce zicea PetraTudor, faza cu datul suzetei si aruncatul ei nu inseamna neaparat ca renunta la ea. Noi ziua nu adormim decat dupa ce am fugarit-o pe mami cu suzica, adica el o arunca prin pat, pe jos, pe dupa pat si daca nu i-o dau inapoi iese cu scandal. Dar atunci cand o arunca si se aude poc! are asa o expresie de satisfactie pe chip... Ca nu-mi vine sa ii interzic jocul asta, chiar daca sunt zile cand ma alearga cu suzeta si cate juma' de ora inainte de somn. A, si daca prind suzeta din zbor si nu aude trosc! e jale.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26
brazelton recomanda calduros suzeta sau degetul si da el o gramada de argumente pe acolo, dar am uitat cand recomanda el sa se renunte la ea(ori in al doi-lea ori in al trei-lea an de viata)

Te rog, poti sa citesti exact, eu una chiar as vrea sa stiu.

Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video

Mergi la inceput