Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *149*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodica2008 spune:

eu ma retrag .Va pup noapte buna si linistita va doresc.
Oli inca o data multa sanatate lui Davidutu' ,sa ne dai vesti bune maine.

Andrei si mami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

eee, nu vreau sa fiu carcotasa, dar asa pot spune si ca exista pampersi pt batraneii cu probleme de sanatate, deci mie existenta unor produse nu imi certifica deloc necesitatea lor, ci doar imi amintesc despre existenta variatiei in lumea noastra, ceea ce este normal, ca nu suntem roboti, identici, cu acelasi cod sursa. Apoi, unele produse provin de pe alte meleaguri, unde, tot noi gasim de comentat/criticat anumite aspecte din viata celor de acolo, de exemplu, despre americani, ei au desigur, anumite calitati dezvoltate mai bine decat la noi, dar, in schimb, au o gramada de alte "chestii negative" [sa nu zic mai dur] de ma fac sa nu imi doresc niciodata sa imi cresc vreun copil pe acolo. Si am stat si lucrat acolo luni de zile, nu vorbesc din filme... Eu in continuare cred in ideea stimularii, asa ca desi bb3 iubeste suzi, si la fel se autoserveste cand simte nevoia, incet incet vreau sa-i ofer si alte alternative de alinare, fara sa-l supar, si asta ca sa-l ajut sa isi dezvolte feature-ul de "a se descurca la fata locului, si in situatii unexpected". La fel cum o sa cumpar si mingea cu gauri si figuri geometrice, la fel ca alte mame care deja au cumparat-o, desi, pana la 18 ani, genetic vorbind, probabil ca tot ar fi invatat si singuri ca nu vor putea baga o bila rotunda intr-o cutie patrata si mica. Dar intr-una mare??? :))

mireal

bine ai sosit in grupul nostru, am remarcat ca baiatul tau este nascut ca mine, pe 20 martie. Iti dai seama ce "tusata" m-am simtit! .

Dyana

ce mi-a placut cum ai pove tu despre statul in maternitate, eram "precisa" ca SI acolo, tot cu mutzu in brate te-ai recuperat dupa ceza . Eu recunosc ca nu am fost asa mamoasa ca tine :(, la noi a fost invers si cumva comic: a 2-a zi dupa ceza, eu m-am dat prima jos din pat, desi eram mult mai babett decat restul fetelor, insa stiam sigur ca durerea primul pas pus jos nu va fi mai mare decat durerea de pe la dilatatie 8-10, asa ca am revenit la mersul biped destul de repede. Fetele au coborat si ele dupa mine, a.i, la pranz toate eram deja plimbate, pas pas. Vin asistentele [pana atunci doar ne adusesera bebeii la alaptat] cu zambetul pe buze: "fetele noastre dragi, v-ati dat jos din pat?" eu, crezand ca urmeza laude, zic: daaa, am mers deja de cateva ori!" Asistentele zic: "eii, atunci e foarte bine, va putem aduce bebeii..., pt ca aci aveti aceasta posibilitate sa alegeti" noi toate in cor parca, "dar nu-i vrem!", gandind ca nu-i vrem asa repede in camera, noi abia pasind pana la usa, cu perfuziile agatate de maini, dar asistentele zic intre ele: "ia uite draga nu am mai auzit asa ceva, cica nu-i vor?"... si apoi catre noi: "nu-i nimic daca nu-i vreti, noi tot vi-i aducem". Buun, pleaca si vin cu cei 3, spunand: "luati fetita asta, plange rar, e cumintica, e ok, luati si baiatul acesta [nu al meu], doarme cam mult, cate 7 ore intre supturi, probabil de la anetsezie, si luati-l si pe asta [acum era al meu, bb3] ca ne-a impuiat capul, domne', cand plange, are o voce de rasuna tot spitalul, nimic nu-i intra in voie, nu am avut somn noaptea trecuta..." Ahaaa, deci de asta au fost asa amabile asistentele si s-au grabit sa ne aduca boboceii . Dar predictiile nu s-au adeverit intru totul, bb3 e totusi un cuminte si un sociabil, rar plange, dar hotarat .

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

am fugit si eu sus langa pitic, ma uit la el pe monitor ce dulce doarme si imi pica ochii in gura de somn. poate avem si noi o noapte mai ushoara ca aseara a urlat la fiecare pipi. maine pana se umple casa mi-am propus sa dorm si eu cu el somnul de pranz...poate ma mai ajung din urma cu somnul

aaa si cu suzetele, sa stiti ca brazelton recomanda calduros suzeta sau degetul si da el o gramada de argumente pe acolo, dar am uitat cand recomanda el sa se renunte la ea(ori in al doi-lea ori in al trei-lea an de viata)

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramona7575

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Citat:
citat din mesajul lui PetraTudor

Olga, ii dai Fe lui David? Ca cica trebuie dat din lunile 6-7.

Noi acum facem pauza, asta dupa 3 luni in care i-am tot dat, nu cat a spus pediatra (18 pic/zi) ci doar 9, dar vreau sa-ti spun ca parca a prins culoare in obraji de cand am stopat. Culmea!

Si oricum eu cred ca faptul ca l-am intarcat l-a ajutat, laptele praf este imbogatit cu Fe si alte minuni. Ilinca ma va pune la zid pentru o asemenea afirmatie

Bogdan (09.03.2009)

I0am dat cand era mai mic. Acum ne-a prescris iarasi, dar astept sa treaca boala.

Olga, mamica lui David iepurasul

Cate picaturi de Fe.se dau la bb? 9 ?
eu ii dau 3... cred ca de 9 se constipa ...nu stiu...

Trebuie sa ma uit pe prospect. Oricum, stiu ca se calculeaza dupa greutatea bebelusului si se dau treptat, pana se ajunge la n picaturi pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae
desi bb3 iubeste suzi, si la fel se autoserveste cand simte nevoia, incet incet vreau sa-i ofer si alte alternative de alinare, fara sa-l supar, si asta ca sa-l ajut sa isi dezvolte feature-ul de "a se descurca la fata locului, si in situatii unexpected".

Anca, mentionez in primul rand ca nu contest ce ai scris, si nici ce doresti sa faci. dar intreb: ce anume intentionezi sa-i oferi ca alternativa la instictul de a suge? Vorbim de instinctul de supt, nu de un copil caruia ii distragi atentia cu ceva, da?
Am citit si subiectul de pe DC la care v-am dat link, si sunt sigura ca pe DC sunt foarte multe alte subiecte. Am citit, m-am linistit, si-mi mentin parerea: aceea ca fiecare isi creste copilul cum considera mai bine. Cu atat mai mult ca m-am documentat inainte de a decide. Nu ma consider parinte AP desi as vrea, si stiu ca mai am multe de invatat. dar invat impreuna si alaturi de copiii mei.

Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Olga, inca o data pe boss-ul bolnavior si sa se faca bine cat mai rapid !
Tu vad ca te-ai apucat serios de bucatareala !!

Pisigri, si Alexandra patruleaza toata ziua prin hol si bucatarie unde e gresie, iar pe jos sta in majoritatea timpului

Aris, astept sa-mi soseasca si mie Brazeltonul asta ca tare imi place de el

La suzeta nu ma bag pt ca noi am folosit-o doar vreo luna, Alexandra cand adoarme isi conecteaza degetutul, in rest nu are treaba, o sa se dezobisnuiasca ea, nu ma stresez

Cat despre ''picuratori'' ea intra in aceasta categorie de pe acum, e mostenire genetica (cele care ne cunosc stiu sigur de la cine mosteneste )

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rodica2008

eu ma retrag .Va pup noapte buna si linistita va doresc.
Oli inca o data multa sanatate lui Davidutu' ,sa ne dai vesti bune maine.

Andrei si mami.

Multumesc Si eu sper sa am o noapte mai linistita, caci mi-e tare mila de uriasul meusi sunt si eu f obosita.

Legat de suzeta, si al meu doar cand este fff obosit o accepta si cand nu este tata, altfel nu o vrea, ba se mai si enerveaza daca i-o dau cand este tata pe-aproape \dar azi i-am cumparat 2 suzete caci le-am cam pierdut pe toate

Legat de adormit fara san...si eu am aceasta dilema. Insa am observat ca adoarme f bine in masina sau afara in carut. Cand o sa se mai incalzeasca un pic asa o sa fac: o sa-l scot afara exact cand este ora de dormit. Macar o sa mai uite de san. David ma enerveaza rau cateodata, dupa ce adoarme mai trebuie sa stau cu sfarcul la el in gura vreo 15 min, caci nu vrea sa-mi dea drumul. Nu suge, doar il tine strans. Am incercat sa-l scot, dar face scandal si se trezeste Asa ca stau langa el dupa ce adoarme in loc sa mai fac din treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Mai spun ceva si dispar si eu. Am dat cautare dupa suzeta si am rasfoit. Concluzia? Pe DC copiii mamelor de aici se impart in 2 mari categorii (cu mici exceptii, ca de obicei): cei care nu au vrut/nu au avut suzeta, si cei care au avut dar au renuntat...cu mult dupa 1 an.
Hey, avem 1 an!
Pai daca fi-mea merge de la 11 luni, face lego (nu face, mai, incerca si ea, tot stangace e...dar da, a prins figura, incerca, e un progres), scrie cu pixul, aduna jucariile, imparte bilele in grupe pe culori (albastru si verde e aceasi grupa, da?), mai de laudat, adoarme singura, doarme toata noaptea....hellooooooo!!!!!! vrea si ea o amarata de suzeta. va rog, cine i-o refuza? la 1 an? Nu se marita maine (hey, Lucia, pitonul o vrea cu suzeta in gura?).
Deci ma culc linistita, n-am stricat copilul, poate suge inca un an in voie, apoi....mai recitesc, sa ma conving daca mai suntem in...in...in "grafic".
Sper ca n-am suparat pe nimeni. Am glumit.
Pupici si noapte buna!

Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

buna seara fetelor!

sunt de parere cu ayla pe subiectul supt..si deasemenea sunt deacord ca fiecare copil are ritmul lui de crestere..si ca o mama adevarata! sunt sigura ca fiecare dintre noi(mamele) suntem singurele care ne cunoastem cu adevarat copii..parca simtim anumite lucruri o data cu ei..este in instinctul nostru..si nimeni n-ar trebuii sa ne contrazica ..ma refer strict la noi..cele care ne cunoastrem macar virtual..nu la toate mamele neaparat..sunt si cazuri de mame neinteresate sau cu anumite probleme..

olga multa sanatate lui david! sper sa fi scazut febra..rosu in gat trece in cateva zile..si sper sa fie din ce in ce mai bine ochisorul!

aris..te rog sa imi raspunzi si mie pe privat daca nu vrei s amai scrii aici..k banuiesc ca subiectul a fost deja discutat..despre cum ai rezolvat fimoza micutului tau..noi am fost informati de dr ca dupa 18 luni s amergem la interventie chirurgicala..dar manual nu se vede nicio schimbare de cand s-a nascut si pana acum..aceeasi gaurik mik prin care iese doar jetul de pipi:P

anca

despre noi! Tudor este superb! are 6 dintisori..4 jos 2 sus..merge f bine, chiar si incaltat..cade cand se impiedica de ceva sau altfel f rar..nu vrea sa fie tinut de manuta nici afara..singur merge..cred ca trebuie sa-i iau un ham pt siguranta lui..k altfel o ia la goana si greu este de prins..ink nu alearga dar incearca si cade:P spune deja destule cuvinte..mama, tata, bubu, buba, papa, bibe, apa, papa..si multe alte cuvinte cand ii citesc sau ii arat lucruri si ii repet cuvandtul de multe ori..cuvinte pe care nu le retine..decat poate ca si intonatie..toate figurinele din carti sunt bebe pt el:P..de mancat mananca tot si bine! tine bibe singur..intelege cand nu are voie undeva..dar incearca de fiecare data:P..danseaza..prinde baloanele de sapun, rade, se joak..strange toate cablurile de prin casa..e plin de vanatai insa pe la picioare si in coate de la cate cazaturi a tras:P..
noi vom face nunta in vara asta..va mai dau detalii pana atunci:)
am terminat amandoi sesiunea si sunte gata pt ink un semestru..pt alin sem terminat cu licienta..eu insa mai am ink 3 ani:P
alin va asteapta sa va faca poze superba daca mai aveti evenimente in viata voastra..

va si sper sa mai gasesc timp sa va salut!

Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09

nasterea in apa

pozici dragute

Alin (tati de Tudor) pozeaza momentele voastre importante (nunti, botezuri, petreceri) trageti cu ochiul aici

Mergi la inceput

Anca ce-am mai ras la povestea cu bebeii din maternitate Eu iti si stiu stilul de a povesti si in mintea mea, cand iti citesc postarile, iti aud si vocea. Si stiu cum articulezi unele cuvinte, asa ca pentru mine este si mai interesant

Mergi la inceput