Licurici de ianuarie-februarie 2009 LMA!! (86)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Alinuk, sanatate multa! Bine ca esti ok acum. Eu nu stiu detalii despre asta.
Ciufik, imi pare rau de dr. Toth. Citisem ca e grav bolnav.
Dark, am scris mai sus de ce vreau sa o intarc. M-a ajuns oboseala din urma, rau de tot. Ilinca se trezeste in fiecare noapte la 1.30, ca un nou nascut, apoi pe la 4, la 6, la 7.30. Ieri seara abia am reusit sa mulg din ambii sani 100ml. Cum sa nu se trezeasca daca nu se satura? Da' e si domnisoara simandicoasa. Laptele praf e cah.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Oooof am inteles. Tare neplacut sa fii rupt de oboseala Nici Mister nu accepta laptele praf, nu l-a acceptat niciodata, el abia acum a inceput sa bea cate un pic de lapte de vaca din canita la amiaza (asa mi-a raportat Lynn).
Cat mananca Ilinca de cina? Noi am descoperit ca motivul pentru care jupan se trezea mult noaptea si aveam probleme sa-l adormim era ... foamea. Dupa ce am marit portia de mancare de cina pe care o ia intre 7 si 8 (acum baloteaza cam 150-200 gr papica + 50 gr de fromage frais, eventual inca un biscuit sau feliuta de paine prajita cu unt), il mai alaptez inainte de culcare si gata. Iar daca se mai trezeste noaptea, merge tati la el - asa ca Mister stie ca nu e rost de laptic.

Ahaha... editez ca mi-am adus aminte. Am vazut recent o emisiune pe BBCNews despre alimentatia la copilasi... emisiune dupa care m-am dus direct in bucatarie sa citesc etichete. Si mi-a venit s ama dau cu capu' de pereti. Am descoperit si eu ca o cutiuta de 50 gr de fromage frais "speciala pentru copii" contine 6 gr de zahar... deci o lingurita. La fel, un biscuit tip baby rusk, deci special pentru bebelusi, contine 4 grame de zahar. Si cand ma gandesc ca Mister manca cate 1-2 cutiute de fromage frais in timpul zilei gustare si 2 cutiute dupa cina... si 2-3 biscuiti/zi Ce am facut noi... am redus "portia" acum papa 1 cutiuta dupa cina, iaurt +piure de fructe in timpul zilei, si maximum 1 biscuit/zi. Iar week-endul viitor cand mergem la Tesco vom cumpara variantele sugar free biscuits si fromage frais de la Plum (singura firma care produce fromage frais fara zahar adaugat la produs, e mai scump si nu-l gasesc decat in 2 supermarketuri dar asta e). Mare atentie la citit etichetele ca uite ce surprize putem avea!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Nu stiu exact, ca nu masor, dar ii fac niste castronele generoase de cereale si tot la 1.30 se trezeste. Zici ca are ceas, indiferent de cat mananca seara sau ora la care se culca, la 1.30 se trezeste prima oara.

am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

So, e nemancata de la 10 dimineata, si io ma plimb cu bibe de lapte praf dupa ea degeaba. Il da cu mana la o parte.

Daca ma mai apuca facutul de copii la batranete (putin probabil, da' zic si eu), nu-l mai alaptez in veci, ii dau laptele meu cu bibe. Habar n-am avut ca pot fi copii asa incapatanati.

Edit: Nici cu lingurita nu l-a vrut.
Da' nici eu nu-s prea zdravana la cap zilele astea, asa ca nu-i dau nimic de mancare.

am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koruccia spune:

alinuk, sanatate multa!

Sunt foarte scary genul asta de atacuri cand apar prima data. Noi suntem oarecum obisnuiti pentru ca socrul meu le-a avut destul de des,la fel un prieten bun de-al nostru de aici si unchiul meu de la Arad. La fiecare cauzele sunt diferite (spondiloza cervicala la socru-meu, labirintita la prietenul nostru si ceva amestec de cauze la unchiul meu), si deci si frecventa si durata este diferita.

Desi in sine nu sunt un pericol, atacurile astea pot fi foarte deranjante daca se intampla prea des, tocmai fiindca apar asa pe neasteptate. Faci foarte bine sa mergi sa faci investigatii suplimentare ca sa vezi cauza.

Posibil si sa fie asa cum ti-au zis medicii, oboseala accentuata. Cam la fel actioneaza si stresul; de ex. socru-meu a avut atacuri frecvente anul trecut, fix in perioada in care eram tot pe la doctori cu Caterina (el fiind un anxios de felul lui); cum s-au linistit lucrurile, cum au disparut si crizele astea...

Cam asta stiu eu despre subiect. Multa sanatate si duminica frumoasa cu dragii tai

Mergi la inceput

Ciufik, imi pare rau de doctorul lui Andrei, era inca asa tanar:(

andreea, sper sa reusesti cu intarcatul. Eu te inteleg la faza cu oboseala, mie mi se pare ca esti o eroina ca ai rezistat pana acum cu treziri asa de dese noaptea. Sper sa se dea pe brazda Ilinca.

anna, ma bucur ca ati avut o petrecere frumoasa. Asteptam poze:)

tonylexa, la multi ani Dariei si sarbatorire frumoasa!

Eu am facut reactie la MMR. Acum 2 zile (la fix 10 zile de la vaccin) mi s-au inflamat tare ganglionii, iar azi dimineata m-am trezit plina de pete rosii mici.
Ma gandesc ca cu asa mama o sa aiba clar si fiica-mea reactii cand il va face, macar ma pregatesc sufleteste de acum.

Mergi la inceput

Sa va zic si voua ce chestie faina mi s-a intamplat ieri: mi-a sunat la usa vecina de deasupra (moldoveanca din zona Iasiului) cu o farfurie de placinte cu branza aburinde, o bere si o cupa de jeleuri cu fructe. Mi-a zis ca la ei se face pomenirea mortilor in sambata respectiva si ca se duce mancare la cei din jur cu ocazia asta. Asa ca dupa ce am aprins 2 lumanari pentru cei plecati, m-a lasat cu toate bunatatile astea.
M-am emotionat foarte tare ca la noi (in zona Blaj-Alba) nu este obiceiul asta. Tare frumos mi s-a parut si am vrut sa va zic si voua, desi probabil multe cunoasteti obiceiul:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

Andre_eaNumai o idee. Stiu ca multi nu sunt de acord in Romania cu asta dar ai putea sa incerci cu lapte de vaca integral....Cum zic, numai o idee. Nu te supara pe mine . Aici dupa 9 luni avem liber la laptele de vaca daca bebe papa bine din toate grupele alimentare si isi face plinul de fier din cereale si carnita+ou. Avevarul e ca aici lapticul e obligatoriu imbunatatit cu vitamina D. Hai sa-ti zic cum fac eu. Luca papa lapte de vaca in timpul zilei si il alaptez dimineata si seara. Acum, exceptia: o data pe noapte, ma mai trezesc sa-l alaptez. El la inceput cerea de mai multe ori dar nu m-am lasat si am ales eu de fiecare data la care dintre "chemarile" lui sa raspund. Adica el ma chema de 3 ori pe noapte si la primele 2 ma duceam, il mangaiam, ii verificam scutecul si ii spuneam ca trebuie sa faca nani (totul pt 2 secunde). Dupa care reveneam in camera, el plangea putin si adormea. Nu i-am taiat toate deodata ci cate o titi la 3-4 zile, ca sa nu fie prea dramatic. Cu timpul l-am obisnuit sa nu mai ceara decat o data. Imi mai ramane asta de taiat dar e al naibii de greu. Asta nu inseamna ca nu mai incearca din cand in cand sa obtina mai mult dar nu primeste decat in mod exceptional (daca e trist, daca a avut o zi grea inainte, etc). Stiu ca e greu. Mie mi-a fost greu sa-l aud plangand de fiecare data cand i-am mai taiat din titi dar a meritat pentru ca altfel eram franta cum zici tu. Dar cand imi amintesc de la cate titi am plecat si la cate am ajuns, my god ce tare sunt. La inceput credeam ca nu am nici o sansa. Asa am impacat si capra si varza, il alaptez inca dar dupa programul stabilit de mine. Cand am inceput sa merg la lucru in ianuarie ma intorceam in fiecare zi in pauza de pranz acasa sa-l alaptez. Imi ziceau colegele ca-s eroina nationala. A fost foarte greu dar am prins o zi cand nu era obosit si era vesel ca sa incerc biberonul (pentru prima data) cu laptic de vaca. Mai in joaca, mai in serios, am inlocuit titi cu laptele de vaca si, fara nici un planset, nimic, Luca nu mai vrea titi ziua. Catodata cand vin acasa si el e mai trist (sau mi se pare :) ii ofer titi si e happy sa suga macar 2 minute. Dar ideea e ca stie ca eu controlez "masina". Trebuie sa te tii tare pe pozitii, sa-i vorbesti cu multa dragoste dar sa fii ferma si constanta in decizii. No, mie mi-e usor sa vorbesc ca am trecut de faza asta. Adevarul e ca nu e usor deloc. Oricum, ai grija sa nu te epuizezi fizic pentru ca un bebe nu e ok daca mami nu e ok. mami de Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

Korrucia...chiar ca e fain. La noi exista obiceiul asta de a oferi ceva de sufletul mortilor. Eu vin din Banatul de deal inspre munte :). Un loc foarte izolat unde traditiile s-au pastrat mult timp. Si de mai multe ori pe an se ofera mancare, apa si lucruri noi vecinilor de obicei sau neamurilor. Imi amintesc cand eram copil cum ne imbraca bunica cu ceva frumos si ne trimitea cu un ulcior de apa, o cana noua, un colac, o lumanare si prajitura la vecini. Si altii, la fel veneau la noi. Ziceam ceva de genul "De sufletul lui bunu' Aurel si pentru baba Sofica si Iosim" Si vecina raspundea "Sa-i primeasca Dumnezeu". Mi se parea asa de miraculos ritualul asta si cumva sacru. Eram serioase ca doua femei batrane, eu si sora-mea in prag la vecini, la datorie pentru sufletul strabunicilor si stra-strabunicilor si stra-stra-strabunicilor...mami de Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axis spune:

andre ea, fetita refuza laptele 1) pentru ca e obisnuita cu putin, asa cum ai zis ca laptele de la tine s-a redus cantitativ si 2) nu e obisnuita cu gustul lui. E o etapa care va dura mai mult sau mai putin, in functie si de reactia ta la refuzul ei. Fara disperari (si alte suisuri sau coborari emotionale, ramai ferma/constanta in atitudine si ea il va accepta treptat.

Daca simti ca nu mai ai lapte, e cea mai buna decizie; dupa cateva saptamani vei fi mai odihnita si fetita mai bine hranita.

Mergi la inceput