Licurici de ianuarie-februarie 2009 LMA!! (86)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Corina, nu-s eroina. Mai usor mi-a fost sa o iau langa mine, sa-i dau sa suga si sa adormim amandoua cat de cat repede. Eroina ma consider daca rezist s-o intarc, dar cred ca n-am stofa.
Oana, e chiar buna ideea. Preferam laptele praf, sa fiu sigura ca are fier in organism, ca nu mereu manaca bine, dar macar de l-ar accepta pe cel de vaca.
Axis, greu sa ramai calm cand refuza asa categoric. Ziua reusesc sa nu ii dau pentru ca stiu ca e mai mult alint. Dar noaptea?...

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Oana, si eu tot la fel am patit-o. De cand am inceput serviciul, Mister nu a mai primit laptic in timpul zilei. Am incercat cu formula, am incercat cu lapte de-almeu muls la canita... nema succes. Iar eu chiar nu aveam cum ajunge la childminder in pauza de lucru sa-i dau tzitzi. Asa ca o perioada jupan a fost alaptat dimineata si seara+inainte de culcare iar de cina ii dadeam cereale cu lapte praf integrat. De cand a implinit un an de cina primeste cereale facute cu lapte de vaca, sau gris cu lapte, sau orez cu lapte (tot lapte de vaca full-fat, pasteurizat), iar childminder-a imi zice ca a inceput sa bea si in timpul zilei cate o canita cu lapte de vaca. Nu-l mai alaptez dupa cina, ci doar inainte de culcare si dimineata. Sper sa mai merg in ritmul asta o perioada, ca se pare ca deocamdata noua cel putin ne merge bine asa (noua=si eu si bebe)

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Cadia, Pozele la petrecere le-a facut un prieten si mi le da saptamana viitoare
Tonylexa, arunca si la mine cateva clatite ca sunt favoritele mele Sa ne spui cum au iesit scoicile
Dark, sanatate multa, imi pare rau ca au aparut si mucii acum Eu vreau sa-l intarc in primul rand ca nu-mi mananca solide, apoi ca nu doarme noaptea si in al treilea rand ca vreau si bb 2.
Alinuk, sanatate multa si incearca sa te odihnesti mai mult
Ciufik, buba sa treaca repede. Imi pare rau pt doctor, Dumnezeu sa-l odihneasca
Andreea, si eu ma intreb cum mai rezist cu oboseala si cu copilul agatat noaptea de san, te inteleg perfect. Cat despre cantitatea de lapte, nu cred ca asta e motivul, eu am lapte, dar lenesul e obisnuit sa suga putin si des, nu mi-a mancat niciodata mult la o masa
Si fi-miu refuza laptele din orice recipient i-l dau, chiar daca e praf, de vaca sau al meu, nu vrea decat san Si imi impinge cu mana canitele
Koruccia, imi pare rau pt reactia la vaccin, sper ca nu te simti rau La noi se obisnuieste cu impartitul pt morti

Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

salutare
n-am citit nimic, sunt inca la capitolul trecut
aah, am tras cu ochiul si am vazut ca mi-ati urat toate numai de bine de ziua mea, va imbratisez cu muuuuuuuuuuuuuuuuut drag pe toate si va iubesc si mai muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult
mi-e si rusine ca n-am mai intrat deloc, dar nu ma lasa Duracellefectiv scoate untul din noi, in special din mine doarme putin de tot, si cand nu doarme colinda peste tot, nu poti sa deschizi vreo usa fara sa te trezesti cu el in urma ta, nu pot sa deschizi calculator/laptop fara sa tasteze el..etc, etc..
eu sunt in urma rau cu sonul, dar nu pot dormi deloc ziua...
sa va zic bilantul , in urma controlului la dr. no. 2:
8,500 kg (da cineva mai putin?)
71 cm
PC: 43 cmi-am zis ca nu doarme, nu se omoara cu mancatul, mi-a zis sa-i iau Carminex, picaturi pt pofta de mancare si pt somn Lapte praf Novalac, SD, care, cica ar da satietate si ar favoriza somnul...ei, ash! i l-am facut cu ceai "somn usor" de la fares si am pus si 2 masuri de cereale Vise placute...parca i-as fi pus energizant...nu mai zic ca nu-l bea deloc, ma plimb prin casa dupa el cu cana cu pai, ca de biberon nu incape discutie, si , intr-un final i-l dau, cu chiu cu vai, cu lingurita si cu biscuiti...doarme tot la fel de putin ca inainte... se trezeste noaptea la fel de des...copilul asta nu mai are leac..tac-so a dormit ieri 15 ore, de la 19 pana azi la 10...el s-a culcat la 23.15 si la 00:15 a fost in picioare si tot asa, cam din ora in ora, pana la 8 dimineata, cand n-am mai avut ce-i face..se saturase copilul de somn...

mamici si licurici

mami de Licurici veselici din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axis spune:

Andrea ea, e un cerc vicios, copilul se trezeste noaptea pentru ca-i lipseste laptele; cand o sa-l accepte in cantitate suficienta, atunci nu se va mai trezi. Cand esti in plina "drama" n-ai cum sa fii calm, dar daca intelegi ca nu e alint, ca e ceva cu cauza si solutie, iti va fi mai usor. Priveste de departe, de undeva unde lucrurile sunt gata rezolvate.

Anna-mama, suptul putin si des...poate insemna lapte insuficient; chiar daca tie iti mai ramane cate ceva pe canale.

Micola, singura e foarte greu sa reusesti cu intarcatul...cum deja e evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Fetelor cu alaptatul si intarcatul: Anna, Andre_ea si Micola

Dc vrei sa intarci copilul tre sa VREI cu adevarat.In cazul meu m-a ajutat sa zic si ideea ac stiam ca in acel moment era mai bine pt el.Dar sa stiti ca aveam si varianta mulsului, insa m-am gandit ca e mare , e o ocazie pt mine , ma gabdeam si eu cu groaza la ceea ce va ganditi si voi :cum naiba sa o fac.

Eu aveam lapte, Andrei sugea de minim 2-3 ori noaptea, nici asa de rau ca la voi dar sugea.Mi se parea ca suge putin si io poate n-oi avea apropo de ce s-a zis dar l-am pus pe cantar si sugea in jur de 130 la o masa in 2-3 min!!!!Si ramanea lapte ca mi curgea ca la balamuc.

Cum am facut eu: nu i dadeam de ceva vreme e adev decat de la 10 seara incolo pn max la 8.Pe zi deloc de prin septembrie cred.Am inceput ziua ca de obicei el oricum in per aia nu manca nimic .Cand a venit ora de san era deja disperat.ATUNCI CAND URLA MAI TARE NU AM MAI STAT EU CU EL.Radu cu care vbeam acum imi spunea ca ideea de baza pe care sa v-o transmit este: copilul sa nu aiba acces la san nici vizual.Deci nu va vrea nimic si va adormi urland...dupa 2-3 ore.Apoi se va trezi si va urla iar si iar.Abia la 6 dimin a mancat din canita--din care el inaintea bea doar apa--mucilagiu de orez deci dupa parerea mea de foame si fara san va accepta ORICE.I-am dat data viit lp fara lactoza care are un gust si o consistenta infecte pe langa orice lapte.In final de o saptamana am fct trecerea la lapte praf topfer deci cucu bau le poti da cam orice...am ales eu acest lapte, nici macare nu i-am dat humana 3 cum era normal.Ideea e ca o data ce zici STOP ai nev de ajutorul cuiva sa stea macar prima noapte cu copilul si tu nu ai ce cauta.In cazul meu dp ce l-a adormit prima data infimiera pe la ora 2 juma m-am pus lg el dar cu capul lui mai jos undeva spre genunchii mei sa nu ma simta.Era el in patul mare de spital, iar eu pe o dunga.Apoi cand s-a trezit il magaiam si l leganam cu perna, avea capul pe o perna iar eu miscam coltul si tot asa pn la 6 cand l am tot incercat cu canita cu mucilagiu .Aveam si bibe de la asistente dar ala nu l-a vrut, canita a aacceptat o.A fost oribila noaptea nr 1 dar la sfarsit am plans si m-am simtit invingatoare.Stiam in cazul meu ca nu am cum sa nu l fac bine din acel mom--bause in sfarsit apa aia de orez care sigur ii facea bine .M-am muls la ora 10 dimin si am scos 150 ml in 2 min din sanul drept cu pompa manuala de la avent si inca ma dureau sanii.Apoi am primit dostinexul.Samd.....

De 2 nopti Andrei nici nu s-a trezit la ora 5.A dormit de la 11 la 10 dimin.Nu visam asa ceva!

Aveti nevoie insa de un sot extraordinar sau de o bunica/bunic la fel.Copil va urla da pe cuv nu moare din asta.Apropo de ce va zice sotul tau Micola, chiar nu pateste nimic .Trebuie iubit si mangaiat si de somn si foame in final va si dormi va si manca.Si lapte siugur ca e mai bine cu formula dar dc e sa dati lapte de vaca nu i nici un bai, lapte sa bea copilul

Succes mult!

Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

revin..
ca de obicei, cand scriu, scriu, un mesaj dupa altul
ce frumos e Andreita papacel, moama, ce baga el cu lingurita, singur, singurel, si bravooooooo pentru pasi!!! ca sa poata sa plece mami linistita la serviciu Alexutu e inca la faza la care era Ochila in parc, cu mancatul...ce enervant e datul din cap ala...
bafta lui Tzumpi la control, sa dea Dumnezeu sa fie bine

uau, irina, am copy-paste ce ai zis tu despre alaptat...am si citit cu voce tare, dar am primit numai dezaprobari...cred ca va trebui sa inventez o durere de dinti, ceva, ca si asa trebuie sa ma apuc de dentist, si sa-i spun ca nu mai merge alaptat deloc ca fac anestezie... desi nu vroiam sa-l intarc de tot, numai noaptea sa dormim

mamici si licurici

mami de Licurici veselici din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

chiar e asa zapada mare prin sud?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Tot pentru fetele care vor sa renunte la alaptat:
In primul rand daca nu va preseaza ceva gen tratament sau dinti luati-va o marja mai mare de timp de renuntat. O indepartare brusca poate avea urmari psihologice negative. Pot considera ca nu mai sunt iubiti, ca le este respinsa dragostea, ca mama nu mai este langa ei.
Eu am inceput prin a ma mulge si a pune laptele meu in bibe. Apoi dupa ce s-au obisnuit sa-l bea din bibe (ca am schimbat numai modul de hranire nu si gustul) am dat bibe sotului sa-l tina apoi eu veneam numai sa-i iau in brate. Apoi am inceput usor sa amestec cate 30 ml de praf la cateva zile cu laptele meu.
La primul bb a durat o luna (desi medicul care ma trata de o anumita afectiune imi zisese sa renunt in cel mult o saptamana- dar am zis ca e mai important confortul psihic al copilului meu) iar la al doilea vreo 2 luni.

Poate sunt si copii care renunta mai usor, ai mei au refuzat din start suzeta si preferau sanul, se ghemuiau si se linisteau, se simteau protejati. Ceea ce probabil suzeta nu le oferea. De asta spun ca alimentat la san=alimentat cu dragoste la unii copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Am ramas tare in urma cu cititul si scrisul. De joi tot am fost cu ziua lui Marius. Joi am sarbatorit in 3. I-am facut un fel de tort din tarte cu branza facute speciale pentru el fara sare, zahar. A intins branza pe masa si prin toata casa numai in gura nu a bagat. A mancat doar ce i-am dat eu.

Vineri am pregatit pentru petrecerea de seara cu colegii lui tati si copilasii lor. Iar sambata pentru petrecerea cu colegii mei si copilasii. Majoritatea au fost de varsta lui Marius plus minus o luna doua.
Copiii s-au jucat, au mancat (le-am pregatit iaurtele si paine cu branza), s-au luptat pe aceeasi jucarie, au picat si au plans, au ras si s-au imbratisat. A fost bine.
Va las si poze de la party:
http://picasaweb.google.co.uk/rn.paula/AmImplinit1An#

De vreo 2-3 zile Marius merge aproape numai in picioare, a cam renuntat la mersul de-abusilea. Mare succes a avut un balon cu heliu pe care il plimba prin toata casa.

Acum ma duc la citit din urma daca ma mai lasa Marius.

La multi ani Vlad, Alexandru si Luis!!!!!!!!! sa fiti sanatosi si voiosi.

Mergi la inceput