Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (38)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

La noi nici la o maternitate nu se mai tin bebeii separat de mamici. Nu stiu cum e in cazul cezarienilor. La mine a fost asa: nascut-pus pe burta goala, (calduta si moale), luat pentru imbracat,tot sala unde eram eu. Iar apoi a stat cu mine in salon,(3 zile-nastere vaginala, 5 zile-cezariana).

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Sabina, eu nu cred ca ai pitici pe creier. Te inteleg!!! Sunt de parere ca orice femeie ar trebui sa aiba posibilitatea de a alege modul/locul unde ar vrea sa nasca. Confortul psihic face muuuuult. Daca tu o sa te stresezi 9 luni de zile cu ideea de a naste intr-un spital public (daca asta iti da tie fiori), atunci bine nu poate fi. Din aceleasi motive nu inteleg oamenii care condamna atat de mult mamele care fac cezariene la cerere. Daca gandul asta ii face bine mamei si o linisteste, de ce sa nu profite de ceea ce tehnica medicala si dezvoltarea stiintifica in general, ii poate oferi?

Natisuper faza cu maternitatile voastre. La noi, din cate stiu, copilasii stau in aceeasi camera cu mama la foarte putine maternitati.

Mira fericita 24+cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Crissy - eu la Medlife voi avea urmatoarele costuri:
7000- nasterea
2000- medic colaborator (desi are consultatii si eco la Medlife)
300- recoltare celule stem (fara kit+ alte 4000 ron)
+ 1500 diverse (asa am vazut pe topicul cu nasteri la Medlife)
= aprox 15.000 ron ( pt jumate o sa apelez la overdraft- sa traiasca ca mereu e la zero)

Nu stiu cum e cu Filantropia, mie imi trebuie un spital unde atunci cand imi spune la nasc la data de.., ora de.. sa nasc (nu suport amanari cu atat mai mult nastere mai rapida decat mi s-a spus caci sunt sub tratament cu Clexane si nu as vrea sa dau coltu' asa tanara!

Costurile sunt enorme, dar parca viata mea merita! In mod sigur la asemenea cheltuieli vom zice pas la concediu anu' asta, dar nu moare omu fara concediu!

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Mira asa este ai dreptate. Ce ma intriga pe mine cel mai tare, este ca se practica preturi asa de sus si nu foarte mamici isi pot permite. Mai mult in tara exista sistemul coplata, vezi clinica Eva unde o nastere ajunge f putin comparabil cu Bucurestiul. Dar cum aici e buricul targului, ne conformam si platim

Sabina 28+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 12 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

Crissy - eu la Medlife voi avea urmatoarele costuri:
7000- nasterea
2000- medic colaborator (desi are consultatii si eco la Medlife)
300- recoltare celule stem (fara kit+ alte 4000 ron)
+ 1500 diverse (asa am vazut pe topicul cu nasteri la Medlife)
= aprox 15.000 ron ( pt jumate o sa apelez la overdraft- sa traiasca ca mereu e la zero)

Nu stiu cum e cu Filantropia, mie imi trebuie un spital unde atunci cand imi spune la nasc la data de.., ora de.. sa nasc (nu suport amanari cu atat mai mult nastere mai rapida decat mi s-a spus caci sunt sub tratament cu Clexane si nu as vrea sa dau coltu' asa tanara!

Costurile sunt enorme, dar parca viata mea merita! In mod sigur la asemenea cheltuieli vom zice pas la concediu anu' asta, dar nu moare omu fara concediu!

19+

Nico e f mult ptr o cezariana. Poate medicul tau colaboreaza si cu Euroclinic si poate iesi mai ieftin. Eu cam atat voi plati ptr sarcina gemelara+ sotul cazat in rezerva cu 2 paturi. La Ale am platit 88 de milioane cu tot cu sot in rezerva de 2 paturi, cazare 3 nopti.

Sabina 28+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 12 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

R_ocsy, super tare faza cu baba ta. Am si eu una la fel, bunica sotului. La fel patesc si eu cu wc-ul, si eu sunt sunt la fel de obsedata cu dezinfectarea, dar a mea in plus mai uita sa traga si apa. Bine macar ca nu sta la mine si ma vad cu ea doar in weekend cand mergem sa luam masa la socrii. La fel le stie si ea pe toate, cum se cresc copiii, cum se hranesc iar mai nou imi spune de Victor ca e mai greoi, ca la 1 an si 8 luni nu face la olita, ca ea cand a stat cu nepotii, de la 6 luni ii punea pe olita. Imi vine s-o strang de gat. Ce sa-i explici babei ca asta nu face bine la psihicul copilului si ca oricum ei isi pot controla sfincterele dupa varsta de 2 ani, ea le stie pe toate. Oricum, inainte sa ma intalnesc cu ea trebuie sa ma inarmez cu foarte multa rabdare si nervi de otel. Daca as fi avut-o pe cap 2 luni n-ar fi rezistat. A doua zi ar fi dormit in patul ei. Soacra-mea e mai rabdatoare, asa ca tine. In fiecare zi o "viziteaza" baba, cand soacra e la servici si cica face curat, dar gaseste saraca femeie mai murdar decat era. Ca sa nu mai zic ca-i aduce in casa tot felul de bidoane si cutii, "ca cine stie cand are nevoie de ele".

Legat de finet. Pampersi am folosit intotdeauan. Asa ziceam si eu la inceput, ca nu-mi va trebui finet, dar in prima luna l-am infasat pe bebe (desi nu eram de acord cu asta)pentru ca se speria de manute si nu putea dormi. Si mai foloseam finetul ca cearsaf pentru salteluta lui. Lenjeriile pt patut mi s-au parut intotdeauna prea scumpe, iar eu n-am folosit de la ele decat cearsaful. Perna nu i-am pus niciodata iar de invelit l-am invelit doar cu o paturica subtire din bumbac, ca el e foarte transpiracios si calduros. Bine si in casa e cald, 22 grade.

Tigruta multa sanatate si la multi ani.

Cu alcoolul nici eu nu prea le am, dar cand il mai vad pe tati cu cate o bere rece in mana gust si eu o gura de la el. Si apropo de pofte, imi aduc aminte de cumnata mea cand era insarcinata si i s-a facut pofta de bere, pana au ajuns la magazin sa cumpere, ea deja incepuse sa se umfle. Apoi cand a desfacut-o, a luat o gura din ea si si i-a mai trebuit, dar si-a revenit. Medicii spun ca poftele sunt doar mofturi ale noastre, dar eu am vazut cu ochii mei ca nu e chiar asa.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si +19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Stiu Sabina, preturile practicate in Bucuresti sunt strigatoare la cer. Si eu mi-as fi dorit sa nasc la o clinica privata, aici, insa pana la urma am decis ca cel mai bine e sa ma duc acasa (Suceava, din diverese si multiple motive). Acolo tot la privat trebuia sa nasc, pretul pentru o cezariana fiind de 4 ori mai mic decat aici. Problema e ca nu au sectie de neonatologie, ceea ce e ffff riscant pt ca nu pot asigura ingrijire nici pt un banal icter si te trimit cu nou nascutul direct la municipal. Am zis ca nu merita sa-mi asum aceste riscuri si voi naste la stat... Ma rog la Dumnezeu sa fie bine.

Mira fericita 24+cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput

Sabina- nu colaboreaza cu Euroclinicul.
Mie un minus de markrting pt Medlife mi se pare aceasta aberanta taxa de 2000 ron, desi medicul cu care nasc imi supravegheaza sarcina in cadrul spitalului.
In schimb in echipa de medici in nasteri (pt care nu as plati taxa) au bagat diverse nume precum Vladareanu de la Elias. S-o lase balta ca nu vine Vladareanu sa ma asiste pe mine la nastere ca sa nu platesc taxa suplimentara de 2000. Iar cu alt medic, chiar daca am auzit de bine nu as putea naste. Am mers pe mana actualei, imi place abordarea ei si asta e!
Nasterea de 7000 e basic, cu 2 persoane in salon. Noi stam aproape de spital, deci n-as avea nevoie de sot, din contra ar fi un al 2-lea copil de care sa am grija si caruia sa-i raspund la intrebari.
Prefer sa-i raspund acasa cand voi sti mai multe.
Ma enerveaza situatia cand sunt la fel de "prost" ca unu intr-un domeniu, iar acela ma intreaba pe mine de parca as fi D-zeu sa le stiu pe toate!

19+

Mergi la inceput

Scuzati dezacordurile!

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Sa va spun cum e la clinica Eva de care zicea si Mira : o nastere cu cezariana 2500 de lei ce reprezinta co-plata, restul fiind suportat de casa de asigurari si stai pana la 5 zile. Acum nu stiu cat ia clinica de la casa de asigurari si nici nu e treaba mea, eu ma bucur ca nu ajung la cifrele enorme de care povesteati voi. Personalul am inteles ca e dragut, nu mai dai bani la nimeni si stai linistit. Am sa intreb de curiozitate o prietena care a nascut acolo acum 3 saptamani sa vad ea ce parere are, dar nu chiar acum ... o las sa se mai linisteasca ca are 2 gemene

R_ocsy 24 + Ana Sofia

Mergi la inceput