Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 4
eveline spune:
Clabuc...mai ai rabdare pana atunci
...eu una fac treispe-paispe...abia astept. Si la mine tot miercurea viitoare vor fi 6 sapt...vad ca avem dpn-urile la diferenta de o zi.
5+ si mamica de
Bianca
nike974 spune:
toate branzeturile fermentate( burduf, branzeturile cu mucegai, tip camembert,cascavalul)au histamina,deci potential alergen sau de intolerenata alimentara.pun acusica lista acestor alimente:
Alimente cu un conținut ridicat în histamină
Vinul și alte băuturi alcoolice
Histamina apare și în procesul de fermentație alcoolică. Bacterii acidifiante ca Pediococcus cerevisiae au fost identificate ca formatoare de histamină. Conținutul în histamină este un criteriu de calitate al vinului. În general vinurile roșii au un conținut ridicat în histamină. Pot fi întâlnite concentrații de histamină de până la 3000 ”g/l în vinurile care dau în mod caracteristic cefalee.
Conținutul mediu în histamină:
Vin roșu: 60-3800 ”g/l
Șampanie: cca 670 ”g/l
Spumos: 15-80 ”g/l
Vin dulce: 80-400 ”g/l
Vin alb: 3-120 ”g/l
Bere: 20-300 ”g/l
Pește
Categoriile de pește după consumarea cărora apar adesea simptome de intoxicare aparțin familiei Scombridae (macrou). De aceea în literatura engleză cazurile de intoxicație sunt descrise sub numele de scombroid poisoning. Peștii din această familie (mai ales tonul și macroul) au o cantitate mare de carne roșie cu un conținut crescut de histamină. Dar și la alte tipuri de pește s-au măsurat cantități crescute de histamină: heringi, sardine și sardele. Producția de histamină este influențată de temperatura la care este ținut peștele până la pregatirea sa culinară. În cazurile în care s-au găsit cantități mari de histamină în conservele de ton sau macrou afumat, cercetarile au dovedit că peștele n-a fost transportat în condiții de refrigerare corespunzătoare sau a fost depozitat inadecvat. În mod surprinzător s-au găsit cantități mai mari de histamină în marinată decât în carnea de pește.
Ton: până la 8000 mg/kg
Macrou afumat: pănă la 788 mg/kg
Macrou (conservă): până la 15 mg/kg
Sardină: până la 1500 mg/kg
Sardele: până la 180 mg/kg
Hering: până la 12 mg/kg (mai ales marinat)
Lapte/brânză
În timp ce laptele crud și cel de băut conține cantități minime de histamină, unele sortimente de brânzeturi au niveluri ridicate. În general se consideră că nivelul de histamină crește cu maturarea și cu stocarea. Bacteriile incriminate sunt diverși lactobacili și streptococi.
Emmentaler: 10-500 mg/kg
Stilton (brânza cu muceagai albastru): cca 160 mg/kg
Gorgonzola: până la 160 mg/kg
Camembert: 10-300 mg/kg
Parmezan: 10-580 mg/kg
Carne/mezeluri
Conținutul în amine biogene în preparatele de carne este foarte divers. Unele sortimente de cârnați pot conține cantități relativ mari de histamină, în timp ce produsele proaspete abia dacă ating niveluri critice. Dar mai sunt și alte amine biogene prezente în carne. Cercetarile au aratat ca diaminele cadaverina și putresceina ambele substraturi pentru DAO sunt un indicator al prospețimii cărnii.
Salam: până la 280 mg/kg
Cârnați cervelat: pana la 100 mg/kg
Jambon Westfal: 40-270 mg/kg
Alte alimente
Oțetul din vin roșu conține până la 4000 ”g/l histamină. În cazul ciocolatei conținutul oscilează între 5-100 mg/kg, după sortiment1.
Medicamente care eliberează histamină sau inhibă DAO
- miorelaxante: pancuroniu, alcuroniu, D-tubocurarină
- narcotice: tiopental
- analgetice și antiinflamatorii: acid acetilsalicilic, metamizol, antiinflamatorii nesteroidiene, opioide
- anestezice locale: prilocaină
- anti-hipertensive: verapamil, alprenolol, dihidralazină
- antiaritmice: propafenonă
- diuretice: amilorid
- antiemetice: metoclopramid
- antibiotice: cefuroxime, cefotiam, isoniazid, pentamidin, clavulanic acid, chorochină
- mucolitice: acetilcisteină, ambroxol
- bronhodilatatoare: aminofilină
- antagoniști de receptori H2: cimetidină
- chimioterapice: ciclofosfamidă
- antidepresive: amitriptilină2
Clabuc spune:
Asa e Eveline, avem aceeasi data pentru UM, deci si acelasi DPN. Doamne-ajuta sa fi e totul bine! Tu cand mergi la doctor?
Lyvy

LALY, CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUME CU
MARIA CLARINDA (18 MARTIE 2008)
http://picasaweb.google.com/laura.holznagel/Clarinda#
Clabuc spune:
Eveline, ai dreptate, esti inaintea mea cu o zi 
LALY, CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUME CU
MARIA CLARINDA (18 MARTIE 2008)
http://picasaweb.google.com/laura.holznagel/Clarinda#
eveline spune:
Clabuc nu stiu cand merg...am sa sun luni sa vad daca s-a intors din concediu. Si nici la med de familie n-am ajuns inca...ma gandesc sa merg intai la gineco, sa vad daca-mi da sa fac ceva analize apoi sa merg la dr de familie ca sa-mi dea trimitere...sa nu fac mai multe drumuri.
5+ si mamica de
Bianca
nike974 spune:
fetele,
imi sunteti f dragi si voi ramane aici,la aceasta odisee,insa dr m-a anuntat ca voi naste in august.
ariciu80 spune:
tuturor
Am apucat sa citesc ce ati scris de aseara. Mai pe sarite, dar am reusit.
Nici eu nu am ajuns la eco inca. Ma duc miercuri. Am emotii, recunosc. Sper sa se vada ceva si sa se poata confirma ca e sarcina in evolutie. Nu vreau sa mai patesc ca in septembrie.
nike, de ce ti-a spus dr. ca nasti in august?
Clabuc, vad ca esti din buc. La ce dr. mergi?
Ariciu
in 5+ si mamica de
de 3 ani
eveline spune:
Nike si tu ne esti draga...
si nu te lasam sa pleci.
Dar cum asa...calculasesi tu gresit sau considera dr ca e mai bine sa nasti mai repede?
5+ si mamica de
Bianca
Bells spune:
ariciu80, multa bafta la eco. la mine s-a vazut embrionul la a treia eco, la prima nu s-a vazut nimic eram in 4 sapt si la a doua numai saculetul eram in 5 sapt, mi-a fost asa de frica pana am facut-o pe a treia pt. ca am avut o prietena care era gravida in 3 luni si nu a stiut, si cand s-a dus la eco. i-a spus ca este sarcina fara embrion si a operat-o de urgenta.
nike, ne-ar bucura mult sa nu ne parasesti chiar daca DPN este in augut
Multa bafta fete!
Ioana,
7+
ariciu80 spune:
Bells, mersic de incurajari. Mie mi-e frica pt ca in sept. am avut o sarcina oprita din evolutie la 6 s si s-a manifestat abia la 10 s. Iar la eco pe care am facut-o la 6+ mi-a zis ca nu se poate vedea clar in ce stadiu e sarcina pt ca e foarte mica. Din cauza asta mi-e atat de frica de data asta. Sper insa sa se vada ca e "in evolutie".
Imi aduc aminte ca atunci cand am fost insarcinata prima data mi-a zis inca de la 5 saptamani ca sarcina e "in evolutie". Asteptam si vedem.
Ariciu
in 5+ si mamica de
de 3 ani