Puisori de mai 2003 (7)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Sa va fie de bine concediu Aalina! Aveti grija la drum sa ajungeti cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Buna mamici! hai ca tocmai fierb de suparare ca am sunat pe 1 la scoala sa aflu noutati si era inca prea devreme, dar macar mi-au spus ca uniforma e cea din comert pepita (pe care o vazusem si anii trecuti si tare mult doresc sa o imbrac pe Ilinca cum ma duceam si eu ). Asa ca aseara am fost si i-am cumparat una mai de calitate si mai scumpa decat cele din hipermarketuri ca astazi sa ma sune o mamica ca a fost pe la scoala si s-a afisat ca anul asta uniforma va fi alta (fusta si sacou bleomaren si bluza alba)
Am sunat iar si am protestat si mi-a zis ca pot sa o imbrac si cu aia dar nici asta nu-mi convine sa fie ea diferita... sau ea si cu inca doua fetite. De fapt asta e scopul uniformei, sa fie toti LA FEL.
A ramas ca vorbeste cu directoarea si cauta o solutie pt toata lumea pt ca mai sunt si altii care au cumparat deja uniforma pepita.

In alta ordine de idei, Alycia am fost si eu la baile termale de la Miscolk, suuper, iar colegii mei acum 2 ani au fost la parcul acvatic de la Debrecen care e acoperit (ca era cam octombrie-noiembrie). De aia nu mi s-au parut asa spectaculoase topoganele ca erau totusi sub un acoperish.

Simona cu ai mei sunt acum la mare, ciudat dar zice ca a facut baie si i-a ars soarele, zic ciudat pt ca in Bucuresti e frig si in nici un caz nu m-as baga in apa in aer liber la temperatura asta. dar se pare ca la mare arde soarele si bate tare vantul asa ca te prinde soarele usor fara sa-ti dai seama. Lui Maia ii place marea si nisipul, a bagat-o si pe ea cu picioarele in valuri si a fost foarte incantata.
Mai putin incantati sunt de hotel si de servicii, ca la noi, te trateaza ca pe ......de parca nu dai bani sa stai acolo, ca sa nu mai spun ca Perla are niste camere miiiici si mobila veche... si nu are balcoane... dar sta stiam deja.
Simona cu Maia stau pana pe 28 septembrie si avem de gand sa mergem 3 zile si undeva la munte, inca nu ne-am hotarat unde dar nu prea departe de Bucuresti (Valea Prahovei, Bran, Cheia...).

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Chiar daca nu apuc sa scriu am trimis poze
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Deci dupa 8 luni...

adita, unde-s pozele alea cu chiftelutzele, bre, ca numa' casa am vazut-o? (super casa) Mai zi-ne de prichindei.

alycia, la noi tati a vrut sa-si ia papuci d-aia, din motive de spate, da i-a incercat si-a zis ca nu poate merge cu ei, asa ca i-a lasat balta. Pina la urma ai luat sau nu, ca nu reiese?

dana d, mare figura Simona... Bine ca n-a facut nimeni atac de cord sau ceva, din pricina emotiei... :)

Aalina, vaz ca tu tot pe sub mina bagi cu pozele (nu ca mine - da' io am noroc cu DanaMario, ca nici macar la ziua junelui nu m-am adunat cu pozatu')
(Adica baga poze)
Cu "starile", pun pariu ca-s lipsa vitamine in sistem, basca fier, magneziu, potasiu, etc... Odata am reusit sa trag de mine sa ma duc la doftor si mai ca nu m-a gasit in pragu mortii. Si dupa o tura de vitamine de n-avea bunica, Dumnezeu s-o ierte, atitea flacoane pe noptiera, basca injectii peste injectii m-am pus pe picioare de scoteam scintei (nu zic pe unde)

Daiopri, io nu te-nteleg, de unde toata lumea alearga ca disperata sa arate cit mai tinereste posibil, tu te vaiti ca arati adolescentina? Stii ca se zice ca "adolescentinele"'s bune amante, da' cred ca o sa trebuiasca sa-mi explici si sa-mi faci si desen ca sa pricep de ce te-ar deranja una ca asta. (Si unde-s pozele?)

oLo, zic doar c-am vazut c-ai scris (si ma bucur ca scrie careva mai rar ca mine :))
(Si mai scrie. Si baga ceva poze)

korinna.... refrenul... = poze... ??? :)

Io m-am facut studenta. M-am inscris anul trecut si am inceput anul asta. La Pedagogie. Dupa care o sa am voie sa ma fac profesoara "de stat", ca la particulari puteam sa predau si-acuma, doar ca pensiile sint mult mai bune la "stat".
Ma chinui de vreo saptamina sa-mi incep primul meu plan de lectii, care trebe facut in asa fel incit sa-l poata preda si profa de muzica. Incerc sa depasesc mental faptul ca in clasa a saptea am de predat fractii cu poze de pizza, timp de 6 saptamini. Cred ca asta e de fapt problema in tara asta, faptul ca matematica chiar e predata de profa de muzica (si ea la rindul ei, a invatat mate de la profa de sport). Si dupa aia ajung la liceu unde au sanse mai mari ca mate sa fie predata de profi de mate...

In mai am reusit performanta de a ma face data afara de la un job pe care l-am luat doar ca sa fac ceva pina incep scoala. Ceea ce e normal sa se intimple atunci cind nu mai aplici criteriul "cind face seful o prostie, fa asa incit sa nu para vina lui". A fost foarte distractiv sa-mi fac sefa sa ajunga singura la concluzia ca a facut o prostie - mai ales ca le facea foaaarrrte des. E o experienta pe care nu regret c-am avut-o desi foarte probabil ca n-o sa mai am sansa s-o repet... Sper din tot sufletul sa nu mai intilnesc oameni in halul ala de idioti..

Asa ca intre timp m-am apucat de meditatii, cu surpriza sa constat ca clasa a 12-a are probleme cu fractiile. ... si inca puncte-puncte... si fara comentarii.. etc...

Vara am petrecut-o in distractii peste distractii, tabere d-alea pin'la ora 4 pt Paul, piscina complexului in care ne-am mutat, lectii de inot, o saptamina cu cortul la Niagara (si Marineland, bineinteles - unde a hranit junele balena alba)... da. Tre sa ma adun sa le gasesc ca le-am pus undeva... bine... Anul asta avem o invatatoare noua, sper sa nu ne mai distram ca anul trecut...

In mai 2009 mama a facut un atac cerebral si-am crezut vreo doua luni ca-i pierd pe amindoi. Acum sint relativ bine, tata da semne ca ar incepe sa fie iar ala care se vaita, dar parca nu prea are curaj.. Mama e OK cu conditia sa nu raspunda la telefon si sa fie d-aia care vor sa vinda ceva..

Mie sa-mi tineti pumnii miine, ca intru la clasa (nu numai fi-miu) si sint o gramada de detalii pe care nu le stiu/inteleg si astia decit sa explice mai degraba pun eticheta de oaie neagra... Cam asa-i moda p-aici...

Si pina nu uit: Adevarat a'nviat! si, preventiv, Craciun fericit! :)
Si votez si eu sa raminem in camarutza asta mica a noastra :)

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii

Mergi la inceput

Aalina, iau inapoi ce-am zis de poze catre tine :)))))
Si-am doua intrebari: cind s-au facut asa mari, mai?
Si-a doua: te-ai apucat de lectii de karate si/sau tir? Nu de alta, da' nu te vad bine in inca circa 7 ani...Ca am impresia ca or sa-l cam alerge fetele...

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii

Mergi la inceput

Doina ai un mare pup de la mine si o imbratisare ca tare dor imi era sa te citesc. Si bafta la scoala !!!! Asa iti trebe :))))

Ma pregatesc sa plec la tara ca sa imi recuperez odraslele pe care ca niste parinti denaturati le-am plasat acolo cand am ajuns de la mare ca sa putem si noi dormi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Hehehe...Parpa, chiar m-a bine dispus mesajul tau...cand l-am terminat de citit zambeam...ai un stil super in care si cele mai nasoale vesti le transpui cu un soi de umor ce aproape nu te face sa te gandesti la continut(sa nu-mi spui ca ai de gand sa mai treci doar dupa Craciun pe la noi!!!)Imi pare rau de parintii tai, sper sa fie bine pe mai departe, sa se recupereze.Cu scoala de acolo cati ani trebuie sa faci? Cred ca e mai bine faci scoala la ei decat sa o faci aici in tara si sa umbli pentru echivalari de diplome...spun asta ca si pe noi ne bate gandul tot mai des sa plecam...ca nu mai e de trait in tara cu nebunii astia de la guvernare.Am vazut o gramada de job-uri ca asistenta medicala in Europa si Canada...dar problema e limba pe care nu pot spune ca o stiu decat la nivel rudimentar, plus faptul ca am inceput facultatea de asistenta medicala pe care o termin abia peste doi ani...si abia dupa aceea sa incerc sa-mi echivalez diploma in UE...sunt sigura ca si dupa aceea trebuie sa fac ceva scoli ca sa profesez la ei...si timpul trece, trece si ma trezesc ca-s prea batrana sa ma mai ia undeva...
Cu papucii aceea MBT, i-am luat azi primavara si s-a obijnuit cu ei...sper sa-l ajute la platfus, parca a inceput sa aibe o usoara scobitura in talpa(ca avea talpa dreapta ca-n palma)..ceea ce e bine.
Am fost si noi la innot toata vara...si acum stie sa innoate cu capul pe sub apa...adica a invatat tehnica corecta.
Ne pregatim de scoala...e foarte bucuros, sper sa-l tina entuziasmul
Aalina vazut pozele...pupat flacaii
Dana_d,ce ai facut cu uniforma pana la urma?
Daiopri, Dana Mario...ce mai ziceti?
Apropo Daiopri, am vazut pozele nu stiu daca ti-am spus si eu...chiar nu ai de ce sa-ti faci griji.Arati f bine.Ai inceput munca?

Mergi la inceput

alycia, chiar, tu unde ai pus poze?
Apropos de simtul umorului... vine si pleaca.. noroc ca vine iar pina la urma, altfel imi luam lumea-n cap demult...
Din pacate nu stiu sa-ti spun care-i legislatia cu echivalarea studiilor p-aicea.
Dar da, din pricina de handicapare mentala a guvernului am plecat, p-aicea-s oleaca mai breji (da' nu exagerat)

Daiopri, am vazut poze, placut, pupat. Imi face impresia ca astia marii se distreaza de minune cu astia micii... Asa ca ma gindeam ca-n caz ca mai pica vreunul si-n poiata la mine, vi-i fac pachet p-amindoi, la scolire :) Ma gindeam asa: juma de an ei la Daiopri si io la Aalina, ca doar si io tre sa studiez (si sa ma indop cu torturi) si dupa aia facem schimb.. :)) Ei la Aalina si io la Daiopri :))

dana d cred ca acuma reformeaza toata scoala si cred ca-i vina noastra. In loc sa-i zicem ca sa stea acasa cu copiii, nu, am sarit toate pe capul ei sa se-apuce de lucru ca sa se mai odihneasca si-acu uite ce face omu' odihnit.. :)

Prima noastra zi de scoala a fost super. Am si primit asigurari ca anul asta n-o sa-l mai zburataceasca dintr-o clasa-ntr-alta, invatatoarea e una tinerica si ne-handicapata mintal, am cunoscut-o azi cind fi-miu s-a dus sa-si recupereze gentuta cu prinzul de ieri (uitata) si gentuta cu prinzul de azi (uitata si aia) si-am reusit si sa-l fac sa-si scoata din ghiozdan papucii de interior, cu care-a venit acasa ieri. Doar sticla cu apa pare sa stea neatinsa in ghizdan - macar stiu ca face muschi la spate.

Prima mea zi de scoala a fost si aia super. E foarte complicat ce fac astia aicea. Tre sa-si puna ghiozdanele in dulapioarele de pe hol dimineata si sa-si ia din ele tot ce le trebuie pina la prinz, cind iar au voie sa cotrobaie in dulapioare. Au 20 de minute sa manince, dupa care tre sa iasa afara (cu gentuta de prinz dupa ei???) Dupa care iar au voie la dulapior. Deci cind isi iau prinzul tre sa-si ia si hainele de mers afara...
Pauze n-au, intre ore tre sa se incoloneze si sa marsaluiasca spre clasa urmatoare. Adica de ce sa se preumble 20 de profesori cind pot sa se preumble 600 de elevi?
Prezenta se face odata dimineata intr-un soi de catalog, si-n urmatoarele 4 ore intr-un soi de foicica - virgula, care circula cu un elev special desemnat. Dupa prinz iar se iau cataloagele (dar numai pt clasa de la urmatoarea ora, la ultima clasa prezenta e iar pe foicica... :)))

Copiii au fost tare cumintei si cam speriati. Cam neajutorati cu lacatele de la dulapioare, care trebuie neaparat cumparate de la scoala si-s d-alea cu cifru - si nu uita ei combinatia, da' tre sa invirta intr-un anume fel de ele...

Ziua a doua a fost cu prezentarea de reguli si regulamente, iar aia care deja au avut si ora a doua (pe ziua de azi) au inceput deja munca: sa scrie pe o foaie de hirtie definitia succesului si sa ajunga singuri la concluzia ca tre sa se respecte unii pe altii si pe profesor si sa munceasca de zor.

Pina la urma mi-am luat picioarele la spinare si-am lasat-o pe profa mea sa se descurce singura cu cele 15 forme de elev, semnate de parinti, plus banii de lacate. Ea e un soi de diriginta, in sensul ca elevii "ei" vin mai intii in clasa la ea, le face prezenta si dupa aia le da drumul la clasa urmatoare..

Zapaceala mare mai frate..

Pina una alta ar trebui sa ma uit ce teme am *eu* de facut si m-oi dez-zapaci mai incolo (in caz ca..)... daca nu, ramin asa, ce sa fac..

Alta aiureala e ca scolile functioneaza in "cicluri". Scoala asta, de ex, are ciclul de 10 zile. Fiindca acoala a inceput intr-o zi de marti, martea de ziua 1, martea viitoare e ziua 6 si abia peste doua marti or sa mai aiba programul de prima marti. Cum apare cite-o zi libera, nu se numara, si uite-asa o sa ajunga miercurea ziua 1, apoi joia si tot asa...
Si zau ca nu pricep care-i cusurul cu un orar care zice: lunea de la 8 la 9 mate etc..

Va pupa mama, ca tre sa ma ocup sa cercetez care mi-s temele de dupa saptamina asta..

Mergi la inceput

Doina pai numa sa participi la cursurile alea si pare o chestie super complicata, cred ca dupa aia va lasa cu invatatul mai lejer ca sunteti deja obositi.
Aaa si daca vrei sa vii acu e momentul ca pana in februarie is acasa si am chef de torturi si nici de slabit nu m-am apucat

Mergi la inceput

Aalina, mama draga, saptamina asta la noi se pune de distractie, dupa care urmeaza munca. Pe care o facem in acelasi stil, noi facem panouri de prezentare, dupa care tre sa facem temele. Cred ca tre sa si studiem la un moment dat, nu m-am prins exact cind. E aproape distractiv cind la ora de legislatia in invatamint, in loc sa ne zica, ne intreaba - poate astia care s-au mai scolit p-aicea sa aiba habar care-s legile, ca io neam.
Asta ca sa n-o mai zic p-aia ca sintem cu banii-n plop si plopu-n aer...

Mergi la inceput