Puisori de mai 2003 (7)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Parpa chiar ca e zapaceala mare pe la voi la scoala, m-ai bagat in ceatza totala, bietii copii...dar poate e si distractiv asa sa se tot plimbe de la o clasa la alta..abia schimba decorul si nu se plictisesc.La faza cu dulapioarele cred ca Mircea ar fi in intarziere continua la cat se misca de incet..i lasa pe toti sa treaca inantea lui, nu se inghesuie, sta frumos la rand de cateodata zic ca sta la rand si dupa persoana lui...noroc ca la ei la scoala lucrurile sunt mult mai simple...heheh..vorba ta de la 8 la 9 mate..etc etc...
Poze am pus pe aici...
http://good-times.webshots.com/album/578173577vARuUE
(daca ai vreme sa te uiti intre doua teme de casa).Pana atunci spor la invatat si tie si lui Paul.
Aalina cum stai cu bateriile...s-au incarcat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Buna

Dana_d - ce faceti incepeti scoala?
Ce mai face Simona cu nepotica le place acolo?

Aalina am vazut pozele din vacanta se pare ca le-a placut mult
De Dorian ma minunez de cite ori vad poze cit de mare s-a facut iar Fabian e simpatic tare.

Alycia m-am uita iarasi la pozele voastrea din vacanta e frumos pe acolo e ca pe aici asa ca nu mai e nevoie sa te deplasezi pina aici

Daiopri ai inceput serviciul?
Parpalak vezi ca marti e inscrierea la activitati.
Eu o sa-l inscriu pe Joshua simbata de la 5 la inot.

Noi sintem bine e o perioada linistita , copilului ii place sa mearga la scoala , eu merg la serviciul meu acelasi de 10 ani , ne mai ducem pe ici pe colo .
Vacanta a fost frumoasa Joshua a invatat sa vorbeasca in romaneste , s-a ingrasat 2.5 kg , l-a inot a ajuns la nivelul 4 si-mi pare asa rau ca pina in vara asta nu a fost la cursuri de inot a fost doar cu tati ca se pare ca-i plac tare cursurile.
Cu romana ma vreau doar sa invete sa citeasca si gata.

Deocamdata nu l-am inscris la nici o activitate asa ca avem weekenduri libere miine l-as duce si pe el la "piata", pina acuma n-a vazut piata cu tarabe ca i-a tot povestit mama cum e in Romania la tara si acuma ma zapaceste cu intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Salutare si de la noi
Eu sunt cu nervii creti, ca mi-a trebuit sa incerc sa il mut cu scoala la una mai buna, dar ... m-am treit si eu cu inscrierea cand m-au enervat alea la gradi nicicum cand trebuia
Si in stilul de aici, desi ni s-a spus ca o sa fim anuntati in prima zi de scoala, a trecut saptamana si eu nu stiu daca au loc si pt noi sau nu.
si dai si suna in fiecare zi, mom in care imi creste tensiunea la maxim.
Eh, deci in concluzie, a mers tot la scoala veche, unde ii numara si roteste, ca nu au clasele formate inca
Si acum astept sa mai verific luni la scoala noua, desi am trecut prin toate starile, de la nervi la renuntare, ca pe bune daca stiam ce stres imi creeaza ma lasam pagubasa.
Si nici sanse mari nu avem
Intre timp, ma antrenez din greu cu piciul mic care are numai nervi in fundisorul ala mic si gras, si cotrobaie peste tot. Frate, eu m-am dus cu nervii clar, ca ma ataca la persoana cu treaba asta
Are 10 manute nu doua
de mers la treaba m-am hotarat in oct dupa curcan
DanaMario, cum l-ai invatat in ro? Ca eu o vara intreaga am reusit sa il fac sa zica eu stiu in loc de "me stie"
Ce citit....
Danad, frumoasa surpriza. Si eu m-am gandit de multe ori ca as vrea sa merg asa acasa, da mi-e ca le sta inima la ai mei
Maine imi vine si mie ajutorul
Sa aveti o vacanta cat ai faina impreuna.
aalinamersic mult. am rezolvat.
La torturi as veni si eu, da nu poci pana mergi tu la sv. Ce ne facem?
Parpa bine ai mai venit pe la noi. Ai curaj nu gluma cu scoala. Eu ar tb sa dau un examen si ma gandesc sa renunt ca nu vad ce mai intra in capatana asta batrana plina de " mama, kk, papa"
A, si eu nu prea ma etalez ca trimit la mai multi
Nu pierdeti nimic. Am imbatranit nu gluma
alycia frumoase locuri vizitati. Spor la scoala.
ai nostri deja in clasa a doua... Nu vrea sa mai merg cu el pana la poarta scolii ca stie singur.
Noi mergem la inot vinerea seara, si de spat viitoare si la pian. Am fost sa vedem profesoara, o sa fac aprivat, ceea ce inseamna el si ea
Sa va povestesc prima intalnire?Ca nu stiam daca sa plang sau sa fug. Nu a stat intr-un loc deloc, numai cu picioarele pe sus pe scaun, nu putea sa ii zica nimic ca el "i know!"
Eu de eram in locul profei, refuzam politicos
acum sa vad cum s-or descurca
Gata ca am scris pe tot anul

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Tot eu
Al meu face lista pt mos, si vreau sa zic ca dupa ce e lunga e si lata.
Deja a pus doua lego de vreo suta si ceva bucata si acum le scrie pe alea mici
Incerc aburirea, cum ca mosu nu are bani, da cica nu vor toti copii lego
Sunt in cumpana, sa ii daram mitul, sau ce sa ii zic, ca doar nu m-am sclero sa iau ce zice el acolo, ca nu m-am premiat pe mine niciodata cu asa scoruri
deci ce sa ii zic sa scada lista, sau macar alea cu val ridicata sa se reduca? Ca stie ca sunt scumpe, si i-am zis ca nu vine toata lista peste el, si zice ok, da nu vreau nici sa aud miorlaieli cand nu se intampla.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Daiopri cum mai sa-i spui de Mos.
In nici un caz si doar nu o sa-i cumperi toata lista. Ii exlici ca Mosu are foarte multi copii si nu poate sa-i aduca prea multe numai lui.

In legatura cu scoala tot e bine ca macar poti incerca sa-l inscrii la alta scoala aici nici nu se pune problema daca vrei scoala mai buna trebuie sa te muti sa apartii de scoala respectiva.
Noua chiar ne trimite anual sa spunem daca nu cumva ne-am mutat ca aici multi se muta sa apartina de scoala doar in Clasa I apoi se muta in alta parte ca-s casele sau chiriile mai ieftine si continua sa merga la aceeasi scoala.

Cu statul intr-un loc si la noi tot asa mi se urca tensiunea in fiecare zi cind il vad la teme fitiindu-se pe scaun , miscind miini picioare, ridicindu-si pantaloni...
Daca nu aveam problema asta cu hiperactive aveam exact copilu care-mi place mie indrasnet, descurcaret, il duce mintea, are idei (cam prea multe) dar asta cu agitatia lui imi scoate fire albe zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Meei, stati calme ca nu reformez nimic ca am alte trebi de plimbare si distractie. Am fost 3 zile la munte cu familia extinsa si tare bine ne-am simtitt. Am jucat tenis, am cules branduse, si am facut si halit gratare...
Am venit aseara si am sarit direct in baie si in pat ca azi dimineata sa facem fata balamucului si debandadei de la inceperea scolii. Fatza tot n-am facut dar ne-a luat valul si cum- necum scolarite suntem. Nu stiu daca a inteles ceva din ziua de azi, ca eu una nu prea am inteles, si nu cred ca o sa aiba vreo amintire limpede despre prima zi de scoala, dar ideea este ca avem o invatatoare tare draguta si tanara (la prima vedere) si ... cu Dumnezeu inainte, acum am intrat in hora si cale de intoarcere oricum nu mai e.
Cu uniforma n-am facut nimic, azi ne-am imbracat cu ea, noi si prietena cea mai buna cu care ne-am vorbit. O sa o folosim cand vrem si o sa-i cumpar si din cealalta cand o sa gasesc una pe sufletul meu ca eu tare sunt pretentioasa cand e vorba de tzoalele copilului.
mai, ma intorc in urma sa mai citesc ca am sarit direct la raspuns de la intrebarea lui Parpa daca reformez scoala.
Va pupa o mamica de doua eleve

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Multa bafta scolareilor care trec astazi pentru prima data pragul scolii. Si o imbratisare mamicilor emotionate. Bafta si celorlalti pui deja caliti cu evenimente de felul asta.
Gata si cu prima zi de clasa a II-a. Mai mult decat ok. Pana o merge asta mic la gradi am scapat de emotii

Mai nici eu nu i-as spune de Mos. Si sper sa mai creada inca mult si bine, ca doar maica'sa crede si acum Anul trecut cand avea intrebari starnite de colegi l-am implicat in alegerea cadourilor pentru cei dragi explicandu-i ca uneori Mosul are nevoie de ajutoare Iar cu lista m-am invatat minte si o las pe cat mai tarziu ca sa nu se razgandeasca eventual dupa ce Mosul a achizitionat darurile initiale si am grija sa il ghidez cat de cat in redactare si daca nu se poate si nu se poate ma bazez pe faptul ca in bucuria diminetii de Craciun nu baga in seama daca sunt si ceva omisiuni.

DanaMario daca vei gasi vreo metoda miraculoasa pentru captarea atentiei la pitici sa mi-o impartasesti si mie. Eu una pur si simplu am renuntat si acum caut metode de calmat mama ca nu vreau sa albesc. Felicitari pentru invatatul lb romane. Cred ca ii va fi mai usor acum sa invete sa citeasca mai ales daca o sa il motivezi. Poate vorbind pe mess cu bunicii ... sau ceva povesti in romana...

Daiopri sper sa va iasa mutarea. Si distractie faina cu ajutorul (e sora ta?). Eu una am renuntat sa ii mai interzic lighioanei ceva ca mai urat face. Am incercat sa dosesc ce era periculos si in rest sa il las. Si parca daca nu ii interzic atatea sta si el mai potolit. Are momente cand se joaca super cu Dori de am in casa tabloul ala mirific din filme cand copilasii se joaca pe covor. Doar ca nu ii tine si imediat apar scanteile ca le trebuie cam acelasi lucru in aceeasi secunda. Pana acum il rugam pe Dori sa cedeze dar incet incet incerc sa ii mai explic si astuia ca nu i se cuvin chiar toate ca de inteles vad ca pricepe tot, asa ca nu il mai scuz cu "el e mic". Oricum crizat e frate Si sa stii ca eu nu am de gand sa incep faza cu olita pana la 2 ani, is prea comoda sa ma chinui cateva luni, cand daca copilul e pregatit si pricepe pot sa o fac in cateva zile. Si nici nu fac mari activitat cu el. De vorbit a luat-o bine de tot ca au avut grija bunicii sa povesteasca zi de zi cu el (asta ca sa nu scriu si la cealalta odisee :)) )

Alycia super arata unde ati fost. Eu, da, am avut o vara "altfel" fata de cum eram invatata, am stat foarte mult afara si m-am relaxat tare bine la neuron stand la ai mei. Nu stiu ce ne-om face de acum in casa ca asta mic era invatat toata ziua sa alerge si sa bocane cu ciocanul. Incerc acum sa ne trecem pe program de toamna, sper sa nu vina prea repede ploile ca sa putem umbla prin parc.

Parpalak te-ai mai dumirit cum e cu scoala? Sau deja faci teme Si faza cu banii era la modul general sau particular? Ca si noi tot pe acolo suntem da am inceput sa ma invat mai ales ca am senzatia ca atunci cand m-oi duce la lucru va fi mai rau chiar.

Alycia, Dana_d care sunt impresiile dupa prima zi de scoala?

Dana acum am citit ca ai scris...Eu imi amintesc prima mea zi si imaginea invatatoarei. Poate daca organiza ea mai bine totul era ok si la voi. Anul trecut pe copii i-au asteptat bancile pregatite cu rechizite, mesaj pe tabla etc etc si noi eram doar spectatori, i-am lasat cu doamna in clasa singurei un pic, tocmai ca sa guste prima zi. Pana si anul asta mi-a placut ca au incercat sa le faca prima zi deosebita.

Cred ca am scris o groaza asa ca va pup.

Mergi la inceput

http://www.concursuri.biz/concurs-amintiri-de-vacanta-castiga-5-pachete-de-carti-de-la-books-express/

m-a rugat o prietena sa va arat link-ul asta si ma conformez

In alta ordine de idei: Felicitari Parpa pt scoala!!! pe cuvant ai tot respectul de la mine ca mai ai forta si energie sa-ti pui neuronii la treaba. pe mine cred ca Alzeimer ma pashte .

Daiopri si Dana Mario, mie tare complicat mi se pare sistemul de invatamant acolo. adica complicat pt ca nu e ceva unitar si standard, la fel in toata tara pt toti copii.
Alycia cum a fost prima zi de scoala? Alexa se plange ca are cate 7 ore/zi si ca i-a schimbat profesori care ii placeau cu unii nashpa rau. Nu arata prea bine anul asta.
Ce sa zic, ne asteapta greutati si va urez la toate si la copiii sa treceti cu bine si sa nu va fie greu in anul asta scolar.
Oricum curand cred ca se pune de-o greva asa ca vacanta e aproape.
Va pup si va las ca m-a deturnat Alexa cu vestile ei proaste de la gandurile mele bune de scris aici.
Doina, sper ca mai scrii pe aici, chiar suntem o gashca frumoasa dar fara tine....e mai multa plictiseala.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Buna fetelor....gata am trecut si noi prin "botezul" primei zile de scoala...daca il trimiteam in spatiu tot nu ar fi fost atat de pierdut si speriat ca in prima zi...avea o privire ce implora sa nu fie lasat singur..ne cauta din priviri atunci cand era la careul scolii si avea o mimica....ufff ...mi se rupea sufletul sa-l vad asa. Dupa deschiderea oficiala am intrat in clasa cu ei...au avut un mik program facut de cativa copii de clasa a 4 a...i-am lasat singuri cu educatoarea...cand am iesit pe usa am vazut cum isi musca buzele ca sa nu izbucenasca in plans, dar se tinea tare...cica.
Au si ei o educatoare tanara in jur la 40 de ani, se zvoneste prin targ ca ar fi buna...sa speram ca stie sa si apropie si sa-i faca sa le placa la scoala...macar ca are o misiune grea pentru ca sunt 18 baieti in clasa si 6 fete. O sa stea la program prelungit asta fiind pana la orele 16 si o sa serveasca o masa calda dupa care isi vor face temele la scoala... pentru distractia asta trebbuie sa salt din buzunar inca trei milioane jumate pe luna. La progam de 4 ore nu-l pot lasa ca nu are cine sa-l aduca de la scoala si sa stea cu el pana ajunge careva acasa...asa ca..asta ar fi singura varianta deocamdata..plus ca scoala nu e in cartier ci in centrul orasului...trebuie dus si adus cu ceva...
Dana_d si lui Andrei i s-au schimbat cativa profesori...dar deocamdata nu a comentat prea mult...de fapt el i trateaza pe toti la fel, ...adica cu indiferentza
Daiopri..ce sa-i faci...iti trebuie placa de intins nervii creti daca ti s-au incretit......glumeam...eu zic sa incepi serviciul mai repede ca poate acolo reusesti sa te relaxezi...in ideea ca schimbi mediul...si iesi din rutina...eu dupa un an jumate de stat acasa cu Mircea simteam ca mi se apleaca....nu mai aveam nervi, eram stresata...voiam ceva nou...asa ca m-am intors la servici mai repede cu o juma de an.
Aalina...la voi cum e la scoala? Platiti ceva in plus pentru ca stau la program prelungit?
Dana Mario nu-i bai ca se fataie pe scaun, important e ca-si face temele si e constiincios...pupici strengarului!

Mergi la inceput

Alycia, maai, vezi ca aia e invatatoare, educatoarea a rams undeva in urma
Si zici ca la 40 e tanara? Merci , inseamna ca si la 43...
La noi nu s-a lasat cu emotii pt ca a fost prea balamuc si n-am apucat, dar mi-au povestit prietenele ca au varsat rauri de lacrimi pe la careu si dupa. In concluzie a fost mai bun balamucul nostru.
Incepem si noi after school-ul de sapt viitoare. La noi e gratis ca nu mananca si nu dorm acolo. ii tine doar la lectii si joaca si va trebui sa-i dau pachetel de acasa. Sper ca uneori o s-o mai luam la pranz, asa poate chiar 50%.
Ilinca in a treia zi de scoala deja mi-a venit cu o bulina neagra in piept. Cica s-a trezit in ora sa se alerge cu altii prin clasa dar ea zice ca nu era in ora sau cel putin nu era doamna in clasa. Faptele s-au petrecut asa: erau in pauza, au auzit clopotelul si toti s-au repezit in banci, au stat putin si au vazut ca nu apare nimeni si nu se intampla nimic si au reluat joaca, apoi a aparut doamna si i-a gasit in toiul distractiei. Au luat bulina vreo 5 si cum era sa lipseasca tocmai a mea dintre ei.
In rest, de azi incep cu scrisul in caiet ca doamna a ajuns la concluzia ca are o clasa mai dezghetata si nu are rost sa mai piarda timpul cu activitati de gradinita. asa ca azi a plecat cu caietele si cartile de abecedar si matematica si plastelina si planseta pt abilitati practice. Deja ghiozdanul ei era cam greu azi dimineata pt ca isi cara si jucarii, si sticla cu apa.
Ieri si azi le ia mamica (pe cele doua Ilinci) dar maine sunt descoperita ca ai mei pleaca la tara sa culeaga via.
Ieri i-am cumparat si doua sarafane (unul de blugi) si doua bluze albe (mai am pe acasa) dar azi am trimis-o tot cu uniforma pepita pt ca cealalta Ilinca inca nu are sarafan si sa nu o lasam singura

Aalina, pai pana il dai pe Fabi la gradi mai ai de trecut si emotiile inceperii clasei a 3-a. Din cate vad si la urmatoarele inceputuri de an sunt emotii.

Alycia cam mult 350 ron, banuiesc ca platesti doar mancarea si am auzit pe la altii ca masa aia e cam cat era gradinita 10 ron/zi.

Fetele mele

Mergi la inceput