Fulgusori de nov-dec2009 (18)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

Citat:
citat din mesajul lui laviniablaga

Ai dreptate! Dar sper ca Coque sa nu se fi suparat pe mine ca mi-am permis sa ii dau un sfat

Lavi, Monis nu ma supar eu asa usor...
Bineinteles ca nu intervin cand se joaca el, adica nu in sensul ca il ajut sa prinda cu manuta sau sa isi ridice capul cand sta pe burtica, il las sa se descurce atat cat poate, dar daca ii cade o jucarie sau o indeparteaza din raza lui vizuala, intervin, desigur...

Eu spuneam ca il urmaresc ca sa ii vad abilitatile pe masura ce se dezvolta, adica nu il las singur efectiv ca sa imi vad de ale mele.

Totusi, mi se pare ca desi oboseste la un moment dat, nu da semne imediat dar il vad dupa expresii, insa semnalul il da ceva mai tarziu.

Il las singur, si il voi lasa sa se joace singur si pe masura ce creste, cum spuneai si tu e foarte important pentru dezvoltarea lui, dar ma intrebam daca exista o limita de timp in privinta asta si mai ales in functie de varsta lor.

Stii, e povestea aia cu inchiderea unui copil in camera ca pedeapsa, in functie de varsta lui, de ex. la un copil de trei ani nu mai mult de 3 minute, etc... ma gandeam daca un copil foarte mic nu resimte momentele de singuratate altfel.

mami de bebe MATEI (10.11.2009)

Mergi la inceput

Padi nici Matei nu a fost interesat pana la 2 luni de centrul de joaca.
Acum freamata il el intr-una, mai bine zis fremata ca acum parca mi se pare ca nu mai este atat de entuziasmat.

Aaa, si mai era chestia aia : sa nu ii dai mai mult de o jucarie o data. Si ma intreb - o jucarie pe zi? sau una la repriza de joaca?

Stiu, aberez pe alocuri, mai nou incerc sa imi reglez limbajul ca sa nu contina prea multe NU-uri..(Gangurea la mine 'a cearta' si cum era abia sculat, satul si uscat imi spuneam ca nu inteleg ce nemultumire are... ei , wrong, asa ca rephrase; 'inteleg ca ai o nemultumire si o sa incerc sa depistez care';)

PS: va dati seama ca nu ii vorbesc atat de didactic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Coque inteleg perfect temerile tale cu privire la sentimentul de singuratate pe care l-ar putea incerca bebelusul, insa cred ca ei stiu sa dea semnal atunci cand nu le convine ceva - chiar si atunci cand se simt singurei, la fel cum ne anunta cand le este foame sau cand trebuie schimbati. Faptul ca ii vorbeste atunci cand e ocupat cu alte lucruri, ii poate oferi totodata si sentimentul de siguranta, si certitudinea ca poate incerca lucruri noi fara teama, pentru ca se va bucura de sprijinul tau.

Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
BOTEZ
MINUNEA NOASTRARARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE

Mergi la inceput

Lavi, frumos ai spus.

Citat:
citat din mesajul lui laviniablaga

Coque inteleg perfect temerile tale cu privire la sentimentul de singuratate pe care l-ar putea incerca bebelusul, insa cred ca ei stiu sa dea semnal atunci cand nu le convine ceva - chiar si atunci cand se simt singurei, la fel cum ne anunta cand le este foame sau cand trebuie schimbati. Faptul ca ii vorbeste atunci cand e ocupat cu alte lucruri, ii poate oferi totodata si sentimentul de siguranta, si certitudinea ca poate incerca lucruri noi fara teama, pentru ca se va bucura de sprijinul tau.

BOTEZ
RARES CRESTE

Mergi la inceput

Referitor la limbajul pe care trebuie sa il folosim atunci cand comunicam cu beblusii, eu trebuie sa recunosc ca am gresit, pentru ca la inceput ma prosteam si pocveam cuvintele...iar acum am inceput sa ii vorbesc corect, si de asemenea, la fel ca si tine incerc sa il evit pe cat posibil pe "nu", ca sa nu ii dezvolt o latura negativista, si pentru ca atunci cand voi folosi cuvantul "nu" sa il perceapa ca pe o "interzicere" ci nu ca pe o banalitate! In capul meu se invart tot felul de idei. Referitor la jucarii, eu obisnuiesc sa ii dau doar o jucarie o data, sa nu trebuiasca sa isi imparta atentia. Prefer sa il las sa se concetreze asupra unuisingur obiect si sa il cerceteze. Daca se plictiseste de respectivul trec la o alta jucarie. De exemplu, de dimineata l-am lasat in patut sa priveasca caruselul, apoi mai tarziu l-am pus in carut si s-a jucat cu jucariile agatate acolo...

BOTEZ
RARES CRESTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

noua jucarie de care va vorbeam mai devreme

Lavi, sarumana mult pentru urari....

a plecat si pediatra, ne-a dat nota 10 ...cu toate ca a zis ca avem greutatea unui copil de 4 luni...desi, eu stiam ca dublul de la nastere se calculeaza la 3 luni. Dar, in fine....atata vreme cat lui ii merge bine si face tot ce e specific varstei lui....
I-am aratat si un scutec productiv ....care a trecut testul cu bine

ah..si deja isi suge cu asa putere degetele (pe fata palmei)...de si-a facut o mini-"rana"....cred ca si-a strans sangeuc in locul ala ...si mi-a zis ca unor copii le dau dintii mai devreme, d epe la 4 luni (ceea ce stiam)..si ca treaba cu suptul e o manifestare pregatitoare.....

acum ma duc sa-mi exercit veleitatile de gospodina....probabil ca ne-om citi mai peste cateva ore

Matei Gabriel de Zodie de foc
Ema Valeria de Cosmynik

all!

_
Krelia, mami de printes Rares-Mihai

"Children make you want to start life over."
Muhammad Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Scuze ca ma bag ca...in lapte,dar nu inteleg un lucru: cum adica o singura jucarie o data,daca la carut,pat,centru de activitati sunt mai multe?
Eu am 5 jucarii la centrul de joaca,dar in raza ei vizuala las doar 2(le loveste,le prinde le trage...na,ca isi foloseste ambele manute)...ar trebui sa las doar una?

Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui shtephy

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

nu am apucat sa mai citesc din urma, este imposibil sa tin pasul...

sunt foarte suparata, dragos e racit, are mucisori si abia respira, tuseste, stranuta, mananca foarte putin... cred ca e o chestiune de timp sa ia si emi, ca nu pot sa-i izolez unul de altul... cred ca a luat de la sotul, ca el e racit de cateva zile... temp 37,4 rectal cu term electronic, ii dau la indicatiile pediatrei 3 ml panadol baby timp de 3 zile la 8 ore si vit. c picaturi...

a mai avut cineva bebe asa mic racit? sunt foarte speriata

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Si Iustinutul meu e racit,a luat de la surioara lui.Primii muci au aparut joia trecuta.Temperatura i-am luat-o de doua ori in primele zile ,era ca la voi 37.4.Si el stranuta la inceput des ,tusea cand se ineca cu muci.
In primele3 zile i-am pus ser fiziologic si l-am aspirat la nevoie ,acum o ma fac dimineata si seara.

Incearca sa te linistesti ,sunt frecvente racelile la micuti.

_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si a lui Iustin (4 dec 2009)
Poze cu Strumfici
_

mersi mult de tot Ramona, m-am mai linistit acum... ai grija de Iustinut sa treaca cat mai usor de raceala asta, si de Stefiuta

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lumi_Richard

Scuze ca ma bag ca...in lapte,dar nu inteleg un lucru: cum adica o singura jucarie o data,daca la carut,pat,centru de activitati sunt mai multe?
Eu am 5 jucarii la centrul de joaca,dar in raza ei vizuala las doar 2(le loveste,le prinde le trage...na,ca isi foloseste ambele manute)...ar trebui sa las doar una?

Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise

Lumi, nu asa am vrut sa sune. Sa iti explic- eu ziceam ca daca, de exemplu bebelusul se uita la jucariile de la centrul de joaca, eu nu ii arat o alta jucarie, ci il las sa le examineze pe alea. Nu la numarul lor ma refeream!Lasa acolo jucariile de la centrul de activitati!

BOTEZ
RARES CRESTE

Mergi la inceput

Krelia, imi pare bine ca doamna doctor ti-a dat vesti bune! Cu privire la greutate, eu sunt sigura, ca desi Rares are greutatea unui bebe de 4 luni, asta nu are nici o importanta. Inseamna ca lapticul mamei lui e hranitor si ca el creste bine...ca Fat-Frumos!

BOTEZ
RARES CRESTE

Mergi la inceput