Eminescu... un sfant????
Raspunsuri - Pagina 3
patrisuca spune:
parca stim noi ce au facut sfintii care se regasesc in calendare...stim ca sunt sfinti si atat nu cred ca stie cineva viata lor in amanunt. sau poate...
liliana83 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
miine vine liga lui mitica si il baga pe hagi |
Mai bine pe becali ca tot e cu bisericile
ladyJ spune:
Oau, si de ziua prea prea canonizatului Eminescu, vom recita impreuna Luceafarul in biserici?
Delia21 spune:
Lasati-l mai sa se odihneasca!!!Va rog!!!Hai sa nu-l facem terci de porci...doar pentru ca unii de nu stiu unde s-au laut la intrecere de idei ghiduse.Daca nu au ajuns ajuns versurile lui pana in inima voastra...poate o farama de respect pentru ca e poetul national...nu ar strica.Omul s-a iubit cu cine a putut,...acuma...hai sa-i facem noi astia nascuti la 2 secole dupa el...proces...ca de ce...si cum.Deci crimele celui de graba varsatoriu de sange....sunt pacate mai mici...decat adulterul...asa inteleg eu din cele scrise.Fug la ale mele...ca iar ma supar pe cei multi,...
elyda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia21 Lasati-l mai sa se odihneasca!!!Va rog!!!Hai sa nu-l facem terci de porci...doar pentru ca unii de nu stiu unde s-au laut la intrecere de idei ghiduse.Daca nu au ajuns ajuns versurile lui pana in inima voastra...poate o farama de respect pentru ca e poetul national...nu ar strica.Omul s-a iubit cu cine a putut,...acuma...hai sa-i facem noi astia nascuti la 2 secole dupa el...proces...ca de ce...si cum.Deci crimele celui de graba varsatoriu de sange....sunt pacate mai mici...decat adulterul...asa inteleg eu din cele scrise.Fug la ale mele...ca iar ma supar pe cei multi,... |
a fost cel mai mare poet , nu cred ca poate nimeni sa conteste,a fost un geniu.
asta am spus in primul mesaj pe care l-am postat la subiect.
Si totusi hai sa nu o luam pe aratura. Una este ca a fost cel mai mare poet si cu totul altceva este sa-l faci sfant.Am citit toti versurile lui, dar nu cred ca s-a gandit cineva la el ca la un sfant pe care sa-l gasesti in calendarul ortodox.Deci sa nu amestecam lucrurile, pentru ca nu au legatura.Va dati seama cati sfinti ar aparea daca am gandi din acelasi context si la alte personalitati ale Romaniei?
Dana
columbiana spune:
ce legatura au ceilalti sfinti canonizati de Biserica cu liga scriitorilor si cu propunerile ei aberante?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Delia21 spune:
Da,de acord...cei mai multi nu sunt pentru;dar e una sa iti exprimi optiunea...si e alta sa-l cobori la nivelul muritorului de rand.....caci uite domnle...daca si el a facut aia si aia....si sa-l manjesti in fel si chip,a...daca se poate...sa mai si luam in ras niste opere de valoare.Pacat ca nu stim sa ne apreciem valorile,nici pomeneala sa le mai si promovam...si nu scapam nici o ocazie de a le minimiza.Nu stiu...dar parca zau e un blestem al neamului astuia.Sar de la una la alta....dar cam aceeasi atitudine avura ai nostri si cu muzeul,piesele lasate de Brancusi mostenire statului roman,au considerat oamenii vremii de atunci ca nu au nici o valoare,....dar lasa ca le-au gasit altii valoarea.Imi cer scuze ca m-am ambalat... in halul asta....nu sunt foarte multe valorile luate din tara si pastrate in inima....dar acele cateva care sunt le iubesc enorm...si ma doare sufletul cand ....se gasesc unii care vor sa le ciobeasca din frumusete....fara motiv,dar doar asa...ca sa spuna si ei ceva...sa-si arate stiinta despre Eminescu.Daca am retine si mentiona ce a facut exceptional de bine,poate ar fi mai bine,oare?Inteleg ca nu toti suntem croiti la fel,...poate nici eu nu ma pricep sa apreciez arta africana in lemn...dar pentru asta nu zic ca e numai buna de pus pe foc.Un pic de decenta,...respect in exprimare...cand vorbim de lucruri sfinte pentru cultura neamului...si sa nu uitam ca daca noi nu ne respectam valorile nu avem cum sa pretindem sa le aprecieze altii.Din pacate asta imi aminteste de bancul ala...cu arabul care-i spune sefului lui la telefon ca nu trebuie sa puna "Bomba" in Ro,..pentru ca acolo romanii fac singuri treaba asta....,asta asa ca sa fac haz de necaz.....dar cat adevar intr-o gluma.Ma bucur ca am intalnit si oameni care m-au invatat ca respectul e chiar necesar...cand vorbim de valori,in orice imprejurare.
elyda spune:
Subiectul este cred destul de clar:Eminescu este sfant?. Nu se discuta despre cat de mare poet a fost , pentru ca discutia este inutila, nu a spus nimeni ca nu a fost, este si poetul meu preferat.Aici se vorbeste despre "Sfantul Eminescu"si acum intram in cu totul alta problema. Discutia s-a purtat in legatura cu canonizarea sa, nu cu valoarea pe care o are pentru Romania ca poet.Cat despre Brancusi, mi se pare deja ca discutia se duce catre altceva si simt in mesaj"supararea "persoanei care incearca sa dreaga busuiocul luptand de la mii de kilometri "pentru binele tarii mama".Sa nu intram in polemici ca nu asta a fost scopul subiectului.As dori sa stiu cati dintre voi se vor ruga la sfantul Eminescu pentru...orice. Despre asta este vorba.
Dana
anaemi spune:
ati citit articoul catre care a dat link-ul Rufus?...Deci ce mai tura vura? E clar ca nu va fi canonizat.
elyda, tu intrebi :cati dintre voi se vor ruga la sfantul Eminescu pentru...orice....eu ma intreb cati dintre noi se roaga?....dar asta e alta poveste
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
IMPLINIRE