Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (371)
Raspunsuri - Pagina 12
toma_lly spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carpatina Asta arata ca nici nu te mai streseaza ideea, ceea ce e foarte bine. ![]() Oricum in poze pare chiar bine. O duci la cresa/gardinita? ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Pai ne-am mai linistit, dupa 2 ani de mers la "n" doctori, facut analize la greu, sa zicem ca ne-am consolat cu ideea ca e genetic
Nu, Natalia nu merge inca la gradi. Avand in vedere ca nu a implinit inca 3 anishori, nu o primesc la gradinitele de stat, iar la cele particulare nu ne permitem
Dar am inceput deja operatiunea "lobby", ne interesam in dreapta, in stanga si de la toamna, Natalia va mergi si la gradi
Natalia-13 sept. 2007Poze
valentina_22 spune:
| citat din mesajul lui cecilia L Valentina, te-am vazut asera la trecerea de pietoni, eu eram cu masina, mergeam in Auchan. ![]() Cecilia si Cristian Matei (07.09.2007) |
Si eu tot acolo mergeam.
Asa ca tot fiind onomastica mea saptamana viitoare, mi-am tras un cadou super-truper(vorba Annisiei),plus o rochita alb-negru mai retro asa, care se asorteaza de minune cu ghetulele .
Mandarinutza[/b], multumim

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
toma_lly spune:
| citat din mesajul lui valentina_22 Cel mai des,ai mei cer dimineata cereale(din gama Nestle)cu lapte. Cand vrem o schimbare le dau crema almete cu painica,rar cate un ou fiert, ca lui Andrei nu-i prea plac. Sau tartine cu muschiulet, unt sau cascaval dupa preferinte. Am descoperit de ceva timp in piata un magazin cu produse tratitionale(patronii/vanzatorii sunt de prin partea Sibiului si isi valorifica produsele aici)si am incredere in marfa lor mai ales ca tot timpul la ei este coada.In ultimul timp am observat ca Andrei cere tartine cu unt si gem de casa. Le mai dau si cate o cana de "cafea" (laptic + nesquik). La prans nelipsita ciorbita/supa si cate un fruct sau un iaurt dupa toate. Dupa-amiaza,mamaliguta cu smantana, felul II(depinde ce gatesc),peste cu sos de rosii, ca de asta ii place,tartine(daca nu mananca dimineata),iaurt cu fructe,un fruct, cate o prajiturica de casa sau compot. Cam asta. De multe ori improvizam, nu avem un meniu batut in cuie. Bea foarte multa apa,nu-i prea plac ceaiurile.Ca suc le dau la amnadoi Tedi(care apropo conform unui studiu facut este considerat sanatos si recomandat copiilor.) Andrei nu prea agreaza carnea asa ca sunt nevoita sa i-o ascund in mancare. In rest manaca ORICE, comestibil sa fie! Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste. Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL cum creste Alexuta cat de mare este Andu |
Ahaaaa...Multumesc pentru raspuns

Si Nati bea "cafelutza" dimineata
Ea mananca tartina dimineata doar cu unt sau cu unt si miere. Nu vrea sa puna gura pe branza, cascaval, muschiulet etc. Ii mai dau cateodata ou prajit (in tigaie de teflon cu putin unt) sau acum, de cateva zile, outze de prepelita (cum mi-a sugerat Sabina mai demult). Cateodata ii mai fac clatite.... Masa de dimineata e un chin pt ca efectiv nu mai stiu ce sa ii dau...cum sa mai diversific (nu vrea sa manance tartine, la raciturile astea e de belea).
In rest, la pranz mananca orice fel de ciorbica (cu cartof, morcov) apoi la "nani-pui" cu un biberon de 250 ml de lapte.
Dupa nani, o gustarica ceva...o budincutza de vanilie, cateodata un "felu-doi"...
Seara, o pulpita de pui, o mancarica "felu-doi", cateodata vrea iar niste ciorbica....
Dupa baita de seara merge la nani iar cu un biberon de 250 ml lapte....cateodata, dupa vreo juma de ora de incercat adormit mai vrea iar niste "laptic" si mai bea vreo 150 ml.....
Intotdeauna noaptea, in jur de 4-5 dim iar vrea lapte si mai bea inca 250 ml.
Am incercat sa nu-i mai dam, sa manance mai bine dimineata...dar n-am rezolvat nimic
Am citit si eu despre suculetul Tedi ca e bun
rnico spune:
Ceau!
eu incerc sa le dau de mancare cam pe la aceleasi ore in fiecare zi, si deodata
dimineata (pe la 7)alesia lapte vaca vreo 200ml, iar tudor lapte praf incerc io 210mg, car inca nu am reusit decat 180 (de 8 zile nu mai primeste san, si nu prea stie cum sa bea laptele, adica biberon nu vreu sa ii dau, incerc cu cana cu cioc apoi cu lingurita)
uneori alesia mai manaca paine cu unt si miere, sau branza telemea cu castravete, sau mozarella cu rosie
apoi pe la 9 alesia manaca niste cereale si iaurt (putin iaurt), iar tudor 2 iaurturi mici cu o bucatica de paine (stiu ca ar fi trebuit masa de fructe, dar nu pot la amandoi); cand tudor inca nu manca pt alesia era masa de fruct _ un mar de obicei
pe la 12 alesia- ciorba de legume sau supa taitei, sau supa galuste si felul 2 legume la steamer cu carne, pireu cu chiftele, orez cu peste,sau ou ochi,cu sfecla rosie sau castraveti murati, rar mamaliga cu branza si samntana (daca vede cutia de smantana vrea sa o manance pe paine) iar tudor legume blenduite cu o bucatica de coaja de paine
apoi pe la 16 alesia prajitura casa, sau gogosi,sau 2 clatite cu gem sau rafaelo bomboane si suc de fructe mar cu para sau portocale, iar tudor branza vaci cu mar si para sau banana si suc de fructe ca si alesia
apoi pe la 19 alesia lapte vaCa vreo 200ml, uneori mai manaca paine cu unt si gem, gris cu gem de visine, tarta de mere sau mai gusta din mancarea lui tati (adica felu 1 si 2), iar tudor lapte praf cu cereale dar cam putin (aseara numai 140ml am reusit, restul a mancat alesia)
noaptea le dau apa daca vor, daca nu nu
cu ceaiuri nu i-am invatat (gresit poate?!)
mami de alesia (23oct2007) si tudor(23apr2009)
cecilia L spune:
Dsac tot vorbiti de mancare, va spun cat mananca Cristi ....sa nu dati cu rosii, pot spune doar ca are 13,1kg si 95cm, l-am cantarit si masurat aseara....eu zic ca este fff bine, mai ales ca mananca fff bine....avem aceeasi problema felul 2, dar il mai pacalesc.
Dimineata(9.30-10) papa de toate,in combinatie: mezeluri de pui, crenvustila, branza topita,ca ou fiert, omleta cu mezel si branzica in ea, cornuri, nelipsita portocala stoarsscaval, dannino sau alte fructe....toate astea dupa o cana de lapte cu tasea(nesquic)bauta la 6,30.
la 13-13.30, nelipsita ciorba de legume/pui/supica....orice combinatie cu legume, carnita si paine....
dupa ce se trezeste(17- 18) piure cu peste/pui, paste, orez....nu mereu accepta felul 2
19-20 papa 2-3 danonin mici si/sau fructe/praji de casa/gris cu lapte/mamaliguta....
innainte de culcare, un castron de lapte cu cereale sau cana cu lapte cu tasea
Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)
rnico spune:
| citat din mesajul lui toma_lly Oau !!! rnico, Alesia mananca super bine !! Bravo ! ![]() Natalia-13 sept. 2007Poze |
are si ea zile si zile! cred ca fiecare copil are ritmul lui
, si la pozele de la nunta voastra si mi-au placut asa de multmami de alesia (23oct2007) si tudor(23apr2009)
toma_lly spune:
are si ea zile si zile! cred ca fiecare copil are ritmul lui , si la pozele de la nunta voastra si mi-au placut asa de multmami de alesia (23oct2007) si tudor(23apr2009) |
multumesc mult pentru aprecieri

Yaia spune:
| citat din mesajul lui toma_lly Yaia multumim pentru aprecieri Am si io o intrebare: Voi ce le mai dati de papa puilor vostri ? Mai ales dimineata....Mai avem si noi nevoie de idei. Multumim ![]() |
Multumesc!

Cea mai mare cautare: cacao cu lapte, ceai cu lamaie, paine cu unt. Ii mai dau paine cu branza topita, cereale de porumb sau orez cu lapte...dar acasa papa doar in weekend de dimineata, de asta nu am mai multe idei.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Piciulika spune:
Nu mai trece raceala asta! Mucii sunt tot mai greu de aspirat, noptzile groaznic de mucoase… Ufff! Nu poate respira bine, nu papa ca de obicei... Sunt cam cu nervii intinsi. Singurul care a primit liber ieri e Radu, ca arata deja ca naiba de obosit, servici - casa - treziri-cu-cosmarurile-lui-Micha - aspirat muci lui Alex... si a luat ieri liber si a plecat la ski. Merita din plin.
Scrisesem acum vreo 2 zile - o mai fi de actualitate? 
Gabriela draga, si eu stiu cum e cu indoileile lactatziei. Si eu am avut senzatzia ca gata, nu mai e – ca nu erau tumefiati – si am luat globuli si un ceai. Sa te tzii vals o noapte: lapte pe 3 pijamale, cu toate protectziile, tzitzele explosive… Bine zice Sabina: s-a reglat lactatzia, nu mai le simtzi asa pline. Iar cu alintul cu sanul – ori suzi, ori o dai pe printzesa lui Tati care nu miroase a lapte. E doar o faza. Si productzia creste doar daca o pui la san – in doua zile ajunge la nivelul dorit de domnisoara. Doar rabdare, mult contact piele pe piele si pus la san cat cere. Nu te lasa descumpanita! (ca mine, de atatea ori!)
Marturisesc, si eu dorm cu Alex in pat, in general in a doua parte a noptzii, dar si toata noaptea. Poate dorm ceva mai alert, dar dooorm! Moasa mi-a spulberat temerile la Michael deja: doar mame drogate sau alcoolizate isi strivesc copii in somn. De cum il ating, cat de usor, sunt treaza si prezenta. Mie mi-e groza sa nu-i acopar fatzuca cu patura – dar pentru asta il pun dibaci acoperit si basta. Avem grilaj de ala de la Chicco sa nu cada din pat – dormim ca bursucii amandoi! Mai o tzitzi, mai un bac, mai departe… Insa al meu nu ma mai suzeteaza: trage cu gagaltzuri si apoi cade lat. Deci nu ma face rana. Oricum, e mai comod cu BB langa. 
(Sabina, sunt hippy?
)
Apropos de ce zieceai Yaia cu echilibrul in toate – sunt de acord in proportzie de 50% cu ce spui tu. Cu prima parte da, daca te-am intzeles corect. Aici alaptatul „la cerere“ se traduce prin „liber“ – adica liber consimtzit de cei doi protagosnisti: sa-i fie bine puiului, dar si mamei! Iar eu ma simt foarte in largul meu cu o tzatza mai mereu pe-afara
, gen Ioana D'Arc
si daca vrea la o ora, ii dau. De ce nu?!
Acuma, daca mama il culca pe cel mare, e cu lingura in cratitza si nu sare cu tzatza la primul scancet, iar nu e o problema vitala – simte ea cand devine critic… sau vocifereaza subiectul convingator!
Mai putzin cu: “Si apoi nici nu e sanatos sa manance la 10 minute. Din punct de vedere strict biologic, nu e sanatos. Laptele are nevoie sa se digere.” Teoria veche era la 4 ore. Acuma spun savantii ca laptele de mama se digera ultra-rapid, cica-n 20 min. (!!) – versus 4 ore la laptele praf! Teoria pendulului, intr-o extrema in alta. 
Iar eu am alta teorie personala: nici puii de caine, nici cei de delfini, nici aia de tigru nu stau cu ochii pe ceas, cand au voie sa se-nfiga in tzitzi. Strict biologic, nici copii nostrii nu-s mai prosti decat puii de animale si nu-s masochisti: instinctul le spune ce, cat si cand le trebuie, ei spun lui tzitzi cat sa produca, inhatzand-o din 10 in 10 min, daca asa e meciu zilele alea! Nici durata sedintzei de alaptat nu spune nimic despre cantitatea ingurgitata. Trebuie sa nu mai stam cu ochii pe ceas, sa avem incredere in ei si-n noi.
Pe copii de eschimos, trib zulu, triburi amazoniene sau mongole zau nu-i cronometreaza nimeni intre alaptari, nu-i cantaresc, si cresc bine-merci, fara prea multe colici, presupun. La urma ii baga in wrap si merg la pascut lama sau cultivat orez si stau multzumitzi cu mami. La capitolul asta, ne sunt mult inainte.
Asta intzeleg eu prin a avea incredere ca suntem si noi animale cu instincte bune si sa nu ne stressam inutil.
Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p8.html" target="_blank">
Michael (8.10.2007) siwww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n246003.html?try=1&cookieID=159CYW4NZD86JI7D1H87F239994M75DL369QFV1S-31012010-233914" target="_blank">
Alex (16.01.2010)