Frustrari generate de functionarii publici !

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirchea

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

spune sincer ca tu la terasa mergi sa bei un suc de portocale natural.
daca esti bolnav te cred...daca nu esti bolnav esti primul pe care il aud ca face asta

ai intrebat ce faci in ora aia cand nu stai la coada....
e vorba de functionari publici, iti mai amintesti de subiect?
deci "actiunea" se desfasoara in timpul saptamanii lucratoare pana la orele 17 in general. Atunci de obicei conduc, deci nu beau.
Dar egal ce scriu tu tot o sa-mi intorci cuvintele o sa-mi spui ca o bere merge, ca de ce conduc, ca poluez, de ce nu iau bicicleta si daca merg cu bicicleta atunci pot sa si beau un pic.
Sa comunic cu tine e ca si statul la coada, am sa incerc sa ma abtin si sa te bag la "ignore list". Stai la coada in continuare si consoleaza-te cu faptul ca-i distractiv si in acelasi timp educativ.

daca imi spuneai ca nu vrei sa stai la coada ca trebuie sa maninci un schweinehaxe si sa bei o bere atunci era ok. ...dar asa...cu sucul natural nu te cred.
http://www.flickr.com/photos/photosray/3717514589/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

...ok...pai spune ce cistigi ca nu stai la coada.ce faci cu timpul...asta intreb. ce e greu sa spui? ok...nu te uiti la elodia...dar ce faci altceva.
toti sinteti contra cozilor dar nu stiti sa explicati de ce...ufffffca stai la terasa sau la coada pt mine e la fel..numai ca la terasa cheltui bani si bag E in mine.

DA si eu sunt impotriva cozilor ! MAi ales cand cozile sunt in fata unui functionaras de asta public, care nu mai termina de vorbit cu colega/colegul, care soarbe tacticos cafeaua in fata unor oameni care astepta ca el , Maria Sa functionarul , sa-si miste fizicul mai repede spre a-si face treaba si daca il mai deranjezi cu o intrebare ori se face ca ploua ori devine agresiv verbal pentru ca el este ocupat. De specimene de astea se discuta aici, pentru ca nu toti sunt la fel. MAi sunt unii care mai au bun simt si isi fac treaba dar unii.....

Acum fiecare intelege cand stai la coada pentru ca este aglomerat sau sunt situatii mai aparte.
DAr in general se sta la coada deoarece functionarii in cauza nu sunt eficienti, sau nu vor sa fie.
Asta cred ca este un microb al tuturor funtionarilor publici. Si aici cand aveam de mers la un birou de asta care elibereaza carti de identitate, permise auto sau platesti fel de fel de taxe la masina, ma apuca durerea de cap numai cand ma gandeam, pentru ca tot timpul acolo erau niste cozi groaznice. Functionarii tot asa mai lenti pentru ca aveau timp. DAr s-au luat masuri, s-au pus scaune pentru ca asteptarea sa fie mai usoara, si la intrare se dadeau numere automate la calculatoare, iar pentru anumite opratiuni le-a fost pus un timp de solutionare, asa incat in momentul in care functionarul a terminat cu un client, computerul anunta urmatorul numar, nedandu-i timp functionarului sa o lalaiasca prea mult. Si acum trebuie sa stai sa astepti sa-ti vina randul, dar macar stii ca stai pentruc a este multa lume, nu pentru ca funtionarul respectiv nu prea are el chef de munca si nu-i pasa !

Si de ce sa stau la o coada cand pot face altceva mai placut, pot merge intr-un parc sau efectiv sa fac ce-mi place cu timpul meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra
Si aici cand aveam de mers la un birou de asta care elibereaza carti de identitate, permise auto sau platesti fel de fel de taxe la masina, ma apuca durerea de cap numai cand ma gandeam, pentru ca tot timpul acolo erau niste cozi groaznice. Functionarii tot asa mai lenti pentru ca aveau timp. DAr s-au luat masuri, s-au pus scaune pentru ca asteptarea sa fie mai usoara, si la intrare se dadeau numere automate la calculatoare, iar pentru anumite opratiuni le-a fost pus un timp de solutionare, asa incat in momentul in care functionarul a terminat cu un client, computerul anunta urmatorul numar, nedandu-i timp functionarului sa o lalaiasca prea mult. Si acum trebuie sa stai sa astepti sa-ti vina randul, dar macar stii ca stai pentruc a este multa lume, nu pentru ca funtionarul respectiv nu prea are el chef de munca si nu-i pasa !

omg, I hate DMV. mi-a luat o zi sa transcriu permisul de conducere dintr-un stat intr-altul, inca doua zile de lalait la DMV pentru inregistrarea masinii, smoguit si restul. sistemul este bine pus la punct, dar prea putini functionari la cati clienti sunt. si cu economia asta, inchid trei vinere din luna, e teroare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Conchita,
NU stiu cum este la tine , nici nu am schimbat state sa am de transferat dar aici de cand au pus sistemul cu numere nu se mai sta atat de mult la coada. Au mai schimbat si din angajati(inainte erau numai oameni in varsta unii cred ca si la 80 de ani, care nu prea se descurcau asa repede cu tehnica) si acum nu mai este chiar asa de omor pe acolo. Stai la rand dar din 20-25 de oameni in fata ta asteptarea s-a redus la 30 de minute. Acum sunt mult mult mai operativi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Tin sa povestesc si eu doua faze din seria functionari nesimtiti. Una la BCR, avem contul firmei acolo, o doamna mai in varsta se ocupa si intr-o zi sotul a fost sa verifice daca intrasera niste bani si intreaba "vreau si eu sa stiu daca am incasat ...etc", raspuns "de unde dracu sa stiu eu". A ramas socat de atitudine, s-a dus a reclamat dar se pare ca individa e bine infipta in scaun ca tot acolo a vazut-o, singura masura a fost ca ne-au pasat altei angajate. O alta faza cu mine la finante, am schimbat buletinul si trebuia sa platesc o taxa la finante, am completat o cerere am trecut vechiul nume pt ca inca nu mi se eliberase buletinul pe numele de casatorie, asa am considerat eu logic si normal si a inceput individa sa tipe la mine, m-a balacarit cum i-a venit la gura ca de unde dracu vin de nu stiu sa completez corect o cerere etc. O intrerup din tipete si-i spun sa-mi dea alta cerere sa o completez "corect" la care "lasa ca oricum nu conteaza ce nume ai trecut". Am zis ca-mi plesneste ceva la cap si am lasat tot bunul simt la o parte si am facut-o si eu cu oua si otet pana a venit ala de la paza si am plecat. Acum parca s-au mai schimbat, le e mai teama ca inainte sa nu-si piarda postul si se straduiesc sa fie dragute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citesc si ma minunez !
Eu nu am avut ghinionul sa intalnesc functionari tafnosi, in schimb in privinta medicilor...e jale.
Am un ghinion exasperant.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ce mai absurda intamplare: acum cativa ani, BCR.
M-am dus sa desfiintez contul de alocatie al fetei. Mi s-a spus ca nu il pot desfiinta eu ca trebuie sa vina fata.
Eu: fata mea are 6 ani, stiti, nu prea stie sa scrie, si apoi contul acesta, chiar daca este exclusiv de alocatie e pe numele meu.
Functionaru: Nu stiu, ma duc sa intreb un sef.
Ah, puteti sa il desfiintati daca aduceti o declaratie notariala ca sunteti mama copilului..
Raman stupfiata de imbecilitatea propunerii.
Zic: Acum, ma duceti la sef!
Ajung la sef si el imi confirma chestia cu notariatul si declartia pe proprie raspundere.
Ma uit la el si ma apuca un ras si printre sughituri il intreb: Nu ar fi mai bine sa aduc certificatul de nastere?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

In domeniul bancar le-au mai scazut pretentiile de cand cu criza.Desi mai primesti niste priviri ciudate cand le spui ca un transfer bancar se face in Europa fara sa platesti taxe, daca ai BIC si IBAN.N-am auzit nici un lucrator al unei banci romanesti sa-ti spuna ce avantaje si drepturi ai in calitate de client al bancii respective. Decat esti pus la punct, daca faci o greseala infima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

BCR-ul are angajati functionari publici? Daca nu, inseamna ca nu numai functionarii publici nu isi fac cum trebuie datoria, ci si cei din intreprinderile private.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

exact Marox, f bine spus.

peste tot se tot vorbeste despre functionarii publici, ca sunt platiti din banii nostri, ca fara noi ar muri de foame etc etc

dar ma intreb acum, cei care lucreaza la privat din banii cui sunt platiti? Nu tot din banii tuturor, inclusiv ai functionarilor publici? ( sau mai bine zis datorita banilor tuturor). Indiferent in ce domeniu lucram suntem platiti datorita faptului ca ceilalti consuma/cumpara/au nevoie de anumite servicii, produse pe care firma la care lucram le produce/vinde etc

ca in exemplul de mai sus : cei de la banci nu si-ar mai lua salariile daca nu am fi noi, ceilalti, care sa facem imprumuturi, asigurari.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput