Frustrari generate de functionarii publici !

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirchea
[ Nu zice nimeni ca nu poti sa te distrezi si la o coada, dar nu preferi sa stai, mai degraba, la o terasa?
Nici eu nu gasesc nimic comic sa-mi pierd jumatate de zi cu o chestie care se rezolva normal in 5 minute.

domle...in ro exista placerea unora de a sta la coada...este ceva normal si nu cred ca o parte a oamenilor o ia prea in tragic.
bine...in afara de aia care au vazut ca in US se poate plati prin banca.
ideea este ca la o coada te poti imprieteni cu alti oameni...discuti...este ca la o cafenea ieftina. sincer nu vad ce este asa rau sa stai la coada...poti citi ziarul cancan sau newsweek.

si daca tu in loc de 1h stai 3 minute l coada..ce cistigi? ce faci cu cele 53 minute ramase libere? te uiti la elodia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
[ Nu zice nimeni ca nu poti sa te distrezi si la o coada, dar nu preferi sa stai, mai degraba, la o terasa?
Nici eu nu gasesc nimic comic sa-mi pierd jumatate de zi cu o chestie care se rezolva normal in 5 minute.

domle...in ro exista placerea unora de a sta la coada...este ceva normal si nu cred ca o parte a oamenilor o ia prea in tragic.
bine...in afara de aia care au vazut ca in US se poate plati prin banca.
ideea este ca la o coada te poti imprieteni cu alti oameni...discuti...este ca la o cafenea ieftina. sincer nu vad ce este asa rau sa stai la coada...poti citi ziarul cancan sau newsweek.

si daca tu in loc de 1h stai 3 minute l coada..ce cistigi? ce faci cu cele 53 minute ramase libere? te uiti la elodia?

Daca n-as fi observat ca raspunzi la toata lumea in acelasi fel, as fi crezut ca ai ceva cu mine.Dupa o cautare mica pe net am aflat si cine e Elodia. Spre dezamagirea ta nu face parte din preferintele mele.Si ca hobby am fotografia.O sa ma apuc sa fac poze la cozi, poate asa ajungi si tu pe net.

Mergi la inceput

...ok...pai spune ce cistigi ca nu stai la coada.ce faci cu timpul...asta intreb. ce e greu sa spui? ok...nu te uiti la elodia...dar ce faci altceva.
toti sinteti contra cozilor dar nu stiti sa explicati de ce...ufffff

ca stai la terasa sau la coada pt mine e la fel..numai ca la terasa cheltui bani si bag E in mine.

Mergi la inceput

Citat:

...ok...pai spune ce cistigi ca nu stai la coada.ce faci cu timpul...asta intreb. ce e greu sa spui? ok...nu te uiti la elodia...dar ce faci altceva.

ca stai la terasa sau la coada pt mine e la fel..numai ca la terasa cheltui bani si bag E in mine.

Deci iti spun ca am ca hobby fotografia si tu nu esti in stare sa deduci ce fac cu timpul liber, ce-i asa greu ufff..
nu-i deloc greu sa-ti explicam ce facem cu timpul castigat,doar ca sunt prea multe lucruri pe care le poti face, iti enumar cateva:
cititul unei carti, reviste chiar si unui ziar
o plimbare prin parc
facut cumparaturi
mers la frizer
si lista ar fi lunga...
p.s. la terasa se poate consuma si un suc natural de portocale

Mergi la inceput

spune sincer ca tu la terasa mergi sa bei un suc de portocale natural.
daca esti bolnav te cred...daca nu esti bolnav esti primul pe care il aud ca face asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Ei, bine, asa cum promisesem, revin cu o alta poveste din domeniul balbelor si erorilor dragului nostru sistem de stat.
Primul meu copil - o fetita - s-a nascut in 2002, in februarie. Asa cum se procedeaza, sotul meu a declarat copilul la starea civila, de unde i s-a si emis (pe loc, cred) certificatul de nastere. Toate ok pana cand, dupa cativa ani, medicul de familie - care din fericire ne este prietena de familie si nasa celui de-al doilea copil - ne-a atentionat ca fetita mea apare inscrisa in doua locuri, la doi medici de familie, lucru care atragea dupa sine neluarea in calcul a copilului meu ca asigurat la nici unul din medici. Ce era si mai greu de inteles era faptul ca nu fetita mea era cea care aparea inscrisa la doi medici, ci un cu totul alt copil, dar cu acelasi cod numeric personal. Pentru ca situatia era destul de grava, am inceput sa investigam de unde vine eroarea. Si am aflat atunci cu stupoare ca de fapt copilul meu avea acelasi, repet, ACELASI cod numeric personal cu o alta fetita, nascuta si declarata in aceeasi zi (ironia e ca si statusem in salon la reanimare cu mamica ei, asa ca am recunoscut usor numele copilului care impartea acelasi CNP cu fetita mea). Fusese o eroare de inregistrare - de neinteles, zic eu - din partea celor de la Starea Civila care au eliberat doua certificate de nastere cu acelasi CNP. Practic, pana sa sesizeze casa de asigurari povestea cu medicul de familie, copilul meu nu existase pentru statul roman atatia ani de zile. In sfarsit, au urmat alte drumuri la Starea Civila, la Politie, la casa de Asigurari, pentru a repara eroarea facuta, si o parte din ele s-au dovedit inutile, pentru ca circuitul birocratic cerea ca starea civila sa fie cea care sa transmita catre evidenta populatiei si aceasta celorlalte institutii modificarile operate.
Desi stupefiati, am fost asigurati de cei de la Starea Civila ca totul se va rezolva si o vreme am crezut ca lucrurile au intrat in normal, pana cand, dupa alti ani, medicul de familie ne semnaleaza aceeasi problema, ca avem fetita inscrisa la doi medici de familie. De data aceasta, crezand ca situatia cu dublarea CNP-ului se rezolvase deja, am suspectat un abuz din partea vreunui medic de familie care sa-mi fi inscris copilul de la sine putere. Desi parea cam fantasmagorica ideea, nu aveam alta explicatie, asa ca am inceput iarasi o serie de demersuri pentru a demonstra ca de fapt copilul meu nu fusese inscris decat la unul si acelasi medic. Am reclamat situatia Casei de Asigurari solicitand totodata ca fetita mea sa fie dezinscrisa de la medicul nr. 2 si chiar am cerut sanctionarea acestuia, pentru faptul ca generase aceste probleme. Mergand pe aceasta cale, am aflat cu o stupoare si mai mare ca de fapt, copilul meu era in continuare inexistent pentru statul roman, singurul loc in care totusi aparea fiind Starea Civila. A urmat alta serie de declaratii, alte drumuri, de data aceasta fiind chiar mai insistenti si solicitand pe cale oficiala atat la Evidenta Populatiei cat si la Casa de Asigurari sa fim informati cand situatia se reglementeaza, si pare-se - pana la proba contrarie - ca lucrurile s-au asezat. Am primit inclusiv hartie oficiala de la Politie ca fetita mea in sfarsit e "in legalitate", ca exista la modul oficial, chiar daca acest lucru ar fi fost firesc sa se intample inca din urma cu 8 ani.
Si nu, nu si-a cerut nimeni scuze. Nici macar asa, de forma, pentru eroarea comisa. Nici noua, familiei, care a trebuit sa reia de cateva ori un traseu tampit de incalcit pentru a repara o greseala care nu ne apartinea, nici medicului care - desi acorda asistenta copilului meu "inexistent" - nu putea sa fie luat in calcul pentru asta, nici familiei celuilalt copil care a trebuit sa se intoarca din strainatate si sa refaca toate actele, deoarece li se eliberase un certificat de nastere gresit si copilul lor avea un cu totul alt CNP. Intamplarea a avut totusi cateva elemente fericite fara de care nu stiu zau cum ne-am fi descurcat: aveam din spital telefonul mamicii al carei copil impartea acelasi CNP cu fetita mea si am putut sa iau legatura cu ea si sa semnalez situatia, medicul de familie ne era prieten de familie si a tratat situatia cu toata intelegerea (mai ales atunci cand copilul meu avea vreo viroza si necesita tratament cu antibiotice, a trebuit sa elibereze retete pe numele celui de-al doilea copil al meu; dar imaginati-va ce situatie tampita aparea cand - frati fiind - erau bolnavi amandoi...). Chiar daca pana la urma am avut si ceva sansa de partea noastra, lucrurile acestea nu era normal sa se intample. Iar daca nu exista povestea asta cu sistemul Casei de asigurari de verificare a CNP-urilor pacientilor unui medic de familie, probabil povestea ar fi ramas asa cine stie pana cand si cine stie cu ce implicatii. Si asta numai pentru ca - la un moment dat - un functionar nu a fost in stare sa copieze corect o amarata de cifra dintr-un registru.

"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."

http://loredanadinu.wordpress.com/

Mergi la inceput

Citat:

spune sincer ca tu la terasa mergi sa bei un suc de portocale natural.
daca esti bolnav te cred...daca nu esti bolnav esti primul pe care il aud ca face asta

ai intrebat ce faci in ora aia cand nu stai la coada....
e vorba de functionari publici, iti mai amintesti de subiect?
deci "actiunea" se desfasoara in timpul saptamanii lucratoare pana la orele 17 in general. Atunci de obicei conduc, deci nu beau.
Dar egal ce scriu tu tot o sa-mi intorci cuvintele o sa-mi spui ca o bere merge, ca de ce conduc, ca poluez, de ce nu iau bicicleta si daca merg cu bicicleta atunci pot sa si beau un pic.
Sa comunic cu tine e ca si statul la coada, am sa incerc sa ma abtin si sa te bag la "ignore list". Stai la coada in continuare si consoleaza-te cu faptul ca-i distractiv si in acelasi timp educativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui cait

Conchita era la ei in curte ca doar nu sunt absurda sa le cer sa faca curatenie pe strazile Bucurestiului.

mizerie in curte la ambasada? din cate imi amintesc, coada era in strada, nu in curte...oh, well.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui cait

Conchita era la ei in curte ca doar nu sunt absurda sa le cer sa faca curatenie pe strazile Bucurestiului.

mizerie in curte la ambasada? din cate imi amintesc, coada era in strada, nu in curte...oh, well.

nimic

nu ai cu cine sa te incaieri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Citat:

Deci iti spun ca am ca hobby fotografia si tu nu esti in stare sa deduci ce fac cu timpul liber, ce-i asa greu ufff..

mirchea, bine ai venit pe dc, tocmai ti s-a facut botezul. :-))

Mergi la inceput