Frustrari generate de functionarii publici !
Raspunsuri - Pagina 8
dinubebe spune:
Diferenta majora intre functionarul de la stat si cel din sistemul privat este ca in sistemul privat greselile se masoara in bani, in rata de profit, asa ca mai exista totusi sanse sa gasesti un patron caruia sa-i pese daca pierde un client.
In schimb, in sistemul de stat nu conteaza daca "beneficiarul" e sau nu multumit, ba, din contra, daca se poate sa nu mai vina deloc si functionarii sa munceasca cat mai putin ar fi si mai bine pentru ei. Da-l dracului de contribuabil, ca si-asa nu are alternativa. Ce daca e suparat ca i-am trantit ghiseul in nas sau ca l-am lasat sa astepte juma de ora cat mi-am baut eu cafeaua, data viitoare tot la mine trebuie sa vina sa-si plateasca darile la stat.
Si daca nu vine la timp, oricum isi ia amenda, asa ca, n-am ce-i face, e la mana mea.
Din pacate, aceasta atitudine exista cam peste tot, eu cel putin m-am tot lovit de ea, si acolo unde s-a putut am protestat si m-am revoltat, dar din pacate au existat si exista institutii fata de care nu mi-am putut arata indignarea, desi au facut gogomanii crase, deoarece nu ar fi facut altceva decat sa-mi creeze mie greutati, iar pe ei i-ar fi lasat la fel de indiferenti.
De altfel, va invit sa cititi un articol foarte interesant, care spune foarte multe despre capacitatile si competentele intregului sistem de stat roman, care ajunge dupa atatia ani de la mult ravnita intrare in UE sa fie in pericol de a pierde miliarde de euro din banii europeni nerambursabili din cauza balbelor si disfunctionalitatilor interminabile din sistem.
http://www.stiriong.ro/pagini/romania-risca-sa-piarda-banii-nerambursa.php
"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."
http://loredanadinu.wordpress.com/
Lali spune:
Nu o spun dar o repet: in domeniul privat poti sa te duci in alta parte, la alt magazin/banca/firma (cu mici exceptii gen Enel) daca nu iti convine cum se poarta cu tine, si nu ii mai platesti din banii tai pe respectivii, pe cand la stat nu poti sa te duci in alta parte si nici nu poti refuza sa ii platesti.
Esti OBLIGAT sa inghiti pe banii tai. Si nici la OPC nu cred ca poti sa te duci !
Sau chiar poti, daca ma gandesc mai bine... sa emigrezi, poate ai noroc
ileana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui torna
Ca trebuie folosite si dischete asta n-ar fi neaparat o problema,daca le-ar si lua in seama cineva. Acum vreun an imi trebuia o adeverinta de asigurat de la Casa de Asigurari de Sanatate, insa nu figuram asigurata, desi contributia era platita la zi de firma,ce-i drept aflata in alt judet, insa declaratiile erau trimise luna de luna, totul ar fi trebuit sa fie in ordine. De la Casa incearca sa-mi spuna ca probabil nu s-au depus declaratiile de la firma: la ghiseu, prin posta sau pe net. Demonstrez ca totusi s-au trimis, conform legii, prin posta, cu confirmare de primire. Raspunsul a venit naucitor: "Aaaa, pai ne vin prin posta saci intregi de dischete, cine sa se ocupe de ei, ca de-abia facem fata la cozile de la ghiseu!" De atunci se foloseste net-ul, dar am inteles ca nici varianta asta nu functioneaza perfect. Asa ca ne putem astepta oricand la surprize, cand ti-e lumea mai draga. "Torna, torna, fratre!" |
...Asta-i motivu'pt. care am contu'blocat....
Si dupa 2 saptamani de la "Titlu'Executoriu"si poprirea pe cont...mi-a ajuns si "Extrasul", in care-mi atrageau atentia asupra datoriei....
Maine o iau de la capat, dar cum nu mai stiu la ce serviciu sa merg...am facut contestatie si i-am dat in judecata...m-am bagat in alt sistem de cacat, dar nu mai suport nici sa-mi ia banca 150 de lei pt 23 de lei ....