**Zmeurici de iulie-august 2009 (26)**

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abeg spune:

Am semnat si eu petitia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Ok, am incarcat si citeva pozici din prima excursie:

http://family.webshots.com/photo/2323679180104756238hLtYwO

Pupam fetele si bebelusii,

Clara - mami lui Bryce Mihai-un copchil nazdravan-18.08.2009

http://mylifewithbryce.blogspot.com/2010/02/bryces-first-trip.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

elenada, exact asa cum ti-a povestit Clara, nu sunt paste speciale, de ale noastre dar albe, adik nu integrale, nu se recomanda nici paine integrala la bb deocamdata.

Sosul l-am facut separat, adika niste rosii coapte, o sa fac un sos de rosii in casa, nu am vrut sa pun de cel din comert, ca vine cu altele pe langa, nu e rosia pura.
Pastele le-am fiert cu de toate mai putin sare, adica oregano, praf de usturoi, piper - dupa mine nu erau super ca io mananc sarat si simteam imediat, dar asa ca gust erau ok, diferenta s-a vazut ca i-am mai dat o data paste fierte in apa si atat si nici Dari nu s-a prea omorat cu ele.
Carne tocata de vita facuta tot cu mirodenii, fara sare, nu a fost nevoie de ulei, daca era, puneam un pic de masline.

Eu ce sa zic, incerc sa nu pun absolut deloc nici sare nici zahar, zero, apoi la blw stie ca zice pana intr-un gram pe zi. I-am dat niste biscuiti din cei mai simpli, aveau evident ceva zahar, f. putin dar era.. de fapt Luis i-a dat ca de era dupa mine ii ziceam pas.

Nu stiu daca am mai zis aici sau pe unde, se pot face biscuiti in casa cu o cana suc 1 cana faina de orez si 1 cana faina alba, pe cea din urma o puteti inlocui daca aveti ceva cu graul , eu consider ca e ok daca nu ai alergii in familie.

Tot mai citeam ca oricum ar manca bebeii, de obicei piure, e bine de dat alimente asa in bucati pana pe la 9 luni, cica cei care experimenteaza asa ceva inainte de 10 luni nu vor refuza manacarea pe viitor. Un studiu zicea ca cei care nu au mestecat deloc pana la 1 an, pe la 7 ani au demonstrat ca sunt copii mofturosi la mancare si ceva anemici. In fine, fiecare decide, do not judge the messenger!

Corinna, stiu, e usor de judecat cand copilul tau mananca bine si e fericit, cand nu e, e mai greu de dat sfaturi. Uite cum am facut noi: eu aveam asteptari f mici, am zis ca pana pe la 7-8 luni nu astept sa manance nimik, sa se joace. De ceea am fost surprinsa cand am vazut ca baga ceva si am facut party, wow... adika a ajuns peste asteptarile mele. Vad in poze ca Maria ta s-a mozolit pe acolo, lasa asa, bucura-te ca a bagat manuta in castronas. Bineinteles... o data pe luna verifica-i greutatea, dar eu nu cred ca are cum sa scada de vreme ce bea bine laptele.
Eu un lucru stiu: nici in ruptul capului nu vreau sa merg cu avioane, pasarele, deschide gura, pac te-am pacalit! haha! Si asta vb cu sotul dinainte de a sti de BLW, huy, amandoi eram ingroziti de asa ceva, hotarasem ca nu vom face.
Ok despre asta o sa mai scriu la BLW ca sa nu zapacesc aici.

Giova, tre' sa iti multumesc ca ce ai zis tu odata a avut impact asupra noastra si a facut click. cand ati fost voi in Italia a zis mama ta ca Edi a dormit bine si ca esti tu agitata de aia e si el asa. Ei bine, de cate ori nu auzim,,, cum esti tu asa e si bebe si etc.. dar cand am citit faza cum ca mi-a cazut exact: Daris la fel se trezea de n ori, eram zombie iar si cand ii zic sotului imi dau seama ca ea e asa din cauza mea.
Sa stii ca s-a vazut, nu se mai trezeste asa, e iar ca inainte. E clar: lucram in general prea mult la partea logica si atat.
O caracteristica a racilor e ca sunt f. sensibili si cica amintirile din copilarie le definesc toata viata. M-am oprit aici ca nu is cu zodiile, dar chestia asta mi se pare extrem de importanta, mai ales ca singurele 2 prietene, raci, de varsta mea, mi-au demonstrat asta enorm... din pacate in sensul negativ.

Doar impartasesc cu voi ceea ce cred si ce simt, poate cum ceea ce a zis Giova a facut click la mine, poate asa si in cazul de fata.
Ne ocupam de cum sa le dam sa manance, ce, cat, studii peste studii, insa suntem si trup si suflet. De partea emotionala/spirituala, tocmai pentru ca nu e palpabila nu ne ocupam, dar totul se formeaza inca de acum. Mai ales ca bbeii sunt susceptibili la tot, si bun si rau... primesc ceea ce vad si aud.
Sunt convinsa ca o viata spirituala solida si sanatoasa a parintilor duce la un copil sanatos si fericit, punct. oare nu sunt atatea mamici care au dat numai borcane bio copiilor, si totusi, sunt sanatosi? Nu inseamna ca sa nu le dam, evident, dar sa mai facem si altceva, cred eu.

Ok, hai ca ma trezesc pe blog, dunno, just wanted to share, cred ca fraza ca bbeii merita totul se refera la bbeii merita sa fie fericiti.

Pups!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Mqqm , saru'mana, asta cautam sa vad si nu prea gaseam , acusica, inarmata cu informatiile, o sa ma duc la sfarsitul lunii la targ (Baby expo)sa vedem ce si cum poate ma lamuresc definitiv si cumpar ceva.
Acum ...ce am aflat e ca legislatia difera de la o tara la alta in ce priveste crash test in Germania tre sa treaca crash test la peste 45mph(mile per ora), Anglia 35 si SUA doar 30mph , deci o sa merg pe cele nemtesti.

ClaraJ , sunteti o familie tare frumoasa...

Astazi am fost rupta de oboseala, dupa 2 sapt in care copilu.l meu a marait si a plans sa fie luat in brate, mai tot timpul, noptile le petrecem mai nou leganati pe picioare ca altfel nu mai adormim curand si mami e disperata dar in acelasi timp ma bufneste rasul cand ii vad fetisoara zambitoare in miez de noapte si drept urmare de dimineata la 7 cand ne-am trezit (eu fortat, el satul de somn),l-am instalat la bucatarie in scaun si eu.... am adormmit cu capul pe masa....m-a trezit el ca se plictisise si ne-am mutat in living unde l-am pus in mergatoare (cum ii zice mama la masuta noastra)si iar am tras un pui de somn cu capul pe canapea ,cam 10 min de data asta ca la bucatarie nu stiu cat a fost, dupa care l-am luat frumusel si ne-am dus in dormitor ,unde tati dormea vitejeste...l-am asezat langa el si am privit cum il tragea de fata ,ii baga degetele in ochi,nas si gura ....si i-am zis sa faca ce vrea cu el ca eu trebuie musai sa dorm ca nu mai pot....i-am dat afara din camera si m-am culcat...nu pt mult timp ca a adormit si piticul si a fost adus in patut ...(tatal lui a plecat cu treburi urgente care nu sufereau amanare spre cafeneaua din oras) ...somnul piticului a durat cam 45 min. , suficient pt el clar insuficient pt mine ,care nu mergeam drept prin casa.
Oricum , sotul a venit acasa urgent , a stat cu strumfu' pana a venit soacra-mea, pe care am inteles ca o astepta cu copilul in brate, pe hol ,pregatit sa o ia la fuga..... Si eu am dormit pana la ora 17... dar cu o ureche pe hol ,am auzit cand i-a dat sa manance,cand se jucau...asa ca prin vis.....

Va las si ma duc la culcare.
aaaaaaaaaaaa maine tre sa vad si eu ce-i cu petitia aia ca nu am avut timp

http://picasaweb.google.ro/meleea9

http://picasaweb.google.ro/alexandruzmeurel/56luni#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badurox spune:

neata fetili! scriu cu o mana, ca e iris in bratele mele.
Andreea1979, mi se pare ca seamana un pic fetilele noastre, cu v-ul ala in frunte si ochioase foc. Numai ca a mea inca n-are o culoare definitiva la ochi si e si mai micuta la greutate; are vreo 6 kg si ceva, nush exact cat; dar la fatza aduc un pic.
Ungaras imi pare rau ca nu papa mititica. Rabdare multa, mamico, o sa pape ea; are tot timpul, toata viata de fapt
Despre noi, tot tarziu ne culcam, tot des ne trezim noaptea, e o mancacioasa, ce sa mai. Azi m-a uimit de tot: a mancat cand s-a trezit sucul de la un morcov + jum de mar, dupa aia supa cam cam tot cat mancase si morcov si seara cereale aceeasi cantitate; si tzitzi cat cuprinde cred ca s-a pus pe ingrasat; abia am inceput sa-i dau supa si deocamdata o strecor si e fara carnita; peste o sapt-doua pun carnita, asa zice dr. Dar din cate se vede papa cu placere, bine ca si eu incerc sa-i fac o combinatie de legume care sa fie bune la gust fierte impreuna; azi am pus morcov+pastarnac+ceapa+dovlecel+ardei gras si a iesit delicioasa, imi placea si mie, chiar dk n-are sare. Am pus-o la frigider ii dau si maine din ea. A, m-a sfatuit dr sa nu-i dau cartof pt ca baloneaza, asa ca nu i-am dat.
Asa, si i-am cumparat o canita de la "primii pasi" din aia cu supapa si de maine o sa incerc s-o invat sa bea cu ea (mai mult sa suga din ea, ca are supapa, e f faina) chiar dk e pentru peste 6 luni; poate trecem peste etapa biberonului, ca am o groaza; eu am papat bibe pana la 4 ani, nu puteau ai mei sa ma faca sa renunt la el.
Avem si primul cuvant: BABA. Sincer, ma asteptam la TATA, dar e bine si asa; e un inceput. E asa simpatica cum vb ea aolo cu jucariile ei, imi vine s-o pap.
Va pup, ma duc, ca vad ca a adormit; poate ne culcam si noi mai devreme.

DN 22.10.1984
cum s-a nascut minunea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143845

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badurox spune:

poze noi: http://picasaweb.google.com/badurox5/Iris5Luni#

DN 22.10.1984
cum s-a nascut minunea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143845

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Buna dimineata!
Am citit si eu blogurile mamicilor care stiu cu ce se mananca diversificarea asta, sau autodiversificarea. Bravo! am citit si hopparca m-am luminat si eu un pic. Asa va sa zica, am prins un pic curaj. DUpa ce m-am dicersificat o saptamana, am incercat cu banana, nu a vrut-o sub nici o forma. Apoi i-am dat mar si parca ia placut dar seara am vazut doua pete rosii pe burtica si gata, asta a fost si cu marul. Azi i-am fiert iar morcov si pastarnac(am eu ceva cu aste doua legume) si le-a morfolit jumatate de ora, de doua ori a dus la gurita dar nu a papat nimic. Totul a sfarsit pe parchet. La baita surpriza(neplacuta)toata burtica plina de bubite mici de tot rosii.Sigur de la marul de ieri pt ca morcov si pastarnac nu a mancat, doar s-a jucat. Nu stiu ce sa ii fac, am lasat-o asa si sper maine dimineata sa nu mai aiba. Pe langa reactia asta, a avut si febra doua zile. I-am dat paracetamol supozitoare dar cand am vorbit cu medicul de famile mi-a zis sa nu=i mai dau nimic si sa las febra sa lupte impotriva virusului.Mhh.. Azinoapte avea 38 cu 7,am incercat sa-i dau laptic,dar nu a vrut sub nici o forma.Cum sa o hidratez? I-am dat apa, cred ca vreo 30ml a baut. Dimineata era funduletul ei ca focul, rosu rosu. E prima data de cand s-a nascut cand are asa ceva.De la apa oare? tot medicul mi-a zis sa nu-i dau sa bea apa ca nu are nevoie daca bea lapte.Numai ca trebuia sa ii dau ceva. Acum laptic bea doar 150ml dar ma gandesc ca din cauza febrei. Caca verde. Asta e cu Maria-Catalina.Bolnavioara.
Maine ii dau brocoli cu.. nu stiu cu ce,o sa vad. Sau sa astept pana ii trec bubitele si apoi sa-i dau iar legume? voi ce ziceti?
Noapte buna zmeurici
Crema de la Avene e din gama pentru bebei sau e crema normala de corp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Badurox, pupam ciobanasul dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

UNGARAS - eu din suflet te-as sfatui sa nu-i mai dai nimic o perioada, in afara de lapticul tau care e cel mai bun si are tot ce-i trebuie. Lasa-o sa-si revina un pic.
Apoi, cind reincepi cu diversificarea ( daca vrei sa abordezi metoda clasica) sfatul meu ar fi sa incepi prin a introduce totul foarte lent ( nu are sens sa te grabesti). Incepe mai intii, de exemplu, cu un pireut de mar la care poti adauga o lingurita de cereale de orez (fa-i mar copt, daca la cel crud zici ca a avut o anumita reactie), vezi cum se comporta, daca ii apare ceva pe corp sau daca vomita sau nu etc, varii reactii, apoi dupa ce i-ai dat marulet sau banana sau avocado depinde de ce alegi tu ( desigur cite unul de fiecare data, introduse pe rind, nu toate odata) asteapta 2-3 zile si vezi ce reactii are. In felul asta vei fii mult mai linistita si relaxata. A doua masa nu trebuie introdusa din a doua zi, ci trebuie sa astepti o perioada, s-o lasi si pe ea sa se acomodeze cu aceste gusturi noi. Cam asta-i cu metoda clasica.
Cu autodiversificarea, e mai relas ca oricum nu prea imbuca ei prea mult la inceput ci mai mult se joaca. Asta,asa, o descriere pe scurt.

MOTANA - sunt intru totul de acord cu ceea ce ai scris in ceea ce priveste latura afectiva si emotionala a bebelusului/copilului. Si eu consider ca e foarte importanta si ca, indiferent cit de mult am afirma ca sunt doar bebelusi, aceste mici fiinte simt toate starile noastre si si le insusesc ca atare. Eu mi-aduc aminte cum reactiona Bryce cind il vedea pe tata-sau doar o data pe saptamina ( din cauza serviciului-venea acasa doar simbata sau duminca) si era asa, nedumirit, intorcea mereu capul spre mine. Acum, de cind al meu sot a venit acasa si piticul e asa fericit ca ne vede pe amindoi impreuna, facind tot felul de giumbuslucuri in jurul lui, iubindu-l si ocrotindu-l neincetat.
In ceea ce priveste noianul de informatii la care avem acces in ziua de azi, ei bine, eu mi le-am insusit doar ca titlu informativ, nu vreau sa fiu ignoranta, insa nici in cealalata extrema nu vreau sa cad. Cel mai important sentiment pentru mine in care cred cu tarie e INSTINCTUL MATERN. El nu va da gres niciodata. Asa cum zicea MQQM pe blogul ei O MAMA STIE mai presus de orice medic sau orice alta persoana binevoitoare. Eu, personal, l-am folosit exclusiv si sunt multumita pina in prezent de rezultat. Nu m-am stresat nici o secunda daca are mai multe sau mai putine kg decit cutare sau cutare bebelus, daca se intoarce de pe burta pe spate sau invers etc. L-am lasat in ritmul lui, am interactionat cit am putut de mult cu el si pina acum pare ca se dezvolta in limitele normale. Fiecare bebelus e unic iar daca noi ca mame simtim ca el e sanatos, fericit, ingrijit atunci suntem pe fagasul cel bun.
MELEEA - iti multumim frumos.

Gata va pupacim de mii de ori,

Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan - 18.08.2009

http://mylifewithbryce.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

'neatza si de la noi

Noi nu mai plecam astazi spre Bucuresti din motive de cod portocaliu...doamne si mi-e asa de dor de casa si de rutina zilnica cu care eram obisnuiti.
Pe Eric l-am mai "diversificat" de ieri cu caise de la Hipp (de la patania cu marul am decis sa ramanem setati o perioada pe borcanasele bio de la Hipp pe care le tolereaza foarte bine). Imi este atat de drag cum mananca...curat, zambeste in permanenta si se arunca hulpav spre lingurita. Cand ajungem in Bucuresti (unde avem si scaunelul) as vrea si eu sa incerc putina BLW, dar cu alimentele deja introduse...sa-l las si pe el sa se joace putin, sa se bucure de textura, de forma.

Corinna imi pare rau ca Maria nu accepta mancarea, dar vorba Motanei, am vazut in poze ca tot era murdarici pe la gurita. Ai rabdare (stiu ca e usor de spus)...important e ca ea mananca lapte bine si nu trebuie sa-ti faci probleme ca nu are nutrientii necesari. Nu am auzit de copil mare care mananca numai lapte...asa ca rabdare...asta o fi ritmul ei sau metoda ei de a accepta lucruri noi. Multa bafta

ungaras, asa cum te sfatuia si Clara, intrerupe pentru o perioada diversificarea, pana dispar bubitele. In momentul asta nu stii sigur de la ce a facut reactie. Eric al meu a facut reactie si la mar crud si la patrunjel. Asa ca slowwwww....dupa ce ii dispare iritatia...si incearca pentru o perioada alimente gatite, nu in forma cruda. Sper sa te ajute Oricum vorbeste si cu pediatrul. Si in diversificare exista o regula ca atunci cand copilul e bolnav (are febra) nu se introduc alimente noi.

Multumim pentru urarile de ziua lui Eric...are mama baietel mare

Patricia, la multi ani Rebeccai, multa sanatate si fericire

mai revenim

Mergi la inceput