**Zmeurici de iulie-august 2009 (26)**
Raspunsuri - Pagina 16
elenada spune:
Hello dragutelor
Giova merci pt informatii referitoare la cic pt studente.
Moniland vad ca si la fetele tale e o diferenta de greutate destul de mare intre ele. faza e ca Matei a avut la nastere cu 200 gr mai putin ca Ana. In scurt timp a intrecut-o cu 200 gr pe Ana. SI acum are cu 500 de gr mai putin. Deci a pierdut in total 700 gr fata de Ana. E drept ca este ca argintul viu matei. Nu cred ca poate sa stea 5 secunde nemiscat. Felicitari pt primul dintisor.
De doua zile le dau mar dimineata. Vad ca papa mar. In prima zi au strambat din nas dar acum papa. le place.
Azi ii dau lui Matei legumele fierte fara sa le pasez. Poate vrea el sa pape singurel.
Asa m-as bucura daca ar papa.
Motana e bestiala daris cum papa ea spagheti. sunt cumva spaghete speciale pt bebelusi?
Noce sper sa pape si piticii mei cum papa Filip al tau. Apropo imi place mult numele de filip. Asa ma chema pe mine inainte de casatorie.
Multumesc pentru urarile legate de tata. din pacate situatia nu e roza dar e bine ca am inceput investigatiile si asa speram ca putem sa evitam un atac cerebral care e destul de eminent. Se pare ca are un blocaj la vasele de sange din zona cervicala iar creierul este irigat dar cu mari eforturi. acum facem tot felul de ecografii radiografii encefalograme ca sa vedem unde e blocajul. Sa speram ca il gasim si apoi sa vedem ce e de facut.
Ma duc sa fierb legumele piticilor.
Va povestesc mai tarziu daca Matei vrea autodiversificare sau nu.
pup
elena
fericita de
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
doina2222 spune:
Buna fetelor,
va rog din suflet, semnati petitia noastra.
Haideti sa dam si noi o mana de ajutor bebelusilor care merita o "sansa la viata, sansa la noi amintiri "
http://www.petitieonline.ro/petitie/fonduri_pentru_institutul_de_boli_cardiovasculare_si_transplant_tg_mures-p23145044.html"
mamica de baietzel Darius
pozele lui Labuta
Darius s-a nascut a doua oara
Giova spune:
Doina am semnat. sa stii ca tot nu l-am vazut pe dr. vostru. Tot ecranul era negru, nu se incarca nimic.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
Corinna1982 spune:
Fetelor, sunt super dezamagita. I-am pregatit papa bun si ea e complet dezinteresata. Nu o atrage nimic, se mozoleste toata, dar duce mana la gura doar accidental ca o mananca gingia. Si cand simte gustul se stramba foarte tare, icneste, lacrimeaza si ma sperie ingrozitor. Am avut impresia ca se ineaca la un moment dat, dar nu cu mancarica, ca era pasata toata, ci de cat a icnit. Am mai auzit sa nu deschida gura, sa scuipe, sa se strambe, dar ea face urat tare de ma sperie. Ati mai patit asa?
Ia uitati niste poze. Am niste filmulete mai concludente, dar mi-e mila si sa ma uit pe ele, dar sa le mai incarc aici...
http://picasaweb.google.com/CorinnaRadulescu/Maria#5435135286039793394
Elena, sanatate tatalui tau. Sa fie bine!
Doina, semnat!
andreea_1979 spune:
Buna seara fete! In primul rand vreau sa le multumesc la fete pentru reteta de iaurt
Mi-a iesit super bun
In rest suntem bine , nu prea papam, dar avem 9600 gr. , ceea ce este super bine . Ieri ne-a vizitat pediatra si ne-a spus ca suntem super !
Va mai trimitem si noi cateva pozici cu bebelina mea scumpa
http://picasaweb.google.com/andreeajianu2001/LauraMaria6LuniJumatate
romanitza spune:
Doina, am semnat si eu petitia.
mqqm - Nu ne mutam prea departe de aici, la 2 strazi spre sud, pe Eglinton. Si nu ne mutam la casa, ci la condo, asa ca la vara va asteptam la piscina la noi
La bazin, am merge si noi, n-am stiut de optiunea aia de care zici tu, dar poate ne auzim zilele astea la telefon si vorbim mai multe
Motana am admirat printesuca mexicana. Doamne, ce frumos mananca ea, nu-mi vine sa cred!
Noce, Giova-multumesc de urari, de abia asteptam si noi sa ne mutam si sa ne aranjam acolo, acum sunt in perioada de documentare, ma tot gandesc ce culori sa fac, ce fel va arata camera Marei... Am tot citit de blogurile lui Noce, Motana, dar n-am intrat inca pe ele, vreau neaparat sa imi fac timp weekendul asta si sa citesc.
Moniland - promit sa imi fac timp weekendul asta si sa descarc poze cu Mara si sa le trimit, ca n-am mai facut asta demult...
Elenada sanatate multa tatalui tau
Anielas felicitari pentru nepotica
Clara si noi intentionam sa plecam intr-unul din weekendurile urmatoare cu bb la drum, sper sa ne descurcam si sa ne simtim bine, exact cum v-ati simtit si voi. Ceva poze cu Bryce nu ne mai pui?
Am admirat si eu bbluse frumoase: Maria de Corinna1982 si Laura lui Andreea_1979![]()
ClaraJ spune:
Hop-top si eu, insa pina sa-i raspund lui NOCE a facut-o MQQM si cu mare simt al raspunderii, ca de obicei, de altfel.
Sunt intru totul de acord cu ce a scris MQQM si chiar mai mult.
Incerc si eu sa gasesc calea de mijloc nu numai in ceea ce priveste diversificarea/autodiversificarea ci in intreaga evolutie a lui Bryce si a copiilor ce vor mai urma.
Nu traim si nici el nu traieste intr-un glob de sticla ci intr-o lume poluata, si nici cele mai organice produse nu sunt 100% organice ca doar cresc si sunt udate cu ingrediente nu tocmai pure.
Sunt multe de spus si parerile vor fi, ca de obicei, impartite, important e sa incercam sa fim echilibrate si bineninteles, sa le oferim piticilor un start cit mai sanatos in viata.
Cam asta; noi azi ne-am intors dintr-o minivacanta in care Bryce s-a comportat exemplar. A fost asa placut sa ne deconectam un pic de la cotidian si sa ne scufundam intr-un mic relas, iar piticul a fost innebunit sa stea la aer curat, sa vada fete si locuri noi. Vom mai repeta istoria.
Gata, mergem si noi la culcare,
Pupam dulce,
Clara- mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan - 18.08.2009
http://mylifewithbryce.blogspot.com/
ClaraJ spune:
Da' hai ca raspunsesem si eu si am facut o varza cu carne, deci ignorati aceeasi postare si sa revenim:
ELENADA - o sa incerc sa-ti raspund eu pina iti raspunde MOTANA; nu, nu sunt spaghetti speciale pentru bebelusi, aceste find unul din principiile autodiversificaii si anume ca, asteptind pina la 6 luni, cind stomacelul bebelusului e mai matur, poti sa ii oferi produse pe care le serveste intreaga familie ( nu prajite, cu saruri sau zahar) ci legume coapte sau fierte la capac, cu diverse mirodenii pe ele, fructe in stare naturala sau gatite, carnita de pui sau vita fiarta etc ( blogul lui NOCE va ofera o gama variata de meniuri autodiversificate - felicitari NOCE). Oricum, ei, la inceput, se vor juca, in cel mai bun caz, suge, si foarte putin va ajunge in stomacelul lor, iar mai tirziu, cind vor intelege mai bine procesul vor baga si cite ceva la ghiozdanel ( ex este DARIS lui MOTANA care are aproape 7 luni- apropo MOTANA vazut video si placut la ochii mei :)))
Marturisesc ca, desi am citit cartea lui Gill Ripley precum s experiente ale altor mamicilor de pe grupul BLW de pa yahoo, tot aveam anumite si inca mai am anumite temeri ca se va ineca etc si aici trebuie sa fim foarte atente; insa, consider in continuare ca este o metoda foarte buna si care are mult mai multa logica in tot acest proces al introducerii solidelor.
Eu am incercat si i-am dat lui Bryce si pireut ( intr-o saptamina mar si in alta banana- caci am vrut sa ma edific daca este un bebe caruia ii place sa fie hranit cu lingurita sau alfel- caci nu toti bebeii sunt la fel iar AUTODIVERSIFICAREA nu e pentru toata lumea ) si, desi nu a facut mofturi si a mincat si chiar i-a si placut, tot mai fericit e cind are el ceva in mina si are de treaba si baga singur in gurita etc ( asa a supt o lipie, un morcov mum mum etc).
Eu, oricum nu sunt stresata de cite grame de legume sau fructe maninca, caci, asa cum au afirmat si MQQM, MOTANA si NOCE, solidele sunt complementare, in prima faza si nicidecum nu inlocuiesc laptele matern sau formula, si ele se servesc intre mese. Asa ca al meu maninca in continuare si-si ia tot ce trebuie din formula iar chestiutele solide sunt doar de divertisment pentru o vreme. :)
Ii doresc multa, multa sanatate tatalui tau. Stiu ca ziceai ca esti din Onesti, poate se si cunosc parintii nostri, ca-i orasul mic. :)))
GIOVA - nu am fost intr-o minivacanta programata. Sotul meu a lucrat la filmul lui Tim Burton, "Alice in Tara Minunilor" , iar compania de efecte vizuale pentru care a lucrat se afla cam la 2 ore jumate de mers cu masina de unde locuim noi. Si cum el a terminat proiectul saptamina asta, am luat si catel si purcel ( am avut impresia ca am bagat jumate de casa in masina) si am plecat catre d-nul Tatic. :)) Zona e foarte frumoasa, deluroasa, viticola, iar ce mi-a placut cel mai mult a fost ca am vizitat un orasel danez care se afla chiar in mijlocul Californiei. M-am simtit ca in Europa pentru un timp ( mai ales ca si ploua -asa ca tacimul a fost complet :))) O sa punem si ceva pozici.
MONILAND - multumim si pupici dulci celor doua gemenute simpaticute.
NOCE- as putea sa-ti trimit eu de aici, adica sa fac comanda si dupa aia sa-ti trimit tie.
Cam atit costa aici:
http://www.amazon.com/Hot-Kid-Mum-Mum-Vegetable-24-Count/dp/B000GZUBAS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=baby-products&qid=1265480254&sr=8-1
La asta s-ar mai adauga taxele de transport de aici catre Romania, care de cele mai multe ori sunt cam mari, nu stiu exact cit ar veni, insa, poate sunt mai multe mamici interesate si atunci s-ar imparti costul transportului. O idee, eu va ajut cu mare drag.
Gata, nu mai stiu ce sa va zic, va urez o duminica cit mai placuta si linistita.
Pupam dulce,
Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan - 18.08. 2009
elenada spune:
hello
Clara multumesc mult pt raspuns. Pana acum suntem trei mamici de zmeurici cu origini la Onesti. poate candva ne vom inatni toate in parcul de la Onesti. Ar fi frumos.
Azi Matei nu a fost prea incantat sa manance singur. De fapt nu stiu daca i-a displacut sau pur si simplu era ceva nou pt el. I-am dat azi legume fierte. le-a luat in manuta le-a bagat in gurita si apoi s-a strambat. Acelas lucru a facut si Ana care e o mancacioasa. Baga in gurita apoi isi facea greata si radea. ana mananca cu placere legumele pasate. cand vede lingurita intra in fibrilatie. Matei nu e incantat. ce ma supara mai rau la Matei e ca nu papa nici laptic. daca ar fi manacat laptic nu m-ar fi stresat prea tare ca nu mananca lef=gume. dar cand face mofturi la amandoua atunci ma stresez.
oricum nu cedez asa ca maine iar va papa singurel legume fierte. pana la urma ceva tot o sa ii placa. ori hranit cu lingurita ori papat de unul singur. Cred ca mai greu o sa o conving pe mama sa il lase sa pape singur decat pe Matei.![]()
Doina am votat petitia si eu si sotul meu. Am citi povestea voastra. Asa ma impresionat. Multa multa sanatate va dorim.
Pupici tuturor
elena
fericita de
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
abeg spune:
Buna seara zmeurici!
Giova, multumesc frumos ca ne-ai trecut in lista...s-a strecurat o mica greseala, DN a fetitei mele e 25 iulie 2003. 
Chiar asa...am studiat listuta si am vazut ca mai este o zmeurica nascuta pe 11 august la Giulesti
Asta inseamna ca poate m-am si intersectat cu mamica respectiva( desi eu pe 12 august eram deja acasa cu juniorul)
Am absentat...ghiciti de ce...bebe marait nevoie mare. dar vad ca e deja clubul zmeuricilor maraite si nemancaciose! chiar daca am inceput diversificarea in ideea ca laptele este baza, nu pot sa nu ma frustrez( recunosc) cand vad ca-mi refuza cu inversunare orice aliment pe care i-l propun. asa ca, vorba cuiva de aici( nu am retinut cine, sorry
) ma diversific!! nu vreau sub nicio forma sa-l oblig dar ma cam face sa fierb in suc propriu! bine, are legatura si cu faptul ca deja am trecut printr-o diversificare esuata cu donsoara surioara...
Il mai las ca nu e graba si vedem ce si cum...dar deja ma documentez si eu despre BLW( multumesc mqqm, noce si motana pt blog-urile voastre! 

) Desi sunt la al-II-lea bebe, recunosc ca am temerile mele in ceea ce priveste " metoda"( nu-i ciudat spus metoda?!) mai citesc!
Interesant nibbler-ul... hmm! asa...dupa un mic research pe google am gasit si unul autohton de la primii pasi la 10 lei bucata. are cineva? si despre asta mai trebuie sa citesc! oricum Teodora de micaalsa este bestiala!
Am o durere surda de cap...mai "pierd" un pic vremea pe net si ma bag la nani.Juniorul doarme de pe la orele 20, cu pauza de papa acum la 22.In ultimele 2 nopti s-a tot trezit pe la 3 si nu mai adormea decat dupa 40 min-1 ora.sper sa nu repete figura si in noaptea asta.
Pentru cine are rabdare sa ne vada, pun link http://s43.photobucket.com/albums/e371/mbisti/noi/
Seara buna!!