**Zmeurici de iulie-august 2009 (26)**

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

hello gagici
V-am citit pe diagonala.
Tot umblu cu tatal meu pe la spital pt niste investtigatii si dureaza frate de dimineata pana pe la 13:00 ziua.

Am intrat si eu pe blogul lui Noce si l-am admirat pe afilip cum papa. Foarte frumos papa. e un dragalas.
Cred ca voi incerca si eu cu Matei. Nu prea vrea sa pape. Nu vrea nici lapte nici pireu de legume. Din ce in ce mia greu papa. Mananca el tot dar dupa lupte seculare. nu il foertez daca plange. In general nu protesteaza la masa dar scuipa ce ii dau si rade. intoarce capul in toate directiile isis baga babetica in gurita. masa e un mare amuzament pentru el. cand se plictoseste isi baga degetele in gura si culmea atunci il pot hrani. Ii bag lingurita iar el imediat isi baga degetelele si in felul acesta papa.
nu inteleg care e problema lui.manca asa de bine. Deja Ana la intrecut pe Matei cu 500 gr.
e asa obositor cand nu mananca copilul.

fetelor aveti idee cum poate o studenta sa incaseze indemnizatia de crestere a copilului daca nu a lucrat nicaieri?

Pupici

elena fericita de Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009

Piticii mei iubiti

Povestea noastra in Tabu

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Am scanat pe-aci, nu prea am timp mult acum.

Multumim pentru urari, le intoarcem si noi celorlalte zmeurele. Eu nu pot sa tin pasul cu aniversarile.

Vroiam doar sa pun un link pentru meleea, care pe mine m-a lamurit total cum e cu instalatul scaunelele de masina. sunt videos asa ca e cel mai clar asa. Si chiar are si video speciale pentru britax: www.carseatsite.com/videos.htm" target="_blank">aici. Eu am gasit agrafa aia metalica pe spatele scunului la unul (celalalt are deja clame la gaurele). Poate fi in punga cu instructiuni, sub baza, etc. scrie in cartulie. Clara spunea de pusul scaunelului cu fata pe subiectul asta, eu am facut disertatia pe alt subiect acum vre-un an.

noce, re la mum mum, e relativa treaba. Au si zahar si sare, e adevarat: 7.5 mg de sodiu (cam 18 mg sare) si 0.5 g de zaharuri. Cantitatile insa nu prezinta nici un pericol daca bebe mananca un rusk pe zi, care are vreo 2.5 grame. Sa nu uitam ca pana si laptele de la san e dulce, si fructele, iar cantitatea din mumum e nesemnificativa dpmdv. Sarea-n bucate e totusi un ingredient necesar vietii, nu o otrava, la bebelusi limita maxima e de 1 gram/zi. Eu ma feresc sa cad in extreme, am mai spus, le cantaresc si aleg. Sa-i ung chestiile mai lichide pe ceva... Sa exerseze mestecatul... Sa prinda, sa ducem cu noi in caz de. N-are prea mare valoare nutritiva altfel. E vreo 2 boabe de orez. . Eu l-am gustat si nu e nici dulce nici sarat, e doar mai placut (orezul expandat nu prea are nici un gust), cumpar versiunea baby organic. Uite, eu de ex cred ca pesticidele si antibioticele din alimente sunt mai periculoase decat ABSOLUT fara sare sau zahar (organic ), dar tot nu pot sa-i dau NUMAI organic. Incerc sa le evit, dar daca-i dau macaroane sau grisine, sau paine de la masa noastra, tot va primi, nu pot sa-l tin in glob de sticla, ca altfel nu mai fac nici un blw, ii dau borcanase sterile pasteurizate organice numai. Nu ca trebuia, dar am vrut sa iti spun despre ele, cum vad eu. Altii vad altfel, au alte prioritati. E corect. Avem subiectul cu autodiversificarea, poate ar trebui sa mai scriem acolo, ca mai am si eu una alta de intrebat si nu prea am timp sa citesc in amanunt zmeuricile. Intru zilnic, dar mai si scanez.

blanca, daca te decizi pe autodiversificare, citeste tot ce prinzi, unii copii pur si simplu nu suporta mancarea pasata sau ca altcineva sa le-o vare pe gat. Mai ales la cei alaptati apare.

Romanitza, va mutati departe? Da si tu niste detalii pe mail cand ai timp. Unde merg eu la bazin scrie pe site ca te prorate adica poti incepe si mai tarziu si platesti fractie din total. Pupaturi Marei scumpe si mamicii ei!

pooh, of si Balazs? Bine macar ca nu il deranjeaza. Dar nu din piciorus a incercat aia sa-i ia sange???

Alinutza, iti tin pumnii sa-i dsi de capat. Daca sunt alergii in familie e mai cu risc.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Hop-top si eu, insa pina sa-i raspund lui NOCE a facut-o MQQM si cu mare simt al raspunderii, ca de obicei, de altfel.
Sunt intru totul de acord cu ce a scris MQQM si chiar mai mult.
Incerc si eu sa gasesc calea de mijloc nu numai in ceea ce priveste diversificarea/autodiversificarea ci in intreaga evolutie a lui Bryce si a copiilor ce vor mai urma.
Nu traim si nici el nu traieste intr-un glob de sticla ci intr-o lume poluata, si nici cele mai organice produse nu sunt 100% organice ca doar cresc si sunt udate cu ingrediente nu tocmai pure.
Sunt multe de spus si parerile vor fi, ca de obicei, impartite, important e sa incercam sa fim echilibrate si bineninteles, sa le oferim piticilor un start cit mai sanatos in viata.
Cam asta; noi azi ne-am intors dintr-o minivacanta in care Bryce s-a comportat exemplar. A fost asa placut sa ne deconectam un pic de la cotidian si sa ne scufundam intr-un mic relas, iar piticul a fost innebunit sa stea la aer curat, sa vada fete si locuri noi. Vom mai repeta istoria.
Gata, mergem si noi la culcare,

Pupam dulce,

Clara- mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan - 18.08.2009

http://mylifewithbryce.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

La multe lunite sanatoase:
Ioana Antonia
Daria Antonia
Stefania Maria
Kevin

Romaitza, de abia astept sa o vad pe Mara.
Clara, eu un dulce, dulce Bryce asa cum se deplaseaza el cu spatele
Uliasi, ce baietel frumusel si grasunel ai
Elena, si Irinus are cu 500 gr mai mult decat Laura. Eu sper sa nu o ia razna rau cu kg.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Am apucat sa citesc numai ultimele postari, asa ca nu stiu prea multe.
La diversificare: Daris acu 2 zile a mancat spagheti bolognese, i-au placut de numa www.youtube.com/watch?v=9bc104VlniM" target="_blank">ia uitati! Pana la urma le-a cam terminat chiar daca la inceput mai mult se juca. Faza tare e ca apoi la masa de lapte a zis pas... ca sa ma frustreze pe mine si seara tot cam putin a mancat. Dar am lasat-o na, io mancare nu fortza nu ii dau.
Azi in schimb i-a dat sotul dimineata fructe si a zis ca abia a vrut, desi regula e sa nu ii bagi nimic in gura, el i-a dus la gurita si apoi apuca ea cu mana, deci nu prea interesata. In schimb a baut laptic ca de obicei.
Noi nu inlocuim mesele de lapte, ii dau intre, probabil ca regleaza ea cantitatea...

A inceput sa vorbeasca mai mult si mai diferit, cred ca faptul ca musca o ajuta, azi de ex. vorbea si misca maxilarul in toate partile, si limba si parca musca din "cuvinte", hehe! Draga tare. Ea cu vb si cu mancatu', la miscare neam, nici nu o prea antrenez eu cred, ii place sa stea in fund si sa roada la jucarii.

Ma duc la somn ca e 1 juma la mine.

Blanca, si cine mai incearca alimente solide, cititi inainte, ca e f. posibil sa trageti sperieturi, noi am patit 1 data dar stiam la ce sa ne asteptam

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona27 spune:

Neata fetele!
Tot incerc sa mai zic si eu ceva despre noi dar nu reusesc deloc.Intr-o seara am scris un mesaj,i-am dat send,si...s-a pierdut ca nu eram logata.Intr-o vreme mi se parea ca scriem prea putin,acum sunt abea la pagina 8.
De 2 zile am si eu un bebe suparat,el care radea toata ziua.Cred ca dintii sunt pe aproape,a facut si un pic de temperatura acum doua zile,am rezolvat-o cu 2 ml de nurofen.
Cu somnul si eu am rezolvat ca si Noce,il iau in pat cu noi,doarme intre noi,nu mai rezistam cu trezirile lui,acum sincera sa fiu,nici nu mai tin minte dimineata daca s-a trezit,are tzitzi langa el,cum se trezeste suge un pic si adoarme.Chiar sunt odihnita acum.

Azi ii iau si eu orajel,vad ca noi avem nevoie de el.

Mica vreau si eu dispozitiv deala.

Ma duc sa imi fac o cafea si sa citesc in continuare,sper sa ajung la zi.

mami fericita cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

am intrat sa va salut si sa va dau!

la noi la greu!!!
a si aratat cod galben la Tv. bine ca a ajuns Clau cu bine...de cand cu accidentul ala...avem oroare de drumul asta si doamne cat vom mai merge pe el.

la cat mai multe lunite:Ioana Antonia, Daria Antonia, Kevin si Stefania maria!

Elenada eu la Marco am luat indemnizatie ca am fost studenta. si vezi ca si Inutsa parca ia acum, tot ca e studenta.
trebuie dusa ceva cerere de la facultate si gata...sper sa dea peste oameni dezghetati la minte, ca legea e interpretabila si stiu ca tare greu mi-au dat si mie acum 4 ani. Poate de atunci s-au mai intalnit cu asa situatii si stiu mai multe.
Doamne ajuta sa-i iasa bine investigatiile tatalui tau...asa e la noi...mori cat stai prin laboratoare, clinici dupa analize.
Corinna e mortala maria ta. bine ca a papat cat de cat piersicuta. si Edi isi baga mainile in castronel...sa vezi cum arata scaunul de masa...mori incet.
Romanitza ma bucur ca sunteti pe ultima 100 de metri. felicitari pt. progresele zmeuricii. as vrea si eu sa dau ceva kg jos in felul asta. dar edi nu e asa argint viu. a fost Marco si tot nu am dat jos.
Clara, mQQm sunt perfect de acord cu voi. Nu-i putem tine la distanta de tot ce e nociv, asa ca e mai bine ca de mici sa-i invatam si sa nu-i tinem intr-un glob de ssticla...pe urma tot ei vor avea de suferit. da, calea de mijloc e cea mai buna...
Clara unde ati fost in vacanta? ceva poze? mai multe detalii?
Motana doamne ce mortala e Drai cum papa pe spaghete. i-ai facut pt. ea sosul? sau pt. adulti?
si noi ieri am mancat paste, puteam sa-i dau si lui Edi spaghete...nu m-am gandit...macar asa goale, fara sos-nu era pt. el.
Anemona bine ca ai rezolvat cu dormitul micului terorist.
Noce de unde iei batoane dintr-alea mum mum? nu am mai vazut de cateva zile blogul tau...sper ca luni sa am timp ca tare sunt curioasa ce mai papa si cum o face Filip.

Aseara a dormit si sotul cu mine...ii era saracul dor, ca d eo sapt. l-am exilat in living din cauza trezirilor lui Edi.
Edi a dormit in patut, s-a trezit de 3 ori, si doar o data a plans tare de nu l-am potolit decat cu tzitzi, era 6 dimineata.

gata pauza, ma bag la bucatarie.
si spor in toate.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

La multe lunite! Ioana Antonia, Daria Antonia,Stefania Maria, Kevin.

Testul cu ceaiul noaptea a picat. I-am dat la 00.00 lapte si i-am pregatit 125 ml de ceai pentru restul noptii (pana la 8.00 speram eu). De unde, la 2.00 s-a trezit si a aspirat 100 ml, i-o fi fost sete. La 4 a baut restul si m-am chinuit sa o adorm cu suzi, ca nu se saturase, iar la 6 nu am mai rezistat si i-am facut lapte, dar tot putin a mancat. Asa ca am hidratat-o, dar ne-am dat si programul peste cap. Off, ce bine o fi de voi fetele care alaptati, aveti tot ce va trebuie, eu stau toata noaptea cu ochii pe ceas, pe ml, pe termometru, voi bagati tzitzi in gura si gata.

Giova, chiar ca drumul ala e nasol, cred ca nu e zi fara o stire de genul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Iar intru pe fuga. Ne-am propus sa iesim la cafee&cookies si toata lumea ma asteapta pe mine

Mqqm si Clara, multumesc pentru raspunsurile legate de mummums. Am intrebat pentru ca tot ce aflu despre mummums este de pe diferite site-uri si m-am confuzat. A incercat sotul sa cumpere prin paypal de pe ebay si n-a reusit, nu livreaza in europa, daca am inteles eu bine. Intre timp am gasit informatiile cu sarea si zaharul si am oprit incercarile pana la noi lamuriri.

Zilele trecute am citit niste cuvinte de bine referitoare la autodiversificarea lui Filip. Sa stiti cel mai mult am invatat de pe blogurile lui Mqqm si al Motanei. Am vazut-o si pe mica mexicanca la masa ca sa ne facem o idee cum anume se pune in practica, am citit si meniul lui pepitzel si noi doar am pus in practica. Deci, multe si multumiri Mqqm si Motana

Giova, cum scriam mai sus, n-am reusit inca sa iau mum mums, dar am luat pentru inceput niste batoane de orez bio de la plafar. Doar ca nu se topesc in gura, cum am citit despre mum mum, e nevoie de putin exercitiu ca sa le poata manca bebe. Daca afli vreo cale sa cumparam, zi-mi si mie, te rog.

Elenada, multumim si pofta buna la solide daca vreti sa incercati! Multa sanatate tatalui tau!

Blanca, ai fetita cu personalitate! Daca incepeti si voi blw, redeschidem subiectul ca ne strangem si apar intrebari tot apar.

Romanitza, spor la treaba! Felicitari pentru micuta plimbareata! Am impresia ca e prima zmeurea care paseste, nu-i asa?

Mony, parerea mea este ca rudele sfatuitoare dauneaza sanatatii copilului. Eu de-asta nu accept sa vina nici mama sa ma ajute. Mai bine mai multa treaba, dar fac cum cred eu ca-i mai bine.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
Odiseea sarcinii
Travaliul

www.happyrooms.blogspot.com/" target="_blank">happy rooms

www.youtube.com/watch?v=WsDLEiVGqsQ&feature=player_embedded" target="_blank">25 de motive pentru a fi vegetarian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

intru pe fuga pt a o felicita pe cumnata lui anielas pt bubulus,sa va traiasca ,sa fie sanatos,papacios si necolicos!!
uliiasi felicitari si voua pt primul cuvintel.Denis zice doar "mmmm",parca vad ca tot la tata ajungem si noi
inutsa cata dreptate are unchiul tau....de crema de care zicea Giova stiu si eu ca e fff buna.Avene Pediatril.
Am vazut si un pui de uliiasi frumos foc si o fetita plimbareata de icmanu
elenada eu cand am fost sa`mi bag dosarul era o fata care era eleva si i`au zis sa aduca adev de la scoala.
gata,fug...am botezul azi si stau pe forum....v`am pupat!

Mergi la inceput