Despre copii si viitor: Legea Invatamantului

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

A mai aparut ceva nou? Mai stiti ceva?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Da, vad ca tocmai a aparut asta: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7045964-ministrul-educatiei-daniel-funeriu-elevii-trebuie-asimileze-placere-informatii-nu-fie-robotei.htm

Funeriu a prezentat joi proiectul Legii Educatiei. Documentul poate fi citit pe www.edu.ro si va fi in dezbatere timp de doua saptamani.

Daniel Funeriu a prezentat joi cateva dintre punctele principale ale proiectului Legii educatiei:

- Numarul orelor de studiu se va reduce, la fel si curicula scolara in invatamantul preuniversitar, volumul de informatii va fi redus cu 25%
- Reducerea numarului maxim de ore de curs pe saptamana, de la 25 la 20 la scoala primara si de la 30 la 25 la gimnaziu si liceu.
- Invatamantul obligatoriu va fi de zece clase
- Grupa pregatitoare devine obligatorie si va purta denumirea de clasa pregatitoare.
- Invatamantul obligatoriu se incheie cu o evaluare nationala transcurriculara
- Se vor introduce si ore de 'scoala dupa scoala', in care elevii sunt indrumati de profesori la efectuarea temelor, acest concept conducand si la diminuarea somajului in sector.
- Un sfert din senatele universitatilor va fi reprezentat de studenti
- Proiectul de lege propune clasificarea universitatilor si ierarhizarea programelor de studii.

Proiectul Legii educatiei urmeaza sa fie supus dezbaterii publice, dupa care Executivul il va adopta si il va inainta Parlamentului spre dezbatere si aprobare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mersi Iileana intre timp m-am dumirit si eu cam despre ce este vorba.
Din cele ce am citit fara sa aprofundez prea mult nu pot spune decat atat: imi place.

Iar cea mai buna treaba o reprezinta faptul ca aceste schimbari nu se vor mai face din mers ci probabil incepand cu clasa a V-a a anului scolar 2010-2011 sau 2011-2012 dupa ce vor avea rezultatele de la scolile pilot.

Singura mea mahnire este ca fi-mea nu va prinde schimbarile majore din sc. generala. Dar, asta nu conteaza atata timp cat se va misca ceva spre bine.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Citind proiectul de pe edu.ro am dat de articolele acestea

Art. 22 (1) Sistemul de învatamânt preuniversitar cuprinde urmatoarele niveluri:
a) educatia timpurie (0 – 6 ani), formata din nivelul anteprescolar (0-3 ani) si învatamântul
prescolar, care cuprinde grupa mica, grupa mijlocie, grupa mare (3–6 ani);
b) învatamântul primar care cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV;
-----

Învatamântul primar
Art. 25 (1) Învatamântul primar se organizeaza si functioneaza cu program de dimineata.
(2) În clasa pregatitoare, sunt înscrisi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani pâna la data începerii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, tutorilor sau a sustinatorilor legali,pot fi înscrisi în clasa pregatitoare si copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, pâna la sfârsitul
anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare

Sa inteleg ca, grupa pregatitoare va trece la scoala? oare de cand va intra in vigoare legea .. sper ca nu de anul acesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Daca se aproba va intra in vigoare incepand cu anul scolar 2010-2011.
Dar sunt toate sansele sa o mai amane...

Mergi la inceput

lala-mai am o curiozitate, oare cine va preda la grupa pregatitoare, vor transfera educatoarele de la gradi dintr-un an la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu, clasa pregatitoare va face parte din invatamantul primar si va fi facuta cu invatatoarea.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mercedes

lala-mai am o curiozitate, oare cine va preda la grupa pregatitoare, vor transfera educatoarele de la gradi dintr-un an la scoala?

Habar nu am
Eu ma intrebam unde vor incapea in scoala x grupe pregatitoare plus cele 7 clase a noua ramase in acelasi spatiu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Nu, clasa pregatitoare va face parte din invatamantul primar si va fi facuta cu invatatoarea.

Mara si Matei

Care invatatoare, ca e un an in plus...

Mergi la inceput