Despre copii si viitor: Legea Invatamantului

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Accept cam asa e sistemul de aici, cu mici diferente, ora de masa e defapt impartita in doua, jumatate de ora mancat jumatate de ora jucat afara la aer, era de sport e de doua ori pe sapt (insa daca incepi sa calculezi si 30 min zilnic pe terenul de sport la joaca e cam pe acolo), teme se dau insa doar o data pe sapt la toate materia, al meu primeste vinerea si trebuie sa predea joia. Toate pe un caiet, insa destul de complexe, nu repetitive insa, nimic de copiat din carte, de facut liniute, bastonase etc.

Un singur amendament, daca hotarasti sa te muti aici totusi, copilul tau va mai avea doar vreo 2 ani pana la scoala presupunand ca acum are vreo 2 ani jumate-3 ani. Deci hurry up!

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

1. 4 ore/zi pentru clasele 1-4, 4-5 ore/zi pentru clasele 5-8, 4-6 ore/zi pentru 9-12 sunt suficiente. Nu ma intereseaza nici un fel de program afterschool decat in masura in care este facultativ. activitatile extrascolare le aleg impreuna cu copilul; il inscriu la ce club doresc si imi permit si la cate activitati consider ca poate duce copilul fara a-i depasi limitele.
2. as reintroduce disciplinele practice (gen lucru manual, gastronomie, croitorie, bricolaj...) cu caracter optional, unele din gimnaziu altele la liceu.
3. as renunta la discipline gen educatie tehnologica, educatie civica si as transfera teme aferente la dirigentie.
4. as permite scolilor sa obtina venituri din desfasurarea orelor de pregatire - fie ele de aprofundare, fie de excelenta (ore platite de catre parinti).
5. elevii care au abateri disciplinare ar trebui sa fie penalizati cu exmatriculare pe perioada determinata, in acest timp fiind asistati de psihopedagog; impreuna cu parintii, pe perioada sanctionarii, sa lucreze in folosul comunitatii corespunzator abaterii.

voi mai interveni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Un singur amendament, daca hotarasti sa te muti aici totusi, copilul tau va mai avea doar vreo 2 ani pana la scoala presupunand ca acum are vreo 2 ani jumate-3 ani. Deci hurry up!

Chiar ca n-am intrat azi degeaba pe forum. Iata o informatie buna, care imi scapase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Din cate am citit in articol inca nu a fost lansata legea pentru dezbatere publica.

Si pentru ca acuma am ceva mai mult timp am sa incerc sa raspund punctual.

Evolutionismul trebuie invatat si discutat. Pe undeva el a reprezentat si bazele pentru unele aspecte genetice. Pentru o alegere corecta copiii ar trebui sa cunoasca ambele teorii, sa poata face diferente sa stie incotro se indreapta, ce sunt, ce vor fi si cum vor progresa.

Religia in scoli - ar trebui sa dispara. Este o pierdere de vreme, si de multe ori reprezinta o masluire comportamentala, o instigare la intoleranta fata de celelalte confesiuni.

Istoria religiilor, da ar trebui studiata. Dar, ca de obicei nu se va face mare branza. Va aparea un manual scris de cine stie ce teolog academician plin de cuvinte pompoase in dauna continutului real.

Stiintele exacte: fi-mea e in clasa a VI-a. Scoala generala. Ar trebui sa i se ofere notiuni generale. Nivelul este foarte ridicat, atat la matematica cat si la fizica iar cerintele pe masura. Daca mai apare si cate un profesor intepenit in propria-i maretie atunci sa te tii.
Am ajuns sa stau ore intregi sa citesc lectii pe situri de profil, unde profesori indragostiti de meseria lor fac diverse prezentari in power point pentru a-i PREDA copilului ce n-a inteles la scoala.
Si asta ma scoate din sarite

Exemplu: ca materie optionala are istoria religiilor. Este o materie pe care nu noi parintii + copiii am ales-o, ci corpul profesoral. La intrebarea mea pertinenta de ce istoria religiilor raspunsul a fost simplu: De-aia.
Nu mai stau sa insir bibliografia pe care au primit-o copiii incepand cu Mircea Eliade si terminind cu Coranul.
A avut de facut un proiect: religia in egiptul antic. Am cartea. I-am dat-o sa citeasca. Nu a reusit sa treaca de prima pagina. I-am facut eu proiectul. Am luat 10.

Eh, am atatea nemultumiri cu privire la scoala, la continutul manualelor, la faptul ca eu TREBUIE sa studiez sa fac proiecte sa construiesc densimetre si dinamometre sa explic pentru ca fata sa ia un nenorocit de 10 (caci va conta nota la liceu) incat nu cred ca serverul desprecopii are asa o mare capacitate de stocare.

Engleza, biologie, franceza, romana, geografie - asta este ordinea competentelor ei. Competente reale izvorate din dorinta de a sti cat mai multe la aceste obiecte.
Ce face scoala pentru stimularea competentelor reale ale copiilor. NIMIC.
Ce fac eu ca parinte? Meditatii la matematica (ca se da la admitere, nu? - si macar de ar fi de nivel mediu!) si multe probleme la fizica ca are o programa la fizica ingrozitoare si o profa pe masura.

De asta spun ca scoala mutileaza copiii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Am luat 10.

Felicitari mamico!

Cum vad ca subiectul nu prea se dezvolta, imi permit sa propun o mica deviere lansand o intrebare care ma macina de mult. De ce se complac parintii in situatia asta? Ma intreb ce s-ar intampla in sistem daca de maine toti parintii ar refuza sa se mai implice in pregatirea scolara a copilului? Inclusiv la clasa I-a, caci de acolo se infecteaza buba. Pentru ca asumarea responsabilitatii rezultatelor scolare de catre parinte cot la cot (sau chiar in foarte mare masura) cu copilul este dupa parerea mea un dezastru pentru procesul de formare al viitorului adult. Uneori are un impact puternic negativ asupra relatiei dintre parinte si copil (nu toti parintii sunt capabili sa-si pastreze calmul si rabdarea cand dupa 9-10 ore la sevici vin acasa si trec la teme).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Am luat 10.

Felicitari mamico!

Cum vad ca subiectul nu prea se dezvolta, imi permit sa propun o mica deviere lansand o intrebare care ma macina de mult. De ce se complac parintii in situatia asta? Ma intreb ce s-ar intampla in sistem daca de maine toti parintii ar refuza sa se mai implice in pregatirea scolara a copilului? Inclusiv la clasa I-a, caci de acolo se infecteaza buba. Pentru ca asumarea responsabilitatii rezultatelor scolare de catre parinte cot la cot (sau chiar in foarte mare masura) cu copilul este dupa parerea mea un dezastru pentru procesul de formare al viitorului adult. Uneori are un impact puternic negativ asupra relatiei dintre parinte si copil (nu toti parintii sunt capabili sa-si pastreze calmul si rabdarea cand dupa 9-10 ore la sevici vin acasa si trec la teme).

Asta nu se va intampla in viitorul apropiat, cel putin atat timp cat marea majoritate a parintilor va ramane centrata pe ideea de “performanta cu orice pret”, idee care dupa parerea mea merge mana in mana cu un anumit tip de parenting.

Chiar discutam despre asta cu o prietena care are un copil in clasa aIa. La o sedinta cu parintii a ridicat problema supra-aglomerarii copiilor cu teme ce necesitau prezenta constanta a parintilor. Invatatoarea i-a raspuns sec: “este o clasa buna, se lucreaza bine.”

A incercat apoi sa discute cu parintii in absenta invatatoarei si a constat cu surprindere ca majoritatea erau de acord ca cei mici sa lucreze zilnic 3-4 ore la teme cu parintele alaturi care sa le explice/rezolve ce nu au inteles in clasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Asta nu se va intampla in viitorul apropiat, cel putin atat timp cat marea majoritate a parintilor va ramane centrata pe ideea de “performanta cu orice pret”, idee care dupa parerea mea merge mana in mana cu un anumit tip de parenting.

Da, cred ca ai dreptate. In societatea noastra parintii nu reusesc sa elimine din relatia cu copiii lor nevoia de control.

Eu personal consider mai valoros un 6 muncit 100% de copil decat un 10 al parintelul. Valoros pentru ceea ce inseamna de fapt ideea de educatie si scopul acesteia. Dar cine isi poate permite sa sacrifice viitorul copilului pentru niste principii personale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:

De ce se complac parintii in situatia asta?

O cauza ar fi asa cum spune si Anca_a - pentru ca ei doresc performanta cu orice pret si sistemul asta etilist de invatamant raspunde aspiratiilor lor.

O alta cauza ar fi ingrijoarea ca orice nemultumire exprimata va atrage automat mania invatatoarei aspura copilului.

Daca te apuca nemultumirile..garantat inv. iti spune "numai dvs. aveti aceasta problema" - imi place replica asta la nebunie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

O alta cauza ar fi ingrijoarea ca orice nemultumire exprimata va atrage automat mania invatatoarei aspura copilului.

Daca parintii pur si simplu nu s-ar mai implica, nu ar fi nevoie de exprimarea nemultumirilor. S-ar vedea clar ca ceea ce doreste sistemul de la copii nu se poate. Doreste enorm in conditiile in care nu ofera mai nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:

Eu personal consider mai valoros un 6 muncit 100% de copil decat un 10 al parintelul. Valoros pentru ceea ce inseamna de fapt ideea de educatie si scopul acesteia. Dar cine isi poate permite sa sacrifice viitorul copilului pentru niste principii personale?

LOL, prima data am citit principii sanatoase. Pasarea malai viseaza.

Delicata situatie. Sper ca-l voi putea inscrie la o clasa in sistemul step-by-step. Daca nu, voi vedea atunci ce-si doreste, ce e mai important pentru el (degeaba nu-i cer eu performanta daca imaginea lui in ochii colegilor/profesorilor conteaza, probabil si-o va dori singur).

Oricum ar fi sa fie, va fi alegerea lui. Iar eu voi face tot ce imi sta in puteri sa-l ajut si sa-l sprijin. Si mai cred ca daca faci ceva cu pasiune, niciodata nu e prea tarziu sa o iei de la zero. Asta in ipoteza in care viitorul lui ar depinde la un moment dat de niste calificative nesatisfacatoare din trecut.

Mergi la inceput