Parerile voastre despre asta...

Parerile voastre despre asta... | Autor: Busha

Link direct la acest mesaj

Mamici(tatici) ma confrunt cu o mare dilema...Fetita mea se apropie de doi ani si eu trebuie sa ma intorc la serviciu.Variantele pe care le am sunt urmatoarele; fie angajez o bona pentru micuta (nu am nici o "recomandare" , o bona "buna" aici costa in jur de 1000 ron si parca nu-mi prea vine sa bag o persoana straina in casa... ) fie o duc la bunicii aflati la 30 km distanta pentru un an ,pana la gradinita .Dupa cum v-ati dat seama,inclin usor spre varianta cu bunicii ...dar e atat de greu sa stiu ca nu ne vom vedea decat la sf de saptamana si ocazional in timpul ei...Mi se rupe sufletul...Cred atat de mult in dezvoltarea copilului langa mama si tata ...Cu bunicii va fi iubita dar mi-e teama sa nu fac o "alegere gresita "

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

dar in ce zona locuiesti? de ce nu merge la gradi de la 2 ani?
sunt si bone de treaba:-) le verifici, le inregistrezi video sau macar audio fara sa stie, ceri referinte, mergi acasa inopinat,etc.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Stiu ca in Romania nu toate cresele/gradinitele sint de nivel acceptabil dar...daca cauti gasesti.Copilul meu a mers la gradi de la 4 luni jumate pentru ca nu aveam alta solutie si am supravietuit cu totii experientei.
Eu am crescut cu bunici de la 3 ani pina in clasa a 5-a;i-am iubit enorm,dar cu toate astea nu mi-as trimite copilul de acasa pentru nimic in lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza09 spune:

Busha... eu aveam idei preconcepute in ce priveste bona sau baysitter-ul si mi le-am schimbat intre timp destul de mult bineinteles cine nu isi permite financiar atunci da e de inteles sa lase copilul cu bunicii, altfel dupa parerea mea bunicii normal ca au un rol f important in viata nepotilor dar in ce priveste cresterea cred ca au facut destul pt copiii lor si acum ramane sa se bucure de momentele de joaca cu nepotii si altele dar nu de cresterea propriu-zisa,si plus ca strici si programul copilului, sunt sigura ca poti gasi pe cineva de incredere poate nu din prima sau de ce nu, o poti testa, verifica si oricum trebuie sa existe o perioada de inceput de acomodare cu copilul la care vei asista si tu... pacat ca la noi nu exista agentii speciale pt asa ceva probabil ca nu e cererea atat de mare...sau de ce nu o gradinitza cam astea ar fi variantele cele mai bune sa ai copilul cu tine ....

21+ Luca Octavian+ Cristina 12.01.1999

www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

De ce nu va intelegeti si faceti un program cu bunicii, in care bunicii sa vina sa stea la voi cu randul pentru o anume perioada de timp? Eu cunosc cazuri care au facut asa si a functionat foarte bine.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

cauta o gradinita privata. aici primesc copii de la 2 ani, chiar si mai mici. ii primesc oricand, nu numai la inceput de an scolar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Fetita mea merge la o gradinita privata de la 1 an si 10 luni si s-a adaptat extraordinar de bine. Au primit-o chiar si cu pampers si m-au ajutat destul de mult in procesul de renuntare la acesta.
Costa tot cat o bona dar esti sigura ca invata ceva, socializeaza, isi va forma un program. Copiii sunt primiti oricand (nu doar la inceput de an) si, lucrul cel mai important pentru noi, este deschisa si pe timpul verii.
Noi am ales initial aceasta varianta deoarece toti bunicii lucrau. Acum, mama mea s-a pensionat dar locuieste in alt oras si eu vreau sa am fetita langa mine cat mai mult posibil asa ca va ramane tot la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Busha,
Tot din Cta sunt , si stiu sigur ca sunt gradinite care primesc copii si mai mici de 3 ani, si chiar si gradinite de stat, una este chiar din cartier de la mine (Poarta 6), apoi sunt 2 particulare care sigurrrrr ii primesc si chiar mai mici de 2 ani.
Cat despre bona, mi se pare exagerat 1000 ron, cand stiu ca se merge pe 700-800 ron, la program de 8 ore, o bona buna.
Alegerea este a ta.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Busha, te sfatuiesc si eu ca si celelalte fete, sa cauti o gradinita/cresa. Nu sunt deloc pt varianta cu bunicii, la 30 km. Copilul trebuie sa creasca alaturi de parinti din punctul meu de vedere.Poate este varianta cea mai comoda, dar cu siguranta ei ii este cel mai bine sa te vada in fiecare zi, si probabil ca si tie. Plus ca o gradinita are si alte avantaje, cum ar fi faptul ca sta intre copii, socializeaza, invata diverse lucruri de la personal calificat. Si sa stii ca este posibil si sa gasesti o bona de care sa fii foarte multumita. Mai rar, dar cunosc cazuri de parinti f multumiti de bona. Si fiind asa mica, s-ar putea sa fie de fapt singura ta varinata acum, pt ca iti spun din proprie experienta ca in primul an de gradi va fi bolnavioara des si tot va trebui sa ai o bona(o vecina sau cineva dispus la asta din cand in cand), macar doar pt aceste cazuri, sa sta cu ea acasa. Iti doresc succes sa iei o decizie buna pt voi amandoua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Exact cum au zis si fetele, gradinita/cresa mi se pare varianta cea mai buna. Pt situatii de urgenta (raceala, etc) banuiesc ca poti apela la bunici sa vina sa stea cateva zile la voi

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Eu sunt pro-bona. Cred ca la varsta asta este important sa fie cineva care sa ii acorde atentie doar ei. La gradi/cresa nu ar avea asta.

Adica, cred ca schimbarile astea e bine sa se produca treptat: intai sa se obisnuiasca copilul cu faptul ca pleci la serviciu dar lasi pe altcineva in locul tau dar care are grija de ea dupa regulile tale, nu ii schimba tabieturile..etc
Apoi dupa ce s-a obisnuit cu asta, pe la 3 ani, treci la urmatoarea etapa: tu pleci la serviciu si ea va fi in grija unei persoane care nu ii acorda ei intreaga atentie (educatoarea)..

In mod sigur poti sa gasesti o bona buna.
Daca cunosti un psiholog foarte bun si in care ai incredere roaga-l sa te ajute cu o lista de intrebari pentru interviu si chiar sa fie de fata cand vorbesti cu bonele (eu asa am facut). Psihologii sunt foarte buni cunoscatori de oameni si isi dau seama din reactiile lor spontane daca prezinta vreun pericol sau nu.

Dupa parerea mea bona nici nu trebuie neaparat aiba experienta mare cu copiii, ci doar sa fie de incredere (testata psihologic ar fi excelent) si sa fie dispusa sa faca ceea ce ii ceri dar sa aiba si un pic de initiativa ca sa nu te sune din 2 in 2 minute.

Mergi la inceput