Parerile voastre despre asta...
Raspunsuri - Pagina 2
raluk_psk spune:
E foarte dificil sa-ti stii copilul departe si vorbesc din experienta.Sotul meu e la mama mea la Botosani si am fost de acord sa-l ia si pe David cu el ca sa pot invata linistita pt examene. Mama mea fiind asistent maternal are doi copii de varsta lui in ingrijire si am zis ca putina socializare nu strica. Acum insa imi pare rau ca l-am lasat si nu ma refer doar la faptul ca mi-e foarte dor de el . E foarte mofturos toata ziua, nimic nu-i convine si fiind invatat cu liniste (rar cand mai tip la el) nu se poate acomoda acolo(mama mea e putin cam galagioasa).O sa zici ca la cresa e aceeasi chestie:tot trebuie sa se acomodezi. Sunt de acord dar cel putin la sfarsitul zilei ma vede pe mine. Cand stau de vorba cu el in telefon, se linisteste cand imi aude vocea si imi raspunde in limba lui. Sunt convinsa ca ii e foarte dor de mine. Copilul trebuie sa stea langa cea care i-a dat viata.
Nu stiu cum ai sa rezisti tu dar eu una m-am lamurit. Mai bine il dau la o cresa in oras si sa-l vad in fiecare zi decat o data pe sapt/luna.Mult succes si sper sa iei decizia cea mai potrivita pentru copilul tau.
mandarinutza spune:
Busha, mult succes sa gasesti solutia cea mai buna, si eu iti recomand tot bon/gradinita/sa vina unul dintre bunici si sa stea la voi doar de luni pana vineri. Eu nu am stat departe de fetita de mea decat cand am intarcat-o si am trimis-o atunci cateva zile la soacra mea si mi-a fost tare, tare dor de ea. Daca o sa o trimiti acum la bunici si o sa o vezi numai in weekend, o sa suferi si tu si ea. E foarte important sa petreaca in fiecare zi timp cu tine, chiar si daca cateva ore.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007 si in burtica bb2 15s+
Poze
StMihaela spune:
Daca il dai la gradi/ cresa poti sa te astepti ca la 2 saptamani sa trebuiasca sa il ti acasa o saptamana din cauza racelilor, gripelor si altele pescuite de acolo. Poate fi normal (desi eu nu sunt "Pentru" imunizarea agresiva a copilului in felul asta) dar trebuie sa fi pregatita.
Daca iti iei bona o poti ruga pe mama sa stea o saptamana - doua la tine pana vezi ce-i poate capul la bona. Mie personal bona nu mi se pare o optiune: e o straina care se va purta ca atare, care va veni la copilul tau "la servici", pentru bani. Nu trebuie sa ai mari asteptari.
Daca duci copilul la mama ta poti vedea copilul si peste saptamana. Daca ai masina 30 de km inseamna jumate de ora dus si jumate intors. Il poti chiar lua acasa seara si sa il duci dimineata. Un profesor care prinde post la tara face zilnic naveta asta, dar de acasa la serviciu, nu ca sa isi duca si aduca copilu la si de la bunici.
Eu o consider cea mai buna solutie, mai ales ca ete doar pentru un an, pana merge puiutul la gradi. Pana atunci baga-l pe naturiste de imunizare :)
Va doresc sa fiti sanatosi si voiosi.
Busha spune:
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri !Stiti cum se spune "problema mea este cea mai importanta pentru ca este a mea" cu siguranta or sa ma astepte "dileme" mult mai mari de acum incolo.Mi-am mai limpezit gandurile ...
Fara a dori sa deschid vreo polemica eu nu am luat in calcul varianta cresa/gradinita pentru motivele pe care le-au amintit deja StMihaela si Moonchild .Cel mai important mi se pare ca la aceasta varsta copilul sa fie sanatos si inconjurat de dragoste .Socializarea si "independenta " si-o poate capata dupa 3 ani .Ma gandesc la varianta gradinita particulara dupa 3 ani.
Pentru ca inca mai am timp o sa caut o bona (prefer printr-o agentie,de asta e pretul mai mare Lulu77 ...si pentru ca noi stam cam zece ore la job,din pacate.)
Pe de alta parte pot face "naveta " ,intr-adevar 30 km nu-s multi.Pentru copilul meu merg "pana in panzele albe" !
Poate reusesc sa o aduc pe buni la noi peste cateva luni ,macar periodic.
Off...va doresc sanatate !
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Busha Va multumesc din suflet pentru raspunsuri !Stiti cum se spune "problema mea este cea mai importanta pentru ca este a mea" cu siguranta or sa ma astepte "dileme" mult mai mari de acum incolo.Mi-am mai limpezit gandurile ... Fara a dori sa deschid vreo polemica eu nu am luat in calcul varianta cresa/gradinita pentru motivele pe care le-au amintit deja StMihaela si Moonchild .Cel mai important mi se pare ca la aceasta varsta copilul sa fie sanatos si inconjurat de dragoste .Socializarea si "independenta " si-o poate capata dupa 3 ani .Ma gandesc la varianta gradinita particulara dupa 3 ani. Pentru ca inca mai am timp o sa caut o bona (prefer printr-o agentie,de asta e pretul mai mare Lulu77 ...si pentru ca noi stam cam zece ore la job,din pacate.) Pe de alta parte pot face "naveta " ,intr-adevar 30 km nu-s multi.Pentru copilul meu merg "pana in panzele albe" ! Poate reusesc sa o aduc pe buni la noi peste cateva luni ,macar periodic. Off...va doresc sanatate ! Citeste aici ,ultimul mesaj postata, si poate ai noroc sa iasa ceva bun- http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145239&whichpage=17 |
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
doxinu spune:
Io am ales sa stau pana la 3 ani cu el acasa.Nu are cine sa ma ajute si nu am vrut sa ma gandesc la bona/gradinita /cresa, din cazua racelilor si virusilor pescuiti de la toti copii.Sunt sigura ca si la 3 ani o sa se imbolnaveasca insa nu este ca la 2 ani.nu spun ca asa trebuie sa faca toata limea,spun ce am facut io!!!!!
Sincer in locul tau as alege sa-l duc la bunici si sa-l iau seara inapoi.Are timp de socializare dupa 3 ani destul.MAi rasfat-o nitel.Odata intrata in sistem nu mai sta nimeni sa o bibileasca,sa o ajute,sa ii acorde atentie doar ei si sentimentelor ei,sa faca lucruri in locul ei.O sa fie nevoita sa se adapteze si sa se integreze,lucru care nu este rau insa este mititica tare dupa parerea mea,mai ales ca nu esti obligata,mai ai alternativa.Oricum decizia iti apartine!