Bobocei de sept-oct 2008 (253)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

fce nu, nu asta vroiam. Am cum sa le iau din Germania, si mi-a dat si reeta pentru acolo, cu denumirea lor... Intrebarea mea era daca si voi tot de afara ati luat si cat ati facut... Gata, m-am lamurit! Sarumana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

neata!!
multumesc de , chiar acum o savurez!

Ada, nu ne plictisesti! eu cred ca sunt din ce in ce mai putini oamenii ca tine! sunt domenii in care chiar e nevoie de daruire! si cand te gandesti ca nici constiinciozitate nu mai gasesti...e greu sa lucrezi cu oameni care pun pe primul plan altceva, la serviciu, ma refer

Nocom, cand ai facut ultimele analize?? asha zic si eu, sa mai mergi cu ea si la altcineva
despre fontanela, citisem ca pana la 18 luni se inchide
lui Razvan i s-a inchis pe la 1 an
in conditiile in care acum a avut ceva lipsa de calciu...

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Nocom - nu se gaseste la noi D3 injectabil...am si eu 2 fiole tot din Italia...mi le-a dat cineva dar nu am avut nevoie sa le folosim....daca nu reusesti sa iei din Germania (sau daca iti e complicata procedura), ti le dam noi(e simplu de pus un pachetel la posta)
Astazi l-am dus si eu pe Mark sa-i fac pt prima oara analizele....i-au luat 4 eprubete de sange dar curajosul meu nu a spus nici macar "au"...a iesit din cabinet la fel de senin cum a intrat ...urina nu am reusit sa-i colectez in minunea aia de punguta....a curs pe langa, probabil nu am asezat-o corect...mai incerc si azi...
tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Neata,

Mai ADa, cat te inteleg la faza cu serviciul... Pana sa plec nu mi-a zis nimeni nici bai. Vara trecuta cand am ajuns acolo ca sa tin locul inclocuitoarei mele care se ducea la odihna si tratament m-au bagat in training aproape o saptamana de parca eram nou angajat, asta in cnditiile in care eu insami faceam training altora pana sa inctru in CIC. Ma opresc aici, nu inainte de-ami arata dubiile fata de reluarea vechii pozitii cand ma voi intoarce la munca.

Ange, eu fac in piricipiu aceleasi lucruri ca acum 6 luni, dar bebelina nu sta locului si vrea in brate cand ma apuc de orice si nu-mi vine s-o fac sa planga sa fie el fericit. Seara, dupa ce fac una-alta asa pe bucatele, sfarsesc de parca am fost la proba cu obstacole iar dupa 3-4 treziri nocturne o iau de la capat. Sunt singura cu anda mjorittea timpului si alt juto in afara de al lui nu am, sra-mea e in sesiune si are mereu de lucru si cand face pauza nu da cu aspiratoul, sta pe messenger. Acum eu cum dau cu aspiratorul cand anda plange cand il vede, cum spal pe jos cand ea se arunca in galeata cu apa si mai nou doua treimi din somn le face cu nasul in sanul meu?

Repet, al meu face lucruri in casa si face de cand ne stim, dar ieri s-a apucat sa se planga de bani si l-am facut avar si i-am zis ca maoboseste apoi a gasit faza asta - era cam mizerie pentru ca fiind racita anda am stat mai mult cu ea, stii ce miorlaiti sunt. Imi pare tare rau ca te gandesti la despartire. Sa stii ca daca din cauza ca nu te ajuta te gandesti la despartire, cam toti stau in banca lor daca nu le SPUI ce sa faca. Unii bombane cand ii pui la treaba, altii o fac cu zambetul pe buze, dar toti au nevoie de un sut in fund ca sa demareze mecanismul de lucru acasa. Mai putin al meu care face curat in weekend si se asteapta sa ramana la fel :))

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Nocom si Anda are fontanela deschisa si stiu ca poate sa mai stea asa macar 2-3 luni fara sa fie cazul sa ma ingrijorez.

revin cu ceva ce-am scris mai devreme. M-am dus dincolo sa inchid geamul si apoi in bucatarie sa-mi pun niste cafea. Dupa 30 de secudne dup ce-am pleccat din camera unde era, Paceamac a venit dupa mine cu tamburina pe cap pusa pe postde coronita si s-a agatat de pantalonii mei care azi erau colanti. Va imaginati oare privirea ei mirata cand a vazut ca nu ma lasa in chiloti ca de obicei? Se agata de pantaloni si se lasa in jos ca o budinca moale asteptand s-o iau in brate, Eu cum pot sa pretez ceva in onditiile astea? Si dupa 5 ore de stat cu ea asa sau alergat dupa ea mai pot sa intru in priza sa fac tptotul luna? Uite ca mai pot dar dup ce se rezeste anda mancam si dam tot felul de lucruri pe jos si descopar ca e cam la fel ca inainte. Si vorbesc serios, uneori nu pot decat sa mananc si sa-mi scriu ce-am de predat in ziua respectiva. Va suna cunoscut? Sunt eu asa de nepasatoare? Of incep sa cred ca pun la suflet mai mult decat credeam initial.

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

piolica stii rusa? Era sa lesin cand am citit, e pasiunea mea, cum cresc copii si ne mai stabilizam cu banii ma reapuc de rusa. Si acum cand am putin timp ma uit pe manualul dupa care invatam ca sa nu cumva sa uit literele. Frumoasa limba.

Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Nu, nu stiu rusa, mama a invatat la scoala, de ea spuneam sa-si scaoata rusa de la naftalina. In schimb stiu alfabetul chirilic, insa pe cel sirb, care e putin diferit de cel rus + putin sirba. Eram moarta dupa limba asta, a fost dragoste la prima vedere! Pacat ca am stat numai 14 luni la Belgrad si ca nu am putut sa invat mai bine limba, culmea, dupa 6 ani de cind am plecat de acolo inca imi mai amintesc multe cuvinte, expresii in sirba, iar in maghiara nimic, cu toate ca am stat apropate 8 ani in Ungaria si am plecat acum 1 an si putin.

Iar limba rusa imi place la fel de mult, am avut multi colegi rusi, imi placea sa-i ascult vorbind. Bulgara nu-mi place deloc, cu toate ca se trage din rusa...

m-am lungit. cam atit despre limbile slave.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ramo, imi suna cunoscuta atitudinea de cand ma duc la bucatarie sa gatesc sau sa spal vasele.
El a mare amator de dat cu aspiratorul si de sters praful asa ca la astea participa activ si deci nu se mai vrea luat in brate.
Eu la bucatarie mai 'castig' timp daca il las sa se joace cu magneteii pe frigider (de obicei nu are acces la ei fiind mai sus decat inaltimea lui, dar ca sa pot sa imi fac treaba ii cobor vreo doi sa se joace).Sau ii deschid dulapul de cratiti si isi face de lucru cu ele.Sau cu borcanelele de Hipp sau cu sticlele de ulei...
De obicei reusesc sa castig asa macar 15-20 de minute sa termin de spalat un vas sau de pus ceva in cuptor.

Cred ca intrebarile tale erau mai mult retorice ca evident ca nu e vorba de nepasare...

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

neata

nocom nici mariei nu i s-a inchis fontanela. poate mai ceri sfatul altui pediatru ca sa fii sigura ca e ok si ca nu-i dai injectabil doar asa

ange imi pare rau ca esti in belea cu TC.asa cum zicea si ramo si eu cred ca-s tare putini cei care ajuta din proprie initiativa.
sper sa se aranjeze lucrurile asa cum ti-e tie cel mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Oana, ia uite ce chestie, nu m-am gandit la acel concediu ca s-ar putea sa fie per capita
dar mi-ai dat o super idee, o sa intreb pediatra...

Claudinna, voi fi intotdeauna "dedicata" la serviciu, pentru ca o chestie de onoare. Nu pot face lucrurile prost, sunt lucruri facute de mine. Cu onoarea asta am reusit sa am si posturi care initial nu mi-au placut sau m-am temut de ele, dar pe parcurs dorind sa fac o treaba buna si oamenii sa isi aminteasca cu placere ca au lucrat cu mine, am ajuns sa indragesc ceea ce faceam. De regula insa am avut ocazia sa fac ce-mi place, cu atat mai bine pentru toata lumea.

MAi departe... pe vremuri eram si "devotata". Cred ca acum, cand pot spune ca am cu adevarat o familie, sau ca o vad cu adevarat atat de importanta pe cat este, prioritatile mele s-au schimbat.
Asta ar trebui sa ma faca si mai eficienta la munca, pentru ca vreau sa pot pleca la 5 si sa nu lucrez sambata fara sa mi se reproseze calitatea muncii.
Sa vedem si daca-mi iese... postul pe care ma intorc nu e deloc de natura aceasta... dar lasa ca-l fac eu...

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Vio, vorbeam de concediul medical la care are dreptul mama cand se imbolnaveste copilul, cred ca sunt max 16 zile pe an, ti le da medicul de familie sau pediatrul copilului.
Am avut o singura data nevoie la Teo, am stat 5 zile cu el.
De asemenea cand a murit tata, mi-am luat cele 5 zile legale pentru deces ruda gradul 1.
Pe perioada sarcinii cu Radu mi-a dat medicul de familie de stat la pat, 9 zile, am avut sangerari si niste dureri nasoale de nu puteam pasi, plus tensiune, tot tacamul.
Asta a fost tot concediul meu in perioada 1sept2007-1aug2008.
Dragutul nostru de sef de departament a tinut sa mentioneze, cand am discutat de cariera mea... ca o femeie care isi ia concediu medical cand se imbolnavesc copiii si planifica sa se dedice familiei (nu stiu daca se ref la tata, sau la burta mea expandata peste masa) nu are rost sa se mai gandesca la promovare. Nu spun cariera, pt ca nu consider un job 9 to 5 no matter cat de inalt e postul cariera.
In fine chestia asta m-a enervat atata de rau ca fac si acum cand scriu spume la gura. Nu pot sa uit, stiu ca sunt toanta dar asta mi-s.
Mi-as schimba serviciul ca sa nu mai am de a face cu individul, si i-am zis-o si in fata inainte de a pleca...

In 12 ani de munca nu am avut niciodata probleme sa imi iau concediu, sa lipsesc, sa intarzii. Nu am exagerat niciodata, dar am si gasit intelegere intotdeauna. De aceea m-am si mirat ca un om atat de marunt in gandire poate ajunge atat de sus. Si m-a scarbit.
Si nu sunt putine noptile, sambetele, duminicile si orele mult peste 5 pe care le-am "daruit" firmei, atunci cand a fost nevoie, fara sa mi se ceara.
In fine, e putin dureros sa vad cum oameni capabili si recunoscuti fug mancand pamantul pentru ca un sef nou prefera sa faca epurare mai degraba decat sa cunoasca, inteleaga oamenii si sa-i motiveze sa faca altfel decat faceau, daca asta vrea el. Pentru ca asta s-a intamplat in ultimii doi ani pe-acolo.
Mai cosmaresc este ca acest nou sef a lucrat cu ani in urma in birourile noastre, nu mai zic ca fost la nunta mea. Si imi dadea mai sus mentionatele sfaturi ca prieten, vezi Doamne...

ma scuzati ca v-am plictisit atata...

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

scuze ca intind subiectul, dar asta mi se pare mare nesimtire! eu am avut o echipa marisoara, cu oamnei din multe tari si am cam vazut ce-i poate pielea fiecaruia. Nu trebuie sa generalizez, insa, frate, cu ungurii nu era neam sa-i fac sa inteleaga ca daca vrei ceva mai trebui sa si dai. In fine.
Apropos de mamici, am angajat o tipa cu 2 copii, tipa mi-a spus de la inceput ca fetitele ei au astm destul de nasol si ca s-ar putea ca ea sa trebuiasca sa stea acasa din cind in cind. Mi-a placut atit de mult sinceritatea ei, incit am angajat-o direct (bineinteles ca am avut si un alt motiv, tipa era suedeza, asa ca vorbea limba de care aveam nevoie + venea dintr-un post similar). De multe ori m-a sunat sa-mi spuna ca fetitele nu sint bine si ca sta acasa. A fost ok. Pina in ziua in care, din cauza stresului, ea a inceput sa faca niste bube pe corp, dar nasol. Nu va puteti inchipui. Am crezut ca e din cauza stresului de la serviciu, noi lucrind cu clientii. Am trimis-o la acupunctura, la o rusoaica unde ma duceam, rusoaica i-a spus ca de fapt trebuie sa gaseasca cauza ca sa o trateze. Cauza a gasit-o repede, era frica ei de Ungaria si de ramasul acolo, frica ca timpul va trece si fetitele ei nu vor creste in Suedia (ea fiind suedeza maritata cu un ungur) asa ca a venit si mi-a zis ca vrea sa plece acasa. Dupa vreo 12 ani de stat in Ungaria, acasa pt ea era tot Suedia. Si a plecat. Cind am primit telefon de la un potential angajator sa-i dau referinte, cind am ajuns la intrebarea daca tipa lipsea de la serviciu, mi-am dat seama ca daca ii spun adevarul ea nu va fi angajata, pt ca nu stiu daca altcineva ar fi reactonat ca mine, asa ca am zis ca nu si am trecut usor la intrebarea urmatoare. Dupa aceea am sunat-o si i-am spus. I-am zis ca nu stiu daca am procedat corect vis-a-vis de firma sau fata de ea, insa eu cred in ea si sint sigura ca totul va fi bine. Si cred ca Suedia o va ajuta si pe ea si pe fetite sa duca o viata mai buna si mai sanatoasa. Am primit vesti de la ea, nu mai avea bube, fetitele erau mult mai bine, astmul inca il aveau dar il tineau in friu si viata lor s-a schimbat in bine.
Pe mine m-a marcat destul de tare tipa asta. Acum sa nu credeti ca am facut la fel cu toti. Am avut unul care mi-a venit cu tupeu sa-mi spuna ca el sta peste program si eu nu apreciez asta, i-am zis clar ca atit timp cit joaca jocuri in retea cu prietenii ca nu are internet acasa, asta nu inseamna a sta peste program. Si sa-mi multumeasca ca nu-l dau afara la ora 6 cind se termina programul.

In fine. Apropos de cariera, in firma in care am lucrat eu, firma multinationala, cu mai mult de 2000 de angajati (e si la bucuresti), era 1 singura tipa in 'executives'. Concluzia o trageti voi...

Sint curioasa cum imi va fi aici daca gasesc un loc de munca, e calr ca va trebui sa incep mai de jos, iar asta imi cam displace, dar asta e!
iar m-am lungit...

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput