Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *63*
Raspunsuri - Pagina 15
carinablanca spune:
rALUK, LEGAT DE POSTUL TAU CU INTREBARI REFERITOARE LA DIVERSIFICARE O SA ITI SPUN cum am facut eu. Am inceput cu un singur aliment: la noi a fost cu marut (ionatan dulce - ionagold a fost cel care i-a placut). I-am dat la inceput cate putin si am crescut in fiuecare zi. destul de repede am inceput si cu marut ca Meriei nu prea ii placeau sucurile si in momentul cand i-am bagat mai grosut a inceput sa prezinte interes pentru ea.
Apoi i-am dat si suc de morcov (cam peste o saptamana), o lg suc de morcov si apoi marutul, la aceeasi masa. A doua zi am crescut si tot asa le-am combinat si apoi am ajuns sa i le si amestec.
Marul si sucul de morcov i le-am dat asa crude. Azi de exemplu insa am zis sa incerc si cu un mar copt ca nu mai prea il vroia asa crud si a fost o delicatesa, i-a placut la nebunie.
Asa, si ca sa continui eu pana acum tot timpul dupa fruct i-am dat lapte. Cum nu era obisnuita sa bea apa asta era singurul lichid care il accepta. SI nu am avut probleme sa ii cada rau. Oricum si in carti asa zice sa ii dai alimentul nou si apoi lapte (in cele romanesti ca cele americane merg pe ideea lapte si apoi alimentul nou, dar avand in vedere ca la bebei le place laptele daca papa laptic prima data nu mai vor ei nici sa guste altceva) ![]()
A, si sa nu uit, la inceput cand o obisnuiam cu marul ii puneam si o masura de lapte praf (30 ml apa + 1 cupa) in mar si asa era de o consistenta acceptabila pentru ea si mai bun la gust si apoi am inceput sa ii bag si 1-2 lingurite de cereale de orez in el, care ii da un gust bun ( ca si cum ar fi cu biscuite).
Referitor la de unde stii daca papa destul, eu am mers pe ideea ca daca nu mai vrea lapte dupa inseamna ca e satul. Maria papa intre 60 si pana la 120 grame la o masa din asta de fructe.
Acum referitor la lactate si eu stiu ca nu se prea dau din comert pana la 1 an insa totusi se da branzica facuta acasa si iaurtel din acela fara fructe in care putem aduga noi fructe. Uite noi deja am inceput cu branzica la sfatul pediatrului (nu pot sa zic ca ii place la nebunie dar azi e a doua zi cand o combin cu fructe).
Carnea si aia eu stiu ca se da de pe la 5-6 luni (doar pui si vitel). Porc nu se da in primul an de viata, la fel nu se da vanat. Totusi undeva de pe la 8 luni stiu ca se pot da unele feluri de peste.
Acum sper ca nu am facut o varza si sa intelegi ceva din ce am vrut sa scriu ca trebuie sa se trezeasca pitica si scriu tare pe fuga. 
Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

carinablanca spune:
Maria, ma bucur sa aud de voi ca sunteti bine. 
Ralucapaun, la fel am considerat si eu si am inceput cu marul. Oricum morcovelul a fost yaks si nu a prea papat din el (drept urmare deja am renuntat la el) ii placea doar cand i l-am dat o data in combinatie cu un borcanel de mar de la nestle. AM inteles ca borcanelele astea sunt ok, insa am incercat si eu doar unul si nu am mnai luat ca mis-au parut super dulci. Ca si cum as fi mancat gem de mere. Nu stiu cu ce il fac ca ei zic ca nu pun zahar si nu apare nici un alt fel de indulcitor.
A, si am uitat sa zic in mesaju anterio, ca eu am inceput sa ii dau din nou sa suga felii de portocala (asa cum zice Maria) ca ii place tare mult si cand am vazut ca scapam asa de constipatie, ii storc tot timpul putina portocala in marut sau in banana frecata sau cgiar i-am pus azi si in branzica, ceea ce a facut- mai yamy.
Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)

carinablanca spune:
Acuma mi-am dat seama ca poate va incurc cu informatii asa abrambura si cred ca cel mai usor ar fi sa va spun cum decurg mesele la noi:
- dimineata lapte
- pe la 11 papam
a) 1 mar razuit (acuma cat papam din el, cca 1/2 sau max 1/3) la care mai adaug portocala stoarsa 1-2 felii si 1-2 lingurite cereale de orez. Aici puneam initial laptic 30 ml ca sa il lungesc si sa ii dau un gust mai cunoscut.
b) sau cca 80-100g de banana frecata cu suc de portocala
c) mar copt
d) branza de casa frecata cu mar copt si portocala
e) banana cu laptic formula (un fel de shake) care a fost destul de ok ca si gust si i-a placut
SI mai vreau sa incercc combinatii si sa introduc para, aceasta fiind urmatoarea pe lista de fructe.
A, aici, mai papam apoi si lapte sau nu in functie de cantitatea de fructe.
- la amiaza lapte. Dar nu pentr mult timp ca vreau sa introduc (la sfatul pediatrei) supioca de morcov si cartof cu o bucatica de carne (piept de pui). La inceput o sa ii dau putin, mai degraba sa se obisnuiasca cu gustul si ma gandesc ca poate sa o introduc initial la masa de la 11 si numai cand vad ca papa vreo 100 g sa o pun la amiaza
la ora 18-19 (deci acum, dar inca doarme) laptic. Insa de cele mai multe ori la masa asta papa intre 60 si 90 ml si apoi baga circ, asa ca diferenta pana la 170 o mananca sub forma de cereale cu lapte care e iarasi yami. Eu i-as da doar laptic, dar dac nu vrea merg pe doleantele ei.
- seara laptic.
Cam asta e acum meniul nostru.
Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)

carinablanca spune:
Sa nu uit, important este sa se mentina o cantitate de minim 500 ml de lapte chiar daca copilul e diversificat, chiar si peste varsta de 1 an.
Scuzati de mesajele astea ca eram in mare graba, dar acum fug ca plange.
Mai revin sper ca sunt la cap trecut
Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)

crocodana spune:
Monique ce dulceturi ai tu acolo! Ce zambet are Teodora in cadita! tot incerc de 3 zile sa-mi fac cont pe bespecial si nu reusesc...e o pb cu parola desi o scriu imi da eroare ca lipseste..le-am scris un mesaj....
Dana am reusit in sfarsit sa vad pozele .Cred ca a fost de vis o asa destinatie. Iti multumim ca ti -ai facut timp si ne-ai impartasit virtual aceasta experienta!
Nela strutza ta e o scumpa cuminte cu niste ochisori teribili iar voi niste parinti pe cinste!
Drumurile noastre pe alte meleaguri se concretizeaza in zile lumina de colindat, la fel cum faceti voi in wknd iar pozele mi-au adus aminte de aceea atomosfera…cat e de speciala..cum descoperi lucruri noi….si ii spuneam azi sotului ca abia astept sa vad cum o sa fie in trei…..si eu suprind tot pe camera, de la statia de plecare pana la paiul din suc..…asta mi-a placut tare la voi..m-am regasit oarecum..
,
de
Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
crocodana spune:
selen si amilici plange inainte de somn....cred ca de oboseala...mai ales ziua...ea prinde juma de ora la fiecare trei ore...dar uneori asa se agita si plange pana doarme..iar noapte aceeasi poveste...aproape in fiecare noapte..
fetele pe mine ma preocupa tare asta cu sucurile de fructe....mai ales dupa ce a scris si adimercedes....vad ca foarte multe dintre voi le- ati dat mar si portocala....nu or fi prea acide?
cum sa-i dau supa daca nu-i place? in amestec cu sucul de para? mi se pare asa de ciudat...iar nu a facut placintele de 3 zile...
la una din intrebarile puse de raluk, cea legat de productia de lapte m-am lamurit...mai raman 1000...
,
de
Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
monique02 spune:
Dragelor, niste poze de la nunta, de acum 6 ani 
http://picasaweb.google.com/MonicaPercea/Nunta?authkey=Gv1sRgCNXEirWRlfuwjQE#5433696311311573490
lutoniana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui selen80 dar asta cu adormitul in plansete o mai pateste cineva? se vede ca ii este somn, dar plange si cu ochii inchisi.... |
Da, eu adica noi
Eu fac asa: iau copilul in patul mare, adica al nostru, il intind, ii pun suzeta ...el continua sa planga tare cu ochii inchisi si rosu la fata de somn, asa pe la ochi si pe la sprancene, cum m-a invatat Adinus. Ma intind in fata lui, cu fata mea aproape de a lui, cu mana ii tina suzeta si cu cealalata il mangai pe cap si pe sprancene....asa pe pufuletul acela superb.
El trage super nervos si agitat din suzeta si daca plange cu gura mare o scapa si de aceea e nevoie sa i-o tin.
In maxim 5 minute adoarme asa. Probabil ca simte si caldurica in fata de la respiratia mea, si mangaiat pe cap (cui nu-i place) si suzeta ....si e gata. Pica asa dintr-o data in somnic

Sper sa te descurci, mult succes

Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009
happy_uka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monique02 Dragelor, niste poze de la nunta, de acum 6 ani ![]() http://picasaweb.google.com/MonicaPercea/Nunta?authkey=Gv1sRgCNXEirWRlfuwjQE#5433696311311573490 Monica, mamica de Teodora (04.09.06) si de surioara Andreea (20.08.09) |
La nebunie mi-au placut pozele!! Esti foarte frumoasa si rochia ti se potrivea foarte bine! Aratai super, picioare super, breton super! Sincer, nota 10! Ma declar fan

Uka, cea mai fericita mamica de
C a r i n a - 14 septembrie 2009
selen80 spune:
Luci uite asta n-am incercat....eu tot legan la ea pe picioare pana fac febra musculara
multam, incerc data viitoare...
Monica si tu ai fost mireasa curajoasa, cu rochie scurta...nu se vede prea bine, dar cred ca mie imi place....ai asaaa...un aer de frantuzoaica rafinata...![]()
noapte buna fetele, in caz ca nu mai intru
VOTATI-NE, VA RUGAM! MULTUMIM!
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA
nunta