Trombofilia o cauza a infertilitatii - 21 -

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Luck te cred fata draga ca esti suparata , cine nu ar fi...offf avem si asa destule probleme si cind mai apare alta din senin se zgaltaie pamintul sub noi. Dar mai bine sa stim cu ce avem de a face, reparam ,vindecam si mergem mai departe cu incredere. Hai ca va fi bine ai sa vezi , doar esti fata puternica si luptatoare
Balanta se apropie momentul cind vei incepe tratamentul, tin pumni strinsi, strinsi si sa auzim numai vesti bune
Mikki am eu un feeling ca dupa tratamentul pt herpes, ceaiul verde de il bei, o sa stergi cite ceva de la semnatura ta asa sa iti ajute Dzeu
Creatza ce repede trecu timpul si ce burtica mare ai. Bravo, sa o tii tot asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Buna fetele
Nu am mai scris cam de mult timp pe forum, am fost foarte ocupata in ultima vreme.
Am reinceput investigatiile pentru pierderile recurente de sarcina, am schimbat si medicul ginecolog intre timp deoarece nu eram eu foarte sigura ca se implica cat de cat in problema mea, era destul de superficial, spunandu-mi chiar, dupa ultimul curetaj, ca pot ramane imediat insarcinata si sa nu mai fac alte investigatii ca asa a fost sa fie, insa, dupa 3 pierderi de sarcina nu asta e si parerea mea.
Imi este teama sa incerc din nou, cel putin pana nu elucidez acest mister.
Ultima pierdere suferita a fost in iunie 2008. Acum merg la o dna dr f draguta la Filantropia, la recomandarea unei foste colege de fac si, in paralel, la dna dr Avram de la Coltea. In anul 2008 imi iesise la Fundeni rezistenta la proteina c activata, in rest celelalte au fost OK. Tin sa precizez ca cel analize infectioase: CMV, Toxoplasma, Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma toate negative. Am mai facut si anal hormonale:FSH, LH, estradiol, progesteron si prolactina. Acestea din urma le-am facut la indrumarea dnei dr de la Filantropia unde am facut si o eco in ziua 12 de CM (la unele eco facute in anii anteriori imi iesise cam mic endometrul) cand s-a constatat ca am endometrul de 7.6mm (dr a zis ca e ok) si un folicul de 17 mm deci ovulez si e ok(desi stiam ca ovulez, ca doar am ramas insarcinata de 3 ori, nu?). In concluzie dna dr ginecolog mi-a zis ca pb nu e de ordin ginecologic si sa-mi refac anal de coagulare, dupa care sa merg la dansa si apoi sa incerc sa raman insarcinata ca nu stie ce altceva sa fac. Am intrebat-o daca sa fac cariotipul de cuplu, dar m-a sfatuit ca nu e cazul. Eu am, ca si sotul, Rh pozitiv, asta ca o alta paranteza facuta de mine. Asa ca acum mai imi raman de facut aceste anal de coagulare pentru care ma duc marti sa imi recolteze sange, iar luni, pe 15 februarie, merg la rezultat. Nu mai stiu ce alte analize sa mai fac? M-am saturat si de dr si de recoltari, de invoiri de la serviciu si de multe alte neplaceri, ca sa nu mai mentionez trauma psihica prin care am trecut dupa aceste pierderi, iar cunoscutii ne bombardeaza cu expresii de genul:pune-ti mana si faceti copii! De parca asa ar sta lucrurile! In speranta ca nu v-am plictisit va voi tine la curent cu ce se mai intampla si sa auzim numai de bine.

[ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, rezist Prot C activata [ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Hai ca acum am inteles cum e cu semnatura .
Uitasem sa precizez ceva: dna dr Avram mi-a zis ceva de genul ca aceasta rezist la prot c activata ar putea sa fie dobandita si nu congenitala, iar daca e congenitala atunci avem de a face cu mut fact V leyden??? ceva de genul asta, habar nu am ... Acest diagnostic mi-a fost pus la fundeni, dar dupa parerea dr T la infertilitate.ro, este diagnosticul preferat al celor de la fundeni, intrucat cica suna bine. Nici nu mai stiu ce sa cred sau sa zic.... Mama mea totusi a suferit un accident vascular cerebral la 46 ani, adica f tanara, iar pe mine, fiind prima sarcina, m-a dus cu greu la 7 luni (m-am nascut prematur), dupa care a avut inca 2 sarcini normale duse la termen. Vom vedea ....

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, rezist Prot C activata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daria76 spune:

Buna fetelor. Sper sa ma primiti si pe mine in clubul vostru, deoarece doar cu voi pot discuta deschis despre problema mea. Pe scurt: FIV 1 la Sibiu 10 embrioni- 7 blastocisti - 2 transferati- BHCG 2,63; FET 3 blasto desghtati- 2 transferati - BHCG 1,12. Sunt disperata. Dr. zice ca endometrul este OK, dar la insistentele mele mi-a zis sa fac anticorpi antifosfolipidici (anticoagulant lupic si anticardiolipina) si teste trombofilie la Fundeni la dr. Uscatescu, dar mi-ar fi mai usor la Tm, eu fiind din Mh. Sper ca ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat, eu fiind novice in "mutatii" si alte bazaconii. Va multumesc si sper ca bunul DD sa ne ajute sa ne implinim visul intr-o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Daria, fa-ti profilul trombofilie ereditara 2 la synevo.

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Draga Mihaela_Let
Ce analize iti face dna dr Avram?
Dansa ar putea sa iti faca
- din nou testul de rezistenta proteina C activata (si face alt tip de test, mai de finete decat la Fundeni),
- anticorpi anticardiolipinici, anticoagulant lupic, anticorpi antibeta2 glicoproteina1 (toate pentru SAFL)
- eventual proteina C, S, ATIII (daca primele au fost normale, acestea ar putea sa nu mai necesite repetare)
- nu stiu daca la dansa se poate, dar merita dozata homocisteina (ideal nu sub tratament cu acid folic, si dupa 2-3 zile de dieta bogata in carne si alte proteine)
- cu atat mai mult cu cat sunt aceste antecdente in familie, merita facute si testele genetice:
- mutatia protrombinei (factorului II, G20210A, care nu iese decat prin test genetic),
- mutatia factorului V Leiden (intr-adevar acesta este reflectat de rezistenta proteina C activata)
- mutatiile MTHFR
Pentru mutatiile acestea se poate merge in diverse locuri in Bucuresti (Synevo, Medlife, GeneticLab).

Multa multa bafta!!!

Pisuc Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Daria76 bine ai venit! Imi pare rau pt nereusitele tale, sfatul meu e sa faci mai intai pachetele Profil trombofilie ereditara 2 si Profil sindrom antifosfolipidic, studiaza prima pag , scrie ce contin si cat costa la Synevo. Dupa ce ai anal gata te duci cu ele la hematolog , ori dr Uscatescu de la Fundeni ori dr Avram de la Coltea. Dc faci anal separat te vor costa mult mai mult.
Pe langa ac anal te sfatuiesc sa mai faci 3 anal la Institutul V Babes: anticorpi antiADN, anticorpi antinucleari si imunofenopipare limfocite. La V Babes costa 335 ron ac.
Mentionez ca sunt f imp ac anal, dc ai pb de ac gen bb nu se implanteaza fara un tratam adecvat. Ai luat cortizon la ET?

MihaelaLet APCR proasta e FVL, e bine sa faci ac anal genetica pt a vedea ce genotip ai. La restul ti-a raspuns Pisuc Mic
PisucMic mult-mult succes. Am citit ca te urci pe Multumesc ca mai intri pe la noi cu cate un sfat

Fetelor , am gasit o informatie pt prima pag , se poate face imunofenotipare limfocite in Iasi (si alte anal imunologice) la urmat lab:
Laborator analize medicale
Iasi, Str. V. Conta nr. 2-4 (Ambulator integrat, Imunologie)
apartine de SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENA - Sf. Spiridon - Iasi

Aici vedeti acreditarea laboratorului:
http://www.renar.ro/listsAnnexes/ro/LM/201%20300/LM%20222%20A%20SPITAL%20SPIRIDON%20IASI%20.pdf

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Adrianaady multumesc, sper sa fie asa

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari

Mergi la inceput

De citit : http://www.medica.ro/reviste_med/download/rmr/2009.3/RMR_Nr-3_2009_Art-6.pdf

Mergi la inceput

Cauze imunologice de infertilitate

Mergi la inceput