Trombofilia o cauza a infertilitatii - 21 -
Raspunsuri - Pagina 20
lavinia78 spune:
Buna ziua tuturor! Sper ca ma mai primiti si pe mine desi nu am mai scris de ceva timp ![]()
In primul si primul rand FELICITARI mamicilor!
mcrissa sa iti traiasca Vladut
sa creasca mare, fericiti si daca se poate ascultator de parinti! ![]()
nicoleta_ior aceleasi urari si pentru fetita ta 

creatza11sarcina usoara si la termen precum si tuturor viitoarelor mamici 
bun venit tuturor fetelor noi si sedere incunutata cu bebici 

In ceea ce ma priveste a fost mai complicat cu recuperarea dupa aceasta pierdere dar acum sunt gata de lupta iar din iunie sper sa am si eu o sarcina pe care sa o duc pana la capat. Pe 15 martie ma internez sa imi fac toate analizele imunologice si alergice la Malaxa ca sa investigam si aceasta ipoteza. Dna Uscatescu mi-a marit doza de clexane pentru urmatoarea sarcina, la insistentele mele, si anume voi face clexane de 0.4 de la ovulatie pana la confirmarea sarcinii si 0.6 pe mai departe. Deocamdata pana la sarcina urmez tratamentul preventiv: aspenter 1/zi si vitamine. In aprilie urmeaza sa merg din nou si la endocrinolog sa mai vedem cum stau cu tiroida.
Eu vinerea viitoare plec in Austria la schi. Mai mult ca sigur ca acolo se gaseste si Medyn Forte pe care am de gand sa il cumpar. Daca sunt doritoare eu pot face oficiul de a le procura iar transportul pana in Bucuresti nu este o problema (mergem cu masina
). Va rog sa imi trimiteti PM.
miki
multumesc mult pentru suport, incurajari si exemplu personal 

fara tine situatia ar fi fost mult mai greu de suportat. Am sentimentul ca anul acesta va fi si anul nostru 
pisucmic spune:
Miki draga
Iata ca-mi venira si mie rezultatele de la NK CD56+CD16+: 22% (fata de 21% maxim) si in valoare absoluta 435 fata de 350 maxim.
Am vazut ca si tu ai NK mari si as vrea sa te intreb (asta chiar nu mai e in aria mea de expertiza
): ce ti-au dat tie doctorii pt asta? ce doze, ptr cat timp?
Multumesc mult 

Pisuc Mic
blahblah spune:
Am si eu o intrebare, incepatoare fiind in probleme imunulogice/de trombofilie.
Am programat primul ICSI in 2 sapt. si nu am facut analize de trombofilie/imunologie, in mare parte pentru ca inseamna o groaza de bani pe care pe urma nu-i mai am pt. ICSI.
Singurele analize pe care le am sunt cele facute inainte de operatia de endometrioza, cand pareau ok (doua analize separate, la cateva luni distanta, marcate prin "/":
Timp quick: 12.40 sec/13,1 sec (12-15)
Indice de protrombina: 94,5% (70-100)/
103% (70-140)
INR 1,05 (0,9-1,2)/
0,98
Daca analizele astea sunt ok (par ok?) mai e cazul sa fac alte analize pt. trombofilie, sau ma concentrez pe cele de imunologie?
M-as bucura de un sfat!
Multumesc!
pisucmic spune:
Draga blahblah
desi citesc deseori aceasta impresie aici, aceste analize (INR, timp Qick sau de protrombina, APTT) nu spun mare lucru, pentru ca ele nu se modifica decat rareori in trombofilii; asa incat de fapt nu sunt neaparat utile per se (ale tale fiind normale).
Depinde si de context: daca au fost pierderi de sarcina in luna mica, sau FIV-uri nereusite, merita facute aceste analize de trombofilie: proteina C, S, ATIII, rzistenta la proteina C activata, anticoagulant lupic, anticorpi anticardiolipinici, anticorpi anti-beta-glicoproteinaI.
Eventual apoi probele genetice (mutatia protrombinei, factor 5 Leiden si MTHFR).
Daca e scump, poate merita mers direct la dr Uscatescu care te poate ajuta cu primele (nu cu cele genetice) cred ca la costuri mai mici (cred ca fetele de aici au mai multa experienta cu partea practica aici).
Mult mult succes - unde faci FIV cu ICSI?
Bafta! 
Pisuc Mic
blahblah spune:
Multumesc, pisuc!! Fac ICSI in Germania, si nu am asiurare aici, asa ca platesc din greu... Sa vedem cum merge prima ICSI, poate nu e nevoie sa le fac pe toate :)
sa inteleg ca poti sa ai probleme de trombofilie, dar analizele mentionate de mine sa fie normale?
antoemma spune:
Va rog frumos, daca una dintre voi aveti adresa de mail a d-nei Uscatescu, mi-o puteti transmite? Am mai scris aici acum cateva zile dar nu am primit raspuns. As avea nevoie de adresa de mail pentru ca nu sunt din Bucuresti si trebuie sa ii transmit rezultatele unor analize, pentru a-mi precrie un tratament. Va multumesc.
rocris75 spune:
antoemma, ai PM :).
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
RAMONELLA spune:
Am primit o parte din analize.
-mutatia factoruli 5 Leiden-negativ
-mutatia rotombinica(factorII0-negativ
-proteina C 103-normal intre 70-130
-proteina S 106-normal intre 55-140
-toxoplasma gondii igm-negativ
-anticorpi anticardiolipinici IGg 2871....
Oare aici e buba???
Mie de fapt doctorita mi-a dat sa fac anticorpii antifosfolipidici,dar cei de la Synevo mi-au facut anticorpii astia.Am vazut ca la Medlife fac anticorpii fosfolipidici.Oare sa o fac??Anticoagulantul Lupic oare sa-l fac?Ca nu mi l-a dat.
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007)
Ingerasi mici,mami,tati si Bea nu va vor uita niciodata
2 sarcini oprite din evolutie la 5 si 7 sapt.
daria76 spune:
[quote]citat din mesajul lui antoemma
Va rog frumos, daca una dintre voi aveti adresa de mail a d-nei Uscatescu, mi-o puteti transmite? Am mai scris aici acum cateva zile dar nu am primit raspuns. As avea nevoie de adresa de mail pentru ca nu sunt din Bucuresti si trebuie sa ii transmit rezultatele unor analize, pentru a-mi precrie un tratament. Va multumesc.
Draga Antoemma, daca faci rost de adresa de mail a dnei Uscatescu, ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai trimite-o si mie. Nici eu nu sunt din Bucuresti,ci la 300 km si mi-ar fi necesara macar pentru prima intalnire. Multumesc mult de tot si sa-ti ajute DD sa-ti rezolvi problemele.