Trombofilia o cauza a infertilitatii - 21 -

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ely_8 spune:

buna mihaela,
mi-a zis ca sunt la limita, depasesc ,doar 2 valori cu diferenta foarte mica,mi-a da aspenter si vitamine.crezi,ca as putea repeta analizele ca sa stau linistita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Salutare!
Am fost vineri de am facut analizele.M-au purtat de numa...prima data cu acel formular(pe care iol mai cerusem odata cand am fost la control la gine si mi l-au dat gresit...),noroc ca am gasit-o pe doctorita la clinica si am rezolvat.Dupa aceea sa ma poarte la alt laborator Synevo,ca si-au dat seama ca proba pt hemocisteina trebuie congelata urgent...In fine...mi-a facut si toxoplasma,ca daca tot ma intepa...mi-au luat vreo 8 sticlute de sange,noroc ca a curs sangele ca apa de la robinet.Ca alta data se chinuia sa imi ia si o sticluta...Oricum sper sa se gaseasca problema,si sa nu mai trec prin ceea ce am trecut.

Si eu am trecut cam prin aceeasi chestie ca si Paula,2 doctori mi-au zis ca placenta e aproape toata desprinsa,ca este sange in uter...unul mi-a zis ca nu este embrion,iar doctorita mea mi-a zis ca embrionul nu mai primeste hrana,ca e chiar acolo unde s-a desprins placenta...o alta doctorita mi-a zis in urma cu 2 saptamani ca inima nu-i mai bate...oricum n-a cresut deloc in 2 saptamani,a ramas la stadiul de 7 saptamani...ma tot gandesc daca totusi nu se putea face ceva...desi 3 doctori mi-au zis ca totul e pierdut...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Ingerasi mici,mami,tati si Bea nu va vor uita niciodata

2 sarcini oprite din evolutie la 5 si 7 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Buna fetelor

Va rog, daca ma puteti lamuri si pe mine putin, v-as fi tare recunoscatoare....simt ca uneori o iau razna

Eu am mai intrat cu cateva luni in urma la voi, insa nu imi facusem analizele de trombofilie.
Sa va spun pe scurt povestea mea: am 3 sarcini oprite din evolutie in saptamanile 5-7(prima dintre ele cu primul sot)si sindromul ovarelor polichistice(iau metformin de 2 ani).

Citindu-va, si la sfatul catorva dintre voi, am ajuns la Coltea sa imi fac analizele de trombofilie. Le-am facut si la Medlife, totul foarte ok. La coltea, Dr Avram mi-a spus ca sunt foarte bune analizele si mi-a recomandat sa fac MTHFR. Mi-a precizat insa ca dumneaei e medic de laboprator, nu poate pune diagnostic si sa vorbesc cu medicul ginecolog dupa rezultat.

Am facut MTHFR la Genetic Lab si mi s-a detectat mutatia genei C677T IN FORMA HETEROZIGOTA . In sfarsit mi-a iesit ceva, si asa am ajuns la Fundeni, la dr Uscatescu.
Ieri mi-a recoltat si azi am fost dupa analize. Toate foarte bune, spune ca pierderile de sarcina nu sunt de la mutatie , ca sunt un om sanatos dar sa iau un tratament preventiv: acid folic, aspenter 1 la 2 zile, vit E si Vit C. Pana aici e clar.

Acum, ce ma nelamureste: mi-a spus ca la primul test de sarcina pozitiv sa merg urgent sa ma bage pe heparina.
In plus, sa ma interesez de doua medicamente : Medyn Forte si Femibion pe care le voi lua in sarcina.

Intrebarile care ma innebunesc sunt: oare de ce s-a gandit asa repede la clexane, daca totusi a spus ca mutatia mea chiar nu e una periculoasa si nu e cauza pierderilor de sarcina? cele doua medicamente, care stiu...se gasesc greu si nu in tara, se iau impreuna? Mie mi se pare ca au cam acelasi continut.

Poate nu am retinut eu de la dr Uscatescu, si poate de fapt mi-a zis sa caut doar unul dintre ele?

Va rog, orice sfat la nelamuririle mele imi este de mare ajutor!

Multumesc

Doamne, da-le la toti, dar da-mi si mie!!!

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Ely, vezi ca ti-am raspuns pe PM, poate te ajuta cu ceva.
Valentina, cred ca dna dr Uscatescu s-a gandit la Clexane avand in vedere numarul de sarcini pierdute, pt a elimina riscul formarii de cheaguri de sange in sarcina. Desi aceasta mutatie este intalnita la foarte multa lume (asa mi-a spus si mie dna dr Avram) si este pe locul II, dupa Fact V Leyden, ca si influenta pe care o are in sarcina(sper ca m-am exprimat corect, infl nefasta), trebuie luata in seama. Si eu am pierdut 3 sarcini, ca si tine, in faza incipienta si dr Avram chiar spunea ca, avand in vedere faptul ca restul anal au iesit super bine, nu mai mi-ar fi dat de investigat si ac mutatie, insa am pierdut prea multe sarcini ca sa o neglijez.
O sa o fac si eu (analiza) si apoi, cu toate rez, ma prezint si la dna dr Uscatescu sa imi dea tot asa ceva preventiv si, daca va fi nevoie, chiar Clexane atunci cand voi ramane gravi. Nu mai vreau sa risc pt ca totusi ceva se intampla. In contextul in care anal infectioase, absolut toate care se impun a se face, au iesit si acelea tot bine. Si stii cum e,faci tot ce se poate, mai ales ca unele trombofilii se activeaza in sarcina, din cate stiu eu; adica atunci esti predispus sa le faci. (Dna dr Avram chiar spunea ca sarcina este o trombofilie dobandita, adica se produce dat unor factori si sarcina este unul dintre factorii de risc). In ceea ce priveste cele 2 medicam nu te pot ajuta, poate fetele care stiu mai multe; si eu cunosc destul de putine lucruri legate trombofilii. Sanatate

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, analize trombofilie OK

Mergi la inceput

multumesc pentru raspuns Mihaela

Da, daca alte fete ma pot lamuri cu cele doua medicamente, as fi recunoscatoare
Macar sa stiu daca trebuie sa ma interesez pentru ambele sau e suficient numai unul.

Am vazut ca sunteti extrem de bine informate si ma gandesc ca ma puteti ajuta cu un sfat. Eu deja nu ma mai protejez, si mi-e teama ca in curand am sa vad testul pozitiv, si in loc sa ma bucur de asta, sa plang ca nu am medicamentele

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Buna, Valentina!
Sunt aproape in aceeasi situatie ca si tine, numai putin mai "bogata" in boli ( pe langa PCOS, tratat cu Metformin, am si o tiroidita autoimuna). Am primit de la doamna Uscatescu un tratament similar ( eu iau in plus Omega 3, dar nu iau vitamina C) si, la fel ca si tie, si mie mi-a zis la inceput de Medyn forte si Femibion, apoi nu a mai pomenit nimic de ele. Cand am intrebat-o data trecuta, la ultima vizita, mi-a spus ca ar fi bine sa-mi fac rost de ele, dar ca e prudenta din cauza faptului ca administrarea de B-uri nu e prea recomandata in cazul sindromului de ovar polichistic.
Iti inteleg nedumerirea, pe care, sa fiu sincera, o traiesc si eu, dar... cred ca nu putem rezolva problema decat intreband inca o data.
Daca-ti faci curaj si intrebi inaintea mea, spune-mi , te rog, si mie.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

Valentina_D eu iau doar femibion.
si sper sa fie de ajuns
compozitia din cate am citit eu e asemanatoare.
mie gine mi-a zis ca ar fi suficient, dar cine stie cat e suficient
femibion se gaseste in toate farmaciile din ungaria, poate reusesti sa iti comanzi online. in germania mai au si taxofit
http://www.medikamente-preiswert-bestellen.de/medikament-taxofit-folsaeure-vitamin-b6+b12-depot-tabletten--tab/3752752-taxofit-folsaeure-vitamin-b6+b12-depot-tabletten--tab.html

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Buna Ruxandra,

Ma nedumereste ce imi spui. Mie nu mi-a pomenit decat de faptul ca ar fi bine sa le fac rost din timp, dar, sa le iau in sarcina pentru ca sunt foarte scumpe si momentan nu am nevoie de ele.

E drept, asistenta care mi-a scris istoricul, desi i-am spus ca am sindromul ovarelor polichistice, am vazut ca a notat numai ovare polichistice...si astea sunt un pic diferite. mie mi-a mai cerut sa fac echo la 2 luni.

Eu mai ajung la Fundeni dupa Pasti, asa mi-a zis, in jur de 10 aprilie, sau mai devreme daca am test pozitiv. Dar cand ajung voi intreba.

Ma gandesc ca poate ar fi bine sa imi iau numai o cutie din fiecare, in cazul in care se razgandeste.

Sau poate peste o zi doua voi incerca sa ii trimit un mail sa o intreb.

Te tin la curent

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violab spune:

Fetelor ma scuzati ca dau buzna. Am si eu o mare rugaminte la voi. Ma pregatesc de FIV2 si ar vrea sa fac si eu analizele de trombofilie sa fiu sigura ca totul e ok. Nu as vrea sa mai fac inca un FIV si dupa sa descopar ca era ceva in neregula. Imi puteti recomanda si mie un laborator unde nu se cere nici un formular completat de doctor. Am inteles ca la Synevo ar cere. Eu vin in tara la sfrisitul lunii si as vrea sa le fac.
Si care ar fi analizele de baza ca sa zic asa? Nu as vrea sa le fac pe cele foarte complicate din moment ce eu nu stiu daca am sau nu trombofilie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Miki-miki imunofenotiparea limfocitara nu mai costa 260 de ron, am facut eu azi la si e 321...
Fetelor, imi spuneti, va rog, daca analizele de biologie moleculara se fac doar la Synevo? Sau acolo e mai ieftin? In alata parte se poate face fara formularul ala semnat de medic? Ca eu nu stiu daca gasesc un medic sa semneze chestia aia... nu inteleg, de ce nu e suficienta trimiterea de la medic?
Cand m-am hotarat sa le fac si eu...

Mergi la inceput