Trombofilia o cauza a infertilitatii - 21 -
Raspunsuri - Pagina 16
mihaela_let spune:
Pisuc mic
, multumesc.
De la Cantacuzino mai astept rez cu privire la anticorpii anticardiolipinici si beta2 glicoproteina. In ceea ce priveste Homocisteina, dna dr Avram mi-a spus (am intrebat-o chiar azi) ca homocisteina marita este efectul unuia dintre cei 2 fact pe care mi i-a mai dat de investigat, si anume: MTHFR cele 2 mutatii si Fact II.
De aceea nu tb investigata inaintea celor 2 enum. mai sus, intrucat nu e relevanta, doar ea ca atare, in punerea unui diagnostic corect.
In concluzie, tb vazut rez. analizelor de la cantacuzino si facut mutatiile MTHFR si Fact II. In rest, chiar nu stiu ce sa mai fac sa gasesc cauza pierderilor de sarcina.
Sanatate multa tuturor.
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, analize trombofilie OK
alla76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui paulapor Sunt si eu o viitoare mamica cu Trombofilie si vreau sa ma alatur si eu acestui grup. Am 26 de ani, sunt la prima sarcina. Am gena MTHFR -Mutatia A1298C Genotip Homozigot descoperit in sarcina. Sunt supravegheata de dna dr. Heim Manuela Satu Mare. Tratament: Clexane 0.4 1 buc/zi, ThromboAss 100 mg 1 buc/zi. Sunt insarcinata si DPN 17.07.2010. Se pare ca fetita. Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare |
sarcina usoara iti doresc. ce a facut medicul sa iti faca analizele de trombofilie in sarcina? ceva probleme avute?
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
p@ulici spune:
sarcina usoara iti doresc. ce a facut medicul sa iti faca analizele de trombofilie in sarcina? ceva probleme avute?
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
[/quote]
Sunt insarcinata in 18 saptamani, sunt la prima sarcina si problemele mari au inceput in saptamana a 9-a. Sunt din Satu Mare. La 9 saptamani si 2 zile am fost internata cu sangerare si iminenta de avort. Doctorita mea era plecata din tara asa ca s-a ocupat alt medic de mine (era deslipita placenta pe 3/4 din suprafata si aveam un hematom foarte mare). La 3 zile s-a oprit sangerarea, dar apoi au aparut la efort (desi stateam complet la pat fara sa ma ridic nici macar in fund) niste sangerari maronii. Dupa 5 zile cand s-a intors dna dr. mi-a zis ca am un hematom cam mare (altul decat cel de care am aflat la 5 saptamani si 6 zile – tratat cu TromboAss si Utrogestan). Atunci mi-a zis ca ar fi bine sa imi fac niste analize sa vedem daca nu am trombofilie. Analizele care mi le-a dat dna doctor sunt : Gena MTHFR mutatiile C677T, A1298C, Factor V Leiden si Factor II.
Ziua urmatoare iar am avut acea sangerare maronie doar ca de data asta foarte puternica. Din acel moment d-na dr. m-a considerat suspecta de trombofilie. Mi-a explicat ca voi primi niste injectii in burtica care oricum imi vor ajuta sa nu fac tromboze de la lipsa miscarii. Din saptamana a 10-a am fost suspecta de trombofilie si de atunci am luat zilnic Clexane 0.4 in burtica, Tromboass, Utrogstan si vitamine, Fier, acid folic etc.. Acum sunt mai linistita dar trebuie sa recunosc ca am fost intr-o mare dilema daca sa le iau injectiile preventiv. Am fost internata in spital in saptamanile 9-11 cu o mica pauza de Craciun si toti medicii mai putin dna dr la care umblu eu au fost foarte sceptici zicand ca daca nu am pierdut nici o sarcina de ce iau Clexane? Nu mai stiam ce sa mai fac sa mai iau sau nu injectiile, dar in final sunt foarte bucuroasa ca le-am luat pentru ca altfel as fi pierdut cu siguranta sarcina pana in saptamana 13 cand au venit rezultatele de la analize sa confirme trombofilia. Oricum mi-a spus, dupa primirea rezultatelor, ca daca nu as fi luat acele injectii preventiv cu siguranta as fi pierdut sarcina. Inainte de a lua a 5 -a injectie stiu ca am discutat cu sotul, ne-am documentat si ne-am hotarat sa le iau in continuare. Unul din importatele argumente a fost acela ca dupa 2 injectii am inceput sa ma simt mai bine si burtica mea incepea sa creasca iar bebelusul meu a inceput sa recupereze din intarzierea de crestere care o avea. E adevarat ca am mai avut sangerari de atunci, e adevart ca mai inchise la culoare pana prin saptamana 15 dar se eliminau incet hematoamele.
Mi s-a recoltat proba de sange in data de 21.12.2009 si rezultatele urmam sa le primesc o parte in data de 04.01.2010 (din Germania), respectiv in 11.01.2010(din Bucuresti). Cele din Germania le-am primit cu intarziere in data de 14.01.2010 in saptamana 13, iar cele din Bucuresti le-am primit in saptamana 14. Singura care nu a iesit bine a fost mutatia A1298C fiind gena homozigot.
In toata perioada in care am fost suspecta am luat injectii Clexane 0.4 in burtica sau Fraxiparine in perioada in care nu am gasit Clexane. La primirea rezultatelor din Germania in saptamana 13 s-a confirmat banuiala d-nei dr. iar cand a vazut dansa rezultatele mi-a dublat doza asta pana in saptamana 16 cand hematomul se resorbise.
Sarcina evolueaza bine. Stiu ca va trebui sa ma supravegheze mai in detaliu. Am facut atat dublu testul cat si triplul testul, dar se pare ca este bine fetita noastra.
Asa ca eu am fost unul din fericitele cazuri in care la prima sarcina si-a dat seama medicul de problema si am sanse mari sa duc sarcina pana la capat cu bine.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
letzy81 spune:
Sarcina usoara Paula si bebe sanatos!
E foarte clar ca ai un ginecolog foarte orientat.
Pe mine ma mira numai faptul ca iti da voie sa faci cand Clexane cand Fraxiparine.Eu stiam ca se merge cu unul toata sarcina dar cu siguranta un doctor stie mai bine.
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
mihaela_let spune:
Sarcina usoara si un bebe sanatos. Numai bine. 
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, analize trombofilie OK
georgia_c spune:
hop si eu
azi am recoltat pt homocisteina , dupa ce ieri am macat la proteina cate n-am mancat de cand mama m-a facut
..sar'na pisoi , miki .. mi-ati fost dereal ajutor ...acum ma pun closca la asteptat rezultatul
va mai intreb o chestie ,pisu
, miki
, pls poate va dati cu parerea ..nu m-a lamurit avram si nici altcineva pana acum ..
e posibil ca antitrombina III sa iasa in sept 2009 in limite normale (86% cu interval normal >80%) iar acum sa iasa 70% la acelasi interval ..analiza am facut-o la acelasi laborator .. nici nu stiu ce sa mai cred
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
MTHFR C677T genotip heterozigot
georgia_c spune:
tot io ..sarcina usoara noii gravidute .. super medic 
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
MTHFR C677T genotip heterozigot
ely_8 spune:
Buna fetele,sunt noua pe aici,din pacate nu prea imi face placere.In urma unei sarcini oprite din evolutie,am facut analizele pt coagularea sangelu la Fundeni la doamna Uscatescu.Poate, ma ajutati ca nu prea le-am inteles si eram si tare bulversata ca as avea probleme.
PT.sec.TS-11,3 sec
pt%TS.MC-109% dN
PT.INR.TS-1.0
aPTT.PSL-28 sec
LA1-41.7
APS(SAFL)-NEGATIV
PC-92%
PS-64%
AIII ,CRED-98%
PROLGLOBAL-0,82 CU 7
Multumesc,
p@ulici spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui letzy81 Sarcina usoara Paula si bebe sanatos! E foarte clar ca ai un ginecolog foarte orientat. Pe mine ma mira numai faptul ca iti da voie sa faci cand Clexane cand Fraxiparine.Eu stiam ca se merge cu unul toata sarcina dar cu siguranta un doctor stie mai bine. FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap |
Mi-a zis dna dr ca Clexane este mai studiat si este mai indicat, dar marele risc este sa nu iau anticoagulant. Iar cum in 5 judete nu am mai gasit deloc Clexane trebuia sa iau ceva. Si chiar am cautat pentru ca am un fost coleg care are farmacia proprie, mama lui este tot farmacista si are multe cunostinte printre distribuitori, dar nu se gasea nici la distribuitori. Acesta a fost motivul pentru care am schimbat. Altfel vreo 7 zile nu as fi avut Clexane iar in spital nu mai aveau inca de la sfearsitul anului trecut cand am fost eu internata.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
mihaela_let spune:
Ely, dna dr Uscatescu nu ti-a explicat rezultatul? Ca asa face de regula. Eu ti-as raspunde cu placere, insa nu am intervalele de referinta la mine, le am acasa, insa in dreapta rezultatelor, pe foaia ta, sunt si intervalele de referinta, functie de care pot sa iti raspund. Nu te ingrijora oricum deoarece si eu eram la Fundeni suspecta de Fact V Leyden, mi-am repetat analizele in diverse alte locuri: Medlife, o parte dintre ele, Medas altele, iar mai nou, le-am facut la Coltea pe toate si au iesit toate ok, in limite normale.
Sanatate multa.