Trombofilia o cauza a infertilitatii - 21 -
Raspunsuri - Pagina 13
mihaela_let spune:
Buna tuturor
.
Georgia, multumesc de raspuns.
Voi ce faceti? Eu abia astept sa treaca timpul sa vina ziua de luni si sa imi iau rez analizelor de la Coltea. In plus, m-am mai pricopsit cu ceva, niste mancarimi in zona genitala, descuamarea pielii din aceeasi zona si o secretie de culoare alba mai abundenta si de o alta consistenta decat de obicei. Nu este pentru prima data cand mi se intampla, asta ma descumpaneste foarte tare, mai ales ca toate analizele au iesit ok, numai examenul de secretie facut in luna ianuarie a scos la iveala, lucru oricum stiut de mine de la papanicolau, o flora vaginala mai bogata pt care mi s-au prescris Polyginax ovule; nu le-am mai luat pt ca le mai luasem si in luna noiembrie cand a avut loc acelasi episod de senzatii de mancarime.
Sa va detaliez: in luna noiembrie 2009, in urma aparitiei senzatiilor descrise mai sus m-am prezentat la medicul ginecolog la care mergeam atunci, mi-a zis, fara alte investigatii, ca e vorba de candidoza, i-am spus ca este recurenta si sa imi dea si pt sot ceva si,la insistentele mele, ne-a dat amandurora sa luam nizoral tablete pt 5 zile si eu sa pun ovule Polyginax timp de 12 seri. Ulterior a fost ok, mi-a trecut, dar in luna respectiva, conform unei eco, am avut un ciclu anovulatoriu (endometru f subtire si foliculi nedezvoltati); luna decembrie a decurs normal, luna ianuarie asemenea, cu mentiunea ca am avut ciclu ovulatoriu, cu endometru ok si un folicul dominant pe ovarul stang, dupa cum bine arata ecograful. Pentru ca acum, in luna februarie, in a 7-8 zi de cm sa imi reapara aceste mancarimi (trebuie sa precizez ca si in luna noiembrie, aceste mancarimi au aparut tot in a 7-8-9 zi de cm). Ce sa ma fac??? Sunt episoade recurente, iar cauza nu o cunosc. Poate fi un dezechilibru hormonal? (prolactina mi-a iesit marita, insa progesteronul, care, din cauza prolactinei, ar fi trebuit sa fie mic, a iesit super bine, foarte aproape de limita superioara a intervalului de referinta). Sa fie vreo legatura intre aceste cicluri anovulatorii si aceste episoade urate?(cred ca si in aceasta luna am tot ciclu anovulatoriu, pt ca pe mine ma dor ovarele inainte de ovulatie, ma simt balonata mai ales in partea pe care se afla ovarul care ovuleaza, iar acum nu simt nimic).Poate PH-ul vaginal prea acid? Voi ce credeti? Help pls!
Si inca 2 intrebari: 1. Sinechiile uterine(daca sunt) se pot vedea la o eco transvaginala? 2. O femeie care este diagnosticata cu Mutatia factorului V Leyden poate duce o sarcina normala la bun sfarsit, bineinteles cu medicamentatia de rigoare?
Multumesc anticipat. Si, in speranta ca nu v-am batut la cap prea mult, va doresc o zi cat mai buna.
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, rezist Prot C activata
luck spune:
Mami vreau
Referitor la homocisteina ,eu mi-am facut-o si este sub limita ceea ce inseamna teoretic ca nu am nevoie de B-uri.
Totusi la stimularea din aprilie 2009 am luat B-uri cam cu 3 luni inainte si am avut cel mai bun rezultat din viata mea , adica 3 embrioni transferati.
Ruxandra
Foarte interesant ce zici tu acolo referitor la asocierea tiroiditei autoimmune cu problemele de trombofilie.Si eu ma incadrez in aceasta categorie.
Mai nou am auzit si eu o parere conform careia la Hashimoto sunt contraindicate viteminele (dar nu stiu exact care) sis area iodata trebuie scoasa din alimentatie.
Balanta

Multumesc pt raspuns .
Te rog sa-ti dai o parere pt hormonalele mele de z2 si anume:
TSH= 0.71 VN 0.3-4.2 mU/l
FSH= 12 VN – FP,LP: 2-8 IU/l
OV: 5-25 IU/l
LH=10.02 VN – FP,LP: 2-16 IU/l
OV: 20-60 IU/l
Estradiol=27.1 VN – FP: 10-165 pg/ml
LP: 30-200 pg/ml
Fetelor
Vreau sa va cer o parere si anume de cateva zile la contact sexual am sangerat , am crezut ca vine CM dar asta nu s-a intamplat si nu stiu de la ce a putut fii asta avand in vedere ca ,cu cateva zile inainte am facut eco si nu se vedea nimic in neregula acolo.
MTHFR - C677T genotip heterozigot , A1298C - genotip heterozigot ; antitrombina III sub limita
miki-miki spune:
Mihaela
poti duce o sarcina la sfarsit dc ai FVL cu un tratament bun. Ex: Avalon
cu FVL hetro si MTHFR A1298C homozigot a nascut 2 gemeni
Mancarimile nu au legatura cu ovulatia/dereglarea hormonala, tb sa faci o cultura de col sa nu ai o infectie mai avansata Chlamidia, Mycloplasma, Ureaplasma . Du-te urgent sa ti se recolteze din col , nu din vagin. Pt balariile astea iti tb un tratam mai puternic (amandoi partenerii) Atentie, Chlamidia da infertilitate si este recidivanta.
Pt un ph bun iti recomand Gynophilus , sunt niste capsule care se pun vaginal pt reechilibrarea florei. Contin lactobacillus casei varietatea rhamnosus Doderlein. Acum sa mai scapi de mancarimi si pana ajungi la un cabinet pt cultura col tamponeaza-te cu iaurt cu bifidus de la ProdLacta. Dc nu gasesti ia unul Activia cu bifidus.
Miki Anul asta pun d'un pui...... 2010 e anul meu
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
Caut pregnyl........... ieftin
mihaela_let spune:
Multumesc mult miki de raspuns. Si eu care credeam ca am terminat cu anal infectioase cu privire la aparatul genital.
In concluzie, sa cer doar Mycoplasma, Ureaplasma si Chlamydia?
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, rezist Prot C activata
miki-miki spune:
Mihaela
sa stii ca sunt scumpicele, ceri astea si o cultura din col.
Luck
mai tu iar esti mai deosebita
, ce-i cu atatea intervale la FSH si LH? Nu am mai vazut pana acum.
Miki Anul asta pun d'un pui...... 2010 e anul meu
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
Caut pregnyl........... ieftin
mihaela_let spune:
Miki, esti o scumpa
. Eu insa am pierdut ideea. Deci: eu am facut toate acestea: Mycoplasma, Ureaplasma si Chlamydia chiar in ianuarie 2010; au iesit negative, dar nu stiu de unde mi-au fost recoltate (adica din col sau din vagin, nu stiam ca e diferenta si ca trebuie sa cer de unde sa mi se recolteze, sau cred ca nu te-am inteles eu prea bine). Acum imi sugerezi sa fac si o cultura din col, nu? Nu trebuie sa mai repet cele 3 enumerate, nu?![]()

danny1 spune:
ruxandra,multam.ca si eu iau de toate.si din coincidenta le iau bine.mai sunt si coincidente fericite.![]()
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
mami_vreau spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luck Mami vreau Referitor la homocisteina ,eu mi-am facut-o si este sub limita ceea ce inseamna teoretic ca nu am nevoie de B-uri. Totusi la stimularea din aprilie 2009 am luat B-uri cam cu 3 luni inainte si am avut cel mai bun rezultat din viata mea , adica 3 embrioni transferati. |
luck din pacate eu nu mai am 3 luni ca sa imi fac rezerva de b-uri! luna viitoare incep stimularea! poate doar sa incep sa iau acum, in perioada in care iau AC! ce zici? ce b-uri sa iau si ce doze?
mie mi se par ok hormonalele tale... fsh e un pic cam mare dar nu ingrijorator! parerea mea!
amh-ul l-ai facut cumva?
am recoltat si eu pentru homocisteina in aceasta dimineata! pe 17 imi vine rezultatul!
Laura
mutatia MTHFR C677T heterozigota
RAMONELLA spune:
Salutare!!!
Maine dimineata ma duc sa fac analizele...Oare in cat timp sunt gata???10 zile???
Sper sa fie ok,sau macar sa gasesc o cauza...
Vad ca ne inmultim...
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007)
Ingerasi mici,mami,tati si Bea nu va vor uita niciodata
2 sarcini oprite din evolutie la 5 si 7 sapt.
balanta_tm spune:
luck
, hormonalele tale imi par ok, cu exceptia FSHului, caruia, dupa cum bine stim, nu avem ce-i face...
Da' Prolactina n-o facusi?
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala