*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Pup fetele!

Intrebare: smecta exista pt copii, special sau le dati din cea pt adulti? Cat le dati?

Edi are zile cand face kk f moale. Acum eu nu-mi dau seama daca face din cauza caninului ce se chinuie sa iasa sau de la altceva . Cert este ca s-a intamplat sa faca moale cam in aceleasi zile in care a baut si lapte la cutie/lapte batut. El bea lapte praf, normal, dar pastele, orezul la fac cu lapte de alimentara. Se poate sa aiba o intoleranta la lapte? Cand mananca branza, smantana, iaurt nu se manifesta la fel. I-am dat debridat vreo 3 zile, isi revenise si aseara a mancat paste cu lapte si intr-o juma de ora iar a facut f moale. Azi a baut lapte batut, iar a facut moale. Voi ce ziceti?

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cami o surpriza se genul asta am avut si eu cand a facut Edi 1 an. A luat intr-o luna...tine-te bine ... 800 g. Dar exact cum zici tu, gras nu e (avea 12 kg acum o luna), s-a lungit destul de mult.

Otilia ce face burtica? Tu te simti mai bine?

Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

anca multa sanatate lui Zibe si felicitari pentru examen, super-mami!
Cu mancarea si eu zic sa incerci sa-i dai doar ce mananca cu placere o vreme. Si noi, cei mari, dupa o banala indigestie ne trezim fara pofta de mancare, nu e de mirare ca dupa o enterocolita nu prea mai vrea sa manance.
Sugestie: sa-i dai supica, dar cu lingura mare, nu cu lingurita, poate cine stie, daca vede ca primeste din lingura ta papa, macar un pic, de curiozitate. Alexandra e foarte incantata mai nou de cand supa o papa cu lingura mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui ginye55

Intrebare: smecta exista pt copii, special sau le dati din cea pt adulti? Cat le dati?

David a inceput si el de ieri sa aiba si scaune moi, pe langa problemele cu gatutul, asa ca azi am sunat doctorita sa intreb ce e de facut.Mi-a zis ca pot sa ii dau un pliculet de smecta dizolvat in 40 de ml de apa, cu lingurita pe parcursul a cateva ore.

Legat de cealalta problema, David vomita cand ii dau orez cu lapte sau iaurt, iar doctorita zice ca e posibil sa aiba viermisori, eu cred ca are o sensibilitate la laptele de vaca.Deci e o posibil si
Edi sa aiba fie o sensibilitate la laptele de vaca fie virmisori.Mai bine intrebi pediatrul.

_

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Povestea povestilor

6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr.10 luni, 76 de cm si 9700 gr. 11 luni, 76 de cm si 11,00 kg, 1 AN, 76 de cm si 10,60 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Io stiu ca Smecta e doar pt adulti, de dat nu i-am dat, dar cand am fost in vacanta dr. noastra ne-a pus sa avem la noi si in caz de ceva sa-i dam, da' partea proasta e ca nu mai stiu in ce dozaj asa ca nu te pot ajuta prea mult.
Pt copii exista Hidrasec, mult mai recomandat de farmacista de la care am luat eu Smecta atunci. Chiar zicea tipa ca nu pricepe de ce tot prescriu pediatrii Smecta pt bebei cand exista produs special destinat lor, Hidrasecul.

Posibil sa faca moale de la lapte, sincer si io patesc din astea daca beau mult lapte . Nu cred neaparat sa fie vorba de vreo intoleranta. Si la noi, de baut bea lapte praf dar de gatit gris in lapte sau paste in lapte si alte din astea ii fac cu lapte de vaca din comert.

Ok, daca zici ca voi ati pus 800g intr-o luna ma linistesc .
Sa vedem luna viitoare.

Citat:
citat din mesajul lui ginye55

Pup fetele!

Edi are zile cand face kk f moale. Acum eu nu-mi dau seama daca face din cauza caninului ce se chinuie sa iasa sau de la altceva . Cert este ca s-a intamplat sa faca moale cam in aceleasi zile in care a baut si lapte la cutie/lapte batut. El bea lapte praf, normal, dar pastele, orezul la fac cu lapte de alimentara. Se poate sa aiba o intoleranta la lapte? Cand mananca branza, smantana, iaurt nu se manifesta la fel. I-am dat debridat vreo 3 zile, isi revenise si aseara a mancat paste cu lapte si intr-o juma de ora iar a facut f moale. Azi a baut lapte batut, iar a facut moale. Voi ce ziceti?

Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameliam
Pt copii exista Hidrasec, mult mai recomandat de farmacista de la care am luat eu Smecta atunci. Chiar zicea tipa ca nu pricepe de ce tot prescriu pediatrii Smecta pt bebei cand exista produs special destinat lor, Hidrasecul.

David a refuzat azi hidrasecul, o fi pt copii dar este amar ca naiba.Maine incerc cu Smecta, poate avem mai mult succes.Laptele Milupa hn nu l-a baut, asa ca acum tati il culca cu stomacelul gol .

_

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Povestea povestilor

6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr.10 luni, 76 de cm si 9700 gr. 11 luni, 76 de cm si 11,00 kg, 1 AN, 76 de cm si 10,60 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorvint spune:

Buna seara fetelor,

Raspund si eu apelului Amaliei. Stam destul de prost cu timpul,si desi imi fac timp sa va citesc aproape zilnic,de scris...mai greu.
Noi suntem bine. Crestem si exploram/descoperim tot mai multe pe zi ce trece. A inceput sa mearga de la 1 an si o zi si acum deja a inceput sa alerge prin casa. De papat papa foarte bine, si desi are gingia facuta praf in doua locuri mananca la fel de bine. Avem tot 6 dintisori si 2 masele gata sa erupa. Inca il alaptez . Noaptea la fel ca si tine Amalia non-stop,ziua la somnul de pranz si uneori si pe parcursul zilei cand este foarte marait si altfel nu ma pot intelege cu el. Am zis sa ii mai dau pana la 1 an si sase luni si apoi sa il intarc. O urmaresc pe Amalia si notez. Daca la ea merge bine,imit si eu metoda ei.Ma gandesc ca va fi mai usor mai la primavara cand vom sta mult mai mult pe afara si mai uita de titi. Acum cum ma asez pe canapea vine si cere. Trebuie sa ma ridic si sa ii distrag atentia cu jucarii si alte activitati. Uneori merge,alteori nu.
Programul nostru de masa decurge asa:
Dim la 10.00 un castron de 250 gr fructe blenduite(diverse combinatii). fructele nu vrea sa le manance bucati.Oricat am incercat,degeaba.
Pranz ,ora 12.00 dupa cum il simt un iaurt sau ii dau masa de pranz : ciorbita,pilaf,carne cu legume,ficatei cu legume 200-250gr. apoi somn in jur de 1 ora si jumatate.
La o jumatate de ora de cand se trezeste daca a papat numai iaurt inainte de somn ii dau ciorbita sau ce am pregatit pentru el,sau daca a papat deja la 12.00 pranzul ii dau un iaurt(care la noi e la mare cautare)
Seara in jur de 19.00 ii dau fidea cu lapte,mamaliguta cu branza si smantana si galbenus de ou,ciulama,orez cu lapte cam 200-250 gr.etc.
Si inainte de culcare de multe ori mai mananca un iaurt. Si apoi san la culcare. Intre mese mai ciuguleste painica,cereale,pufuleti.
Deci mananca foarte bine si din punctul asta de vedere nu avem probleme.Insa nu mananca orice. Ieri i-am facut musaca de cartofi cu carne de pui si nu i-a placut,azi i-am facut piure de spanac si nu a vrut. Noroc ca ma salveaza ciorbita mereu.
In rest e un copil normal. Adica nu exceleaza ,insa nici nu e la polul opus. Nu vorbeste decat mama,tata si mai nou a invatat sa spuna da-te .Si ii spune catelului cum ma vede pe mine ca fac si ridica manuta si spune da-te. E asa de fericit si incantat de el.
Nu face la olita,dar nici nu l-am pus niciodata desi avem olita luata de vreo 2 luni. Am zis tot spre varsta de 1 an jumate sa incepem.Recunoaste cainele,pisica,ratusca si unele animalute lipite pe perete. Se duce la ele si arata cu degetul si eu trebuie sa ii spun cine sunt. Si daca il intreb unde este ursuletul winnie sau pantera roz se duce la perete si imi arata.
Ii place foarte mult catelusul de la fisher price si de cate ori incepe sa cante el incepe sa bata din palme. IN general el bate din palme cand aude muzica. De dansat nu schiteaza nimic,niciodata.Este antitalent la dans.Desi eu ma batai toata ziua pe langa el. Si este fan Michael Jackson. Ii plac cateva melodii de-ale lui si cand le aude la tv nu mai face nimic,sta si se uita si rade si bate din palme.
Ii citesc si povesti zilnic,insa nu prea sta atent. Trebuie sa ii dau si lui o carte cat citesc eu ,ca altel mi-o ia pe a mea din mana.
Cam atata despre noi. Ne plictisim toata ziua numai in casa si abia asteptam sa vina primavara sa stam cu orele in parc. Acum am mai fost plecata cu el prin mal-uri, pe la cumparaturi si nu va spun cat ii place. Daca l-as lasa de capul lui ar fi cel mai fericit. Prin magazin se duce si trage de toate umerasele. E criminal. Am fost si noi la Kiabi de ne-am inoit si trei sferturi din timpul petrecut acolo am umblat dupa el printre haine. Disparea imediat. Nici nu il mai interesa de mine.
Deja m-am lungit cam mult. Pun si niste poze acum sa ne vedeti ce mari am crescut. Va pupam pe toti si va multumim ca va mai ganditi si la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

mamici!

Ginye, Malinas, smecta se da intre 1 an si 2 ani cate 1 sau 2 plicuri pe zi, dizolvate in 50 ml de lichid si administrate pe parcursul mai multor ore. Hidrasecul se poate da in cantitati mai mari, pe prospect spune ca se dau 2 plicuri de 4 ori pe zi dizolvat in lichid. Eu am incercat sa-i dau Teodorei smecta dar nu a acceptat-o, iar hidrasecul ca sa-l ia i l-am dizolvat doar intr-o lingurita de lichid si abia apoi i-am dat sa bea apa mai multa. Sanatate multa.
Anca, stiu ca e greu s-o vezi ca nu mananca, dar incearca sa nu te stresezi si s-o lasi pe ea sa dicteze ce si cat mananca. Asa cum ti-am zis daca prinde acum aversiune cu greu o mai aduci pe linia de plutire. Iti spun asta pentru ca am patit-o cu Bogdan pe la 1 an jumatate si i-au trebuit ani buni ca sa revina la sentimente mai bune fata de mancare. Intrebai ce poti sa-i mai dai. Daca ati trecut de criza cred ca poti sa incerci si bucatele de pui fiert, de galbenus fiert tare, banana, pune-i mai multe la dispozitie, ceva, ceva tot trebuie sa guste. Si, cum la voi e tz la putere aveti parte de lichid satios si sanatos la discretie.
Bertha, felicitari pentru masuratori, sa mancati bine in continuare , noi va urmam. Teodora are 79cm si 9.100kg.
Mirtha, felicitari pentru canin. Noi suntem inca la nivel de dinti, avem 4 + 1, mai e mult pana vom vorbi de masele si canini.

Am reusit sa-i fac ieri analizele Teodorei. Nu au chinuit-o cand au intepat-o, am avut parte de asistente care si-au stiut limita si au chemat un medic, dar tot a jelit mititica cat timp i-au studiat venele sa vada cum si de unde sa-i ia. Acum astept saptamana viitoare sa merg la medic sa le interpreteze, sunt putin derutata, are fosfataza alcalina putin peste limita superioara si inca niste componente din formula leucocitara in afara intervalulului.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorvint spune:

Gata am pus cateva poze la semnatura.
Merg si eu langa pui la somn. Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Tocmai mi-am cantarit cozonacica si am constatat ca a pus pe ea 500g in nici o luna. Grasa nu pare (11,7 kg) da' totusi parca e mult sa puna atat intr-o luna. E drept ca s-a si lugit foarte mult, deja nu prea mai incape in sacul de dormit pt 90 cm. Sa vedem luna viitoare.

Si Teodora a pus 400 g intr-o luna, ce-i drept eu imi mai doresc astfel de luni sa recuperam si noi. Daca crezi ca totusi e prea mult pentru puiuta ta incearca sa-i limitezi fainoasele, carnita, sau papicile mai calorice. Dar eu zic sa stai linistita ca nu are o greutate exagerata, e in limitele normalului.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii

Mergi la inceput