*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*
Raspunsuri - Pagina 21
lauramiron spune:
Eu n-am reusit cu Rebeca decat pe la 18-20 de luni s-o fac sa inteleaga ca dupa biberonul cu lapte, ne ridicam din pat si mergem la baie sa spalam dintii, ca altfel vin soriceii si strica dintisorii
Ca sa faci asta, e musai ca bebele sa nu adoarma la biberon, altfel nu vad cum ai putea sa speli dintii prin somn...
| Citat: |
| citat din mesajul lui manumanu Intai ii dau eu, dupa care apuca ei periuta si se mai freaca cu ea. Problema e ca ar trebui sa-i dau si eu seara dupa biberon dar nu stiu cum... ca sa nu-i trezesc. manu mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008 http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq |
babyzapi spune:
Otilia mersi frumos 
Mamiseli am intrebat de gradi doar informativ. Nu sunt sigura ca sunt pregatita sa ma "despart" de Raphael asa de repede. Mai vedm pe parcurs, dar cred ca o sa stau acasa cu el pana face 3 ani.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela & Raphael Nicolas
lauramiron spune:
Anca, cum sunteti?! Cum a reactionat Z acasa din nou?
Ai trecut cu bine de examen?
malinas spune:
Ramo, nici David nu sta la citit.Cel mult 2-3 propozitii si sunt fericita.El imi ia cartea si incepe sa o rasfoiasca / rupa daca insist si nici el nu stie animalute, nici macar caine sau pisica, desi eu i le spun pe toate si i le arat pe niste cuburi de cateva ori pe, dar copilul e cu personalitate, nu face ce vreu eu.David nici macar nu ma pupa, nu pupa pe nimeni.Daca cersesc un pupic imi intoarce spatele si pleaca.Asa ca stai linistita, fiecare copil e diferit. Aaaaaaa si voiam sa zic ca si David bea sucul de fructe cu canita cu pai, noi avem una de la Primii pasi, ieftina si buna.
Amalia, David bea lapticul de seara cu biberonul la mine sau la tati pe burtica, il aseyam cu spatele la noi si sta si el f bine si nici pt noi nu e greu de sustinut.
babyzapi, eu il spal pe David sau mai bine zis incerc sa-l spal pe dinti cu periuta si cu pasta pt copii.Ma lasa sa ii dau de 4+5 ori pe dintisori, apoi imi rechizitioneaza periuta si se spala singur, foarte temeinic pe cerul gurii, limbuta, degetele.
anca, ma bucur ca sunteti bine si ca sunteti acasa.Cum a fost la examen?
monicabo, Otiliav, pupici.
Am vazut ca discutati de gradinite si crese.Eu m-am hotarat sa-l dau pe David la cresa din primavara, de prin mai.Nu ma intorc la serviciu, dar este f dependent de mine si ma gandesc sa-l iau treptat, astfel incat atunci cand ma voi intoarce la serviciu sa nu am probleme.Am gasit o cresa de stat langa mine, cu program pana la 19 si cu referinte bune asa ca din mai vreau sa-l dau 1-2 ore pe zi, dimineata, ca sa se obisnuiasca cu copii si sa se obisnuiasca sa stea fara mine.Apoi din septembrie voi mari usor, usor perioada de timp petrecuta la cresa astfel incat in noiembrie, cand ma voi intoarce la munca sa nu am probleme.Ma gandesc ca daca fac aceasta separare treptat o sa o suporte mai usor.Sper.
_
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr.10 luni, 76 de cm si 9700 gr. 11 luni, 76 de cm si 11,00 kg, 1 AN, 76 de cm si 10,60 kg.
bertha spune:

Malinas, la chiftelute am folosit un piept de pui mediu , 2 cepe potrivite, 2 cartofi si o capatana de usturoi. Am pus totul in robot, am adaugat sare si putin patrunjel. Din amestecul asta am oprit un sfert, am adaugat un galbenus si apoi am luat compozitie direct cu lingura si am pus intr-o tava pe care o acoperisem cu hartie de copt. Am pus tava in cuptor cam 30 min (cred). Restul de 3/4 am amestecat cu un ou intreg, am pus chiftelutele in tigaie tot cu lingura (nu mai pierd timp cu modelatul separat, ies mai inegale, dar n-avem pretentii estetice). Baietilor le-au placut atat de mult ale noastre (fara albus si coapte), incat am hotarat ca data viitoare le pun pe toate la cuptor.
Pupam curajosul care n-a plans deloc la analize. Vreo veste in legatura cu rezultatele?
Amalia, te felicit pt ca te tii tare!
Hai, ca parca nu e atat de greu, nu?
(ma incurajez si eu pt cand va veni momentul nostru)).
Babyzapi, e un scump Raphael!
Mare bandit, pupaciosul mamei!
Sa stii ca si eu ma regaesc mult in ceea ce ai povestit tu, referitor la copilarie. Si eu cred ca modul cum am fost crescuti ne da primul impuls si numai ratiunea ne face sa actionam altfel. Eu n-am fost batuta, certata da, dar nu exagerat, insa bunica ma obliga sa mananc deschizandu-mi gura cu forta sau dandu-mi cu dosul lingurii peste gura (da, pe cuvant). La baiat n-am avut pb, ca a fost mancacios mare, dar m-am surprins de mult ori cum imi venea sa-i desclestez Ioanei gura cu forta si sa-i var mancarea in gura. Evident ca n-am facut-o, insa impulsul a existat si nu e un lucru cu care sa ma mandresc.
As vrea sa-ti spun un lucru din tot sufletul si as vrea mult sa ma crezi: esti o mama minunata si te rog sa nu te mai subestimezi. Raphael e un norocos cu asa mamica, eu te-am admirat mult cum te-ai descurcat cu el, stiu cat de greu ti-a fost cu el atat de mititel si cu problemele generate de alergie...nu te-ai plans si nu te-ai lamentat cum simt ca am facut eu, ai facut exact ce trebuia si gagicutul nostru te rasplateste cu pupice dulci.
Otlia, ce mi-a placut cum ai zis tu ca va place sa stati in fundul copiilor (la figurat)! Exact asa suntem si noi, sa-i simtim acolo langa noi. Eu la pranz dorm cu amandoi si asa dulce e somnul, ma cuibaresc intre ei si ma uit cand la unul, cand la altul si inca ma mir ca exemplare astea doua sunt ale mele.
Bebecris, eu sunt total impotriva desenelor animate, macar pana pe la 3 ani.
Ioana nu vrea neam pe olita. In schimb, scoate cu mare arta limba la frate-su si el la ea. Sunt niste scumpi. Darius a trecut (sper) de perioada critica de pe la 4-5 ani, a devenit rezonabil si suntem prieteni f buni. Lauramiron are mare dreptate cand spune ca pe Cati nici n-o simte. Cu astia mici e inca lesne, au inca nevoi existentiale de satisfacut, sunt dulci si inocenti. Mai tarziu e nevoie de nervi de fier si de pricepere la negociat si, mai ales, rabdare. Plus capacitatea de a intelege si respecta si punctul de vedere al copilului.
Eu m-am simtit f rau azi-noapte. M-am trezit brusc, intr-o stare de ameteala ingrozitoare, se invartea totul cu mine, chiar daca tineam ochii inchisi. Dupa vreo 30 min, mi-am luat tensiunea, crezand ca-i mica. Era buna. Dupa vreo ora mi-a mai trecut, am adormit, dar si azi am avut usoare stari de ameteala. Nu stiu de ce, calciu chiar am inceput de luni sa iau. Daca persista, sapt viitoare o sa merg sa fac niste analize.
Edit: Eu nu inteleg cam cum credeti voi ca ar trebui sa asculte copiii povesti la un an. Scuze, dar m-a distrat copios subiectul. Probabil pt ca mai am un copil si stiu cam cand pot prinde intelesul unei propozitii. In faza asta, puteti sa le cititi si Scufita Rosie, si Romeo si Julieta si Gazeta Sporturilor si veti obtine acelasi efect.
E suficient sa priveasca o carticica cu animale, fructe etc 1-2 minute sau cat au rabdare si sa le explicam tot ce facem in viata de zi cu zi, e ceva palpabil si mult mai interesant pt ei.
Bertha, mami de frumuseti rare -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
carmendu spune:
| citat din mesajul lui Printesa01 fara nici o gluma, luati-o pe madam dolto la citit intr-o seara, ca nu-i greu de citit. va explica ea mai bine la ce sa va asteptati de pe la 15-18 luni. trebuie sa va pregatiti nervii nervosi ca astia mici or sa explodeze. |
ce se intampla la varsta asta!?!?!
n-am cartea....bagati informatii pana dau de carte.i-am scos lui victor gratiile de la patut. i-am pus la margine o chestie www.mothercare.com/Mothercare-soft-fold-down-bed-guard/dp/B000TEVNDU/sr=1-3/qid=1265318270/ref=sr_1_3/276-6864570-9982544?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42870041&mcb=core" target="_blank">d-asta de la mothercare
flacau hapyy, mama si mai happy! patul a devenit mai prietenos.
l-am adormit chircita in patutul de 140 cm . e un pas mare pentru mine. dar noutatea aduce si discomfort. s-a trezit din ora in ora si ma chema. noapte grea!
de vreo saptamana avem si noi un somn la pranz. azi a dormit singurel 2 ore!
eu ii citesc lui victor inainte sa-l culc. 3 minute. deocamdata e suficient. atat sta atent pe canapea, langa mine.
la desene ii pun baby einstein. sta la mine in brate si ii povestesc ce vede cam 15 min.
Pai, in momentul cand s-a trezit, am luat-o in brate si i-am spus ca ne schimbam si apoi mergem in bucatarie sa luam micul dejun. S-a uitat lung pe noptiera unde tineam biberonul si vreo 4-5 dimineti s-a scancit si mi-a aratat noptiera. Insa o luam cu povesti, cu jucarii, cu schimbatul scutecului si apoi repede in bucatarie si pregateam micul dejun N-a fost greu, cum am spus, in 4-5 zile a uitat de biberonul de dimineata. |
laura ,pai inspre asta ne indreptam si noi. doar ca mi-e cam lene sa ma activez atat de devreme. el se trezeste la ora 8.
carmen
lui Victor 15 noiembrie 2008pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor
fluturasha23 spune:
| citat din mesajul lui malinas Am gasit o cresa de stat langa mine, cu program pana la 19 si cu referinte bune asa ca din mai vreau sa-l dau 1-2 ore pe zi, dimineata, ca sa se obisnuiasca cu copii si sa se obisnuiasca sa stea fara mine. |
Malinas cum se numeste cresa? Si eu ma gandesc sa o duc pe Iulia la socializare din primavara - vara.
manumanu spune:
Of, problema e ca la noi biberonul de dimineata il cer la ora 6 si nu stiu de ce
... seara mananca peste 300 ml amandoi (intre 20.30 si 21)!! Dupa ce ppa la 6, mai dorm pana la 8, 8.30.
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui lauramiron Pai, in momentul cand s-a trezit, am luat-o in brate si i-am spus ca ne schimbam si apoi mergem in bucatarie sa luam micul dejun. S-a uitat lung pe noptiera unde tineam biberonul si vreo 4-5 dimineti s-a scancit si mi-a aratat noptiera. Insa o luam cu povesti, cu jucarii, cu schimbatul scutecului si apoi repede in bucatarie si pregateam micul dejun N-a fost greu, cum am spus, in 4-5 zile a uitat de biberonul de dimineata.
Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005) http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq
anca_27 spune:
Of, mi-a murit laptopul, cei de la service de vineri deja (wow, o sapt) nu-i dau de cap... sunt pe cel de servici al soatzei, atatea as vrea sa scriu...
Camelia, si eu tot citesc, raspuns la intrebarea ta am, si se cheama `dezvoltare personala`. Si normal sa tindem spre ce am fost invatati, mintea noastra se bazeaza pe experiente anterioare, insa nu sunt limite (Mirtha) si-atunci mergem mai departe. Daca vrem.
Bebecriss, pe mine multe carti m-au ajutat mai mult decat orice prieten sau medic sau psicho.
Gynie, tre sa caut, sigur am chestii pt tine. Dau un semn cand pot, k?
Malinas, ce ma regasesc in ce spui.
Aleinad, greu acum cu alimentatia lui z, spui tu bine, insa... speram la mai bine. A slabit. :(
Printesita, si eu o ador pe Dolto, cand mai am timp de ea.
Bebecris, nu v-a batut gandul sa mergeti doar voi 3 in chirie? Uite exemplul Amaliei
. Pe langa discutii care sunt interminabile - stii ca n-or sa se opreasca vreodata - copilul si voi preluati din energiile celorlalti. Voi nu sunteti voi. Voi sunteti o particica din fiecare. Na, scuze ca iar dau sfaturi gratis. 
Ramo, voi o sa va mutati cu parintii? Si relax, ii place ce-i place, nu bea apa, stie ea, a rupt canita, se cumpara alta, mai ai nevoie de neuronii aia pentru altele, de ce atata stres?
Stiti bancul cu `nu inteleg de ce atata graba`? ![]()
Cherie, draga noastra, niciodata nu-i tarziu. Tin pumnii sa gasesti puterea sa spui.
Iza, ce miaunel ai tu acolo.
Si la noi `traiasca painea`.
Cu igiena, noi ne spalam dimineata impreuna pe dinti, isi cauta deja periuta in pahar, seara nu ca adoarme la san. Inca.![]()
Amalia, te urmaresc cu sufletul la gura.
Am cam ajuns la zi, n-am mouse, am impartit
la toata lumea ca asta stiu cum se scrie, ma enerveaza sa tot merg cu degetul pe touch pad.
Ah, si la exam am luat 10.
A fost grila si s-au corectat pe loc. Nu fiti invidioase, n-a fost mare lucru. E proful cu care-mi fac si lucrarea de disertatie si imi place tare stilul lui, efectiv am invatat de placere si curiozitatea de-a invata lucruri noi si interesante. Daca dati un youtube cu `pune-te pe ganduri` ii gasiti acolo pastila de fiecare dimineata de la TV Neptun.
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.sling.ro/" target="_blank"> Poarta-ma, mami!
===================
"We don't see things as they are, we see things as we are." - Anais Nin

Eduard Stefan (12.10.2008)