*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*
Raspunsuri - Pagina 11
Amalia spune:
LA MULTI ANI Lorellay!!!
Multa sanatate si to ce-ti doresti sa ti se indeplineasca!
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
babyzapi spune:
Lorellay la multi ani fericiti alaturi de cei dragi!
Criss drum bun si distractie maxima. Sa va intoarceti cu bateriile incarcate
Amalia mult succes cu intarcatul. Ai alaptat super mult timp. Felicitari
Mirtha daaaaaaaaaa, ma inmoi de tot cand vine si ma pupa dupa ce face vreo criza si atata timp cat si-a revenit din urlat ce motiv as mai avea sa fiu imbufnata? il pupacesc si eu si ii spun : "acum ca esti cuminte ne jucam impreuna", si pune capul pe umarul meu sau ma mangaie pe fata si zice "mama,mama". E adorabil.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela & Raphael Nicolas
mariana28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmendu Buna seara, dragelor. Am intrat special ca sa-I urez sanatate lui Zibe de anca. Multa sanatate , iubita si sa va intoarceti repede din spital.. Mi-e tare dor de voi. Citesc, dar mi-e foarte greu sa scriu. Victor nu mai vrea sa doarma in patutul lui. Nu stiu si nuinteleg de ce, asa dintr-o data. Victor a dormit in patutul lui inca de cand s-a nascut. Niciodata cu noi in pat. Si acum, dintr-o data refuza. Am incercat sa-l las sa planga 5 min, 10 min, o ora, 2 ore,…, o zi, doua zile, 5 zile,… nu vrea si pace. Suntem “care pe care”! Si se pare ca el m-a dovedit. Nu urla. Sta in patut in picioare si se tanguie. Deocamdata am renuntat sa-I mai” fac educatie,” si l-am luat cu noi in pat. Sunt obosita. Nu pot sa ma odihnesc cu el in pat. Nici eu si nici sotul meu. Suntem nervosi si irascibili. n-am fost de la inceput si nu sunt nici acum de accord cu dormitu’ in pat cu copilul. Sper sa fie un moment peste care vom trece. Nu stiu cand, insa. Sfaturi am primit multe. Pediatra mi-a spus ca –I ies caninii si astia sunt durerosi . da’ , in puii mei, cum il iau in brate nu-l mai doare nimic, nu mai plange. Unele carti spun ca e un moment cand au nevoie de afectiune si nu trebuie lasati sa planga, altele ca trebuie lasati sa planga, ca de nu, asa il obisnuiesc. Da’ intrebarea mea este, cat pot sa las copilul sa planga? Sa se tanguie , de fapt. Nici Matei nu a mai vrut sa doarma in patut de la un moment dat, respectiv de cand l-am lasat in jos sau de cand a inceput sa mearga am incercat sa-l las sa planga cate putin, dar era clar ca nu mai vroia, se ridica in picioare , statea agatat de patutz si uita sa mai adoarma, in conditiile in care el adormea singurel. Asta e avem baieti mari. Acum adoarme in pat (coltar) , dar stau langa el pana adoarme, ne jucam , ma iubeste, avem ritualul nostru inainte de culcare, cred ca au nevoie de mai multa afectivitate, vor sa ne spuna ceva si trebuie sa intelegem. Si eu eram stresata la inceput ca nu adoarme repede, ca de ce nu mai adoarme, dar acum e asa frumosss! E chiar gelos tati cateodata:) carmen lui Victor 15 noiembrie 2008 pozele noastre Povestea nasterii lui Victor |
bebecris spune:
mirtha..ce cunoscute imi sunt reactiile...si plansetele...si eu patesc la fel...ffff nervos...stiu ca de la dinti...dar de multe ori fara motiv face niste crize de nervi de te iei cu mana de par...
si eu il cert....ma indoiesc ca exista mame atat de calme...care permit copiilor orice....pana la urma si noi suntem oameni si mai clacam...si nu trebuie sa lasam de la noi prea mult...pentru ca vor fi repercursiuni mai incolo....sunt de acord sa-l lasam sa exploreze casa, dar trebuie sa existe si limite..pentru ca se pot intampla accidente chiar daca suntem acolo...
de exemplu david se joaca cu oalele din dulap...le ia, pleaca cu ele prin casa, pune in locul lor jucarii si tot asa...tranteste usile, sertarele...cand intrece limita si le tranteste de nervi atunci i se face observatie...am tipat la el...oricum de mine nu prea asculta pt ca stie ca dupa 5 minute il iau in brate...
legat de somn...hmmmm....stiu povestea cu tinutul; in brate si plimbatul sa se opreasca din plans...la noi e nasol ca nici nu am unde sa ma duc...si stam in dormitor unde doarme si tati care se trezeste la 5.30 si munceste pana seara tarziu...si atunci nu am ce sa fac decat sa-l plimb in brate pana adoarme...
UN MIC AJUTOR
Craciun, cadouri, renii
Cristina - mami de DAVID - ANDREI
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
mariana28 spune:
Buna seara!
Am intrat putin....
Am pus si noi poze fara carliontzi.....deci...cine vrea carlionti, avem la oferta!
Cateva pove...sunt si la semnatuta.
http://s615.photobucket.com/albums/tt233/Maridupi/?action=view¤t=Picture177.jpg
cameliam spune:
Eu nu vad de ce a fi calm si a permite copilului orice sunt neaparat asociate in aceeasi propozitie.
A fi calm tine de felul omului de a fi, tu poate esti genul mai nervos, mai agitat, altul e genul mai calm si cu un nivel mai ridicat de rezistenta la frustrare. N-are nici o legatura cu ce permti copilului si cu ce nu-i permiti ci cu modul in care il determini sa nu faca ceea ce nu e voie: il certi, te rastesti, tipi, te isterizezi sau ii explici cu frumosul, cat mai logic, pe intelesul lui, de cate ori e nevoie pana pricepe si aplica.
Mi se pare important si sa fii constant in abordare, nu acum sa tipi la el si peste o secunda sa-l pupi ca vezi ca plange pentru ca l-ai certat, ca nu mai intelege nimic.
citat din mesajul lui bebecris si eu il cert....ma indoiesc ca exista mame atat de calme...care permit copiilor orice....pana la urma si noi suntem oameni si mai clacam...si nu trebuie sa lasam de la noi prea mult...pentru ca vor fi repercursiuni mai incolo.... |
bebecris spune:
ideea este ca...sunt persoane care isi ies din fire si se mai enerveaza....asta am vrut sa spun...
copilul intelege f bine ce i se spune...dar...isi continua treaba si umbal acolo unde tu nu i-ai dat voie...eu am observat la david ca, daca il cert, face in continuare chiar mai rau...daca ii distrag atentia este ok....plange un picut si ii trece...nu putem sa fim atat de permisivi...nu cred ca exista cineva atat de permisiv...mitha a expus intamplari reale...este ceva obisnuit si normal...aa....nici eu nu a fost de acord cu :nu am timp de tine....dar...copilul trebuie sa stie cand a facut ceva bine si cand a facut ceva rau...daca a facut ceva rau nu-l iau si-l pup...ci ii spun ca a facut ceva gresit...depinde ce si cum intelege....are totusi 1 an
UN MIC AJUTOR
Craciun, cadouri, renii
Cristina - mami de DAVID - ANDREI
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
lauramiron spune:
Ideea este ca, daca ai apucat sa-i spui copilului ca nu-i voie undeva/cu ceva, atunci musai sa fii consecventa si sa nu-l lasi. Metoda o alegi tu.
Adica ce spui tu ca David intelege foarte bine ce-i spui dar isi continua treaba unde tu nu i-ai dat voie si tu nu faci nimik, asta nu e bine deloc. In cazul asta ar fi fost de 10 ori mai bine sa nu-i fi spus deloc "nu-i voie"!
Uite cum procedez eu: iau un caz, se duce in camara si trage de pungile cu faina/orez etc, moment in care eu ii spun ca nu-i voie (ii explic ca face mizerie si pe mami o doare spatele sa tot adune dupa ea). Se uita la mine smechereste, imi zambeste cu subinteles si se intoarce la treaba. Ii mai repet o data ca nu-i voie si o rog sa iasa din camara. Daca nu vrea, atunci in momentul ala las orice fac atunci si ma duc si o scot din camara, cu urlete sau fara urlete, nu are importanta!! Consecventa este mama succesului! Degeaba as urla la ea, nu-mi sta in fire oricum, mi se pare mult prea mica pentru a gestiona asemenea reactie din partea mea, ca adult.
Eu asa procedez in orice situatie....in fine, ideea este sa nu spui copilului "nu-i voie" si apoi sa uiti c-ai spus si sa-l lasi in continuare sa faca ce tu i-ai interzis! Il derutezi, ii transmiti mesaje eronate, el are nevoie ca tu sa fii ferma si consecventa!
Uf, tre' sa plec , ma trage de mana...
citat din mesajul lui bebecris copilul intelege f bine ce i se spune...dar...isi continua treaba si umbal acolo unde tu nu i-ai dat voie... UN MIC AJUTOR Craciun, cadouri, renii Cristina - mami de DAVID - ANDREI BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU Povestea nasterii Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI |
mariana28 spune:
Nu am reusit sa citesc nimik din urma , doar am deschis pagina aici si vad ca se vorbeste despre "nervi".EU VREAU SA SPUN DOAR ATAT: DACA tipi la copil va tipa si el la tine,pe ce ton ii vorbesti, la fel iti va raspunde, nu neaparat pe moment, nu zic ca toata lumea sa fie calma, oricine mai ridica tonul.
Si as vrea sa va mai dau un exemplu: Am primit la grupa mea o fetita mai mica decat copii de la grupa(3ani), a fost adusa la bunici(fusese la o gradinita in oras) ...din cand in cand tipa la copii: "Taci, taci!!!" si am intrebat-o de ce zice asa?Si mi-a zis ca asa trebuie la gradinita,asa vorbeau doamnele de la gradinita unde fusese ea asa . DEci va dati seama....si cu doamna sta 4 ore pe zi, cu noi mamele copiii stau aproape toata ziua......la aceasta varsta copiii incep sa ne imite, chiar daca nu imediat...
Eu cred ca unui copil "nervos" trebuie sa-i distragem atentia, sa-l ignoram pe moment, sa-i vorbim cald, sa-l mangaiem, la noi functioneaza.....
Mari - mamica fericita de Matei Andrei (30 noiembrie 2008)
http://s615.photobucket.com/albums/tt233/Maridupi/
Poze cu Matei-Andrei,fericirea noasta!
Mirtha spune:
Otiliasunt curioasa cum reactioneaza Ana cand constata ca Elisa doarme cu tine ?? Nu pretinde acelasi "drepturi" ??
Cameliam da suntem diferite. Insa nu am perceptia vreunei extremitati ci doar a unei diferente de relationare. Cat priveste cruditatile....viata este cruda pentru ca oamenii sunt fiinte cu potential fizic si psihic limitat. Momentul si modul in care anuntam copilul asupra acestor limite(daca apreciem ca trebuie sa cunoasca aspecte gen limite umane si nu numai materiale) cred ca e o chestiune de optiune personala si mai cred , la modul cel mai sincer , ca instinctul te anunta cand o modalitate/un moment nu e ok.Deocamdata la mine nu a "ringuit belull" si de cele mai multe ori e functional - sper !
Amalia pentru a-l familiariza cu bibe incearca sa il oferi initial pe post de jucarie. Plin cu lapte dar lasa-l sa se joace cu el constant. Poate David ar fi de acord sa tzoncaneasca "exemplificativ" uneori dintr-un bibe in fata lui Luca. Ma gandesc ca un exemplu personal e mai eficient.
Bebecriss da , uneori imi mai ies din pepeni. Ma indoiesc profund ca sunt mame care chiar nu isi ies din pepeni niciodata , in nicio circumstanta si ca never , never nu au ridicat tonul. Mai degraba e o chestiune de timp si limite personale.
Asta nu inseamna ca ridicatul tonului este o constanta in ceea ce ma priveste sau ca o vad ca pe o metoda. Ci doar o iesire temperamentala ocazionala si circumstantiata. De cele mai multe ori reusesc sa ma controlez dar cand in mod real nu mai am resurse mai ma scapa cate un ton ridicat/rastit.
Daca ai apucat sa folosesti ridicatul tonului in mod constant , suficient de constant cat sa fie perceput ca pe un obicei , copilul te va ignora .Pentru ca percepe rastitul , ridicatul tonului ca pe o comunicare obisnuita , normala. Adica : ei mama asa vorbeste ea de cand o stiu , mai tare. Asta nu inseaman ca are ceva spus neaparat. Ca sugestie foloseste un ton ferm , coboara-te la nivelul ochilor lui(adica mai pe romaneste pe ciuci - ma distreaza la ora asta cuvintul) , priveste-l in ochi serios cand ii explici sau il dojenesti pentru incalcarea interdictiei.
Cat priveste interdictiile da , trebuie sa fii constanta cum au spus si fetele.Adica sa o tii pe a ta odata ce ai stabilit o regula respectiv ca acolo nu are voie etc.
Oricat de rau ti-ar parea cand il vezi ca nu accepta interdictia respectiva si oricat de mult te-ar santaja emotional cu diverse "trucuri"(fie ele tandreturi sau tavaliri) te tii de regula odata stabilita. Daca l-ai dojenit ca a incalcat interdictia nu reveni asupra deciziei altfel se pot genera diverse confuzii si rezultatul e mai rau decat daca nu ai fi impus vreo regula. Chiar tu ai constatat ca "nu te asculta".Sti de ce ??? Pentru ca in ochii lui ce spune mama nu e un lucru prea serios devreme ce aplicand cateva "trucuri" mama revine asupra deciziei. Altfel spus eu sunt "puternicutzu" mami e...jucabila pe degete.
Ar fi mai mult de spus aici dar trebuie sa ma opresc .Ma dor genunchii/ligamentele cumplit de la aerobic si simt nevoia sa ma intind.
O seara cat mai buna sa aveti.
Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.