*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*
Raspunsuri - Pagina 10
oceanborn spune:
crismargr, am vazut o gramada de poze cu frumoasa mica, mi-a placut f mult cum ii sta in rochita mov de la ruperea turtei.
criss Sofia, dulce foc in pozele astea, ca de obicei!!
Distractie placuta la Paris! asteptam poze multe si frumoase!
mami de Thomas
Ramo2007 spune:
Sara de 2 zile nu mai bea apa ...ieri un pic si pana la ora asta deloc....nu vrea...de la ce o fi?Ce sa-i fac?
cameliam spune:
Carmendu si fiica-mea a trecut print-o faza similara, tot asa, inainte sa sparga o masea si un canin ce au iesit in tandem. Solutia mea, similara cu a laureimiron, avem un pat de o persoana la ea in camera, pe langa patutul ei. O puneam in pat, stateam langa ea (eu sezand, ea culcata) si ii vorbeam, o mangaiam, daca plangea sau incepea sa se tanguie, vorba ta, o luam in brate si o duceam la geam sa vada, dupa caz, catelul vecinilor care are pui si se joaca in curte sau luminile de afara ca e noapte deja. Cu alte cuvinte ii distrageam atentia un pic, apoi inapoi cu ea in pat, eu langa ea pana adormea. A fost cand a durat 2 ore procesul asta, a fost cand in 5 minute dormea dusa. Dupa ce adormea, o lasam minim 15 minute fara sa o misc, ca sa adoarma profund, apoi o mutam usor in patutul ei.
Apoi, dupa vreo 2 sau 3 saptamani din astea, am incercat si am pus-o la amiaz in patut si a acceptat. De atunci accepta patutul din nou.
N-am ramas la patul mare pe motiv ca ea cand se trezeste, primul lucru se ridica in picioare si hatana patutul razand. M-am gandit ca in stilul asta, cade direct in cap peste marginea de protectie de la pat, care nu e asa inalta ca lateralele patutului. O mai las in patut pana reusim sa ne intelegem ce si cum e cu patul mare.
La noi in dormitor n-a dormit niciodata, e o camera in care intra foarte rar si ziua.
Amalia spune:
Buna mamicutelor!
Ma apropii si eu cu pasi repezi de intarcare. Asa mi-am propus de mult, consider ca dupa ce iesim din perioada de frig este ok si avand in vedere "venerabila" varsta a "inculpatului", nu voi avea retineri s-o fac.
Acum, am citit tot ce ati povestit de-a lungul timpului legat de cum i-ati intarcat pe puiuti, dar v-as ruga daca ati putea sa rezumati intr-un sfat, experienta personala pentru a incerca sa o adaptez la cazul meu.
La mine, pe scurt, situatia se prezinta in felul urmator: ajutorul sotului este posibil sa fie foarte putin sau deloc, deoarece e mai mult plecat in delegatii in ultima vreme, iar cand e acasa, dimineata se scoala la 5:20, la 6:20 iese pe usa si mi s-ar parea inuman sa-l pun sa se mai scoale si noaptea. Deci doar in weekend m-ar putea ajuta.
De 2 saptamani incerc sa-l familiariz pe Luca cu laptele la canuta cu cioc sau biberon (apropo, el nu a stiut ce e ala biberon pana acum) si nu-mi iese. A baut maxim 10 ml, restul l-a scuipat. Voi ce lapte praf folositi, de ce arome sunt atrasi ai vostrii? Momentan am incercat LaDorna, dar sunt dispusa sa incerc si cu lapte praf sau alt tip de lapte.
La pranz adoarme lungit langa mine, sugand...ii ia cam 5 minute. Seara ii dau sa suga, apoi il pun treaz in patut. Se foieste, suceste, il gaseste joaca si uneori adorme singurel, alte ori se ridica si incepe sa planga si-l pun iar la san. Se poate repeta figura si e 3-4 ori, dar tot treaz ajun in patut.
Peste noapte se scoala de 4-5 ori si cere san de fiecare data. Am incerc t plimbarile, leganatul (cu care nu e obisnuit), mi-a dat peste mana cu apa sau ceai, iar zilele astea am incercat si laptele la canuta cu supapa la care a urlat de numai. Cum l-am pus la san, in 2-3 minute dormea dus.
Nu seama povestea cu cea a lui David, pentru ca el accepta laptele la biberon, l-am intarcat brusc la 1 an pe fondul unei mastite si a cerut biberon noaptea inca vreo 3 luni dupa care gata.
Luca ma trage de bluza deja, tzipa "papaaa" daca nu-l alaptez in momentele de careva spun si se pune pe un plans isteric. Clar va fi mult mai dificil si vad ca nu merge cu "incetul", deci probabil va trebui sa rup pisica in doua brusc.
Ce ati folosit pentru oprirea lactatiei? Parca se vorbea de Dostinex si ceai de salvie. Din momentul in care le iei, presupun ca nu mai e ok sa alaptezi deloc, nu?...intreb si eu, ca sunt pe dinafara.
La David am luat brocriptina si a fost un medicament cu efecte secundare foarte puternice in ce ma priveste. Am oprit administrarea imediat si am bolit 2 zile dupa el, deci nu vreau sa mai aud de el.
Nu ma mai leg de sentimentele care ma incearca pentru ca le cunoasteti si voi foarte bine si pentru ca am decis ca este suficient inca vreo luna de alaptat. Organismul meu trebuie sa inceapa sa se refaca. Sunt si asa o maaare slabatura...stiu, multa lume zice ca e mai bine...Cu ocaza intarcatului, sper si la nopti dormite...vrabia malai viseaza.
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
cameliam spune:
Pentru cine foloseste canite cu cioc de la Avent, eu i-am schimbat tetina cu varianta sport peste 18 luni, care nu e cu gaurele ci curge de-a dreptul prin ea. Un real succes la fiica-mea, bea de stinge tot ce-i dau acum din ea, apa, suc, lapte.
Edit: eu ii scot si supapa, deci nu suge din ea ci bea normal doar ca nu vine asa cantitate mare o data ca si cum ar bea din cana normala
http://www. bebelusultau .ro/detalii.php?cod=AV130
manumanu spune:
Crismargrg, ce dulceata de fetita cocheta ai tu acolo!!! Foarte bine ii sta cu hainutele noi!
Criss703, Paula e o floricica blonda minunata! Ce mult a crescut!
manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq
Ramo2007 spune:
De la pranz nu curge apa...morrr...vecinul de langa mine sta la Vaslui...a fost acum 2 sapt si de atunci celor de sub el le picura in bucatarie...de ieri in sufragerie le curge bine de tot.Omul s plecat spre Bucuresti...dar pe vremea asta...ajunge la noapte...ce naiba fac fara apa...?vase garla s-au strans ca am facut supita, mai aveam si de dimineata nespalate...bine ca am apucat s afc oala de ceai pt Sara...e groaznic...
Am chemat politia sa spargem usa, dar au zis ca nu se baga...ca nu pot sta langa usa pana vine proprietarul...si daca ala zice ca i-m furat nu stiu ce suntem buni de plata...asa ca pana maine ma impiedic de vase in bucatarie si ne spalam cu apa de la bidon
Sara e f agitata, a dormit doar 30 de minute ca era galagie in curte...supa abia daca a papat si vrea numai in brate .
cameliam spune:
Mirtha am citit ce povestesti tu cu Eva si "calaritul" mamei, reactiile tale. Iti inteleg motivele dar nu si metodele. Mi se pare crud sa-i zici copilului "n-am chef de tine acum". Mai ales ca intelege deja ce spui foarte bine, tu esti centrul universului ei, cum sa n-ai chef de ea? N-am timp de tine mi se pare suficient de dur, n-am chef mi se pare de-a dreptul dureros.
Eu sunt o mama "calarita" de copil de dimineata pana seara. Si pot spune chiar ca imi face placere, ne jucam, ne prostim, ne alintam ne iubim toata ziua. Iar atunci cand am nevoie de timp pentru alte activitati, am apelat la bona. Copilul nu e lasat singur niciodata, nici in camera nici ca activitate. Sigur, sunt momente cand sta si se joaca singura 20-30 de minute si nu intervin, o las sa se distreze de un singura cu jucariile sau te miri ce revista sau alt obiect interesant pentru ea. Dar in momentul in care ridica capul si cere atentie sunt acolo.
Si nu mi se pare nici greu, nici nu fac cu nervii nici nu simt nevoia sa ma baricadez in dormitor cum ziceai tu. Probabil conteaza mult ajutorul bonei de 2 ori pe saptamana. Si faptul ca Alexandra doarme de amiaz 2 ore zilnic, uneori si 3, timp pe care ma pot baza ca sa-mi fac treburile prin casa sau sa-mi trag efectiv sufletul.
Are voie in ce loc din casa vrea muschiul ei, cu conditia sa nu se puna in pericol. In bucatarie are voie oricand, sunt atenta sa nu fie vase pe foc sau pe masa pe care sa si le poata trage in cap si in plus sunt si eu cu ea acolo, atenta la ea nu la alte activitati gen gatit.
Nu ridic tonul la ea niciodata, nu stie ce e aia sa ma rastesc la ea. Ba nu, mint. M-am rastit o data cand era 3 noaptea, de la 1 era treaza si nu vroia nicicum sa se mai culce la loc, eu eram chiauna de oboseala si mi-a scapat ceva de genul "culca-te odata nu vezi ca e tarziu, ce facem?!" pe un ton iritat si nervos. Greseala, s-a pus pe urlat si am mai stat o ora pana s-a culcat. Mi-a fost oricum ciuda pe mine ca m-am rastit la ea, mi s-a parut nedrept fata de ea care nu statea treaza sa-mi scoata mie peri albi ci din cauza de dinti, indispozitie sau ce-o fi fost. In general doarme dusa toata noaptea de cateva luni deja, de cand i-am scos laptele din timpul noptii.
Mai degraba, daca face ceva cu ce nu sunt de acord ma incrunt si-i spun ca nu e bine, copiii cuminti nu fac asa ceva si-i explic si de ce: faci buba, se strica obiectul etc. In general intelege (zic eu) si chiar daca uneori mai incearca de cateva ori, in final accepta sa renunte.
Mie mi se pare prea mica inca sa o las de capul ei prin casa. E drept, si casa e mare si aici asta vine ca un dezavantaj, poate daca ar fi un apartament cu 3-4 camere mi-ar fi mai usor s-o supraveghez, nu stiu.
Posibil sa exagerez eu, posibil sa exagerezi tu, sau posibil sa exageram amandoua, sa ne aflam la extreme opuse.
Amalia spune:
Anca multa sanatate scumpei mici si sa reveniti cat mai curand acasa!
Crismargrg mi-a placut mult prezentarea modei! Ai papusica frumoasa si cocheta.
Criss703 drum bun si distractie placuta! Te asteptam cu impresi placutesi multe poze. Pup dulce Sofia mica si scumpa!
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
lauramiron spune:
Criss, zbor lin si vacanta placuta Sa te intorci cu multe poze si amintiri frumoase.
Apropo de plecarea lui Criss, mi-am adus aminte ca Bravegirl pleaca in vacanta abia in martie, ca tot intreba cineva pe aici. Deci nu intra din alte motive. Corina, please, spune-ne despre zanica, ce mai faceti??
Imi pare rau ca o gramada de fete nu mai intra, probabil lipsa de timp. Alra, hai mai doamna, chiar asa?! Sa nu mai zici tu nimik?! Sper ca sunteti sanatosi, pupam fetele