Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (35)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Cristina, las ca vine si ea primavara; eu asa ma bucur ca nasc la inceput de primavara...

Roxy, da, e ok; gata, executat un lapte cu ness

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Fetelor am venit de la eco. Fetele mele au trecut fiecare de 1 kg. Sunt asa de happy. Amandoua sunt pozitionate transversal, sunt bine, col ok. Plutesc de fericire

Sabina 28+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 12 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

uau, Sabina!!!!!

Felicitari!!!!!!!!!!!!!!

Ce ma bucur pentru voi!!!!

Ce fete mari mari!!!!!!!

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Aaa si am platit f f putin eco, doar 160 roni si am si poze 4D. Am ramsa super mirata.

Nati parca imi e mai bine. Nu mai am asa ace. Diseara o sa ma mai infofolesc o data cu solutie mentolata. Sper ca de maine sa imi fie mai bine. Oricum pana martea viitoare nu mai ies din casa.

Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana5255

Fetelor am venit de la eco. Fetele mele au trecut fiecare de 1 kg. Sunt asa de happy. Amandoua sunt pozitionate transversal, sunt bine, col ok. Plutesc de fericire

Felicitari!
Doamne ajuta...pana la termen.

Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olivia_popa spune:

bravo Ioana...felicitari

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salutare, burtici dragi!

Eu recunosc sincer ca nu reusesc sa fac fata la atatea pagini, dar ma bucur ca aveti spor la scris si e frumoasa atmosfera aici. Acces la calculator nu am decat cand doarme Luca, iar mai nou seara trebuie sa stau cu domnisorul pana adoarme, nu mai vrea singur, plus ca si-a impins mai tarziu ora de somn, pe cand termin cu el abia mai sunt in stare de ceva. Acum inca e mama la noi pana maine si mai pot sta un pic cat se joaca ea cu Luca.

Raportez ca am fost sambata la morfofetala in Ungaria, totul pare sa fie perfect, organele sunt in regula, dimensiunile ok, de varsta lui sau mai marisor cu pana la o saptamana, lichidul amniotic ok (aveam eu o temere ca ultima data spusese d-rita ca pare sa fie cam mult), iar Alex va fi probabil un copil atomic, la fel ca Luca. Ecografista a spus ca rar a vazut bebe atat de activ la varsta asta a sarcinii, pe mine nu m-a surprins ce a spus, pentru ca sincer si eu ma mir cat de puternic pot sa-l simt comparativ cu cum simteam la prima sarcina la 23 sapt. Doamne ajuta sa fie totul bine pana la final!

Felicitari mamicilor care stiu deja ce culoare de carucior au, cred ca deja cam toate am aflat, oricum importanta e sanatatea, restul sunt detalii.

Eu am citit foarte in diagonala, sa nu va suparati pe mine ca nu raspund la tot ce s-a vorbit.

MIRA am vazut ca ai intrebat de mine, multumesc, stii cum e, no news is good news, in cazul meu sigur asa va fi, am spus mai sus de ce nu prea mai apuc sa intru.

TATYANA, ma rog lui Dumnezeu sa fiti bine tu si bebe, m-am cutremurat cand am citit...

CRISTINA, exact frustrarea ta o simt si eu, parca azi mai puternic ca oricand, de cateva zile nu mai pot manca aproape nimic ca simt ca explodez, cred ca s-a ridicat bebe si ma apasa in stomac, insa e tare nasol ca foame tot mi-e, dar orice mananc mi-e rau si abia ma mai pot misca. Daca urc scarile (mai ales cu burta plina) gafai parca am fugit la maraton, la toaleta ma duc ffff des si culmea ca chiar am ce face, adica nu fac 3 stropi, sa zic ca de aia ma duc ca ma apasa pe vezica. Burta mi se pare imensa, ma intreb si eu ce voi face in ultimele luni, cum voi manca, cum voi dormi, daca deja senzatiile astea neplacute s=au instalat. Dar poate cand mai coboara bebe nu ne va apasa chiar asa pe organe si va fi mai bine.

CARUCIOR - noi trebuie sa ne luam altul, la Luca am avut o porcarie care s-a stricat, dar trebuie sa indeplineasca o multime de criterii, pana acum varianta ideala pt. noi e Peg Perego Uno, insa nu-l cumpar pana prin martie, decat daca vad ceva superoferta.

ALE- te imbratisez cu drag, imi dau seama ce greu iti va fi fara sot, dar trece timpul repede si acusica vine si bebe si sotul!

SABINA, wow, ce fete grasune ai, felicitari si Doamne ajuta sa le tii cat mai mult la caldurica, sau atata timp cat au ele nevoie!

Pupici la toate si bafta multa la morfofetale celor care n-au fost inca!

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 23+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Rocsy, las' sa fie bebelina bine si sa treaca contractiile, o sa ai tu timp si de shopping. Eu la Matei am fost mai ponderata si am cumparat in ultimul moment si strictul necesar, acum insa nu stiu ce-am avut, mai ales ca hainute mai am si de la Matei.

De carucioare nu stiu inca ce sa spun, eu nu am fost asa multumita de carutul pe care l-am folosit la Matei, acum incerc sa gasesc o varianta mai buna si sunt ochi si urechi la ce povestiti.

Hmmm, nasii pt bebe, noi inca deliberam, nu avem ideea ca trebuie sa fie nasii de cununie, si nici rude nu vrem, ne gandim la niste prieteni apropiati si care sa fie apropiati si de bebe. Iar daca au si copii, cu atat mai bine!

Anca, haa, eu am cumparat numai hainute 1-3 luni (cele mai mici, ca am luat si 3-6 luni), cred ca doar 2 body-uri am pt 1 luna, masura 0 (new born) nici prin cap nu mi-a trecut sa iau, daca Matei a avut 4,4kg, cat de mic poate sa fie frate-su ? Cu Matei am avut alta pb, ca a avut fractura de clavicula la nastere si a avut nevoie sa stea cu manuta imobilizata in niste camasute mai speciale, asa ca a trebuit tati si bunica sa alerge sa cumpere, sa spele si 2 saptamani asa a fost imbracat.

Nati, mameloanele ombilicate sunt in interiorul sanului si nu in afara, cum ar trebui, afara este doar areola. Doar ca bebe nu are cum sa apuce si spre deosebire de cele plate ele nu ies in afara nici la stimulare. Cu pompa ieseau un pic in afara, insa pt foarte scurt timp si cum bebe nu voia cu niciun chip sa apuce tzitzi, ne-am luptat cat ne-am luptat si in final a castigat el, adica biberonu'

Sabina, bravo, felicitari pt bebeline sanatoase si grasunele (e ff bine si daca si colul e ok, e cum nu se poate mai bine)!
Vedeti ca apar si vestile bune? S-o tinem tot asa!

Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 26+ Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

SabinaFelicitari pentru bebele grasune, col lung si inchis Taaaaare ma bucur ca sunteti bine toate trei Numai bine si de aici inainte, pana la 40 de saptamani

Monica, ma bucur mult sa citesc ca esti ok Felicitari si tie pentru bebe sanatos si miscacios si sanatate multa!

Mira fericita 24+cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Scuze de absenta de peste weekend, dar se aduna atatea de facut in weekend ca nu mai apuc sa deschid calculatorul. Am citit din urma si va raspund pe ici pe colo. O sa sar peste clatite si alte bunatatzi, desi ci greu.

MARY (MADAMAR), ma intrebai de masaj la sani pas cu pas. Pai in nici un caz nu-l fac pe uscat, ca sa zic asa, ca ma sui pe pereti. De obicei incep la dus, si tin dusul cu apa calda pe sani pana se mai "inmoaie" sfarcul, si apoi apuc de areola si incerc o miscare de "muls" dinspre baza areolei spre sfarc, dar fara sa strang sfarcul neaparat, ci mai mult in jurul lui. Dar usor, sa nu-ti inchipui ca trag de el sa-l rup. Intai degetul mare deasupra si aratatorul dedesubt, apoi degetele pe lateral. De mai multe ori, cam 12 citisem nu mai stiu pe unde. Apoi apuc sfarcul cu 3 degetele si incerc sa-l modelez usor, ca pe plastilina. Dupa dus frec in jurul sfarcului cu un prosop aspru sa se duca cojitzele, si apoi masaj circular si de jos in sus la tot sanul cu crema pt. sani de la Mustela (aia de vergeturi. Nu stiu daca e corect ce fac, mama mi-a aratat asa, si vad ca de cateva zile in fiecare dimineatza daca strang putin putin de tot areola, iese colostru, acum din ambii sani. Din ala galben, nu apos.) Problema insa incepe sa se puna altfel.

Despre contractii, eu aveam impresia ca am contractii la un moment dat, dar cred ca de fapt se misca bebe. Pt. ca nu amorteste toata burta (sau toata partea de burta cat ar trebui sa fie uterul) ci numai o bucata, si se umfla locul ala putin. Inclin sa cred ca e bebe care se invarte. Am intrebat medicul, si a zis ca o contractie este ca un val, si se duce spre spate durerea, nu e numai asa, int-un loc. Vezi colul in ca stare este, sa nu se deschida, daca spui ca ai senzatia ca il scapi pe bebe. Si eu am aceeasi enzatie uneori, si ma gandesc la col. Parca il simt mai flescait de ceva vreme. (Am ramas cu chestia asta cu verificatul lui din perioada cand monitorizam ovulatia). O sa-l rog pe nenea gine sa se uita si la col, sa stau eu linistita. Mai ales dupa ce am citit de Taty-ana.

Noi nu am cumparat nimic inca, in afara de perdele la camera si perna de gravide nu avem nimic nimic. Nu stiu cand o sa ma apuc. Poate dupa ce vine si tati acasa, adika in aprilie. Desi ma gandesc ca prea multe lucruri la inceput nu o sa iau, decat strictul necesar pentru primele zile. Si o sa merg la cumparaturi dupa ce vin cu bebe acasa.

Urasc faptul ca sufar de insomnii. Ma trezesc asa din senin, pe la 3-4 si gata cu somnul vreo 2 ore. Iar a doua zi la birou, dorm pe mine.

TEUTA, referitor la ce e in burtica, eu inca mai cred in intuitia mamicii. Mie in Bucuresti la 4D mi-a spus ca e baitzel. Apoi gine din Iasi a zis ca nu vede ce e, ca nu e pozitia ok. Apoi un al treilea ecografist, la morfologie, a zis ca 51% e fetitza. Deci eu ce sa mai cred?! Pana nu vad eu cu ochii mei si clar ca e baietzel sau fetitza tot pe a mea o tin. In nebunia mea de femeie gravida convinsa ca care in burtica un baietzel, am luat cadru cu cadru ecografia aia 4D la care mi-a zis ca e clar baietzel, sa vad si eu gogosica dintre picioare. Eu zic ca am vazut-o! Astept urmatoarea ecografie, sper sa fie mai clar, si nu doar pt. 1-2 secunde. M-am obisnuit asa de tare cu ideea de baietzel, ca parca as fi dezamagita daca nu e. Desi inainte sa raman insarcinata, si eu si sotul numai de fetitza vorbeam. Dar dupa ce am ramas, mi s-a pus pata ca e baiat. Deci te inteleg perfect.

Asa e ALESICOO, prima saptamana e mai grea, apoi te obisnuiesti. O sa te iei cu burtica, si o sa uiti ca esti singura. E drept ca uneori ma mai apuca melancolia, si dau putin apa la soricei, ca sunt singura, si de prezenta mamei ma satur, dar trece. Respir adanc, vorbesc cu bebe, el imi raspunde, si gata, sunt happy din nou.

TATY_ANA, stai linistita, nu te alarma. Bine ca au vazut si ca au facut cerclaj. O sa fie bine. Cu cerclaj si cu muuulta odihna o sa fie bine. Sunt multe femei care au avut cerclaj si au ajuns la termen. Si apoi, am o cumnata care a nascut la 6 luni si 1/2. Da, 6 luni si 1/2. Nu zic prostii. Din cauza ca avea tensiunea foarte foarte mare. S-a dus intr-o doara la spital, habar nu avea ce o sa urmeze. Si a nascut o fetitza super mica, de 33 de cm, si nu mai stiu greutate, putin peste 1kg. Oricum era foarte mica. Nimeni nu credea ca o sa traiasca. Au tinut-o in incubator pana a crescut. Mama-sa a stat cu ea in spital, s-a stersat in fiecare zi pt. puiutza ei, si uite ca a crescut incet incet, i-au dat drumul acasa, si acum e o nebuna de fetitza. Argint viu. Are aproape 2 ani. E mai micutza decat altii de varsta ei, dar a recuperat foarte foarte bine, si nu are probleme de sanatate.

Ca tot vorbiti de contractii si dureri. Pe mine ma doare la mers intr-o parte, in dreapta, dar nu e apendicele, ci mai sus. Si doare daca merg mai rapid (adika nu in pas de melc). Daca raresc pasul, ma lasa. Am intrebat-o pe doctora din Bucuresti, mi-a zis ca e nu-sh ce distensie abdominala sau intestinala, nu mai retin exact. Cred ca reiau intrebarea si la nenea din Iasi, sa vedem el ce zice. Daca e distensie e ok, sa nu fie ceva mai rau. Mai ales ca pe bebe il sit foarte des in partea dreapta. O fi jucand fotbal cu ceva pe acolo, sau preseaza ceva, n-am idee.

SABINA, bravoooo, felicitari pentru bebeline grasune si sanatoase.

Ana 25+ Alexandru-Nicolae
bebica mea mica si scumpica

ticker

Mergi la inceput