Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Ministerul Muncii a propus comasarea indemnizației care se acorda la nașterea unui copil și a sumei destinate trusoului pentru nou-născuți, iar suma rezultată ar fi trebuit să se ridice la 380 de lei, însă aceasta va fi de numai 350 de lei, deoarece se va acorda la fiecare naștere, nu doar la primele patru, ca până acum, potrivit reprezentanților Guvernului, citați de site-ul Incont.ro.

“Prin legiferarea propunerii publicate pe site-ul Ministerului Muncii, s-ar acorda aceeași sumă pentru toți copiii, indiferent de rangul nou-născutului. Indemnizația are o valoare mai mică pentru că suma alocată de la bugetul de stat pentru această prestație rămâne aceeași. Pe parcursul anului 2010 este practic imposibilă alocarea unor sume suplimentare de la bugetul de stat”, au declarat reprezentanții Ministerului Muncii.

Trusoul pentru nou-născuți

De asemenea, "în sprijinul acordării unor prestații sociale eficient adresate publicului vulnerabil, Legea nr.482/2006 prevede o nouă formă de sprijin pentru familiile în care se nasc copii, respectiv trusoul pentru nou-născu#539;i. Acesta urma să fie acordat sub forma unui set de produse destinate nou-născutului. Dat fiind insa ca procedura de achiziție a produselor pentru trusou în condițiile prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.34/2006, cu modificările și completările ulterioare, impune o perioadă destul de lungă pentru realizarea tuturor demersurilor pentru achiziție si având în vedere diversitatea produselor existente pe piață și volumul achiziției, prin Ordonanța Guvernului nr.3/2007, cu modificările ulterioare, s-a stabilit ca pentru copiii născu#539;i în perioada ianuarie 2007 – decembrie 2009 să fie acordată contravaloarea trusoului", informează site-ul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bells spune:

P.S: unombun spune-mi te rog, pot sa-l iau de la farmacie si fara reteta, din pacate am aruncat reteta de la medic, fara sa-mi dau seama ca o sa-mi mai trebuiasca. pupici

Ioana

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Bine ati venit noile gravidutze! flo_rinutza, ariciu80, mihaelka77, lyvy, Bells sunteti pe listuta. Sarcini usoare in continuare.

Andreea82, ai fost la echo? Te asteptam cu vesti bune.

viss, off...prin cate treci si tu. probabil ca ti-a dat utrogestanul oral ca sa fie sigur ca se asimileaza tot...astfel nu se justifica administrarea oral.

madutza_bra, eu am fost la primul control echografic fix la 6 saptamani...apoi m-am mai dus la dr cu care o sa nasc la 6 sapt si 5 zile iar ieri, la 9 sapt si 3 zile am fost deja al treilea control. Ma simt bine cand imi spune ca totul e in regula, imi da o asa stare de liniste...
Sa stii ca e normal sa fie dese controalele in primul semestru de sarcina asa ca ar trebui sa te bucuri ca ai ales un medic care se implica.

Arthurana, ai grija de tine, ia niste uscaturi la capul patului ca sa eviti greata. Trecem noi peste toate, stai linistita. Tu iti mai amintesti acum vreo 4 ani cand mi-am facut eu intrarea furtunoasa pe forum deschizand un subiect: "Ne dorim un copil urgent"? De atunci te stiu eu pt ca mi-ai raspuns si tu.

Katerinaa, asa tare ma impresionezi atat tu cat si celelalte viitoare mamici pentru prima data...ce-mi place cand va citesc cu intepaturile, jenele si alte cele specifice sarcinii. O sa vedeti ca a doua oara deja n-o sa mai aveti timp sa le bagati in seama. Sa stii ca in ficare zi sunt transformari in organism si sunt normale toate acestea, asa cum e la fel de normal ca uneori sa nu simti nimic.
Oricum si eu as dormi groaznic de mult numai ca nu prea apuc..

anda29didi, la ce doctor ai fost? O sa incerc sa-ti dau nr de tel al dr Goraneanu prin yahoo...ca PM-ul tau tot nu e activat.

Bells, tratamentul cu Arefam se tine pana pe la 16-17 saptamani, cam pana cand se formeaza placenta. Eu stiu ca in Campina s-a deschis o maternitare unde consulta si dr. Letitia Goraneanu (din Ploiesti). Eu iti pot da numarul ei de telefon dar citeste ce scrie unombun pentru ca are dreptate...

Ma culc si eu putin ca fi-miu se joaca cu taica-su si sunt libera.

Andreea, in 9+ si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Multumesc aniast72, PM il am activat, am citit ce mi-a scris unombun si o sa continui cu d-na dr. pe care o am deocamdata, dar imi poti da si numarul d-nei dr. Goraneanu pentru orice eventualitate. si somnic usor.

Ioana

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

pentru mine l-a luat sotul toata sarcina fara prescriptie.se gindeste si asistentul de farmacie ca asta se da in sarcina si nimeni nu ia asa,doar ca sa ia.costa si destul de altfel.la sensiblu gasea cel mai bine.

Mergi la inceput

Multumesc unombun o sa il iau in continuare si o sa ma duc in continuare la doctora la care am fost pana acum, pana la urma ea m-a consultat si inainte de a-l avea pe BB si mi-a spus ca sunt sanatoasa si ca pot avea o sarcina, ca nici eu, nici sotul meu dupa ce am facut analizele nu am aveam prob. si am reusit...sunt atat de mandra de mine si de BB-ul meu... Cred ca reactionez asa de teama, si probabil dau vina pe medic, dar poate el nu are nici o vina...

Ioana

7+

Mergi la inceput

Bells, si sotul meu mi-a luat Arefamul tot fara reteta. Mai tii minte de cat ti-a dat? De 100 mg sau 200?

Mergi la inceput

In alta ordine de idei, am uitat sa va spun ca m-a luat o usoara raceala. Ma doare capul, ma ustura nasul si cerul gurii si am o stare naspa. Pana acum am baut un ceai de lamaie cu miere. Mai stiti ceva tratamente naturiste acceptate in sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

aniast,
tratement super fain, incercat de mine:
o legatura mare de patrunjel, tocat marunt, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper(optional), 2 linguri de ulei de masline(poate fi si normal).
o salta de asta peste zi si inca una seara.
am scapt de raceala.

poti taia, optional, feliute de usturoi sau ceapa.

Mergi la inceput

aniast72, nu stiu sigur de care este, de 100 sau de 200 mg trebuie sa ma uit acasa pe cutie, si revin diseara cu raspuns, acum sunt la servici . Asta am gasit pe net, ca tratamente naturiste impotriva racelii si a gripei, sper sa ajute:

Maghiranul - se administreaza sub forma de infuzie: la o cana de apa clocotita se pun intre o lingurita si jumatate si patru lingurite de pulbere de maghiran; se lasa vasul acoperit 15-20 de minute, dupa care se strecoara. Indulcit cu miere, ceaiul se bea intotdeauna fierbinte.

La 10-15 minute vom transpira, eliminand din abundenta toxine, in timp ce sinusurile si caile respiratorii superioare se vor descongestiona.

Hreanul - sinusurile congestionate si nasul infundat se vindeca fara gres daca punem pe frunte 2-3 linguri de hrean ras, invelit intr-o basma rosie.

Hreanul se tine 5-30 de minute pe frunte si la radacina nasului.

Cei cu o piele foarte sensibila vor tine mai putin cataplasma, altfel pot aparea inflamatii serioase. In tratamentul gripei si al guturaiului, desfundarea nasului este foarte importanta, deoarece daca respiram normal, pe nas, sunt evitate complicatiile bronsice si pulmonare.

Ca si tratament rapid al sinuzitei, acest leac nu are echivalent, o cura de 5 zile in care facem aceasta aplicatie de 1-2 ori pe zi eliminand rapid aceasta afectiune.

Ceapa - tusea si bronsitele sunt vindecate cu decoct de ceapa.

Se iau doua cepe intregi, cu tot cu coaja, de marime medie, se spala si se pun la fiert in 1 si 1/2 cana de apa, timp de un sfert de ora.

Se bea decoctul cald, indulcit sau nu, pe stomacul gol si fara alte adaosuri.

Ceaiul are un gust nu tocmai placut, insa actioneaza foarte rapid si se zice ca nu exista leac mai bun contra tusei si durerilor de gat si de piept.

In faza de coctiune, inainte de declansarea bolii, se bea cate o cana de ceai la 20-40 de minute, timp de cateva ore. In cazul cand gripa s-a declansat, ceaiul se va bea numai in afara perioadelor de febra, cu aceeasi frecventa, timp de o zi.

Busuiocul - administrat tot sub forma de ceai fierbinte cu miere, revitalizeaza rapid organismul si ne invioreaza, ajutandu-ne de asemenea sa stopam procesul gripal in orice faza a sa, dar mai ales in faza de debut.

Se bea foarte cald, inghitind lent si lasandu-l sa alunece pe gat, abtinandu-ne sa mancam in timpul tratamentului.

O doza de soc consta in 6-7 cani cu infuzie de busuioc indulcit cu miere, baute la intervale de 15-30 de minute una de alta.

Ceaiul se prepara prin punerea a 1-2 tulpini florifere de busuioc la o cana de apa clocotita si lasarea la infuzat timp de 15 minute; daca apare febra, se adauga si 1-2 lingurite de menta la o cana de ceai.

Mergi la inceput