LMA licurici ian - feb 2009 (84)
Raspunsuri - Pagina 6
miereamara spune:
Cum mai de abia stau in fund la 7-8 luni?
Toti copii pe care i-am vazut eu acolo stateau in fundulet f bine, cat despre mancaruri semi lichide am spus, ii ajuta educatoarele, eu vorbeam de finger foods aici. Sa ii vezi ce se indeamna unii pe altii si cu cata pofta mananca....am spus, aidan era singurul care manca din lingurita, restul cu manuta. Au o masa speciala cu niste scaunele incorporate (cu spatar, practic introduci copilul acolo si sta sprijinit) si stau cu totii acolo.
Mai nou este o metoda de diversificare, autodiversificarea care asta face, de la sase luni de cand copilul incepe solidele se hraneste singur...este si subiect pe DC.
Eu chair nu inteleg, de mancat singur nu e gata la 7-8 luni, dar la olita este pus de multe mame in jurul aceleiasi varste!?!
Cat despre dormitul pe jos, nici mie nu-mi place ideea...dar nu din cauza curentului, ca eu nu cred in curent, numai noi avem problema asta...nu-mi place din motive de igiena, nu mai are patutul lui personal, desi pe salteaua aia pune cearceaf si paturica lui...dar totusi imi displace ideea.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
Anuc spune:
Mai si eu zic ca e fortata sau grabita treaba cu mancatul singurel daca nu e pregatit copilul (cazul Filip), dar daca copilul nu are vreo problema cu asta, ba chiar ii place (cazul Aidan), atunci e foarte bine. Si cum spune Andreea, asta contribuie la crearea sentimentului de independenta. Din cauza asta romanii or trai cu parintii in casa pana la 30 de ani, iar americanii se muta de la 15? Glumesc, nu vreau sa supar pe nimeni cu comparatia asta
I-am pus si eu lui fi-miu cateva bucatele de mar pe masuta. Dupa ce le-a plimbat bine si le-a storcosit de tot, a bagat una in gura si era sa verse, s-a inecat.....deci...mai am de asteptat...
Cred ca daca-i pun mazare sau porumb, ajungem la Urgente....
Anuc cu Ioana mica si BB Filip
miereamara spune:
Sigur ca dc copilul nu e pregatit nici nu se pune problema sa incerci.
Dar de multe ori e pregatit, numai noi suntem reticenti, ca se murdareste, ca ramane flamand sau face mizerie. Pai Aidan balota piureul in 5 minute si scapam fara sa sterg masuta sau sa il spal sau sa il schimb. Dar cei de la gradi mi-au spus demult ca el pare dornic sa manance cu ceilalti copilasi, numai eu credeam ca e prea devreme.eu zic ca trebuie incercat...s-ar putea sa aveti o surpriza placuta, asa cum am avut si eu. Cred ca o idee ar fi sa ii dati jumatate din cantitatea de mancare blenduita si apoi finger foods completare.In felul asta nu risti sa ramana copilul flamand.
Copilasii de acolo nu prea au incotro,tb sa se adapteze, unii dintre ei sunt in cresa de la varsta de 3 luni sau poate si mai putin. PArintii lor nu au incotro, aici nu exista concediu de maternitate asa lung, maximum e 3 luni. Ce am observat eu...e ca aici copii nu sunt cocolositi, se pune accent pe independenta lor inca de mici, chestie cu doua taisuri dupa parerea mea. Ce e prea mult strica. Cred ca tb pastrat un echilibru, astfel risti sa iti instrainezi copilul sau dimpotriva sa stea dupa fusta ta pana la 30 de ani.
Anuc spune:
http://www.wholesomebabyfood.com/babyfingerfood.htm
poate va foloseste voua...noua mai tarziu :)
nu e reclama, doar idei si retete pentru incurajat self-feed...
miereamara spune:
Da, dupa situl ala ma ghidez si eu, f f folositor!
Inca una si ma duc (ca am trimis copilul afara cu taica-su ca sa fac o baie linistita si eu stau pe net:))
Pt echilibru, Bee intreba...da-i ceva in mana, Aidan statea cu o canuta in mana in prima faza, avea senzatie ca ii da echilibru.
lisa79 spune:
cand aveti timp,am trimis link pe email cu poze.
Wholesomebabyfoods ar trebui pus pe prima pagina
Ana in concurs!
Anuc spune:
Am vazut poze cu Ana Petrecareatza . Are niste ochi superbi!
Anculet spune:
Buna!
Nu v-am mai citit de aproape 1 saptamana pt ca am fost ocupata cu pregatirea petrecerii de turta a Alexandrei avuta ieri.Asa ca un scurt rezumat : neavand par nu era obisnuita cu un mot micut...si-a tras funda din par de 2 ori,a 3-a oara a tinut nasa cu mana cateva fire si i le-a taiat , de pe tava a ales: 1.forfecuta, 2.inel de aur, 3.ruj..deci v-a fi o coafeza cocheta (glumesc bineintes).
Acum revin la subiectul citit legat de mancatul copilul cu mana.Eu de pe la 10 luni am observat ca Alexandra nu mai manca,ceea ce pt mine era f ciudat,pt ca ea era in stare sa manance cu fiecare membru al familiei care se aseza la masa.Dupa vreo 2 saptamani de exasperare,am constatat ca mananca numai biscuiti,paine,banane,lucruri pe care ea le putea tine in manuta....si asa am incercat si i-am pus manancarea pe farfuie sa vad cum reactioneaza.Spre stupoarea mea papa fata mea cu o pofta de neimaginat cu mana....ca era ciorba sau felul 2 pt ea era fascinant,si avea o placere deosebita.V-a dati seama cum se murdarea la ciorbita desi incercam s-o fac deasa,ii puneam si putina painica tot i se scurgea pe sub gat,pe maini pana la coate,da pe jos,arunca de pe masuta,sterge masuta cu manutele murdare,ma apuca de tricou cand trec pe langa ea,hainutele ei sunt ca ale unui purcel........dar papa tot si are doar 4 dinti.
De atunci fiecare masa o cam papa cu manutele singurica,iar eu am scapat de stresul legat de mancare.O sa pun poze pt a vedea cum mananca ea.
fetele vesele
Alexandra Maria- 02.02.2009
cami_antonia spune:
fetelorrrrr
noi incercam de ffffffff multa vreme sa mancam bucatele si de fiecare data am vomitat in jet indiferent ce era .... acum nu mai vomita da tot are acea senzatie si face urat... eu pun asta poate si pe seama lipsei dintilor sau lipsei poftei de mancare .... da si antonia inclusiv azi a primit un biscuite pe care l-a facut terci da nici decum sa il manance ....
anuc te inteleg perfect cu bucatelele ... suntem la fel
miere bravo ... super progrese ...
va e voua cu intarcatul
da mie imi e fffffffffffff greuuuuu
plang in sufletul meu intr-una
zici ca am innebunit
nue greu cu fata ca v-am zis ca am mai facut seri din astea fara titi si stie cum e
da cu mine e greu
simt ca s-a rupt ceva din mineeeeeeee
offfffffffff
ce greu e
ma simt parca s-a sfarsit perioada de bebeluseala
offffffffffff
tre sa raman gravi cat mai repede
mi-a placut imens de mult sa alaptezzzzzzzzz
daca nu eram cu dintii varza
si daca nu vroiam al doilea bebe
nu o intarcam inca
va pupi
fug la nani
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
mara95 spune:
flavi, pe la un an jumate avea vanatai in frunte si nu imi dadeam seama de ce.dar am vazut apoi ce facea:cand se enerva , se dadea cu capul de gresia din bucatarie.
andrei se da cu capul de perete voit, dar nu pra tare.
mananca bucatele de paine, biscuiti cu mana, in schimb ce e in farfurie,nu.ne arata ca vrea,dar nu ia singur.cred ca ii place cu lingurita, fiind alimente umede.la fel a fost si flavi. ea, la orice mananca, cere servetel sa-l impacheteze.
bravo lui aidan pentru progrese!
referitor la intarcat: la flavi am incercat cu pelin.am facut un ceai cu un manunchi de pelin si a iesit amar rau,da' amar.dupa ce fata mea s-a lins pe buze, a continuat sa suga.
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)