LMA licurici ian - feb 2009 (84)
Raspunsuri - Pagina 16
Ciufik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_ Nu vreau sa pun paie pe foc, dar acum mi-am amintit, ca am citit acum ce zicea alinuk ca face Andu..pediatra m-a intrebat cum sta Andy cu imaginatia, a mai detaliat oleaca si m-a intrebat daca se joaca cu masinutele ca si cum le conduce, sau daca imi da mie sa mananc sau daca hraneste jucariile..in jur de 1 an incepe sa li se dezvolte imaginatia si ar trebui sa-i vedem facand lucruri ca mai sus..pe Andy doar de vreo cateva ori l-am vazut jucandu-se cu cate o masinuta si facand zgomote ciudate, dar rar..Ai vostri fac de astea? |
Anca, Andrei face, dar ca si la Andu, are un exemplu, pe Ana, de 2 ani juma si a vazut la ea. Sigur si Andy va face, insa trebuie sa ii aratati, cred. Aia cu hranitu' jucariilor nu, cu toate ca o vede pe Ana si cum alapteaza papusile .
Io nu mai cred in astea cu ar trebui sa faca x si y...depinde f mult de cine sta cu ei, de ce vad si de ce ii intereseaza pe ei, de personalitatea lor.
Anuc spune:
Fetelor din Ro, voi va uitati pe codurile inscrise pe oua cand le cumparati?
Am aflat si eu ca au o semnificatie si e f importanta. Noroc ca nu prea iau decat de cele de prepelita, iar de gaina le caut pe cele pe care scrie ca sunt ecologice (desi nu prea se gasesc mereu). In fine, pe fiecare ou, deasupra datei de expirare sunt niste coduri. Cica daca incepe codul respectiv cu 0, inseamna ca sunt oua ecologice, daca incepe codul cu 1, gainile sunt din cele crescute in aer liber, cele cu 2 sunt de la gaini crescute pe sol, iar cu 3 sunt de la gaini care traiesc in boxe, crescute cu hrana artificiala. Din pacate astea sunt cele mai des comercializate.
Ciufik...ce baiat frumos ai! ce ochi!
Anuc cu Ioana mica si BB Filip
Ciufik spune:
Fug la somn ca ma cheama colegu', probabil ca iar nu o sa mai postez cu zilele, dar va citesc.
Miere - am priceput. Las' ca zice el mama, cred ca o sa zica direct :"mama ma-sii"
Anuc spune:
Nu Ciufik, nu dau vina pe Miere daca raceste copilul de la udaturi, ca e deja racit. O sa dau maine vina pe ea, cand o sa-l las sa manance singur si va trebui sa renovez bucataria...
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_ Nu vreau sa pun paie pe foc, dar acum mi-am amintit, ca am citit acum ce zicea alinuk ca face Andu..pediatra m-a intrebat cum sta Andy cu imaginatia, a mai detaliat oleaca si m-a intrebat daca se joaca cu masinutele ca si cum le conduce, sau daca imi da mie sa mananc sau daca hraneste jucariile..in jur de 1 an incepe sa li se dezvolte imaginatia si ar trebui sa-i vedem facand lucruri ca mai sus..pe Andy doar de vreo cateva ori l-am vazut jucandu-se cu cate o masinuta si facand zgomote ciudate, dar rar..Ai vostri fac de astea? |
deci stati drept si judecati cum vreti
Andu de pe la 9-10 luni conducea masini prin casa (d'abushilind)...din orice facea masini...cutii de servetele, farfurii...le conducea de-mi stergea tot praful/ acum deh merge baiatul in picioare si se ocupa cu braul la pereti (adica o sa avem un brau gri in curand pe la inaltimea manutzelor lui
Teo a facut chestia asta cu masinile spre un an jumatate ...
nu m-am indoit niciodata de capacitatile lui insa...
altfel, de la un an si 10 luni a stat la o piesa de teatru (de copii) cu gura cascata (chit ca intlegea sau nu) o ora nemiscat...iar apoi punea niste intrebari de-mi crestea inima
deci eu nu stiu sa apreciez..functie de aceste 'caracteristici'
ce face Andu mi-e simplu sa observ ca e imitatie pura
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
speranta si incredere infinita in semenii mei
www.asociatiamame.com/ro/implica-te/persoana-fizica.htm" target="_blank">invitatie F230
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
ariya spune:
Miericicooooooo,nu a declarat nimeni,soro,furtuna!si alinuk a zis-o la misto,biensur!...
si mai zi-le si tu la cresa sa-i mai lase pe copilasi sa fie inca un pic mici, ca sa manance singuri si alte alea,saracii,au toata viata inainte...
voi nu stiti,dar distractia mea de cand l-am avut pe amedeo ,a fost sa-i las sa manance singuri...bai,nene,maica-mea se dadea cu capul de pereti cand vedea ce faceau astia mici cu mancarea!!!...eu ma spargeam de ras si asta fac si acum cu miguel...cand se shamponeaza cu haleala,e topul topurilor pt mine...iar ei sunt fericiti...miguel imi mai si da sa mananc din manutza aia mica si grasa...e atat de frumos sa-i vezi ca nu-mi mai trebuie nimic,chiar daca stau si spal covorul,masuta,copilul,hainutzele...riscurile meseriei
va pup pe toate ca ma uit la grande fratello pe italieni...si se tziganeeeeeeeeeeesc,grav de tot...pup
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
Anuc spune:
Mai, eu nu stiu ce sa zic...or fi si teoriile astea bune la ceva, dar eu am caz concret Ioana.
1. tarziu a mancat singurica, iar acum din cauza de joaca pe care n-ar lasa-o nici pe wc, uita sa pape si ii mai bag eu in gura ca sa termine mai repede
2. cat era mica, pana pe la vreo 3 ani si ceva, nu se uita la desene animate decat max 5 min. De multe ori puneam Cartea Junglei, ne uitam toti trei si ea se plictisea, ramaneam eu cu tasu la desene
3. cand am fost prima oara la teatru de papusi am stat 20 min din care 15 la toaleta ca ii venea sa faca pipi, dar nu putea, ca nu aveam reductorul/olita la noi. Nu a avut rabdare sa vada piesa, toti stateau linistiti, numai ea comenta si vroia sa ajunga pe scena, sa pupe soriceii de acolo...am plecat repede...
4. vroiam sa-i citesc povesti si nu avea rabdare cat era f mica, ma ofticam
Acum:
1. este cel mai independent copil pe care-l cunosc. Mi-e chiar teama de independenta asta la un moment dat.
2. are o imaginatie iesita din comun, se joaca atat de frumos, ma uit fascinata la ea, are logica, e isteata foc, n-am cuvinte sa va spun ce multumita sunt de ea. Iar cand era mica, pe la un an, ma ofticam ca nu se juca cu cuburi sau nu baga in forme...
3. acum s-ar uita non-stop la desene, le stie pe dinafara, le interpreteaza rolurile, stie pasaje intregi, decoruri in detaliu
Unde vreau sa ajung e ca nu trebuie sa ne speriem daca un copil nu face ca la carte sau ce fac altii...sunt unici si ne vor uimi ma tarziu cu siguranta!
Arriel spune:
Salutare la toata lumea! Am lipsit cateva zile si am ramas restanta cu o multime de urari:
ANUSHCA
VICTOR CRISTIAN
MATEI CRISTIAN
RADU COSTIN
ALEXANDRU
VICTOR MARTIN
si sarbatoritei de astazi:
ARIANNA TIMEA
Sambata am avut si noi o mica petrecere pentru turta Theei, doar cei din familie, nasii si finii nostri. Prima parte a avut loc acasa, unde nasa i-a rupt turta si i-a taiat putin din par. Thea a ales de pe tava urmatoarele: banii, pixul si rujul. Fata mea s-a simtit foarte bine sa fie in centrul atentiei, a fost cuminte urmarind cu atentie tot ce i se intampla, a stat sa o ia toata lumea in brate. Apoi am plecat cu totii la restaurant, cu Thea cu tot, cu exceptia a vreo doua ore cand am trimis-o cu mama acasa sa traga un pui de somn. Per ansamblu a fost bine, zic eu. Nu am avut insa o tinuta eleganta, pentru ca nasica ne-a luat multe hainute, dar toate sport. Voi pune si cateva poze maine.
Mami de Thea Bianca (03.02.2009)
http://www.flickr.com/photos/cristiserban/sets/72157617398070712
anca_ spune:
bai, dar s-a destins atmostera aici..eu am noroc ca am birou cu usa, si mai bine, am si cheie la usa, deci ma pot scarpina in voie, unde vreau , geamul imi lipseste, cred ca o sa-mi desenez o fereastra pe pereti, cu un soare eventual, ca aici nu vedem soarele pana la primavara, doar ploaie
De acord ca nu tre' sa comparam copiii, copil perfect nu este, daca nu face ceva probabil e bun la altceva, toti avem si calitati si defecte, care ar fi farmecul fara? Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa spunem ce fac si ce nu fac, asa mai invatam si noi una de la alta. Copiii mici fac ce vad la noi si ce ii invatam noi, in ritmul lor.
Cred ca ne-ar prinde bine cate un capitol in care sa nu vb deloc de copii, ne-am mai destinde si noi
DarkBendis spune:
LA MULTI ANI ARIANNA!!
LA MULTI ANI PYC!!
Multa sanatate la toata lumea!!
Ce nu-mi place mie ziua de luni! Vorba lu' nu stiu cine, luni nici iarba nu creste (iar la cat e de frig aici...nu creste iarba nici marti, nici miercuri...) Si cat mai e pana la week-end (asta in caz ca am week-end, saptamana viitoare trebuie sa-l duc pe Mister sa-si faca MMR-ul si parca vad ca ma pune sefa la "flexi"... adica am dupa-masa libera da' trebuie sa lucrez sambata)
Da' ca sa ma laud si eu cu ceva... ieri am facut prima plimbare pe strada toti trei: tati, bebe si mami... toti de manuta de la magazin pana la parcare...vreo 30 de metri. Jupan a fost tare incantat si noi la fel .
Bey, dar credeam ca am stabilit cu toate ca fiecare bebe isi face "achizitiile" in ritmul lui. Si cu papa, si cu mersul, si cu olita, si asa mai departe.
Ciufik, ti-am trimis PM
Miere, bun ii si cubiculul inchis pe 3 parti -io-s toata ziua-buna ziua in chitimia mea zisa "business banking" ...da' nu mai am mult (4 luni fara 2 saptamani... and counting )
Anca, si eu l-am vazut pe Mister jucandu-se cu masinutele... le impinge pe jos si face cate un "bruuu" Si-i plac tare mult cartile - are cu cine sa semene
Azi mi-a dat Mister si mie biscuit sa pap...pana nu am acceptat bucatica in gura nu s-a lasat S-o fi gandit ca am nevoie de extra food ... dragul de el.Eu vreau sa slabesc si el vrea sa ma indoape
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"