Bobocei de sept-oct 2008 (252)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Monica, ma bucur ca mai dai pe la noi.
Noi am inceput diversificarea pe la 5 luni si jumatate.
Dar uite pe zile cam ce a mancat David (citez din jurnalul lui)

Ziua 3:Astazi am incercat cu aceleasi 3-4 lingurite de piure de morcov de la borcanel, plus putina zeama de la legumele fierte de mine.Si mi-a venit tam-nisam sa mai 'pisez' putin cu lingurita si niste pastarnac (ca tot era foarte fiert).Asa ca a mancat un piure de morcov-pastarnac mai dens decat cele de pana acum.

Ziua 7:Azi am facut prima data legumele la steamer - morcovi si niste pastarnac.Apoi le-am dat prin blender, am adaugat si 1 lingurita de ulei de masline si a iesit o pasta groasa.Destul de gustoasa - dupa parerea mea.

Ziua 8:Asa ca ieri am fiert iar morcov, pastarnac, dovlecel si ceapa si am pasat doar morcovul.Am facut un piure mai diluat (cu zeama de la fiertura), am pus ulei de masline si a mancat cam 50 de ml. (din 120 facuti au mai ramas 60, dar a dat si pe el).

Ziua 12:Astazi am schimbat putin macazul..ca am zis ca in ritmul in care mergem nu prea o sa ajungem curand sa papam ca lumea.
Tinand cont de faptul ca avem urmatoarele legume:
-morcov
-pastarnac
-patrunjel
-dovlecel
-cartof dulce
daca o sa facem in fiecare zi combinatii cate doua ajungem sa epuizam combinatiile in 10 zile..apoi incepem combinatiile de cate 3.....si tot asa...deci e complicat :D

Zilele 16,17 De ieri am introdus si dovlecelul in ce pasez.Pana acum doar il fierbeam dar nu il puneam si pe el la blender, dar acum l-am pus.Asa ca baza piureului au fost dovlecelul si cartoful dulce plus putin morcov si pastarnac.Si evident ulei de masline.

la aproape 7 luni:Fructe: mar si para. Teoretic are voie si banana dar practic dat fiind ca in ultima vreme nu a facut kaki decat la 3-4 zile nu i-am dat inca. II mai dau si suc de mar cu strugure de la Hipp sau Nestle ca sa il ajute la kki..dar numai atunci cand nu a mai facut de 1-2 zile.Si pana acum s-a dovedit eficace!
Legume: cartof dulce, pastarnac, patrunjel radacina, dovlecel, ardei gras in diferite combinatii. De saptamana trecuta am adaugat si brocolli. Mai pun ceapa la fiert fara sa o pasez dar nu pot sa zic ca observ o diferenta remarcabila la placerea lui de a manca cu sau fara ceapa la fiertura.
Altele : am ajuns la un galbenus de doua ori pe saptamana si la carne in restul zilelor cand nu e galbenus.Dar tinand cont de faptul ca nu termina cat ii fac eu, nu mananca nici jumatate dintr-un galbenus sau din carnea pe care ar trebui sa o manance intr-o zi.
Lactate: de saptamana trecuta mananca iaurt simplu, bio. Iar de ieri am introdus ca masa de dupa-amiaza iaurt Humana pentru pici, cu piersici. E gustos si il mananca..dar tot asa, nu exceleaza.

M-am intins ca o zi de post...dar altfel nu prea pot sa sintetizez cum a decurs la noi pe zile diversificare si ce si cand am introdus....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Ups, Oana, tu i-ai dat fructe abia la sapte luni?? . AL meu nu prea e constipat, adica face kk si de 4 ori pe zi. DAr cand i-am dat marul copt a facut o data cu greu. SI mi-e teama sa nu se constipe doar de la piureul de legume. Adica stiu ca morcovul fiert strange la stomac, nu? Oare i-or face rau fructele la stomac??
Si asa i-e teama ca am inceput cam devreme dar nu ma mai intelegeam cu el, cerea lapte mai devreme de 2 ore si plangea rau de tot. Ajunsese sa imi pape si 250 la o masa si tot urla dupa 2 ore/2 ore jumate. Stiu ca frcutele si supa nu au niciun aport caloric, sau daca il au este f mic dar macar mai umfla matul. Nah, nici nu stiu cum e mai bine, ma tot chinuie diverse ganduri. Cereale nu vreau sa-i dau pt ca e grasun. Are deja 8 kile la 5 luni. Bine, e si lung, are 70 cm si nu pare bebe Michelin...

Lala, sarumana, e monica_dicut@yahoo.com.

La fel, nu stiu ce sa fac cu alimentele alergene gen ou daca are DA.

Monica de Minune Dragos Alexandru (26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Moni poti sa mai cauti borcanele adecvate pentru varsta lui, poti sa faci o supa cu mai multe legume sau poti pur si simplu sa il lasi asa, pana la 6 luni mesele de lapte e bine sa fie majoritare. Daca vrei ii poti da si banana, e controversata, stiu doar ca ca unele teorii nu o prezinta ca alergena. Eu ii mai dadeam lui Alexei dovleac copt, in combinatie cu suc de mar. Daca insa ar fi sa am din nou un copil hranit cu lapte praf as astepta cu diversificarea pana la cel putin 6 luni. Cat despre DA, nu ma bag sa fac recomandari, la mine diagnosticul nu a fost confirmat de un dermatolog ci doar de pediatra si odata ce am reusit sa o tinem in frau nu am mai investigat. Daca ai timp exista si aici pe DC un topic dedicat dermatitei atopice. Eu zic ca arata mult mai urat fata de cat este de grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Monica, sa fac niste precizari:David a avut cand de-abia iesisem din maternitate enterocolita.Asa ca am stat o saptamana in spital.
Pe fondul acestei chestii am fost foarte tematoare cu initierea diversificarii lui.Adica daca doctorul zicea:de maine ii dam mar eu incercam sa mai aman cu cateva zile.
Am dat prima data cereale la 6 luni...dupa care fara sa fie legatura s-a cam constipat si au fost niste probleme si iar am ajuns in spital sa stam mai mult sub supraveghere.Asa ca eu am fost foarte reticenta la introducerea oricarui aliment nou.
Plus ca David nu a fost deloc amator de mancarica....de-abia cand m-am intors eu la munca a depasit si el ratia de maxiiiiim 100 gr (pe care doar la iaurt o depasea inainte).O medie de cantitate mancata pana pe la un an era de 80 de ml la masa de pranz de exemplu.

Marul cred ca l-am introdus tot pe la 6 luni.Dar ca multe alte chestii nu a fost un succes...

Eu am fost foarte tematoare la fiecare aliment nou si de aia si anumite 'intarzieri' - mai ales ca pentru el tzitzi rules.
Nu stiu de mar si de aciditate....stiu doar de citrice care noua ni s-a recomandat sa i le dam doar dupa ce mananca masa normala.

Eu evit si acum orezul ,marul copt si banana.E mare amator de morcovi fierti si pe astia nu prea vreau sa ii scot deloc desi pot sa il constipe.

Cred ca ce mai poti sa ii dai sunt tot legumele astea care teoretic nu pot sa ii faca rau:pastarnac, patrunjel, cartof dulce, ceapa (pe care sa o scoti la inceput ),dovlecel....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Muuh merci mult de ajutor!

Monica acum sunt pe picior de plecare si nu am timp sa detaliez dar am sa revin cu un post despre diversificare si despre DA caci tocmai mergem la dermatolog.Ce pot sa-ti spun asa repede e ca nici Luca nu a papat niciodata supa goala,a mancat direct piure ca si consistenta.

Fugim la dermato si revin cu detalii despre DA.
Pup.

Lala felicitari pt kilogramele date jos!

de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

neatza1 ?

Moni,
Radu a fost si el hranit cu LP de la 3 luni si ceva. Am inceput diversificarea la 6luni si jumatate, intai cu fructe (exclusiv borcanele), apoi legume (idem), am incercat branza de vaci pe la 8 luni, mi-a refuzat-o vehement si a acceptat-o doar dupa un an.
Ou am introdus pe la 8 luni, carne dupa ou (doar galbenus pana la un an).
Deci am luat-o incet incet de tot. Cereale, biscuiti, grisine, dupa 10 luni am inceput sa-i dau, initial doar biscuiti pt bebe, iar dupa un an si alt fel, plus cereale, i-am bagat o masa de cereale seara doar dupa un an.
Cam asta a fost diversificarea la noi... spre deosebire de Teo cu care am incepul la 3luni jumatate si a fost un chin. Desi era alaptat... l-am alaptat pana la 6 luni si ceva.
Daca vreun borcanas i-a placut foarte mult, am mai replicat in casa.
In general gatesc pentru Teo, si acum mananca si Radu ce mananca Teo si am mai rarit-o cu borcanelele, dar pana la un an ele au fost baza.
De la 8 luni cred avem 5 mese pe zi, pana la un an doua au fost lapte, acum doar una.

Babytza, am intrat in tabel, am verificat sumele, ai doua coloane de totaluri, una cu bani si una cu cutii pe persoana + total general.
Sper ca fie ok, mai uite-te si tu.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

musette - recomand cu caldura Seba med - emulsie dermatologica de curatare extra soft baby.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

neatza...mai sunt un pic consternata..copilul meu de 2 nopti nu sa trezit deloc sa manance, se trezeste asa un pic cat sa ne mutam dintr-un pat in altu'...dar in rest nimic

monica .....imi pare rau dar nu te pot ajuta cu nimic inceea ce priveste dermatita....in ce priveste diversificarea si noi tot la 4 luni jum. am inceput si tot cu legume fierte...sa zic ca dupa 2 sapt am inceput sa ii dau si fructe.......ai da ce grasunel ai tu acolo.....

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

pe unde sunteti...? ce faceti?

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Hello,

nu am dus-o nici azi pe Elsa la cresa, am sunat-o pe directoare sa-i spun ca nu o duc, iar ea m-a intrebat de ce o privez pe Elsa de colectivitate. Cica juma de cresa are acum varicela si este f normal. Atit timp cit nu mai are febra pot sa o duc (Elsa nu mai are febra de mai bine de o saptamina...). I-am zis ca Elsa nu maninca prea bine si ca e cam mofturoasa, asa ca prefer sa o tin acasa. In fine, ce vroiam sa subliniez e ca mi-a placut cu cita lejeritate privea situatia, si chiar avea dreptate. Varicela e contagioasa inainte de a aparea bubitele si vreo 2-3 zile dupa, asa ca nici nu stim cind o luam / dam la altcineva, cred ca noi ne facem un milion de griji cind nu ar trebui. Cel putin asa mi-am facut eu pe la inceput. (si vad ca si acum daca continui sa o tin acasa:))

Eu pe Elsa o spal numai cu chestii bio de cind era mica, i-am luat si Weleda, insa de asta stiu ca e naturala si nu bio.

Moni, bine ai revenit, ma bucur sa te citesc. Eu nu vad pozele tale, cind apas pe link imi arata google pictures - insa ma redirectioneaza catre pozele mele.
Cit despre diversificare, eu, una, am inceput diversificarea pt Elsa dupa 6 luni. Nu cred ca trebuie sa te grabesti, daca tot ai inceput da-i ce-i place si nu-l forta. O sa ai suficient timp sa-i diversifici mincarea. O sa vezi!

L.E. acum am citit ca e un mic mincau. 8kg? wow!!!! maricel, nu gluma! Sa pui poze sa-l vedem (poate cu salopeta rosie, daca-l mai incape)
Pup

o zi buna va doresc!
Vio

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput