Viata de camin!
Raspunsuri - Pagina 7
nelia spune:
Si eu am stat la camin, dar am stat in cel din Pajura (linga Casa Presei Libere) si o perioada de timp am gasit o camera in agronomie. Dar stiu viata din toate caminele studentesti pentru ca eram mereu invitate la chefuri. Stiu si piinea calda pe care o luam cind ieseam de la discoteca, mergeam si luam tigari la bucata pentru ca erau mai ieftine decit la noi sau in agronomie.
Si desi a fost dupa 90, intre 92 si 97, am prins tot ce spuneti voi. Buda si dusurile pe hol, la comun, fara usi sau cu usi care nu inchideau bine... nu aveam gindaci, dara aveam sobolani. De fiecare data cind mergeam la baie, tropaiam intii si tipam la intrare (mergeam numai in grup, ca ne era frica, era sinistru noaptea) si apoi intram in baie. Dus faceam numai cu una de paza... Si tocmai ce murise Fredy, cintam cit ne tinea gura We Are the Champions si Bohemian Rhapsody, de frica... In ziua cind a murit, ne-am adunat toate la baie, ca era zi de spalat si spalam rufe in lighean cu apa rece, calda nu era tot timpul si cintam The Show Must Go On... plingind.
Camera era draguta, ne-o aranjasem si noi cum am putut, a fost in interesul nostru, ca aveam multi vizitatori. Si, in general, curata, doar inainte de vreun chef ce mai zburau hainele si rujurile in toate partile... Lumina se intrerupea in continuare, de data asta din motive tehnice, si nu stiu cum faceau ca o luau mai ales simbata seara... ne-am machiat de zeci de ori la luminare si apoi plecam in gasca la chefuri... si ce chefuri!!!
Cind nu ieseam, vizionam filme sau ascultam muzica. Ingramaditi cite 20 in singura camera care avea televizor sau o scula mai buna si boxe pentru muzica mai fina. Faceam mincare la resou, mai ales cartofi prajiti, dar si mamaliguta, tocanite, pui cu smintina... pe hol, linga resou, fumam Carpati cu femeia de servici, care ne psihanaliza pe toate si ne certa ca nu eram prea cuminti, dar apoi ne imbratisa si ne pupa pe toate (avusese o singura fata, care murise pe la 19 ani, eram toate fetele ei, citeodata ne spala si hainele)...
Sau beam bere si mincam seminte cu administratorul caminelor, care nu stiu ce fusese la viata lui, dar stia toate povestile din spatele scenelor de teatru din Bucuresti, nu ne mai saturam ascultindu-l...
Eram oarecum celebre si in Pajura si in Agronomie (eram 4 prietene, de fapt mai sintem si astazi, m-am intilnit cu ele la una acasa in vara trecuta cind am fost in tara, au mai venit citiva dintre prieteni... am stat toata noaptea si am povestit, ne-am simtit din nou ca la camin...)
Eram celebre pentru ca eu gateam bine la resou, mincare moldoveneaca pe care nu o gaseai oriunde, iar miercurea dupa-amiaza aveam zi de muzica folk si nu numai... Veneau baietii de la Academia de Politie si cei din Agronomie, cavalerii care ne scoteau la chefuri si ne aduceau cu mare grija inapoi asa cum ne-au luat si cu care plecam pe munte... cu chitarile, cu vodca sau palinca pentru ei, cu bere sau lichior sau visinata trimisa de mame special pentru fete (ehehei, astea erau deja delicatese) pentru fete si se cinta pina seara tirziu... la inceput cintece frumoase, de suflet, mai tirziu din alea de pahar, in noapte din alea mai... de noapte.![]()
Am batut strazile Bucurestiului si parcurile si in lung si in lat. Si discutam discutii, filozofam pe clarul de luna si faceam teoria chibritului pe orice subiect... Ne enervam, ne suparam, ne impacam si ni se parea ca vom fi prieteni pe viata! Si unii dintre noi chiar sintem! Frumos, foarte frumos, sint cei mai plini ani din viata mea, am facut de toate!
Ah! Si aveam si noi zacusa sub paturi, cel mai mult imi placea cea de ghebe adusa de un prieten de prin Bacau. Si gem... si cind venea pachet de acasa, cel mai mult imi placea slana din Ardeal... o aducea un coleg si o mincam cu ceapa rosie si cu piine de casa, ca asa ii trimiteau ai lui. Ah!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
arminad spune:
| Citat: |
| Pe vremea mea nu s-a facut armata dar as fi preferat in loc sa paltesc acum la sali de tragere sa invat sa trag cu arma. |
Daca erai asa 'talentata' ca mine o faceai degeaba
A venit ditamai generalul in inspectie si ca sa dam bine a zis ofitereasa ca astia ca mine care nu nimeresc niciodata tinta, sa o gaureasca dinainte
Nu stiu cine a vrut sa ma ajuta da in final tinta mea avea mai multe gauri decit aveam eu gloante in pusca

S-a facut generaulu' verde cind a vazut bazaconia si a facut niste ochi cind a mai vazut si ca in loc de bocanci aveam espadrile (galbene
Gabrielama spune:
Grozavesti, caminul D. Patru ani in aceiasi camera.
Tineti minte ca se "dadea video" la "oficiu"? Ne inghesuiam ca diperatii, contra cost, sa vedem cate un film.
In '90, la cateva luni dupa revolutie, pe aleea din Grozavesti era ca la talcioc; bere, pepsi, se vindeau de toate.
Serile din Preoteasa, primul concert Phoenix de dupa revolutie...
A fost o perioada grozava...
monabella spune:
| citat din mesajul lui Gabi_K In Cluj la Hasdeu era oribil. Apa calda vreo 2 ore pe zi, asta daca prindeai loc sub dus, minim de 2 ori pe saptamana razie, nu stiam niciodata daca vaneaza resouri sau baieti In plus, camera noastra era singura de unde baietii din camin puteau sari pe geam fara sa fie observati si fara sa pateasca ceva, adica sub noi era magazia de asternuturi, cu gratii la geam, deci sareau lejer, fara sa-i barfeasca locuitoarele de la parter Deci prin camera noastra treceau toti "amantii" Camerele erau mucegaite, miroseau groaznic, tin minte ca mai tot timpul dadeam cu sprayuri de Farmec prin dulapuri sa nu mirosim ca boschetarii ![]() Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002) www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi Povestea nasterii: Lili si Robert |
Mai noi faceam plaja topless pe camin P24-25 pt cine stie in regie, Bucuresti :).
Serviciul la cantina? Wow, cind mi se strica mie cite un cartof acus exact asta imi evoca: serviciu la cantina la R2 (sau R#? cineva mai tina sa ma corecteze). exact catina din mijloc peste podul de pe Dimbovitza. Cite ore n-am petrecut acolo, dupa ce am maturat sala de m ese, doar uitindu-ma pe geam la Dimbovitza si asteptind ca studentii sa vina la masa :)
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui monabella Mai noi faceam plaja topless pe camin P24-25 pt cine stie in regie, Bucuresti :). Serviciul la cantina? Wow, cind mi se strica mie cite un cartof acus exact asta imi evoca: serviciu la cantina la R2 (sau R#? cineva mai tina sa ma corecteze). exact catina din mijloc peste podul de pe Dimbovitza. |
Batranetile ...
R1 este in fata podului. R2 este in coasta fabricii de paine. R3 e cu posta la intrare.
Pe vremea lui ceasca toplessul era in fata, pe P1-...-P8. Pe P24-25 erau spectatorii. Iar de pe P16 se vizonau meciurile Sportului (cu Hagi pe teren, pana l-au luat cu arcanu' in armata - adica la Steaua)
Lorikay spune:
Mie mi-a placut in camin. Am apucat sa stau doar in utimii doi ani de facultate (din 96 pana in 98), in 6 Martie. Trebuia sa fim 4 in camera dar una din fete statea la prietenul ei asa ca eram doar 3. Am avut noroc de colege de camera OK, una din ele era colega mea de serie. Amintiri sunt multe:
-mancarea la resou (paste cu branza si mazare-asta faceam cel mai des)
-dusurile cu cearsaf sau patura in loc de usa
-noi am fost una din camerele de unde putaei cumpara paine, tigari,etc(am luat si amenda din cauza asta)
-televizorul alb-negru, fara sonor, cu furculita infipta in locul antenei pe care il mutam dintr-o camera in alta deoarece pe o latura a caminului se prindea un post Tv si pe o latura celelalte.
-meciurile de la CM de fotbal din 98 (le urmarea tot etajul pe hol, la televizorul color al unora care erau studenti la geografie) si iesirile in strda care au urmat (am batut atunci cu o lingura intr-o cratita pa cand i-a sarit tot smaltul si fundul arata ca un deal, nu mai era plat.)
-mancarea carata in borcane pe care ne-o mancau prietenii nostri din Bucuresti chiar de duminica seara cand ajungeam cu ea. Dar tot ei veneau spre sfarsitul saptamanii cu ce gaseau prin frigiderele de acasa (am primit odata chiar o cutie de Fineti-inceputa, dar tare buuuuna).
-discoteca de luni pana joi ca dupa aceea era cu bani.
-petrecerile din camin
-serile in care ne strangeam in "buzunar" (era un fel de spatiu gol intre camera noastra si baia comuna )si stateam de vorba pana dimineata, sau cantam, sau jucam table (atunci am invatat sa joc table)
-sesiunea din vara cand mergeam sa invatam in Botanica, "pentru ca era liniste" si adormeam pe cate o banca
-porecla mea de atunci care as vrea sa mi se mai potriveasca si acum: "Axion, inamicul grasimii" ![]()
-broscuta mea testoasa, Letitzia, care a murit pentru ca i-am dat ciocolata si este ingropata in curtea caminului, langa un copac
...........si multe altele care ar umple pagini.
roxanaz spune:
terasele de la capatul regiei (capatul dinspre semanatoarea) unde beam bere gambrinus si daca luasem bursa mancam si alune.
painea calda de la fabrica noaptea... niciodata nu am mancat paine mai buna
.
colegii care se inghesuiau sa te conduca la gara sau sa te aduca.. cand veneai cu sacosa de mancare. nu cred ca mai aveam ceva de mancare peste 3 zile.
chefurile de la salile de lectura din 6 martie. am trecut acum 3-4 ani pe acolo.. si sunt chiar sali de lectura acum
. ce ciudat mi s-a parut. ![]()
in cantina la Grozavesti si la Leu erau cele mai bune eclere.
nu stiu cum se facea dar cele mai grozave chefuri tot in sesiune se tineau.
si cine mai venea noaptea la 3-4 din club A pe jos? nici nu era distanta asa mare... ![]()
ce amintiri frumoase!!
Roxana
oana1177 spune:
ce viata in Regie, camin P1 - camin cu baie proprie. chefuri, muuulte chefuri in camin - intotdeauna cu un "dar" pt politistul de "garda", discoteci - intrare gratis si ne hidratam cu apa la toaleta ca bani de suc n-aveam decat cand venea bursa :)
si cati cartofi si orez am mancat in aia 5ani... la bursa ne cinsteam cu o shaorma, in Grozavesti
Club A? se mergea cu ultimul 601, si in general ne intoarceam in Regie cu primul autobuz, la 5dimineata :) Uneori mai faceam cheta si rugam un taximetrist sa ne ia si mai inghesuiti, asa :) in masina
terase, nopti de whist, gandaci... intr-un an a fost groaznic, plin caminul (erau pana si in frigider, in radio-ul cu ceas, ii plimbam cu scala :)); din fericire au facut o dezinsectie serioasa pe perioada verii si-am mai scapat. Cainii vagabonzi, jale cu ei pe perioada practicii cand se golea Regia si deveneau infometati...
IBM-ul Basarab, boutique-ul de la parterul caminului de unde cumparam pufuleti si eugenii...
ce vremuri :)