Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 9
anamariam79 spune:
Neatza burtici. Savurez o cafelutza si o satept pe mama.
Noi pe la 3.30 azi noapte nu am mai avut somn. Brusc si deodata. Imi era nasul infundat, am vrut la baie, si gata, adio somn. Asa ca am papat (aveam o foame), apoi am facut paine de casa
(din aia buna cu seminte, si ovaz si secara, si lapte si unt... abia astept sa o termine masina de copt sa vad ce bunatate a iesit) si am vazut un film taare frumos la TV, si ne-am culcat inapoi pe la 6.30. Ca daca tot am lucrat de acasa saptamana asta (din cauza frigului) nu m-oi duce chiar azi ca e vineri. Si asa sunt racita putin.
Am dormit cu perna de gravide (cea de care vorbea Madamar, ca noi ne-am cuplat si am achizitionat perna) si am folosit-o in toate felurile posibile: si intre picioare pe o parte, si pe burta (ma rog, atat cat permite burta si perna de sprijin) si la spate am folosit-o. Super. Nu se compara cu o perna obisnuita pe care o pierzi prin pat mereu, sau o ai doar pe la picioare sau doar la burta. Si mi-a tinut si de cald
si aveam impresia ca strang si eu pe cineva in bratze (deh, in lipsa se soatza, e buna si perna).
O zi usoara va doresc.
Ana
24+
Alexandru-Nicolae
bebica mea mica si scumpica 
ticker 
Reallaura spune:
Neata fetele
Mama, dar ce mai scrieeeeeti, nu fac fata decat sa citesc!
Cris_09 votat. Succes!
Madamar imi pare rau de vergeturica, poate totusi nu mai apar altele!! EU cred ca hidratarea e cheia, nu neaparat cremele! EU, desi am o burta imensa, inca nu am facut. SI la prima sarcina am scapat la fix, zic eu. Dar soramea a facut, desi s-a uns cu crema antivergeturi de la Sanosan. EU acum ma dau cu o crema pt masaj gravi de la DM. SA vedem. Trebuie sa fie cat mai groasa.
Cu alaptatul...am luat si Galafor si Galactogil, nu pot sa zic ca m-a uimit diferenta... Oricum, cumpara, desigur, nu o sa poti sa nu faci tot ce-ti sta in putinta sa maresti productia, daca ti se pare insuficient! Insa cand bb statea martisor tot timpul, sanii se umpleau mult mai repede la orice pauza...
Arturica Inca odata, la multi ani pentru baieti!! Sa fiti fericiti! Dragut sotul cu violetele...
Murica apropos de streptococul B, soramea a avut, drita a fost neglijenta, nu i-a dat nici un tratament, desi stia de problema, sora mea a nascut natural si apoi i=a bagat pe amandoi pe Augmentin cateva zile. Nu e o tragedie deci, dar e de preferat sa tratezi anterior nasterii, pentru ca se poate.
Corinasmile succes la interpretarea TT, eu zic sa nu te stresezi...eu nici nu am mai facut in sarcina asta statisticile astea..
ooof ce m-am saturat de iarna asta...nu poti decat sa stai in casa sa manaaaaaanci
vreau sa ne plimbam prin parcuri
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
27+
Ilinca Sabina
madutza09 spune:
Neatza burtici...
July...cred ca absolut toate sfaturile tale au fost bine venite chiar si pt mamicile care au alaptat pt ca tot timpul invetzi ceva nou si lucrurile se mai schimba de la un bebelus la altul ...iar eu trebuie sa stau sa-mi aduc bine aminte de acum 11 ani stiu ca i-am dat ceai si apica nu mai stiu exact cat si mi-aduc aminte cum mama insista sa-i dau cat mai mult ceai peste noapte ...una peste alta a fost o mancacioasa si ne-am descurcat de minune pana la urma plus ca a fost un bebel super cuminte sper si la bibiloi sa fie la fel.pe vremea aia in '99 am citit mult din cartea drSpock care mi se pare super buna in pregatirea mamei mai ales psihologic pt alaptare si sa nu cedeze tentatziei sau asa ziselor sfaturi bune sa treaca la bibe pt a-si usura viatza ...acum am citit ca nu e bine sa introduci tetina pana cand nu se fundamenteaza procesul alaptarii si cred ca bebe pt sase luni nu are nevoie de altceva in afara de lapticul mamei....ne-am uitat si pe pozele tale cu zambareatza Maia impreuna cu pustoaica mea, nu mai poate dupa fetitze e si normal...
Cusa...am vazut de expozitie anul trecut in Earls Court dar era prea devreme atunci sa merg, in principiu ma intereseaza as vrea sa-i sun azi sa vad cu biletele pt ca am vazut ca nu mai au bilete standard decat cele cu pachet promotional...si altceva am vazut aseara un promo pe Chanel4 din 9feb incepe o noua emisiune despre nasteri nu stiu cat as suporta sa vad dar cel putin daca intru in stare de
pot sa schimb canalul asa ca daca te intereseaza am pus aici un promo
Gata ca iar m-am intins o zi buna si sanatate maxima la toata lumea
21+
Luca Octavian+
Cristina 12.01.1999
www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI
Ioana5255 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui murica Medicii vostri v-au recomandat analizele pentru depistarea streptococului B? Fetele, lansez acest subiect pentru ca eu am streptococ B in urina, nu am voie sa fac infectie urinara, am citit chestii nasoale pe net, stau cu antibioticele acasa in sertar si probabil va veni vremea sa le iau. Si cel mai sigur am auzit ca e bine sa nasc prin cezariana. Cred ca acesta e momentul in care m-am decis cum voi naste pentru ca eram intr-o nebuloasa mare. Daca stiti mai multe, nu ezitati sa postati, va rog. Multumesc Murica 26+ si Evelyne-Maria |
Neata,
eu am avut streptococ clasa B la prima sarcina si de aceea am avut indicatie de cezariana. Se poate naste si natural daca se pune antibiotic in perfuzie, dar este mai riscant ptr bebe. Pe sarcina asta vad ca nu a mai aparut. Acum nu stiu daca este strans legat de infectia urinara, pe care eu am avut-o la prima sarcina.
Sabina
27+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
anamariam79 spune:

Raportez Colostru!!! Din sanul drept doar, dar sunt asa de bucuroasa! Ce galben e! Sa nu radeti, eu l-am si gustat. Parca nu are gust totusi. O sa continui cu masaj si format mamelonul, ca vad ca are efect. Yuppyyy. Teoretic parca la prima sarcina apare mai tarziu nu? Eu sunt in sapt. 25.
Corinutza, nu te stersa cu TT-ul, ca e doar o statistica. Si apoi, ai spus ca e la limita, nu ca depaseste, si ca e doar o valoare din cele 3. A mai fost o burticutza de-a noastra care a facut amniocenteza si a iesit bine rezultatul, asa ca te rugam nu te stresa. E frustrant cum ne facem griji pentru toate cele si parca nu putem sa ne bucuram pe deplin de perioada asta. Uite un pup ca sa fii mai happy. 
Ana
24+
Alexandru-Nicolae
bebica mea mica si scumpica 
ticker 
JulyMorning spune:
Neatza si de la noi!
Va scriu repede-repede, ca vreau sa ies pe afara cu mandra, ca tare frumos arata soarele asta.
Alina si eu ma gandeam sa le comand, dar daca tu esti asa hotarata, o sa astept sa vad ce parere iti faci, daca sunt intr-adevar utile
Sper ca nu te superi.
Ca ma intrebai de wrap: da, vara este ceva mai greu, ca e posibil sa te supraincalzesti. La mine a fost ok, am nascut la sfarsit de august si am prins toamna-iarna, ceea ce mi-a convenit. Pe de alta parte, am experimentat si cateva legaturi mai lejere, gen ring-sling, cu purtat copilul pe un sold, cand a mai crescut... dar cum spuneam eu am mari probleme cu spatele si nu am putut-o cara asa. Dar in principiu exista si alte tipuri de legaturi, mai lejere, care pot fi facute din wrap, ca sa nu te infasori cu tot materialul.
Ca idee imi place la nebunie si un sling fix (pouch), dar dupa 5 minute de purtat copilul asa, am senzatia ca ma rup in doua de la mijloc.
NicoB Multumim de complimente
Ti-am vazut mandretea de copil blanos, e super haios. Sunt mortali cu limba lor mov. Avem si noi un patruped, alta rasa, dar se alearga cu fi'mea toata ziua prin casa si pe chestia asta alearga si toti cainii din parc cand ii prinde, nu se sperie nici daca latra amenintatori toti maidanezii odata.
Madutza Unele lucruri sunt ca mersul pe bicicleta, nu le uiti niciodata, sa vezi ce o sa-ti mai amintesti cand o sa il ai pe bebe in brate :) Si multumim de complimente, ti-am vazut si eu fetita, o domnisoara in toata regula.. si voi sunteti o familie tare tanara si frumoasa. Dr Spock nu mai e la moda, desi si eu l-am citit in 2008, cica acu cea mai tare e The Baby Book ![]()
Ma duc sa despart fiarele, aia patrupeda a obosit, gafaie... 
_
Our future determines our past
bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
18+
mamanati spune:
Neata burtici,
De ieri nu am mai citit nimic, dar recuperez dupa ce vin de la fitness.
T_Ioana, merci de raspuns! Am deja vreo 10 filmulete pe drop, cred ca de aia nu reusesc, dar deschid un account nou.
Stie cineva vreun site pe care se pot upload-a mai mult filmulete?!
Nicole, sunt sigura ca toate fetele te vor sustine referitor la alaptat! Da de incurajat o sa ne incurajam una pe alta! Unea ii iese mai bine/repede/usor, altea mai greu, cum a fost la mine!
Super faza cu butoanele!!!!![]()
![]()

Alinutza, abia din mesajul tau realizez ca slung si wrap-up sunt 2 chestii diferite! Diferenta ca re e ca slingul e cu inel?!
Nu mai am timp, am fugit. Va pup
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si
20 fix
r_ocsy spune:
Neata fetelor ! Ati scris nu gluma zilele astea, am de recuperat aproximativ 2 capitole !
Nu v-am putut urmari pentru ca din pacate contractiile acelea de care va spuneam nu imi dadeau pace si pana la urma doctorita mi-a propus sa ma internez ca sa ma monitorizeze ! M-am plictisit teribil zilelea astea pentru ca am fost singura in salon; am si o veste buna : la Brasov in maternitate au 4 saloane unde contra cost poti sa stai ca la hotel ... asta insemnand 3 paturi maxim ( la 80/zi ) sau 2 paturi ( 100/zi) cu televizor, frigider, baie la 2 saloane cu dus, sapun ... singurul lucru care lipsea era uscatorul de par
; personalul dragut, mancarea ti-o aducea in camera daca nu vroiai sa mergi in sala de mese. Asta e sinsurul lucru bun ... te plictisesti teribil pentru ca nu se inghesuie lumea daca e contra cost ( avantaj ca ai telecomada doar pentru tine
), sa mergi in vizita in celelalte saloane nu iti vine, pe hol nimeni ca e racoare , vizitatori 0 pentru ca e carantina ... si uite asa am ajuns sa ma uit la telenovele
! In rest ce sa zic ... aparatura invechita, mare parte stricata, sali de tratament ca la noi in Romania, frig pe holuri ( cald doar in camere ) , mancare putina si nu extraordinara ( si nu sunt pretentioasa de felul meu la mancare )... daca nu ar fi pachetelele de acasa ca graviduta mori de foame ...
In schimb in urma analizelor si investigatiilor a reiesit ca am avut usoare contractii ( si nu mi s-a parut ) si usoare spasme musculare cel mai probabil de la frig ca efort nu prea am facut ( eventual schimbatul patului ). De infectia urinara am scapat in urma tratamentului de acum 3 saptamani . Ca tratament am avut parte de 6 injectii cu antispastic, si de 3 perfuzii cu Gynipral si Nospa care m-au tintuit in pat intre 4-5 ore/perfuzie ca sa nu imi dea tahicardie si cam atat.
La ecograf bebelina era in regula, placenta, lichidul amniotic ok, colul inchis ... si m-am ales si cu un concediu medical de 2 saptamani. Cam asta am facut eu zilele astea ... acum recuperez din urma ce ati scris ! va pup
R_ocsy
22 +
Ana Sofia
Crissy_C spune:
Buna dimineata insorita burticutze 
July si alte mamici care ati mai avut sling sau wrap la bebeii precedenti, am si eu o intrebare: imi doresc ft mult sa imi cumpar si eu ca sa-mi tin tot timpul bebe langa mine
. Intrebarea e: folosing wrap-ul / sing-ul, ati mai folosit asa mult carutul? Ca ma gandesc daca mai are rost sa iau unul din ala 2 sau 3 in 1 cu landou separat, pt primele 6 luni, sau as putea sa iau direct unul din ala care se lasa complet la orizontala? Poate fi folosit ocazional si unul din ala pt bebeii mici? Poate intreb prostii
, dar sunt la primul bebe si nu stiu ce fel de carutz sa-mi iau
A, si o alta intrebare legata de carutz, ca tot sunt la capitolul asta: care-i avantajul la 3 roti in loc de 4? Am vazut ca acum multe sunt asa, dar sotiorul zice ca i se par mai instabile...
merciii
burticile
Cristina, fericita
20+ cu
Patricia
JulyMorning spune:
Crissy, hai ca raspund eu, cum a fost la mine
In primul rand carucior iti trebuie musai. Mai ales ca nastem la inceputul verii, o sa stai mult in parc. Adica cel putin vara asta noi am stat mai mult pe afara. Luam mancare la purtator in termos/vase termorezistente si nu mai intram in casa
. Plus ca eu imi faceam singura piata si cumparaturile, e foarte util si carutul, cara el in locul tau
.
Daca vrei neaparat, poti purta copilul in wrap/sling, din punct de vedere al comoditatii nu vad probleme, dar vei vrea si sa mai respiri, zic eu :)
Eu am avut carut 3 in 1, mi-am luat domle de toate, ca sa fie. Landoul l-am folosit fix 3 luni pentru ca mi se parea mare si anevoios. Apoi am trecut la carutul sport, care la al meu se lasa pe spate aproape de tot, sa zic un unghi de max 10 grade ramanea. Ii puneam o paturica sau o salteluta cu care a venit carutul si era drept, o idee inclinat, ca si cum ai pune ceva sub salteaua de la pat, sa fie un pic inclinata, dar fara sa faca un unghi prea accentuat, ca sa zici ca sta in fund.
Ca o concluzie, daca ar fi sa o iau de la inceput acum as face in felul urmator: mi-as lua un carut sport, care spune ca e potrivit de la nastere si un scaun de masina serios, grupa 0-1 (de la 0-18 kg, exista si asa). Pentru ca scoica o vei folosi max 1 an, desi pe ele zice ca merg pana la 13kg, fiica'mea la 9 kg nu mai statea confortabil in scoica, nu-i mai incapeau umerii.
Despre caruturile cu 3 roti nu stiu ce sa spun, eu am cu 4 roti. M-au tentat si pe mine, dar pretul mi s-a parut ca e mai mare doar pt ca au 3 roti, fara sa faca nimic in plus fata de un carut cu 4 roti.
Eu sunt f multumita de al meu, a rezistat eroic, desi l-am plimbat si la munte si la mare si la tzara la maica-mea pe pietroaie, in padure la hartoape.
Cam atat imi vine in minte... sper ca te-am ajutat.
_
Our future determines our past
bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
18+